fbpx

Elmas Taşı Faydaları

  • Elmas, zihinsel ve duygusal yaraları iyileştirir; korkuları uzaklaştırır ve yeni başlangıçlara teşvik eder.
  • Yaratıcı enerjisi oldukça güçlü olan bir kristaldir. Hayal gücünü ve yaratıcılığı arttırır.
  • İlişkilere netlik, sevgi ve güç kazandırır. İlişkilere ve durumlara güvenmeye teşvik eder; aynı zamanda bolluk ve bereketin tezahüründe etkilidir.
  • Etrafındaki her tür enerjiyi yükseltme özelliğine sahiptir. Fakat bu olumlu yönde olabileceği gibi olumsuz yönde de olabilir. Pozitif enerjileri yükselttiği gibi negatif enerjiler karşısında da aynı etkiyi yaratabilmesinden dolayı dikkatli kullanılmalıdır.
  • Kişinin özgüvenini arttırır. Aynı zamanda kişinin kendine, karakterine ve fikirlerine sadık kalmasına yardımcı olur.

Elmas Taşı Özellikleri

  • Elmas taşı, başta renksiz olmak üzere sarı, mavi, pembe, kırmızı gibi pek çok farklı renge sahip olarak bulunabilir. Bu renklere sahip olarak bulunan elmaslar genellikle işlemden geçmiş olmakla birlikte, doğal halde bulunan mavi elmas, dünyanın en değerli taşı olarak kabul edilmektedir.
  • Elmas taşları günümüzde Avustralya, Güney Afrika, Hindistan, Brezilya, Amerika ve Rusya’dan çıkarılmaktadır.
  • Taç çakra ile uyumlanan elmas taşı inanılmaz güçlü bir enerji yükselticidir. Tıpkı kristal kuvars, selenit veya ametist taşlarında olduğu gibi, elmas taşının da diğer kristallerin enerjilerini güçlendirme özelliği bulunur.
  • Elmasın kesimi, netliği, rengi ve karatı, kristalin değeri hakkında bilgi alırken dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerdendir.
elmas 5

Elmas Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Göz sağlığı ve görme bozukluklarına olumlu yönde etki ettiğine inanılır. Bunun yanı sıra bağırsak sağlığı, kötü hafıza ve konsantrasyon için de etkilidir.
  • Kan damarlarını arındırır ve güçlendirir.
  • Özellikle zihinsel aktivitelerle direkt ilişkili bölgeler için faydalıdır. Buna örnek olarak beyin, sinir sistemi, duyu organları ve hormon bezleri verilebilir.
  • Bütün vücudu arındırır; metabolizmayı güçlendirir ve fiziksel direnci arttırır.
  • Alerjileri ve kronik hastalıkları hafiflettiği söylenir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Elmas Taşı Anlamı Nedir?

Elmas taşının anlamı Yunanca adamas kelimesinden gelmekte ve “yenilmez”, “kırılmaz” anlamları taşımaktadır. Bunun sebebi ise elmasın sertlik derecesi en yüksek taş olması ve dolayısıyla diğer taşlardan daha dayanıklı olmasıdır.

Elmas Taşı Nasıl Temizlenir?

Elmas taşı oluşumu, yapısı, maliyeti ve bunun gibi sebeplerden dolayı düzenli olarak temizlenmeli ve uygun koşullarda saklanmalıdır. Sert yapısı ve dayanıklılığı sayesinde elmas, çeşitli arındırma yöntemleri ile kolayca temizlenebilir.

  • Elmas taşının temizliği soğuk, ılık veya sıcak su ile gerçekleştirilebilir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu yöntemde kristalinizi bir süre suda yıkamanız yeterli olacaktır. Dilerseniz ağır içeriğe sahip olmayan bir sabunu da bu yönteme dahil ederek kristalinizin fiziksel ve enerjisel temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Doğal taşların özellikle enerjisel sebeplerden dolayı arındırma işlemleri düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Fakat elmas kristali, etrafındaki diğer kristalleri arındırma ve güçlendirme özelliği sebebiyle ekstra bir arındırmaya ihtiyaç duymaz. Yine de elmas taşını daha güçlü enerjilerle doldurmak için onu yeni ay veya dolunay zamanlarında ay ışığı altında bekletebilir; aynı şekilde ay suyu ile temizliğini gerçekleştirebilirsiniz.

Doğal taşların bakımı ve arındırma yöntemleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için buraya tıklayın.

Elmas Taşı Kullanımı

Elmas taşının en yaygın kullanım alanları şüphesiz ki nişan yüzükleri ve değerli mücevherlerdir. Elmas yüzük, doğal taş kolye, küpe veya bileklik takmak, taşın zarif görünüşünün yanı sıra aynı zamanda enerjisinden de en etkili şekilde faydalanmanızı sağlar. Bunun yanı sıra meditasyonlar, feng-shui çalışmaları, ritüeller ve çeşitli şifa çalışmaları da elmas taşının son derece güçlü enerjisinden yararlanabileceğiniz kullanım alanlarından bazılarıdır.

elmas 2

Elmas Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Elmas, maliyeti yüksek olmasından dolayı seçiminin dikkatli yapılması gereken bir kristaldir. Elmas alışverişi yaparken satıcının güvenilirliği ise dikkat edilmesi gerekenler listesinin başında gelir. Bu değerli kristalin gerçekliğini anlamanın en güvenilir yolu laboratuvar testleri olsa da sahip olduğunuz elmas taşının gerçek olup olmadığını evde test edebilmenizin yolları bulunur.

  • Buğu testi, elmas taşına kolaylıkla uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Kristalinize nefesinizle hava verin ve buğulanmasını sağlayın. Eğer buğunun kaybolması bir veya iki saniye gibi kısa bir sürede gerçekleşiyorsa taşın gerçek olma olasılığı yüksektir. Fakat bu işlem üç ve dört saniye civarında gerçekleşiyorsa, kristalin sahte olması muhtemeldir.
  • Suda batma testi sizlere elmasınızın yüzde yüz gerçek olduğunu kanıtlamayacak; fakat bu konuda az da olsa bir fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. Su dolu bir bardağın içine elmas taşını bırakın. Yoğunluğu, elmas kristalinin su dibine batmasına sebep olacaktır. Eğer taş yüzüyorsa, taş sahtedir. Fakat, her sahte taşın da yüzmeyeceğini belirtmek gerekir.
  • Elmas, sertlik derecesi sebebi ile diğer bütün taşları çizebilme gücüne sahiptir. Buna örnek olarak cam, elmas tarafından kolaylıkla çizilebilir. Çizik testi, özellikle doğal taş takılara zarar verebileceğinden dolayı önerilen bir yöntem değildir. Fakat bu teste başvurmaya karar verirseniz, gerçek elmasın camı çizeceğinden emin olabilirsiniz.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

elmas 4

Elmas Taşı Yıkanır Mı?

Elmas taşı, yapısı gereği ile suda yıkanmaya uygun bir kristaldir.

Elmas Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Elmas taşı, estetik görünümü ve eşsiz enerjisi ile oldukça değerli bir kristaldir. Yakut, zümrüt ve safir taşları ile birlikte değerli taşlar kategorisinde yer alan elmas kristalini daha pek çok doğal taş ile birlikte kullanabilirsiniz. Elmasın diğer taşlarla kullanımı, kullanılan taşların enerjilerini güçlendirme özelliğine sahiptir. Bu sebeple tercihiniz olan herhangi bir taş, elmas ile birlikte kullanıldığında daha güçlü çalışacaktır. Akuamarin, inci, peridot, oniks, sitrin, topaz, tanzanit, ametist ve granat gibi taşlar, elmas taşı ile birlikte kullanılması tercih edilen taşlardan bazılarıdır.

Elmas Taşı ile Meditasyon

Elmas, meditasyon çalışmalarına dahil etmek için en ideal kristallerden biridir. Tepe çakra ile uyumlanan taş, aynı zamanda diğer bütün çakraları da dengeleme özelliğine sahiptir. Elmas taşını yalnızca meditasyon alanınızda bulundurmak bile taşın enerjinizi yükseltmesine ve odaklanmanıza yardımcı olur. Kristalinizi dilerseniz çakra bölgelerinde bulundurabilir veya avuç içinizde tutarak meditasyon yapabilirsiniz.

elmas 3

Elmas Taşı Neden Çatlar

Elmas taşı dayanıklılığı fazla olan bir taştır. Bu sebeple ise evlilik yüzüklerinde ilk tercih olarak karşımıza çıkar. Elmas taşının fiziksel sebeplerden çatlaması, taşın ağır darbeler alması veya ekstrem koşullara maruz kalması ile gerçekleşebilir.

Doğal taşların bir sebep yokken çatlamaları genellikle enerji ile ilişkilidir. Şifalandırma ve negatif enerjileri uzaklaştırma özelliğine sahip olan kristaller negatif enerji yoğunluğu ile çatlayabilir. Elmas taşının etrafındaki diğer enerjileri güçlendirme özelliği, kristale yüklenen enerjinin ağır gelmesine neden olarak çatlamasına sebep olabilir.

Elmas Taşı Tarihi

Elmas taşının ilk örneklerinin 900 milyon yıl önce oluştuğu bilinmektedir. Yine en erken örneklerine Hindistan’da rastlanmış olan taşın ticareti ise İpek Yolu aracılığı ile gerçekleştirilmiştir. Keşfedildiği sırada dayanıklılığı ve parlaklığı ile popülerleşmiş olan elmas, ışığı kırma ve metali işleme özelliği ile de öne çıkmıştır. Elmasın kullanımı arasında süslemeler, kesme aletleri, tılsım ve daha pek çok alan bulunmakla birlikte, aynı zamanda hastalıkları iyileştirdiği düşüncesi ile tıbbi yardım alanında da kullanılmıştır.

Elmas Taşı Burçları

Elmas taşı ikizler, başak, terazi ve boğa burçları ile uyumludur.

Elmas Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Elmas taşı, tepe çakra ile uyumlu çalışır.

Elmas Taşı Sertlik

Elmasın Mohs skalasındaki sertlik değeri 10’dur.

Elmas Taşı Özgül Ağırlık

Elmasın özgül ağırlığı 3,52’dir.

Elmas Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Elmas, kimyasal formülü C olan saf Karbon elementinin katı halde bulunan bir türüdür.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping