fbpx

İnci Taşı Faydaları

  • Aynı zamanda “samimiyet taşı” olarak bilinen inciler, kişinin dikkatini kendine vermesine ve hedefine sadık kalmasına yardım eder.
  • Üzerinde taşıyanın içindeki bilgeliğinin ortaya çıkmasını sağlar ve saf sevgi enerjisi yayar.
  • Kendinizi sevmeye teşvik eden taş, olduğunuz gibi davranmanıza ve gerçek benliğinizi sahiplenmenize yardım eder.
  • İyi niyeti ve pozitif duyguları harekete geçirir. Duyguları sakinleştirir ve yatıştırır; negatif düşüncelerle başa çıkar.
  • Dengede olmayı ve akışta kalmayı sağlar.

İnci Taşı Özellikleri

  • İnciler, “kültür incisi” ve “doğal inci” olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kültür incileri ve doğal inciler arasındaki tek fark ise yetişme koşullarının farklı olmasıdır. Kültür incileri de hakiki olmakla birlikte, doğal olarak adlandırılan incilerin oluşumu günümüzde son derece nadir hale gelmiştir.
  • Hakiki inciler, beyaz, krem, gümüş, pembe, altın, yeşil, mavi ve siyah renklerinde bulunmakla birlikte, yarı-saydam veya opak halde bulunabilmektedir.
  • İnci, sedef katmanlarından doğal yollarla oluşur. Katmanlar ne kadar fazla olursa, incinin boyutu o kadar büyük olur.
  • İnciler, Filipinler, Karayipler ve Sri Lanka’da bulunabilmektedir. Tatlı ve tuzlu su incileri de aynı zamanda Japonya, Avustralya, Çin, İrlanda, İskoçya, Fransa, Almanya ve Amerika’da bulunmaktadır.
inci 4

İnci Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Ay ile yakından ilişkisi olan inci hormonları dengeler ve menstrüel döngüyü düzenler. Doğurganlığı arttırdığına inanılır ve hamilelik sürecini zor geçirenlerin inci taşıması tavsiye edilir.
  • Cildi iyileştirici etkisi bulunur. Özellikle akne ve rozasea gibi cilt problemlerini yatıştırdığı düşünülür.
  • Akciğerler için iyi olan inci, astım ve bronşiti yatıştırır. Kalp, ciğer ve böbreklere iyi geldiğine inanılır.
  • Vücuttaki stres seviyesini azaltarak iyi bir uyku çekmeye yardım eder.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

İnci Taşı Anlamı Nedir?

İnci taşının ismi, eski Fransızcada “perle”, Latincede “perna” olan kelimeden gelmekte ve “bacak” anlamı taşımaktadır. Açık bir yumuşakça kabuğunun koyun bacağına benzetilmesinden dolayı bu ismi almıştır.

İnci Taşı Nasıl Temizlenir?

İnci, diğer doğal kristallere kıyasla daha sık ve özenli şekilde temizlenmesi gereken bir taştır. Kuru ortamlara ve kimyasallara karşı son derece hassas olan inciler nemli ortamları sever ve incilerinizi sık sık takmak, onların ihtiyacı olan nemin vücudun doğal yağı ve sıcaklığı aracılığıyla karşılanmasını sağlar. İncilerin temizliği her kullanımdan sonra gerçekleştirilmelidir.

  • Su ile arındırma, inciyi temizlemenin en ideal ve güvenli yoludur. İnciler oldukça hassas olduğundan dolayı, hafif sabunlu ılık su kullanmak en güvenli seçenektir. Hazırlanan suya yumuşak bir bez batırarak incileri narin bir şekilde silmeniz, taşların enerji ve fiziksel temizliğini gerçekleştirmek için yeterli olacaktır.
  • İncilerin temizliğinde sadece su yöntemi yeterli olsa da ay ışığı altında arındırma, çeşitli inci aksesuarlarınızın enerji temizliğini yapmak için başvurabileceğiniz bir yöntemdir. İnci kolye, küpe ve bilekliklerinizi ay ışığı altında bir süre bekletmek, kristallerinizin enerjilerinin arınmasına yardımcı olur.
inci 5

İnci Taşı Ürünlerimiz

Zarif görünüşü ve saf enerjisi ile inci, geçmişten günümüze bütün kadınların beğenisini toplayan ve tarihe damga vurmuş isimlerle sembolik hale gelmiş olan bir taştır. İncinin en yaygın kullanım alanı ise tabii ki aksesuarlardır. İnci kolye, küpe, bileklik ve yüzükler, eski çağlardan beri popülerliğini korumakta ve günümüzde spiritüel enerjisi ile de öne çıkmaktadır. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait inci kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

İnci Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Pek çok çeşide ve farklı kullanım alanlarına sahip olan inci, imitasyon ürünlerine belki de en çok rastlanan doğal taşlar arasındadır. Gerçek bir inci son derece narin ve değerli olduğundan, sahte incilerin aksesuarlardaki kullanımı yaygın hale gelmiştir. İncinin gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Bütün doğal kristaller gibi, inci de dış görünüşü itibari ile kusursuzluktan uzaktır. Gerçek inciler şekil itibari ile düzensiz, kusurlu bir yüzeye ve parlaklığa sahip olarak bulunabilir. Son derece düzgün, eşit ve parlak bir incinin ise sahte olma ihtimali yüksektir.
  • Gerçek incilere zarar veren, fakat gerçeğini sahtesinden ayırmanın yollarından biri de dişe sürtme testidir. Sedef tabakalarından oluşan inciler, dişe veya birbirlerini sürtüldükleri zaman bu sedef tabakası kalkar ve pütürlü bir görünüm oluşur. Bu etkinin gözlenmemesi, incinin sahte olduğu anlamına gelir.
  • Kaliteli ve hakiki incilerde görülen üst ton, imitasyon ürünlerin tespiti için gözlenmelidir. İncinin yüzeyine ışık tutulduğunda ana renginden farklı renge sahip bir yansıma gözlemlemek incinin gerçek olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

İnci Taşı Yıkanır Mı?

Su elementine sahip olan ve sudan gelen inciler, yapıları ve doğaları gereği suda yıkanmaya uygundur. Fakat, inci aksesuarlarınızla duş, sauna veya havuz gibi yerlere girmeniz tavsiye edilmez.

İnci Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Çoğunlukla sahip olduğu zarif görünüş ile bilinen inci, aynı zamanda oldukça saf ve güçlü bir enerjiye sahiptir. İncinin diğer doğal kristallerle birlikte kullanılması, taşların enerjilerinin güçlendirilmesini sağlar.

İnci ve lapis lazuli taşlarının birlikteliği, üçüncü göz çakrasını harekete geçirmede etkilidir. Ay ile bağlantılı olan inci, lapis lazuli taşının dişil enerji ile güçlenmesini sağlar. Bu taşların birlikteliği ve enerjileri haberci rüyalar görmeye yardım ederken, aynı zamanda iç güdüyü ve spiritüel algı yeteneklerini geliştirir.

İncinin kristal kuvars ile kullanılması ise, taç çakranın dengelenmesine yardım eder ve kişiye amacı uğruna ilerleme gücü verir. Birlikte kullanıldığında enerjileri yükselen taşlar, asıl isteğinizin ne olduğunu bulmaya ve ona doğru emin adımlarla ilerlemenizi sağlar.

inci 8

İnci Taşı ile Meditasyon

İnci ile meditasyon yapmak, taşın bütün çakralar ile uyumlanabilmesi açısından son derece etkili ve pratiktir. Dengelemek istediğiniz çakranın üzerine sadece inci koyarak meditasyon yapabilir veya etkiyi güçlendirmek için farklı renklere sahip çakra taşları ile birlikte kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra tezahür enerjisiyle de öne çıkan taş, hayatınıza bolluk ve bereket enerjilerini çekmek için meditasyonlara dahil edilebilir. İnciyi elinizde tutarak veya yakınınızda bulundurarak istediğiniz isteklerinizi çekmek için meditasyon yapabilirsiniz.

İnci Taşı Neden Çatlar

İnci, yapısı gereği bütün doğal taşlardan daha özenli bir bakım gerektirir. Uygun koşullarda muhafaza edilmediği zaman oldukça kolay hasar alabilir veya çatlayabilir. Fiziksel sebeplerin dışında, enerjisel sebepler de incinin çatlamasına yol açabilir. Masumiyet ve saflık enerjileriyle ilişkilendirilen taş, fazla negatif enerjiyle yüklendiğinde enerjinin baskısıyla çatlayabilir.

İnci Taşı Tarihi

İncinin ilk kullanımı yazılı tarihin öncesine dayanır ve bu yüzden kesin bir tarih vermek mümkün değildir. Fakat, milattan önce 420 yılında bir Pers prensinin mezarında bulunan inciler, bu taşların aksesuarlarda kullanımının en az bin yıl öncesine dayandığının bir kanıtıdır.

İncilerin kullanımı, özellikle antik Roma’da statüyü belli eden bir araç haline gelmiştir. Soylular ve zenginler arasında popüler olan taş, daha sonraki yıllarda Culius Ceasar tarafından yalnızca yöneten sınıfın sahip olabileceği bir taş olarak sınırlandırılmıştır. Neredeyse yaşadığımız yüzyıla kadar zenginliğin bir çeşit sembolü olan inciler, günümüzde pek çok çeşidi ile her kadının kolaylıkla ulaşabileceği bir konuma ulaşmıştır.

inci 7

İnci Taşı Burçları

İnci, yengeç burçları ile ilişkilendirilir.

İnci Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

İnci, bütün çakralarla uyumlu çalışır.

İnci Taşı Sertlik

İnci taşının sertlik derecesi 2,6 – 2,4 arasındadır.

İnci Taşı Özgül Ağırlık

İnci taşının özgül ağırlığı 2,74’tür.

İnci Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

İnci taşının kimyasal formülü CaCO3, grubu ise grubu ise organik bileşenlerdir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping