fbpx

Lapis Lazuli Taşının Özellikleri

  • Psişik yetenekleri, spiritüel gelişimi ve becerileri temsil eden lapis lazuli taşı, indigo mavisi ve lacivert tonlarında bulunur.
  • Hava elementini temsil eden bu kristal, astrolojik olarak Satürn gezegeniyle ilişkilidir.

Lapis Lazuli Taşı Faydaları

  • Koyu mavi rengi ve altın sarısı benekleriyle lapis lazuli, spiritüel gelişim, bütünlük ve önderlik gibi konuları temsil eder. 
  • Lapis lazuli, doğru iletişimi ve anlayışı geliştirmeye yardımcı olur. 
  • Bu kristalle çalışmak kişinin sezgilerini güçlendirirken, içsel düşünce ve duygularınızla bağlantı kurmayı sağlar. 
  • Antik Mısır ve Roma’da güçlü bir tılsım olduğu, ruhu kötülüklerden arındırdığına inanılırdı.

Lapis Lazuli Taşı Zararları

Lapis lazuli taşı, ruh, beden ve zihne olan faydaları ile bilinmektedir. Lapis lazuli taşını kullananlar, genellikle dikkat dağınıklığı yaşayan, kendini ifade etmekte zorlanan ve psişik yeteneklerini arttırmak isteyen kişilerdir. Bu sebeple, lapis lazuli kristalinin bir zararı yoktur.

Lapis Lazuli Taşı Ne İşe Yarar?

Lapis lazuli taşının sağladığı ruhsal, duygusal ve fiziksel faydalar, taşın binlerce yıldır kullanılmasını sağlamıştır. Fiziksel olarak boyun, boğaz ve göz çevresindeki rahatsızlıklara iyi geldiği söylenen taş, aynı zamanda zihni güçlendirir ve bu özelliği ile bilgeliğin taşı olarak kabul edilir. Lapis lazuli kristalinin spiritüel yetenekleri arttırdığına inanılması, onu tüm dünyada dini ritüellerde kullanılan bir taş haline getirmiştir.

Lapis Lazuli Taşı Nasıl Kullanılır?

Lapis lazuli taşı, meditasyon, feng shui çalışmaları ve aksesuarlar arasında yaygın kullanıma sahip bir taştır. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkilerinden faydalanmak için, lapis lazuli kristalini meditasyon çalışmalarına dahil edebilir; huzur ve dingin suyun enerjisini taşıyan taşı, bu özelliklerini ortaya çıkarmak için feng shui’de kullanabilirsiniz.

Lapis lazuli taşı kolye, bileklik ve küpe, bu taşın şifasını hissedebilmeniz için en güzel yoldur. Lapis lazuli kristalinden yapılmış bir aksesuar takmak, enerjinizin korunmasını sağlar ve zihinsel aktivitenizi arttırır; sizlere cesaret verir. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait lapis lazuli taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Lapis Lazuli Taşının Vücuda Yararları Nelerdir?

  • Fiziksel olarak hafızayı kuvvetlendirmeye, yaralara, böcek ısırıklarına, migren ve menstrüel ağrılara iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini destekler.
  • Kemiklere iyi geldiği için kemikle ilgili rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.
  • Boğaz bölgesi hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
  • Kan basıncı problemlerine iyi gelir. Kalp krizinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Vertigo rahatsızlığının tedavisinde kullanılır.

Lapis Lazuli Taşının Anlamı

Lapis lazuli, antik çağlardan bu yana mücevher ve takılarda kullanılan değerli bir doğal taştır. İsmin ilk kısmı olan lapis, Latince kökenli bir kelimedir ve “taş” manasına gelir. İkinci kısım olan lazuli ise, Latince lacivert anlamındaki lazulum kelimesinden gelir. 
Koyu mavi renkleriyle, özellikle Antik Mısır’da firavunlar tarafından çok önem verilmiş kıymetli olan bu kristal, antik çağlardan günümüze takı ve  süslemelerde yoğun olarak kullanılmıştır.

Lapis Lazuli Taşı Hangi Çakralarla İlişkilidir?

İç görüyü geliştirmeye faydalı olan bu kristal; boğaz, taç ve üçüncü göz çakralarıyla ilişkilidir. Kristali bu bölgelerde tutmak, çakraları aktive etmeye yardımcı olur.

Lapis Lazuli Taşı Nasıl Temizlenir?

Kristallerin kullanılmadan önce ve düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece taşın enerjisini temizleyebilirsiniz. Lapis lazuli taşını temizlemek için belli başlı yöntemler vardır:

  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi güneş ışığında arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi selenit taşının veya bir tuz lambasının yanında bırakarak da arındırabilirsiniz.

Lapis Lazuli Taşı Yıkanır mı?

Lapis lazuli taşı yapısı gereği yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Lapis Lazuli Takıları Nasıl Arındırabiliriz?

Lapis lazuli kristalinden yapılan kolye, bileklik, yüzük vb. takılarınızı tütsüleyerek arındırabilirsiniz. Aldığınız takıyı takmadan önce muhakkak arındırmalısınız.

Gerçek Lapis Lazuli Taşı Nasıl Anlaşılır?

Lapis lazuli taşı parlak ve pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Işığa tutulduğunda bu özelliklerin görülmesi önemlidir.

Doğal lapis lazuli taşında sarı ve beyaz lekeler vardır, tek renk görünen taşların boyanmış olma ihtimali yüksektir.

Lapis Lazuli Taşı Kişiye Özgü Müdür?

Kristalleriniz size aittir, sizin enerjinizle uyumlanır. Bu yüzden kristallerinizi başkalarının kullanması pek önerilmez. Lapis lazuli taşına başka biri dokunduğunda veya taktığında ardından muhakkak arındırılmalıdır.

Lapis Lazuli Taşı Nerelerde Bulunur?

Lapis lazuli, genellikle ABD, Rusya, İtalya, Arjantin ve Afganistan bölgelerinde bulunur.

Lapis Lazuli Taşı Tarihi

Lapis lazuli taşı hakkındaki efsaneler, tarihte oldukça eskiye dayanır. Sümerli aşk tanrıçası Inanna’nın, lapis lazuli taşından bir kolye ve asa ile yeraltı dünyasına girdiği anlatılır. Yine Antik Sümerliler tarafından, taşın içinde tanrının ruhunun bulunduğuna inanılırdı. Lapis lazuli taşı, birçok antik uygarlık tarafından dini bir öneme sahipti ve liderlerinin yüksek statüsünü temsil ettiğine inanılırdı.

Kleopatra’nın en sevdiği göz boyasının rengine sahip olan taş, mısır firavunlarının ve roma imparatorlarının en çok arzuladığı kristallerden biri olmuştur. Aynı zamanda lapis lazuli kristali, ünlü Hollandalı sanatçı Johannas Vermeer’in herkesçe bilinen “İnci Küpeli Kız” eserinin yaratılmasına da ilham kaynağı olmuştur.

Lapis Lazuli Taşı Sertlik Derecesi

Lapis lazuli taşının sertlik derecesi 5,5 – 6 arasındadır.

Lapis Lazuli Taşı Özgül Ağırlık

Lapis lazuli taşının özgül ağırlığı 2,4 – 2,6 arasındadır.

Lapis Lazuli Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Lapis lazuli taşının kimyasal formülü (Na,Ca)8(AlSiO4)6(S,SO4,Cl)2, grubu ise minerallerdir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping