fbpx

Aura Nedir?

Evrendeki her canlı yalnızca kendisine özgü, eşsiz bir enerjiye sahip olarak yaşamını sürdürür. İnsanlar da tıpkı hayvanlar, bitkiler ve diğer bütün canlılarda olduğu gibi bir çeşit elektromanyetik alana sahiptir. Bu da insanların çok düşük bir seviyede elektrik yaydığı anlamına gelir.

Aura, insanların sahip olduğu bu elektromanyetik alana verilen isimdir. Buna aynı zamanda spiritüel enerji alanı da denebilir. Yedi katmana sahip olan ve her bir katmanın fiziksel, duygusal, zihinsel ve spiritüel bedende bir elemente karşılık geldiğine inanılan aura, insanlar tarafından görülebileceği gibi aynı zamanda duygularla hissedilebilen bir çeşit enerjidir.

Aura Renkleri ve Anlamları

Yedi katmana sahip olan auranın her bir katmanı farklı bir renk olabilmekle birlikte bu renkler, kişinin duygu durumuna ve fiziksel sağlığına göre değişiklik gösterebilmektedir. Aura renkleri çakralar ile bağlantılıdır. Tonlarına göre farklılık gösterebilen pek çok çeşitli aura rengi bulunur fakat temel renkler çakra renkleri ile aynıdır ve bu renkler çakraların enerjilerini taşır. Bunun yanı sıra aura renginin parlak olması o rengin pozitif özelliklerini taşırken, koyu ve soluk olması ise rengin negatif özelliklerini ortaya çıkarır. En bilinen çakra renkleri aşağıdaki gibidir.

aura 1
  • Kırmızı: Kök çakra enerjisine sahip olan kırmızı aura, tutkulu ve yoğun bir enerjiye sahiptir. Kırmızı renkli auraya sahip olanlar materyal dünyanın keyfini sürmeyi seven, korkusuz, cesur ve enerjik kişilerdir.
  • Turuncu: Sakral çakra ile ilişkilendirilen turuncu aura renginin enerjisi, kırmızı aura ile benzerdir. Yine tutkulu ve cesur bir enerjiye sahip olan turuncu aura, farklı olarak risk almayı seven kişilerde gözlenir. Yaratıcılık, keyif ve duygusallıkla ilişkili olan bu renge sahip olan kişiler genellikle girişken ve bağımsız karakterlerdir.
  • Sarı: Sarı aura rengi solar pleksus çakra ile ilişkilendirilir. Bu renk, kişinin gücünü, benliğini, kimliğini ve duygularını temsil eder. Sarı renkli auraya sahip kişiler pozitif ve sıcak insanlardır. Entelektüel anlamda da yetenekli olan bu insanlar, öz güveni yüksek ve neşeli kişilerdir.
  • Yeşil ve Pembe: Kalp çakra ile ilişkili olan yeşil ve pembe auraya sahip olanlar genellikle sevecen ve kibar kişilerdir.  Bu insanlar çevrelerine sıcak ve sakin bir enerji yayarlar. Yeşil veya pembe auraya sahip olanlar şifacı ve varlıkları ile huzur yaydığını hissedeceğiniz bireylerdir.
  • Mavi: Mavi auraya sahip kişiler, tıpkı mavi renkli lapis lazuli, mavi kalsedon, kyanit ve labradorit doğal taşları gibi, iletişim yeteneği ve sezgileri güçlü olan kişilerdir. Su gibi sezgisel ve huzurlu enerjisi ile mavi aura, boğaz çakrası ile ilişkilidir ve genellikle bu auraya sahip insanların psişik yetenekleri gelişmiştir.
  • İndigo: Üçüncü göz çakrası ile bağlantılı olan indigo renkli auraya sahip insanlar, sezgileri ve empati yetenekleri fazlasıyla gelişmiş, büyük bir ilhama sahip olan kişilerdir. Güçlü ve cesur bir enerjiye sahip indigo aura, zekâsı ile diğerlerine yardım etmeyi ve entelektüel gelişimine katkı sağlayacak mücadeleleri sever.
  • Mor: Genellikle menekşe moru olarak karşımıza çıkan mor renkli aura taç çakra ile bağlantılıdır. Fiziksel bedenin boyutunun dışında bir bütünlük hissine sahip olan bu aura rengi ve mor auraya sahip olanlar, genellikle mutlu, güçlü ve büyük resmi görebilen kişilerdir. Duygu ve düşünceleri hakkında açık ve dürüst olan bu kişiler, insani meselelerle ilgilenmeyi severler.

Aura Rengi Nasıl Bulunur?

Sanılanın aksine, aura rengi herkes tarafından görülebilmektedir. Bazı insanlar, doğuştan gelen içgüdü ve psişik yetenekler sayesinde auraları daha kolay görebilse de biraz pratik ile siz de aura renginizi bulabilirsiniz. Aura renginizi bulmak için deneyebileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

  • İlk olarak beyaz bir duvar önünde ve ayna karşısında, kendinize bakarak aura renginizi görme çalışmaları yapabilirsiniz. Bu çalışma esnasında sabit durmalı, baş ve omuzlarınızın üstüne odaklanarak bir renk görene kadar beklemelisiniz. Bunu yaparken sakin kalmak ve kendinizi zorlamamak önemlidir. İlk denemede başarısız olursanız bu yöntemi düzenli olarak deneyerek aura renginizi görmeye başlayabilirsiniz.
  • Bu yöntem ilki ile benzerlik gösterse de bu sefer ayna kullanmanıza gerek yoktur. Elinizi, parmaklarınız açık olacak şekilde beyaz bir duvara doğru uzatın. İki parmağınızın arasına, duvara odaklanın ve parmaklarınızın yavaşça bulanıklaşmasına izin verin. Gözlerinizi kırpmamaya özen göstermeniz gereken bu yöntemde, yaklaşık bir dakika boyunca veya auranızı görene kadar pratik yapmaya devam edin. Kısa bir süre sonra arasına odaklandığınız parmaklarınızın etrafında neredeyse ışığa benzer parlak bir renk görmeye başlayacaksınız. Bu yöntemi, beyaz duvarın önüne koyacağınız bitkiler ile de deneyebilirsiniz.
  • Kendinizi yakın hissettiğiniz veya rüyanızda gördüğünüz renklerin auranızda bulunan renkler olabileceği söylenir. Aura renginin pek çok faktöre bağlı olarak değişebildiğini unutmamanız gerekmekle birlikte, belli zamanlarda kendinizi yakın hissettiğiniz renklerle meditasyon yapabilir ve bu rengin sizin için ne anlama geldiğini anlamaya çalışarak aura renginizi bulabilirsiniz.
aura 2

En Güçlü Aura Rengi Nedir?

Her aura renginin kendi içinde güçlü bir yanı bulunur. Herhangi bir aura rengini “en güçlü” olarak kabul etmek pek doğru olmasa da kırmızı ve mor renkli auraların enerjisel boyutta diğerlerine göre biraz daha öne çıktığı söylenebilir.

Kırmızı aura rengi kök çakra ile bağlantılıdır ve ayakları yere sağlam basan, öz güvenli, cesur ve enerjik kişiler bu aura rengine sahiptir. Kırmızı aura rengine sahip kişilerin hedeflerine doğru yürümeleri daha kolay, fakat öfkelerine yenik düşme ihtimalleri de o kadar fazladır. Bunun yanı sıra mor aura rengi, taç çakra ile ilişkilendirildiğinden dolayı oldukça yüksek bir enerji frekansına sahiptir. Bütün çakra renkleri arasında en yüksek seviyede bulunan bu renk ve aurası bu renk olan kişiler, spiritüel boyutta gelişmiş ve olayları bütün olarak görebilen sezgisel bireylerdir.

Aura Nasıl Yükseltilir?

Kişinin enerji ve dolayısıyla aurasını yükseltmek, hayata bakış açısı, davranışları ve günlük rutinini ile alakalıdır. Bu alışkanlıkların olumlu yönde değiştirilmesi kişinin aurasını yükselten ve genel anlamda enerjisini arttıran yöntemlerdir.

  • Düzenli olarak nefes egzersizleri ve meditasyon yapmak.
  • Turmalin, kristal kuvars, pembe kuvars ve bunlar gibi doğal taş kolye, yüzük, küpe ve bileklik takmak veya bu taşları rutinlerinize dahil etmek.
  • Doğada vakit geçirmek ve uzun doğa yürüyüşleri yapmak.
  • Yaşam alanınızı düzenli aralıklarla selenit gibi doğal kristallerle veya tütsü dumanı ile arındırmak.
  • Olaylara pozitif yönden bakmaya çalışmak ve sevdiğiniz aktivitelere vakit ayırmak.
  • Negatif düşüncelerden uzaklaşmak ve kendinize odaklanmak.
aura 4

Aura Herkeste Olur Mu?

Ağaçlar, bitkiler, hayvanlar ve yaşayan her canlının sahip olduğu aura, istisnasız bütün insanlarda bulunur. Auranın rengi ise kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte bazı kişilerin auraları daha parlak, bazılarınınki ise daha soluk ve cansız renklerdedir.

Aura Ruh Mu?

Aura ruh değil, aksine ruhun ve maddenin yaydığı bir çeşit enerji alanıdır. Son derece kişisel bir alan olan aura, kişinin ruhsal, fiziksel, zihinsel ve spiritüel gelişimine göre değişik renklere sahip olabilmektedir. Bu renkler, değişikliği seven insanlarda daha sık değişmekle birlikte, durgun ve sabit bir hayat yaşayanlarda aynı şekilde değişken olmayabilir.

aura 3

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping