fbpx

Pembe Kuvars Taşı Özellikleri

Gül kuvars veya aşk taşı olarak da bilinen pembe kuvars; kalbi yatıştırıp sakinleştiren, bulunduğu ortama sevgi, mutluluk ve huzur yayan özel bir kristaldir.

  • Aşk ve tutku ile özdeşleştirilir.
  • Güçlü bir feminen enerjiye sahiptir.
  • Kalp ile olan ilişkisi sebebiyle, dünyanın pek çok yerinde “kalp taşı” olarak da adlandırılmıştır.
  • Yunan mitolojisinde Afrodit ve Adonis ile ilişkilendirilmektedir.

Pembenin soluk ve daha canlı renklerinde bulunabilmekle birlikte, dumanlı veya saydam görünüme de sahip olabilmektedir.

Pembe Kuvars Taşı Faydaları

Pembe kuvars taşı, güçlü enerjisiyle aşk ve sevgiyi temsil eder. Affetme, romantizm, aşk ve öz sevgi konularında güçlü titreşimler yayar.

  • Kristali taşıyan kişiyi duygusal anlamda şifalandırır, travma veya negatif düşüncelerin oluşturmuş olduğu duygusal duvarları yıkmaya yardımcı olur.
  • Yaydığı titreşimlerle olumsuz düşünceleri temizler, sevgi ve aşka yer açar.
  • Yalnızca başkalarını değil kendinizi de sevmenize yardımcı olur.
  • Yalnızca başkalarını değil kendinizi de affetmenizi sağlar.

Pembe Kuvars Taşı Nasıl Arındırılır

Kristallerin kullanılmadan önce ve düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece taşın enerjisini temizleyebilirsiniz. Pembe kuvars taşını temizlemek için dört yöntem vardır:

  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.

Pembe Kuvarsın Anlamı

Soluk pembe rengiyle tarih boyunca romantizmin ve sevginin simgesi olan kristal, antik çağlardan günümüze takı ve süslemelerde yoğun olarak kullanılmıştır.

Pembe Kuvars Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Baş ağrılarını, stres ve gerginliği azaltıcı etkiye sahip olduğuna inanılır.
  • Uykusuzluğa iyi gelir ve kâbus görmeyi engeller.
  • Cildin yenilenmesine ve gençleşmesine yardımcı olduğu söylenir.
  • Kalp hastalıklarına iyi gelir ve kan dolaşımını hızlandırır.
  • Böbrekler ile ilişkilendirilen rahatsızlıkların yatıştırılmasında etkilidir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Pembe Kuvars Taşı Ürünlerimiz

Pembe kuvars taşının sevgi dolu ve şifacı enerjisi, onu geçmişten günümüze hala kullanılmaya devam eden popüler bir doğal kristal haline getirmiştir. Vücutta taşındığında kişiye iyi gelen, bir yere yerleştirildiğinde ise bulunduğu ortamı pozitif enerji ile dolduran pembe kuvars taşı, hayatına sevgiyi davet etmek isteyen herkes için en iyi seçimdir. Pembe kuvars taşını bir aksesuar olarak üzerinizde taşımak, taşın feminen enerjisinden yararlanmanın en güzel yollarından biridir. Pembe kuvars bileklik, yüzük, kolye veya küpe takmak, sizleri gün içerisinde karşılaşılan stresli durumlara karşı koruyacağı gibi, estetik açıdan da güzelliğinize güzellik katacak. Aşağıda, pembe kuvars taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Pembe Kuvars Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Pembe kuvars taşı, oldukça rağbet gören ve taş severler arasında oldukça popüler olan bir taştır. Günümüz piyasasında oldukça sık rastlanan bu kristalin gerçek olup olmadığını anlamak için göz önünde bulundurabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur.

  • Pembe kuvars, özellikle rengi dolayısı ile oldukça dikkat çeken bir taştır. Açık pembeden, orta veya daha koyu pembe tonlarında bulunabilen kristalin, koyu tonlara sahip olanları genellikle büyük taşlardır. Eğer küçük boyutlarda veya aksesuarlarda alacağınız taş, koyu ve göz alıcı renklere sahipse, bu onun sahte olabileceğinin göstergesidir.
  • Taşın saydamlığı, gerçekliği hakkında ipucu verebilir. Pembe kuvars taşı, genellikle çok saydam bir taş olmamakla birlikte, bulutsu/dumanlı bir saydamlığa sahiptir. Nadir olarak çok saydam yapıda bulunan pembe kuvars taşları olsa da, düşük fiyatlı ve şeffaf olan kristaller muhtemelen sahtedir.
  • Sertlik derecesi 7 olan pembe kuvars kristali, oldukça sert bir taş sayılmaktadır. Bu sebeple, eğer taşınız bir cam parçası veya benzeri bir madde üzerini kolaylıkla çizebiliyorsa, taşınız gerçek olabilir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için tıklayın.

Pembe Kuvars Taşı Neden Çatlar?

Doğal kristaller, sertlik derecelerine bağlı olarak, aldığı fiziksel darbelerle kolayca çatlayıp kırılabilirler. Bunun yanı sıra, her doğal kristal kendine özgü bir enerji taşır ve taşın çatlama sebepleri buna bağlı da olabilir.

Fiziksel darbelere diğer taşlara nispeten daha dayanıklı olan pembe kuvars taşının çatlama sebepleri enerjisel kaynaklı olabilir. Sevgi enerjisi barındıran taşın fazla miktarda negatif enerjiye maruz kalması, bulunduğu ortamın enerjisi ile uyumlanamaması veya size olan görevini tamamlaması, taşınızın çatlama nedenleri arasında olabilir.

Pembe Kuvars Taşı Nasıl Aktif Edilir?

Doğal kristaller kişiye özgüdür ve satın alındıktan hemen sonra arındırılmalıdır. Güçlü bir şifa enerjisine sahip olan pembe kuvars taşının enerjisini aktif etmek oldukça kolaydır.

  • İlk olarak, tercihiniz olan bir temizleme yöntemi ile taşınızın enerjisini arındırın.
  • Daha sonra pembe kuvars taşınızı avuç içinize alın ve ısınana kadar bekleyin veya ovalayın.
  • Bu sırada, isterseniz kendi vücudunuzdan, taşınızın etrafına beyaz bir ışık yayıldığını ve o ışığın giderek güçlendiğini imgeleyebilirsiniz.
  • Taşınızı kullanmaya başlamadan önce, niyetinizi aklınızdan tekrar edip kristalinize aktarabilirsiniz.
  • Pembe kuvars kristaliniz ısındığında veya kendinizi hazır hissettiğinizde, taşınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Pembe Kuvars Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Pembe kuvars taşı ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok doğal kristal bulunmaktadır. Yaygın bir taş olan pembe kuvars, başka taşlarla birlikte kullanıldığı zaman enerjisi arttırılabilir veya çeşitli amaçlar için uygun hale getirilebilir. Pembe kuvars taşının, özellikle ametist ve ay taşları ile birlikte kullanımı yaygındır.

Pembe kuvars ve ay taşının birlikte kullanımı kişiye büyük ölçüde içsel huzur ve sakinlik sağlar. Feminen enerjiye sahip olan bu iki kristal, denge, istikrar ve sevgiyi hayatınıza tekrar dahil edebilmeniz için sizi yönlendirir ve teşvik eder.

Pembe kuvars ve ametist taşlarının birlikteliği, öz sevgiyi güçlendirmek ve her türlü ilişkiyi şifalandırmak için mükemmeldir. Stres ve kaygıyı azaltan ametist taşı, sevginin her tür enerjisini içinde barındıran pembe kuvars ile birleştiğinde, kendine odaklanmak, kendini iyileştirmek ve kalp yaralarını sarmak isteyen herkes için oldukça etkilidir.

Pembe Kuvars Kolye/Bilekliğin Kopması Ne Anlama Gelir?

Doğal taş aksesuarların aniden kopması, kırılması veya çatlaması, kristal sahiplerini üzen ve kafa karışıklığı yaratan yaygın bir durumdur. Pembe kuvars kristalleri, tıpkı enerjisel sebeplerle çatlayabildikleri gibi, pembe kuvars bileklik ve kolyeler de buna benzer sebeplerle kopabilmektedir. Pembe kuvars kolye ve bilekliğin kopması, taşın artık size hizmet etmediği; taşın enerjisinin sizleri yeterince iyileştirdiği ve artık ona ihtiyacınız olmadığı veya kristalinizin birikmiş eski enerjileri uzaklaştırarak, hayatınıza yeni başlangıçları çektiği anlamına gelebilir.

Pembe Kuvars Taşı Nerelerde Bulunur?

Pembe kuvars, kuvars ailesinin en yaygın bulunan üyelerinden biridir ve en çok Hindistan, Japonya, Güney Afrika bölgelerinden çıkarılır.

Pembe Kuvars Hangi Çakra ile İlişkilidir?

Pembe kuvars, kalp çakrasıyla ilişkilidir. Kalbinizin üzerine, doğrudan cildinize temas ederek tuttuğunuz pembe kuvars kristali kalp çakrayı aktive eder. Bu kristal, titreşimleriyle ciddi duygusal dönüşümleri destekleyen muhteşem bir araçtır. Geçmiş travmaların bıraktığı olumsuz düşünce ve duyguları hafifleterek kişiyi önce öz sevgiye, sonra aşka açar.

Pembe Kuvars Taşı Yıkanır mı?

Pembe kuvars taşı yapısı gereği yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Pembe Kuvars Takıları Nasıl Arındırabiliriz?

Pembe kuvars kristalinden yapılan kolyebileklikyüzük vb. takılarınızı tütsüleyerek arındırabilirsiniz. Aldığınız takıyı takmadan önce muhakkak arındırmalısınız.

Pembe Kuvars Taşı Baş Ağrısına İyi Gelir mi?

Doğal taşlar ile vücuttaki hastalıklara şifa arama yöntemi Antik Mısır, Yunan ve Roma dönemine kadar uzanır. Kristal terapi de, kristallerin yaydığı titreşimlerle vücuttaki ağrı, rahatsızlık ve hastalık gibi noktalara şifa arayan bir terapi yöntemidir.

Pembe kuvars yaydığı titreşimlerle kaygıyı gidermeye yardımcı olurken doğal bir ağrı kesici görevi görür. Bu kristal kişinin yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlerini azaltırken merkezi sinir sistemini güçlendirir ve vertigo hastalığının etkilerini azaltır.

Pembe Kuvars Taşı Baş Ağrısını Geçirmek İçin Nasıl Kullanılır?

Doğal taşların şifasıyla baş ağrınızı dindirmek için birkaç farklı yöntem vardır:

  • Öncelikle derin bir nefes alarak vücudunuzu gevşetin, ardından rahat bir şekilde uzanın. Alnınızın ortasına, başınızın etrafına veya yastığın altına pembe kuvars kristalini yerleştirerek yaklaşık 20 dakika boyunca uzanın.
  • Bu esnada nefesinizi tutmamanız, derin nefesler almanız önemlidir.
  • Eğer masa başındaysanız veya çalışıyorsanız, pembe kuvars taşını masanızın üzerine, etrafınızda yakın durduğunuz bir yere de yerleştirebilirsiniz.
  • Baş ağrısını dindirmek için pembe kuvars kristalinden yapılan takılar da oldukça faydalıdır.

Pembe Kuvars Taşı Uyku Yapar mı?

Uykuyu desteklemesi açısından çok değerli bir kristal olan pembe kuvars, endişe ve kaygıyı azalttığı için uyku kalitesini arttırır.

Pembe Kuvars Taşı Kalbe İyi Gelir Mi?

Pembe kuvars taşı hem maddi hem manevi anlamda kalbi besleyen ve şifalandıran bir taştır. Sevgi ve aşk gibi konuların temsilinin yanı sıra, fiziksel olarak kalp çarpıntılarına ve ritim bozukluklarına iyi gelir.

Pembe Kuvars Taşı Kişiye Özgü Müdür?

Kristalleriniz size aittir, sizin enerjinizle uyumlanır. Bu yüzden kristallerinizi başklarının kullanması pek önerilmez. Pembe kuvars taşına başka biri dokunduğunda veya taktığında ardından muhakkak arındırılmalıdır.

Pembe Kuvars Taşı Sertlik

Pembe kuvars taşının sertlik derecesi 7’dir.

Pembe Kuvars Taşı Özgül Ağırlık

Pembe kuvars taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Pembe Kuvars Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Pembe kuvars taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping