fbpx

Turkuaz Taşı Faydaları

  • Oldukça spiritüel bir taştır. Fiziksel ve ruhani dünya arasında bir köprü görevi görerek, spiritüel yetenekleri güçlendirir.
  • Boğaz üstünde veya çevresinde taşındığı zaman kişiye kendini özgürce ifade edebilme cesareti verir.
  • Arındırıcı özelliği sayesinde, bulunduğu ortamdaki elektromanyetik ve radyo dalgalarının sebep olduğu kirliliği temizler.
  • Turkuaz taşı, hayatında huzur, mutluluk ve şans isteyenler için idealdir. Ruhtaki yaraları sararak, daha mutlu ve şanslı bir gelecek inşa etmenize yardımcı olur.

Turkuaz Taşı Özellikleri

  • Okyanusun göz alıcı mavi ve yeşil renklerine sahip olan opak bir taştır.
  • Bütün dünyada bulunan turkuaz taşı, yoğunluklu olarak Amerika’da çıkarılır.
  • Hassas bir taş olan turkuazın dış görünümü, ısı, yağ, ter gibi etkenlerle birlikte değişebilir. Turkuaz kristalini takarken taşın renk değiştirmesi, onu kullanan kişinin hasta olduğu anlamına gelebilir.
  • Nazar taşı olarak da bilinir. En belirgin özelliği koruyucu olması, şans ve bereket getirmesidir.

Turkuaz Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Özellikle kulak, burun ve boğaz ile ilgili ağrı ve şikayetleri hafifletici özelliğe sahiptir. Migren ve alerjileri yatıştırır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuttaki vitamin emilimine yardımcı olur.
  • Akciğerleri temizleyerek daha rahat nefes almayı sağlar.
  • Dokuları onarma özelliğine sahiptir. Ayrıca vücuttaki asit düzeyini dengeler.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Turkuaz Taşı Anlamı Nedir?

Tarihteki en eski şifacılardan biri olan turkuaz taşı, İngilizce ismiyle “turquoise” olmakla birlikte, bu ismi Fransızcada “Türk” anlamına gelen kelimeden almıştır. Avrupa’ya Türkler tarafından getirildiği söylenen bu taş, aynı zamanda “Türk taşı” olarak da bilinmektedir.

Turkuaz Taşı Nasıl Temizlenir?

Turkuaz taşı, dış etkenlerden kolayca etkilenebilir ve cildin doğal yağı da bu etkenlerden biridir. Kristalin dış görünüşünün değişmemesi için, belli aralıklarla temizliğinin yapılması gerekmektedir.

  • Turkuaz taşınızı ıslak bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz. Kimyasalları ve akışkan maddeleri hızla emebilen bir yapısı olmasından dolayı, taşınızı su altında kısa süreli olarak yıkayabilir, ancak sonrasında çok iyi kurulamalısınız.
  • Tütsü dumanı, taşınızı arındırmanın diğer bir yöntemidir. Yakacağınız doğal bir tütsünün dumanında kristalinizi gezdirmeniz, turkuaz taşının taşıdığı negatif enerjilerden arınmasını sağlayacaktır.
  • Turkuaz taşı ay ışığını seven bir doğal kristaldir. Taşınızı ay ışığı görecek bir şekilde balkona veya cam önüne koyarak temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Turkuaz taşı ısı etkisiyle renk değiştirebileceği için, güneş ışığı ile temasına dikkat etmek gerekmektedir.

Turkuaz Taşı Ürünlerimiz

Turkuaz taşı ister aksesuarlarda ister dekoratif eşyalarda sıklıkla karşılaşabileceğiniz bir taştır. Yaratıcı ve iyileştirici enerjisi sayesinde feng shui uygulamalarında da yaygın olarak tercih edilen turkuaz, görünüşü itibari ile de her tür tarza uyum sağlayan bir taştır.

Turkuaz taşının şanslı enerjisinden yararlanmak ve cesaret depolamak için, bu taştan yapılmış bir kolye, bileklik veya küpe takabilirsiniz. Okyanusun renklerini içerisinde barındıran bu doğal kristal, estetik açıdan oldukça ilgi çekici bir aksesuar malzemesidir.

Turkuaz Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Turkuaz taşı, günümüzde aksesuar ve takı malzemelerinde kullanılan en yaygın doğal taşlardan biridir. Bu sebeple, aynı zamanda sahtesi en çok üretilen bir taştır. Turkuaz taşının gerçek olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacak bazı yöntemler bulunmaktadır.

  • İlk yöntem, büyük taş parçaları için daha uygun olmakla birlikte, oldukça basit bir yöntemdir. Turkuaz taşı kolaylıkla çizilebilen bir taş değildir. Bu nedenle, bir metal parçasıyla taşın üzerine kolaylıkla çizik atabiliyorsanız bu, taşın sahte olduğu anlamına gelir.
  • Sahte turkuaz taşlarının büyük çoğunluğu plastik veya reçineden elde edilir. Bir iğnenin ucunu ısıtıp taşın üzerine batırmak, taşınızın gerçekliğini test edebileceğiniz bir yöntemdir. Eğer taş erimeye başlar veya yanarsa, bu onun gerçek olmadığını gösterir.
  • Taşın gerçekliğini, ona zarar vermeden anlamanın yollarından biri ise taşın dış görünüşünü incelemektir. Damarlı bir yapıya sahip olan turkuaz taşının boya olup olmadığı, taşın dışındaki çatlak/damarları inceleyerek anlaşılabilir.

Turkuaz Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Turkuaz ve ametist taşlarını birlikte kullanmak, üçüncü gözü güçlendirmek için birebirdir. Arındırıcı özelliğe sahip olan ametist ve negatif enerjiyi anında hissedebilen turkuaz taşının kombinasyonu, üçüncü gözün pozitif enerjiye tepki vererek güçlenmesini sağlar.

Turkuaz taşının birlikte kullanılabileceği diğer taşlardan bazıları ise mavi dantel akik ve lapis lazuli taşlarıdır. Mavinin en görkemli renklerine sahip olan taşlar, birlikte kullanıldıkları zaman boğaz çakrasındaki enerji akışını düzenler ve dengeler. Bunun sonucunda, kişinin kendini ifade etme konusunda yaşadığı sorunlar azalabilir.

Turkuaz Taşı ile Meditasyon

Boğaz bölgesiyle ilişkilendirilen turkuaz taşı, boğaz çakrası ile alakalı çalışmalarda oldukça etkilidir. Turkuaz taşını bu bölgenin çevresine koyarak yapacağınız bir meditasyon, sesinizi güçlendirecek ve sözlü ifade yeteneğinizi arttırmada yardımcı olacaktır. Turkuaz taşı ile yapacağınız meditasyon esnasında, sessiz kalmak yerine mantralar kullanmak veya sesli olumlamalar yapmak, boğaz çakranızdaki enerji akışını düzenlemek için oldukça etkilidir.

Turkuaz Taşı Neden Çatlar

Turkuaz taşı, damarlı ve gözenekli bir yapıya sahiptir ve aldığı fiziksel darbeler sebebiyle çatlayıp, kırılabilir. Aynı zamanda ısı değişimi, kimyasal maddeler ve yağlar da turkuaz taşına zarar verebilen etkenler arasındadır. Fiziksel darbelerin yanında, negatif enerjiyi uzaklaştırıcı etkisi sebebiyle, fazla enerjiyle yüklenmiş olan turkuaz taşı da beklenmedik anlarda çatlayabilir.

Turkuaz Taşı Tarihi

Turkuaz taşının ilk örneklerine, milattan önce 3000 yılında antik Mısır mezarlarındaki mücevherlerde rastlanmıştır. King Tut’un ünlü maskesindeki turkuaz taşları, o tarihin önemli örneklerinden biridir.

Turkuaz taşının, yerli Amerikalılar tarafından gök ruhlarını çağırmak için çeşitli ayin ve ritüellerde kullanıldığı düşünülmektedir. Aynı zamanda taş, fiziksel ve ruhani dünya arasında kapı görevi gördüğüne inanıldığından dolayı koruyucu görevi görmüştür. Turkuaz taşının bu özelliği, birçok kültürde, kötü ruhları uzaklaştırmak için yapılmış koruyucu muskalarda öne çıkmıştır.

Tarih boyunca turkuaz taşını önemli ölçüde kullananlar arasında ise Antik Persler yer almaktadır. Hançerlerde ve at dizginlerinde kullanılarak koruma sağladığı düşünülen turkuaz taşı, yine Pers kadınları tarafından boyun çevresindeki mücevherlerinde ve başörtülerinde kullanılmıştır.

Turkuaz Taşı Burçları

Yay burcunun sembolik taşı olan turkuaz taşı, akrep ve balık burçları ile uyumludur.

Turkuaz Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Turkuaz taşı, boğaz ve üçüncü göz çakrası ile uyumludur.

Turkuaz Taşı Sertlik

Turkuaz taşının sertlik derecesi 5 – 6 arasındadır.

Turkuaz Taşı Özgül Ağırlık

Turkuaz taşının özgül ağırlığı 2,60 – 2,90 arasındadır.

Turkuaz Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Turkuaz taşının formülü CuAI6(PO4)4(OH)8 4-5H2O, grubu ise Oksitlerdir.

Turkuaz Taşının Diğer Adı Nedir?

Turkuaz taşının diğer adı firuze taşıdır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping