fbpx

Doğum Taşı Nedir?

Doğal taşlar, ilişkilendirildiği elemente ve sahip olduğu belli başlı enerjilere bağlı olarak farklı özelliklere ayrılır. Doğum taşı ise bu özellikler doğrultusunda belli bir ay ile bağdaştırılmış ve bu aylarda doğan kişilerin karakteristik özelliklerini temsil eden kristallerdir. Tıpkı burçlar gibi, doğum taşları da yılın farklı ayları ile ilişkilendirilmekte ve doğduğu aya göre doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzük kullanan kişilerin taşların enerjisini daha etkili hissettiği söylenmektedir.

Aylara Göre Doğal Taşlar

Yılın farklı aylarını temsil eden birden fazla doğal taş bulunsa da evrensel olarak kabul edilen ve genellikle herkes tarafından bilinen bazı kristaller diğerlerine göre daha öne çıkmaktadır.

dogum haritasi 1

Doğum Haritasına Özel Doğal Taş Nasıl Seçilir?

Doğum haritasına özel doğal taş seçiminde haritada eksik veya zayıf elementlerin tespiti önemlidir. Doğum haritasında bir elementin eksikliği, kişinin o elementin temsil ettiği konularla ilgili zorluklar veya eksiklikler yaşamasına sebep olmaktadır. Her doğal taşın, burçlarda olduğu gibi, temsil ettiği bir element bulunur ve bu sebeple doğum haritasına özel doğal taş seçmek, kişinin eksik hissettiği yönlerini iyileştirmesine yardım eder.

Toprak elementinin fazla olup su elementinin eksik olduğu doğum haritalarında kişiler daha materyalist, mantıklı ve pratiktir. Su elementinin eksikliği ise bu kişilerde mantığın her daim duyguların önüne geçmesi, kararların her zaman mantıkla alınmasına sebep olur. Aynı şekilde ateş elementinin baskın olduğu kişiler daha fevri, atılgan, heyecanlı ve tutkulu kişiler olarak öne çıkar.

Doğum Haritasında Elementler

Doğum haritasında elementler ateş, toprak, hava ve su olmak üzere dörde ayrılır. Baskın elementlerin tespiti ise iç/dış gezegenlerin burç ve ev konumlarına bağlı olarak yapılan bir hesaplama sonucu belirlenir.

Doğum haritasında ateş elementi baskın olan kişi, en genel hali ile enerjik, tutkulu, spontane ve liderlik özelliklerine sahiptir. Toprak elementi baskın olanlar ise daha çok pratik, gerçekçi, sabırlı, üretken ve ayakları yere sağlam basan kişilerdir. Hava elementi kişiye aktif bir zihin, bilgi açlığı, iletişim yeteneği ve pragmatik bir düşünce tarzı verirken; su elementine sahip kişiler ise sezgisel ve duygusallık, yaratıcılık, empati yeteneği ve hayal güçleri ile öne çıkarlar.

dogum haritasi 2

Doğum Haritasına Göre Doğal Taş Hesaplama

Doğum haritasına göre doğal taş hesaplama, haritadaki gezegenlerin bulunduğu burçlar ve ev yerleşimlerinin yanı sıra, gezegenlerin birbirine yaptığı açılar dikkate alınarak yapılır. Bu sebeple, bilinenin aksine, yalnızca güneş veya yükselen burca göre yapılan hesaplamalar doğru olmamaktadır.

Doğum haritasında eşit ağırlıklarda bulunan her elementin puanı 3-4 arası değişir. Bir elementin baskınlığına göre olan puanı 6 veya daha üstünde ise, doğum haritasında bu elementin baskın olduğu söylenebilir. Detaylı bir analizden sonra gerçekleştirilecek olan bu hesaplama, kişiyi eksik yönlerinin doldurulması için tercih edilmesi gereken doğal taş(lar)a yönlendirir.

Doğum haritanıza göre taşlarınızı belirlemek için bizlere Instagram DM üzerinden ulaşabilirsiniz. Etkinlik günleri kapsamında kişiye özel taş belirlenmesinde sizlere yardımcı oluyoruz.

Burçlara Göre Doğal Taşlar

Burçlara göre doğal taşlar, aylar ile ilişkilendirilmiş kristaller ile benzerdir. Fakat, yukarıda da bahsedildiği gibi, bir burç taşını yalnızca o burcu taşıyan kişilerin kullanması doğru değildir. Bununla birlikte her burç için önerilen birden fazla doğal taş bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping