fbpx

Topaz Taşı Faydaları

  • Tezahür için oldukça faydalı bir taştır. Kişinin isteklerini hayatına çekmesine yardımcı olur.
  • Kişinin kendine ve evrene olan güvenini arttırır.
  • Stresi azaltma etkisi bulunur ve bu yüzden güçlü bir aura temizleyicisidir.
  • Neşe, bolluk ve sağlık getirdiğine inanılır.

Topaz Taşı Özellikleri

  • Nadir ve değerli bir silikat mineralidir.
  • Mavi topaz, taşın en yaygın türü olmakta birlikte, sarı, turuncu, pembe, kırmızı ve mor renkleri bulunur. En değerli türleri turuncu ve kırmızı renkte olanlardır; mavi ve yeşil olanları ise, renksiz topazların ışınlaması ile üretilir.
  • Topaz taşı sevgi ve dürüstlük ile özdeşleştirilir.
  • Avustralya, Hindistan, Meksika, Pakistan, Almanya, Sri Lanka ve Rusya, topaz taşının çıkarıldığı başlıca ülkelerdendir.

Topaz Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Göz sağlığını iyileştirmek isteyenler için faydalı olduğu söylenir.
  • Kalp hareketini düzenlediğine ve omurga rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılır.
  • Sindirim sistemine yardımcıdır. Anoreksiya ve bulimia gibi yeme hastalıkları için şifalı olduğuna inanılır.
  • Vücuttaki iltihap, ağrı ve ateşi düşürmede etkilidir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Topaz Taşı Anlamı Nedir?

Topaz taşının ismi, Yunanca “topazion” kelimesinden gelmektedir ve “ateş” anlamı taşır. Topazos kelimesi aynı zamanda Mısır’da bulunan bir adanın ismi olmakla birlikte, topaz taşının ismini bu adadan almış olabileceği de söylenir.

Topaz Taşı Nasıl Temizlenir?

Nadir ve değerli bir taş olan topaz kristalini temizlemenin birkaç basit yolu bulunur.

  • Topaz taşı, her ne kadar sert bir taş olsa da bakımına özen gösterilmelidir. Çizilme ve hasar riskini en aza indirmek için, topaz taşınızı yumuşak bir mendil veya bez parçası ile temizleyebilirsiniz.
  • Topaz taşını su ile temizlemek, etkili bir arındırma yöntemidir. Ilık, soğuk veya az miktarda sabunlu su ile topaz kristalini temizlemek, taşı hem fiziksel hem de enerjisel olarak arındırmak için uygundur.

Topaz Taşı Kullanımı

Topaz taşı, çok eski çağlardan bu yana mücevherler ve aksesuarlarda kullanılmış ve kullanılmaya devam eden bir kristaldir. Topaz kristalinin güçlü enerjisi, onu özellikle feng shui çalışmalarında da önemli bir eşya haline getirir. Bunun yanı sıra, tıpkı safir kristali gibi, nişan yüzükleri, kolye ve bileklikler, topaz taşının göz alıcı görüntüsünü sergilemenin ve enerjisini hissetmenin en güzel yollarındandır.

Topaz Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Oldukça değerli olan topaz taşı, günümüz piyasasında imitasyonu çokça üretilen bir doğal kristaldir. Topaz taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç basit yöntemi bulunur.

  • İlk yöntem, çizik testidir. Sertlik derecesi yüksek olan topaz taşı, bir camın veya başka bir kristalin yüzeyini kolayca çizebilir. Eğer çizmiyorsa, bu onun sahte olduğunun göstergesidir.
  • Topaz taşı oldukça pürüzsüz, neredeyse kaygan bir taştır. Aynı zamanda dokunulduğu zaman soğuk bir his verir. Taşın dış görünüşü, gerçekliğini tespit etmenin yöntemlerinden biridir.
  • Topaz taşı, elektriklenebilen bir taştır ve bu özelliğini kullanarak, taşın gerçek olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Topaz taşınızı yünlü bir kumaşa sürtün. Eğer taş elektrikleniyor, saç veya kağıdı kendine çekiyor ise, taşınızın gerçek olması olasıdır.

Topaz Taşı Yıkanır Mı?

Topaz taşı, sertlik derecesi yüksek bir taştır ve su ile yıkamak için uygundur.

Topaz Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Topaz taşı, fazla renk çeşitliliğine sahip yüksek enerjili bir taştır. Bu sebeple, topaz kristali ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok doğal taş seçeneği bulunur.

Sakinlik, içsel huzur ve rahatlamak için, topaz taşı ile birlikte lepidolit, aventurin, jasper ve kunzit taşlarını kullanabilirsiniz.

İletişim ve zihinsel aktiviteyi arttırmak için özellikle mavi topaz kristali ile birlikte turkuaz, labradorit ve mavi oniks taşlarını kullanabilir; hayatınıza denge getirmek için ise topaz kristalinin her rengi ile birlikte carnelian, kan taşı ve sodalit taşlarını tercih edebilirsiniz.

Topaz Taşı ile Meditasyon

Topaz taşı, kişinin tezahür yeteneğini arttıran; bolluk, bereket ve neşe enerjisini çekmeye yardımcı olan bir taştır. Bu nedenle, topaz kristalini meditasyonlarınıza dahil ederek, hayatınıza çekmek istediğiniz güzellikler için bu taştan yardım alabilirsiniz. Topaz taşını meditasyon esnasında avuç içinizde tutmak veya yakınınızda bulundurmak, taşın enerjisinden faydalanmak için oldukça etkili olacaktır.

Topaz Taşı Neden Çatlar?

Topaz taşı, dayanıklı bir taş olmasına rağmen, fiziksel darbeler ile kırılması mümkün olan bir taştır. Isıya karşı çok hassas olmasa da aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bulunan topaz taşı, kırılabilir veya çatlayabilir.

Doğal taşlar enerjiye duyarlı kristallerdir ve düzenli olarak arındırılmadıkları zaman, enerji yoğunluğumun etkisi ile kırılabilirler. Topaz taşı, negatif enerjiyi uzaklaştıran, sakinleştirici bir taştır. Kristalinizin sebepsizce kırılması, taşın fazla enerji ile yüklenerek basınç sıkışması yaşamış olabileceğini gösterir.

Topaz Taşı Tarihi

Antik çağlardan beri insan hayatında kendine yer edinmiş olan topaz taşının, her kültürde farklı bir sebeple kullanıldığı söylenmektedir. Antik Roma ve Mısırlılar tarafından güneş tanrısınca kutsanmış kabul edilen bu taş, güç ve koruma getirdiğine inanılmakta ve günlük hayatta sıkça kullanılmaktaydı. Zaman içinde kara büyüyü bozmak için kullanılan, şans ve mutlulukla dolu uzun bir ömrü vaat eden kristal, 18. Yüzyılda zenginlik ve gücün simgesi olarak mücevherlerde taşınmaya başlandı.

Zaman zaman mitolojik hikayelere konu olmuş olan topaz taşı, hint mitolojinde önemli bir yere sahip olan Kalpavriksha Ağacı’nın sembolü olmuş; Afrika’da şifa ritüellerinde, ruhani dünya ile iletişimi sağlayan bir araç olarak kullanılmıştır. Günümüzde aksesuarlarda yaygın olan topaz kristali, İngiliz kraliyet ailesi tarafından da uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Topaz Taşı Burçları

Topaz taşı aslan, akrep ve yay burçları ile uyumludur.

Topaz Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Topaz taşı kök, solar pleksus, boğaz ve tepe çakraları ile uyumludur.

Topaz Taşı Sertlik

Topaz taşının sertlik derecesi 8’dir.

Topaz Taşı Özgül Ağırlık

Topaz taşının özgül ağırlığı 3,50 – 3,57 arasındadır.

Topaz Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Topaz taşının kimyasal formülü Al2SiO4(F, OH)2, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping