fbpx

Florit Taşı Faydaları

  • Vücuttaki enerjiyi dengeler ve kişiye sakinlik verir.
  • Aurayı temizler ve bulunduğu ortamı kötü enerjilerden arındırır.
  • Zihindeki karmaşık düşünceleri düzenlemeye yardımcı olur.
  • Konsantrasyonu ve motivasyonu arttırarak hedeflerinize daha kolay ilerlemenizi sağladığına inanılır.
  • Sezgileri güçlendirir ve kişiyi pozitif düşüncelere teşvik eder.

Florit Taşı Özellikleri

  • Yoğun miktarda flor ve kalsiyum içerir.
  • Gökkuşağı renklerine sahip olan bu taş, özellikle yeşil ve mor renkleriyle öne çıkar.
  • Çin, Meksika ve Güney Afrika başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde Florit yatakları bulunur.
  • Florit taşının elementi havadır.

Florit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Baş ve boğaz ağrılarına iyi gelir.
  • Mide ve bağırsak sorunlarında faydalıdır.
  • Vücudu toksin ve virüslerden arındırmak için kullanılabilir.
  • Kilo kontrolü sağlar. Hedeflediğiniz kiloya ulaşmanız için iyi bir yardımcıdır.

· Tüm bu özellikler geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Florit Taşı Anlamı Nedir?

Florit taşı, iki metalin kaynaştırılmasında sıkça kullanılan bir taş olmasından dolayı, ismini Latince bir kelime olan flux, yani “akmak” kelimesinden almış olan bir kristaldir. Antik çağlardan beri kullanılan florit taşı, aura temizleyici ve enerji dengeleyici özelliğiyle öne çıkmakta ve sakinleştirici etkisi sebebiyle sıkça kullanılmaktadır.

Florit Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal kristalleri temizlemenin çeşitli yolları bulunur. Çoğu kristal, sadece su, toprak ve güneşle arındırılabilir. Florit, kötü enerjiyi kolayca emebilen bir taş olduğu için, bu taşın temizliği sıklıkla yapılmalıdır. Haftada en az bir kez temizlenmesi gereken florit taşı, akan bir suyun altında yıkandıktan sonra, şarj edilmek üzere güneş altında bırakılmalıdır.

Florit Taşı Ürünlerimiz

Florit taşının sihirli enerjisini vücuda çekmenin en güzel yolu, onu bir aksesuar olarak üzerinizde taşımaktır. Florit taşından yapılan kolye, küpe ve bileklikler, bu doğal kristalin en yaygın kullanım alanlarından biridir. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait florit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Florit Taşı Kullanımı

Florit taşı, antik zamanlardan bu yana kadar pek çok şekillerde kullanılmıştır. En yaygın kullanım alanı aksesuarlar olmak üzere, süs eşyalarında da sıklıkla karşılaştığımız bir kristaldir. Florit kristalini yüzük, bileklik ve kolyelerinizle üzerinizde taşıyabileceğiniz gibi, yatağınızın yanına veya çalışma alanınızın yakınlarına koyarak ortamdaki enerji akışının düzenlenmesini sağlayabilirsiniz.

Florit Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Florit taşının gerçeğini, sahtesinden ayırmak için kullanabileceğiniz üç yöntem mevcuttur. Sahte taşlar, normal bir taşın dışının boyanmasıyla elde edilir. Uygulayabileceğiniz ilk yöntem, florit taşını kırarak iç ve dış renklerinin aynı olup olmadığını kontrol etmektir. Bir diğer yöntem ise taşınızı bir miktar ısıya maruz bırakmaktır. Bu işlemde dikkat edilmesi gereken nokta, taşı ısıya uzun süre maruz bırakmamak. Isıtma işlemi, kısa süreli yapıldığı zaman taşın görünüşüne zarar vermeyecektir, fakat uzun süre ısıya maruz kalan
florit taşının rengi sararabilir.
Son yöntem ise taşınızı güneş ışığına tutmak. Gerçek bir florit kristali, güneş ışığına tutulduğu zaman mor renkte yansımalar oluşturur.

Florit Taşı Yıkanır Mı

Doğal taşlar, sertlik derecelerine bağlı olarak akan suda yıkanabilir veya tuzlu su içinde bekletilebilir. Bu yöntemler her taş için geçerli olmamakla birlikte, florit taşını yalnızca akan bir suyun altında yıkayabilirsiniz. Aksesuar olarak kullanılan florin taşları (kolye, küpe, bileklik, yüzük) tuza maruz kaldığında kararabilir. Bu nedenle takı olarak kullanılan Florit taşlarını su ya da tuz ile temizlemek yerine tütsüleme gibi daha sağlıklı temizleme yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

Florit Taşı Hangi Taşla Kullanılır

Benzer özelliklere sahip doğal taşlar birlikte kullanıldıklarında, taşların faydaları ve enerjileri artar. Bu açıdan florit taşı, kırmızı akik, kaplan gözü, kırmızı aventurin ve turkuaz gibi taşlarla birlikte kullanılabilir.

Florit Taşı ile Meditasyon

Florit taşı, sezgileri güçlendiren ve kişiye rahatlık veren enerjisi sebebiyle, meditasyon için en etkili taşlardan biridir. Özellikle üçüncü göz, kalp ve taç çakrasıyla uyumlu olan florit taşını, bu çakralardaki enerji akışını dengelemek için meditasyonlarınızda kullanabilirsiniz.

Florit Taşı Neden Çatlar

Doğal taşların çatlamasının pek çok sebebi bulunur. Bunlar darbe gibi fiziksel sebepler olabileceği gibi, aynı zamanda enerjiye bağlı sebepler de olabilir. Florit taşı, enerji dengesini sağlarken aynı zamanda kötü enerjileri içinde biriktirerek ortamı temizleyen bir taştır. Bu sebeple, taşın içinde biriken fazla enerji, taşın enerjisinin ortama uyum sağlayamaması veya taşın size hizmetini tamamlaması, kristalinizin çatlamasının sebeplerinden bazılarıdır.

Florit Taşı Tarihi

Florit taşı ilk olarak 1700’lü yıllarda, farklı metallerin kaynaştırılmasında kullanıldığı sırada adlandırılmıştır. Keşfinden sonra flor elementine de ismini vermiş olan florit kristalinin, antik uygarlıklardan beri kullanıldığı bilinmektedir. Yapılan kazı çalışmalarında, tarih boyunca çeşitli uygarlıklar tarafından kullanılmış florit kadeh, kase ve vazo gibi pek çok eşyaya ulaşılmıştır. Bilinen en eski kullanımı antik Çin ve Mısır’a uzanan florit, aynı zamanda antik Roma’da, sarhoşluğun etkisini azalttığına inanıldığı için kadehlerin yapımında da kullanılmıştır.

Florit Taşı Burçları

Balık ve oğlak burçlarının sembolik taşı olan florit, aynı zamanda terazi burcuyla da uyumludur.

Florit Taşı Sertlik

Florit taşının sertlik derecesi 4’tür.

Florit Taşı Özgül Ağırlık

Florit taşının özgül ağırlığı 3,3 – 5 arasındadır.

Florit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Florit taşının kimyasal formülü CaF2, mineral grubu ise halojenürlerdir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping