fbpx

Aventurin Taşı Özellikleri

  • Özellikle kalp çevresinde taşındığı zaman negatif enerjileri uzaklaştırır ve zihindeki blokajları kaldırır.
  • Depresyon gibi duygularla baş etmeye yardımcı olur.
  • Görünüş itibari ile parlak ve pürüzsüzdür.

Aventurin Taşı Faydaları

  • Elektromanyetik kirliliği azaltıcı etkiye sahiptir.
  • Stres gibi duyguları uzaklaştırır ve pozitif enerjiyi arttırır.
  • Şans ve mutluluk verir.
  • Fiziksel gücü arttırır ve canlılık sağlar.

Tüm bu özellikler geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır.
Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Aventurin Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Özellikle kalp çakrasıyla ilişkilendirilen aventurin taşının, kişinin vücudunda akan enerjiyi ve çakraları dengeleyebilmesi sayesinde hem zihinsel hem de fiziksel pek çok faydası bulunur.
  • Kalp çakrasının taşı olduğu için, özellikle kalp rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Sinir ve dolaşım sistemi problemleri yaşayanlar için yardımcıdır.
  • Negatif enerjiyi kovma özelliği taşımasından dolayı, sinir, stres ve öfke problemlerini yatıştırır.
  • Doğurganlığı arttırdığı düşünülür. Ayrıca metabolizmayı düzenler ve göz sağlığı için de etkilidir.

Aventurin Taşı Anlamı Nedir?

Aventurin taşı adını, İtalyanca’da şans anlamına gelen ventura kelimesinden almıştır. Şans eseri bir keşifle adlandırılan bu doğal kristal, genelde mavi, yeşil ve turuncu renklerde bulunur ve pozitif enerjiyle ilişkilendirilir. Aventurin taşı, aynı zamanda Şans Taşı veya Yıldız Taşı olarak da bilinir.

Aventurin Taşı Ürünlerimiz

Aventurin taşı, aksesuarlarda yaygın olarak kullanılan bir doğal kristaldir.
Kişiye şans ve bolluk getirdiği bilinen bu kristal, çeşitli yüzük, bileklik ve kolyelerde tek başına veya başka kristallerle birlikte kullanılabilir. Aventurin taşını aksesuar olarak üzerinizde taşımak, taşın faydalarını en etkin biçimde hissetmenizi sağlar. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait aventurin taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Aventurin Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Doğal kristallerin gerçek veya sahte olduğunu anlamanın birden fazla yolu bulunur.
Bunlardan ikisi şu şekildedir:
En önemli yöntem kristalinize dokunmaktır. Doğal taşlar oda sıcaklığında soğuktur ve eğer kristaliniz dokunduğunuzda sıcak hissettiriyorsa, bu onun sahte olduğunun bir işaretidir.
Fakat uzun süre vücut ısısına temas etmiş taşlar da ısınabilir. Bu testi yapmadan önce taşınızın oda sıcaklığında bir süre bekletildiğine emin olunuz.

Aventurin Taşı Yıkanır Mı?

Aventurin taşı, kuvars grubundan bir taştır ve suya dayanıklıdır. Kristalinizi arındırmak için akan suda yıkayabilir veya su içinde bir gün bekletebilirsiniz.
Aksesuar olarak kullanılan Aventurin taşları ( kolye, küpe, bileklik, yüzük) tuza maruz kaldığında kararabilir. Bu konuda dikkatli olmalısınız. Takı olarak kullanılan Aventurintaşlarını su ya da tuz ile temizlemek yerine tütsüleme gibi daha sağlıklı temizleme yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

Aventurin Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Aventurin, kişinin isteğine bağlı olarak çeşitli kristallerle birlikte kullanılabilir. Hayatınıza şans ve yeni fırsatlar çekmek için yeşil aventurinle birlikte malahit ve yeşim taşı kullanabileceğiniz gibi, istediğiniz güzellikleri ve sevgiyi hayatınıza çekmek için, aventurin ile birlikte pembe kuvars kullanabilirsiniz.

Aventurin Taşı Kullanımı

Ününü en şanslı taş olmasına borçlu olan aventurin taşı, nesiller boyunca çeşitli alanlarda kullanılmış ve sahibine fırsat kapılarını aralamıştır. Aventurin kristalinin şansından yararlanmanın en etkili yolu, özellikle
kalbinizin yakınlarında taşıyabileceğiniz bir kolye edinmektir. Yüzük, küpe gibi aksesuarlarda tek başına kullanılabildiği gibi, başka kristallerle birlikte de kullanılabilir.

Aventurin Taşı Neden Çatlar?

Doğal taşlar fiziksel darbeyle kırılıp çatlayabilecekleri gibi, bu çatlamaların enerjisel sebepleri de olabilir. Aventurin taşının çatlama nedenleri arasında fazla/negatif enerji yüklenmesi ve taşınızın size hizmetini tamamlaması gibi sebepler bulunabilir.

Aventurin Taşı Tarihi

Taşların en şanslısı olan aventurin taşının tarihi, yüzyıllar öncesine uzanır. Aventurin taşı, Etiyopya’da kesici aletler için bir malzeme olmuş, Antik Tibet’te, heykellerin güçlerini arttırdığına inanılarak heykellerin gözlerine konulmuş, 18. Yüzyıla kadar da Amazon savaşçılarının göğüslerinde taşınmıştır.
Bu yüzyıla kadar “Amazon taşı” olarak bilinen aventurin, 1700’lü yıllarda, İtalya’da bir cam işçisi tarafından şans eseri olarak keşfedilmiş ve bugünkü adına sahip olmuştur.

Aventurin Taşı Burçları

Yengeç burcunun sembol taşı olan aventurin, yengeç, koç ve aslan burçları ile uyumludur.

Aventurin Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Yeşil, mavi ve turuncu olmak üzere üç farklı renkte bulunan Aventurin taşının her bir rengi, farklı bir çakrayla uyumludur. Bu üç çakra, kalp, sakral ve üçüncü göz çakrasıdır. Üçüncü göz çakrası için mavi, kalp çakrası için yeşil ve sakral çakra için turuncu aventurin kullanılabilir.

Aventurin Taşı Sertlik

Aventurin taşının sertliği 6,5 – 7 arasındadır.

Aventurin Taşı Özgül Ağırlık

Aventurin taşının özgül ağırlığı 2,64 – 2,69 arasındadır.

Aventurin Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Kuvars grubundan olan aventurin taşının kimyasal formülü siO2, kimyasal grubu ise silikattır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping