fbpx

Beril Taşı Faydaları

  • Cesaret veren, stresi azaltan ve zihni sakinleştiren bir etkiye sahiptir. Bu özelliği ile odak sorununa karşı etkilidir.
  • İstenmeyen ve artık ihtiyaç duyulmayan enerjilerden kurtulmanıza yardımcı olur.
  • Kişiye cesaret ve özgüven vererek, geleceğe doğru emin adımlar atmasına ve sağlam planlarla hareket etmesine yardım eder.
  • Negatif enerjileri uzaklaştırır ve hayata daha pozitif bakmaya teşvik eder.
  • Yaratıcılığı alevlendirir ve zekayı güçlendirir.

Beril Taşı Özellikleri

  • Yoğunluklu olarak Brezilya, Sri Lanka, Madagaskar ve Zimbabve’de bulunur.
  • Beril taşları, genellikle dünyadaki en değerli kristaller olarak kabul edilmektedir.
  • Saf hali renksiz olmakla birlikte, içerisindeki farklı mineraller ve çeşitli maddeler, beril taşının rengini belirler.
  • Beril taşı, sahip olduğu renge göre başka isimlere sahip olabilir ve tek başına ayrı bir doğal taş olarak sınıflandırılabilir. Akuamarin, zümrüt, pembe morganit ve heliodor taşları, beril taşlarından bazılarıdır.
  • Genellikle kırmızı, pembe, sarı, yeşil, mavi ve beyaz renklerine sahiptir.
beril2

Beril Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Dolaşım sistemini güçlendirir.
  • Vücudun toksinlere karşı direncini arttırdığına inanılır.
  • Kalp, omurga, mide ve karaciğer hastalıklarının tedavisine yardımcıdır.
  • Sinir sistemi üzerinde dengeleyici etkiye sahip olduğu düşünülür.
  • Beril kristali ile kodlanmış suyla yapılan gargaranın boğaz problemlerine iyi geldiğine inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Beril Taşı Anlamı Nedir?

Beril taşının ismi, Latince “beryllus” kelimesinden gelmekte ve “soluk yeşil değerli taş” anlamı taşımaktadır. Beril taşı, beril grubu taşların genel ismi olmakla birlikte, rengine göre farklı isimler alır. En bilinenleri ise koyu yeşil rengi ile zümrüt ve mavi-yeşil renkleri ile akuamarin taşlarıdır.

Beril Taşı Nasıl Temizlenir?

Beril taşı, spiritüel büyüme ve kişisel gelişimle ilişkilendirilen; yüksek enerjilere sahip olan doğal bir kristaldir. Beril taşının sağlıklı çalışması ve tam etki gösterebilmesi için, kristalin düzenli aralıklarla temizlenmesi ve arındırılması gerekmektedir.

  • Beril taşı, su kullanılarak temizlenebilir. Taşınızı birkaç dakika su altında yıkamak veya bir süre su dolu bir kapta bekletmek, taşın negatif enerjilerden arınmasına ve parlaklığını geri kazanmasına yardımcı olur.
  • Deniz tuzu veya esmer pirinçle arındırma yöntemi, enerji temizliği için başvurabileceğiniz etkili yöntemlerdendir. Beril taşını, deniz tuzu veya pirinç dolu bir kapta bir süre veya gece boyu bekletmek, kristalinizin enerjisinin tamamen arınmasını sağlar.
  • Ay ışığından faydalanmak, beril taşını arındırmanın en etkili yollarındandır. Kristalinizi gece boyunca ay ışığı gören bir yerde bekletmek, beril taşının enerjisini yeniler ve ay ışığının güçlü enerjisinin taşa yüklenmesini sağlar.

Beril Taşı ve Aksesuarlar

Beril taşı, aksesuarlar ve süs eşyalarında yaygın olarak tercih edilen bir kristaldir. Vücutta taşındığında kişiyi koruyan; konsantrasyonunu ve entelektüel zekasını geliştiren bir etkiye sahip olmakla birlikte, ev içine yerleştirildiği zaman ortamın enerjisini yükseltir ve birlikte yaşayan kişiler arasında denge kurulmasını kolaylaştırır.

Beril taşının aksesuar olarak takılması ve ten ile temas etmesi, bu taşın huzurlu enerjilerinden en yüksek şekilde faydalanmanızı sağlar. Beril taşı bileklik, kolye, yüzük ve küpe takmak, işlerinize konsantre olmayı kolaylaştırır ve her türlü negatif enerjiyi kovarak, zihninizi rahatlatır.

Beril Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Beril taşı, oldukça değerli ve görünüşü ile de mücevher severlerin favorisi olan kristallerden biridir. Pek çok farklı çeşide sahip olan beril taşının, piyasada diğer taşlara nispeten daha fazla imitasyon ürününü bulmak mümkündür. Beril taşının gerçekliğini test etmenin birkaç yolu bulunur.

  • Beril taşı, sertlik derecesi yüksek bir kristaldir. Bu sebeple, kolaylıkla kırılmaz veya çizilmez. Taşınızın gerçek olup olmadığını anlamak için çizik testine başvurabilirsiniz. Sertlik derecesi 7’den daha az olan kristaller, beril taşını çizebilecek kadar sert değildir. Bu sebeple, sertlik derecesi beril taşından düşük olan kristallerle taşınıza çizik testi uygulayabilirsiniz.
  • Isı testi, aksesuarlara ve kristallere zarar verebileceği için dikkatle uygulanmalıdır. Bir çakmakla beril taşını ısıtabilir, taşta meydana gelecek değişiklikleri gözlemleyebilirsiniz. Taşın rengi değişiyor ve akıyorsa, bu onun boyanmış cam olduğu anlamına gelir.
  • Gerçek bir beril taşının görünüşü, genellikle oldukça şeffaftır ve aksesuar haline getirilirken çeşitli işlemlerden geçen kristalin içinde çok fazla kusur olması beklenmez. Taşın şeffaflığı arttıkça fiyatı da artar ve bazı durumlarda, ısı işlemine uğrayan taş dumanlı bir görünüme sahip olabilir. Beril taşının görünüşü ve fiyatı, taşın gerçekliği hakkında bilgi verebilir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Beril Taşı Yıkanır Mı?

Beril taşı, sertlik derecesi oldukça yüksek olan bir taştır ve yapısı gereğiyle suda yıkanabilir.

Beril Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Beril taşı, renk çeşitleri sayesinde diğer pek çok kristalle birlikte uyumlu çalışabilir. Beril taşının farklı renklerini, hayatınıza çekmek istediğiniz enerjilerle uyumlu olan taşlarla birlikte kullanabilir ve bu taşların etkilerini güçlendirebilirsiniz.

Beril ve pembe kuvars taşlarının birlikteliği, hayatına sevgi enerjisini çekmek ve var olan ilişkisine denge getirmek isteyenler için uygundur. Pembe kuvars taşı, en bilinen sevgi taşlarından biridir ve beril kristalinin dengeleyici enerjisi, bu kristalle uyumlu çalışır.

Lapis lazuli ve beril taşlarının birlikte kullanılması, iletişimini güçlendirmek; zihin ve odak konularına yoğunlaşmak isteyenler için oldukça etkilidir. Beril taşı, zihni rahatlatan ve konsantrasyonu arttıran bir kristaldir. Lapis lazuli taşı ile iletişimdeki iyileştirici etkisi ve düşünme yeteneğine katkısı ile bilinir.

beril3

Beril Taşı ile Meditasyon

Beril taşı, dengeleyici ve rahatlatıcı enerjisi ile stresli durumların üstesinden gelmek için harika bir aracıdır. Meditasyon esnasında beril taşını yakınınızda bulundurmak veya üzerinizde taşımak, rahatlamanızı kolaylaştırarak meditasyonlarınızdan yüksek verim almanızı sağlar. Bunun yanı sıra, çalışmak istediğiniz çakraların renginde kullanacağınız beril kristallerini, her türlü çakra meditasyonlarınıza dahil edebilirsiniz.

Beril Taşı Neden Çatlar

Doğal kristallerin çatlaması pek çok farklı sebepten olabilir. Akla gelen ilk sebep, genellikle fiziksel darbeler ve ekstrem hava koşullarıdır. Beril taşı, sertlik derecesi yüksek olan ve bu sebeple fiziksel darbelerle kolayca çatlamayacak veya kırılmayacak olan bir kristaldir.

Bunun yanı sıra, beril taşı yüksek enerjili bir kristaldir ve negatif enerjiyi uzaklaştırması ile bilinir. Beril taşının düzenli aralıklarla temizlenmesi, taşın negatif enerjilerden arınmasını sağlar. Arındırılmayan beril taşı, fazla negatif enerji ile yüklediğinde veya bulunduğu ortama uyumlanamadığında çatlayabilir.

Beril Taşı Tarihi

Beril taşının güçlü etkisi, tarihte ilk kez Mezopotamya’da kabul edilmiş ve taşın, tanrılara olan inancı güçlendirdiğine inanılmıştır. Kullanımı çok eskiye dayanan beril taşının iyileştirici enerjisi, antik Yunanlılar tarafından ise tedavi amaçlarıyla kullanılmıştır. Beril taşını içme suyuna koyan Yunanlıların, böbrek taşları ve idrar yolu problemlerini bu suyu içerek tedavi ettikleri bilinmektedir.

Avrupa’ya gelindiğinde ise, beril taşı 13. Yüzyılda ilk kez gözlük camı yapımında kullanılmıştır. O zamanlar normal camı, görmeyi netleştirmek için yeterince iyileştiremeyen insanlar, çareyi gözlük camı olarak beril taşı kullanmakta bulmuşlardır.

Beril Taşı Değerli Bir Taş Mıdır?

Beril taşı, oldukça nadir ve sevilen bir aksesuar malzemesidir. Sahip olduğu farklı renk seçenekleri de, bu kristali pek çok kişi tarafından sevilen bir kristal haline getirmektedir. Beril kristali oldukça değerli bir taştır. Bunun sebebi ise, beril taşının çok büyük parçalar halinde bulunmaması ve bu yüzden fazla miktarlarda çıkarılamamasıdır.

Beril Taşı Burçları

Beril taşı, renklerine göre farklı burçlar ile uyumlu çalışır.

Beril Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Beril taşı, tüm çakralar ile uyumlu olarak çalışır.

Beril Taşı Sertlik

Beril taşının sertlik derecesi 7,5 – 8 arasındadır.

Beril Taşı Özgül Ağırlık

Beril taşının özgül ağırlığı 2,63 – 2,92 arasındadır.

Beril Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Beril taşının kimyasal formülü Be3Al2Si6O18, grubu ise beril alüminyum silikatlarıdır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping