fbpx

Zümrüt Taşı Faydaları

  • Karşılıksız sevgi ve sağlık enerjilerini taşıyan zümrüt taşı, sadece elde tutulduğunda bile etkili bir mutluluk enerjisi yayar. Bu yüzden mutlu olmak isteyen herkes için en ideal kristaldir.
  • Kalpteki blokajları temizler ve kişiyi duygusal anlamda geri tutan negatif enerjilerden arındırır. Canlı ve yenileyici bir enerjiye sahiptir.
  • Zümrüt taşı ile düzenli olarak çalışmak, kendinizi tanıma yolunda sizlere yardımcı olur. Öz sevgi ve öz değer konularında sorun yaşayanlar için oldukça idealdir.
  • Konsantrasyonu arttırır ve bilinci yükseltir. Pozitif anlamda değişime teşvik eden taş, yaratıcılık ve zihin becerisi gerektiren işlerde faydalıdır.
  • Kendinizi ifade etmenize yardım eder. Ayrıca aşk veya iş ile alakalı konularda kaybedilen hevesin geri kazandırılmasında yardımcıdır.

Zümrüt Taşı Özellikleri

  • Zümrüt taşının en kaliteli türleri Kolombiya’dan çıkarılmaktadır. Zambiya ve Brezilya başta olmak üzere Pakistan, Rusya, Avusturalya, Afrika ve Mısır gibi ülkeler de zümrüt taşının çıkarıldığı yaygın yerlerden bazılarıdır.
  • Kalp çakrası ile bağlantısı olan zümrüt, yüzyıllar boyunca uzun ve başarılı bir aşkın sembolik taşı olmuştur. Bu özelliği ile kristal, pek çok mitolojik hikâye ve efsanelere konu olmaktadır
  • Zümrüt taşı, en değerli taşlar olarak kabul edilen elmas, yakut ve safir taşlarının arasında yer alır.
  • Mitolojide Venüs tanrıçası ilişkilendirilen taşın enerjileri büyük ölçüde sevgi ve huzurla ilişkilidir.
zumrut

Zümrüt Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Kalp, ciğerler ve kas sistemi ile ilişkili rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olduğu söylenir.
  • Bulaşıcı hastalıkların iyileşme sürecinde etkilidir. Sinüslere ve göz sağlığına faydalı olduğuna inanılır.
  • Baş ağrılarına, alerjilere ve her tür cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülmektedir.
  • Konsantrasyonu arttırma ve hafızayı güçlendirmede etkilidir.
  • Yenileyici enerjisi ile organları iyileştirdiği söylenir. Ayrıca kişiye fiziksel güç ve canlılık verir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Zümrüt Taşı Anlamı Nedir?

Zümrüt taşının isminin Yunancada “yeşil” anlamı taşıyan smaragdus kelimesinden geldiği bilinmektedir. Beril taşlarından biri olan zümrüt, göz alıcı ve zengin yeşil rengi ile antik çağlara uzanan bir geçmişe sahiptir.

Zümrüt Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal kristallerin enerjilerinden yararlanmak için taşlarınızı düzenli olarak arındırmanız gerekmektedir. Zümrüt, dayanıklılığı sebebiyle fiziksel ve enerji temizliği yapmaya uygun bir taştır. Kristalinizi temizlemek ve arındırmak için uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunur.

  • Zümrüt taşı suda yıkanabilen kristallerdendir. Oda sıcaklığında veya ılık su ile zümrüt taşının fiziksel ve enerji temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Taşınızı alkol, deterjan veya çeşitli kimyasallarla temas ettirmemeniz gerekir.
  • Taşın enerji temizliği için uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise tütsü ile arındırmadır. Adaçayı veya arındırma özelliğine sahip çeşitli bitkilerin tütsü dumanında taşınızı birkaç dakika gezdirmek, taşın biriktirdiği negatif enerjilerden kurtulmasını sağlar.
  • Diğer kristallerin enerjilerinden faydalanmak, zümrüt taşını arındırmanın etkili ve zahmetsiz bir yoludur. Özellikle selenit bowl, kristal kuvars ve ametist taşı gibi doğal kristaller, etraflarına yerleştirilen diğer taşların enerjilerini temizleme özelliğine sahiptir.

Doğal taş arındırma, doğal taşların bakımı ve temizliği hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için buraya tıklayın.

Zümrüt Taşı Kullanımı

Zümrüt taşının kullanımı başta doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzükler olmak üzere oldukça çeşitlidir. Eski zamanlarda özellikle ritüellerde, büyülerde ve şifa çalışmalarında kullanımı popüler olan zümrüt taşı, geçmişten bugüne fazlasıyla sevilen bir doğal taş takı malzemesi ve meditasyon aracıdır.

Zümrüt taşı takılar, kristalin teniniz ile temas etmesine olanak tanıyarak taşın enerjisinden en etkili şekilde faydalanmanızı sağlar. Bu yüzden zümrüt taşı aksesuarlar bu kristalin en yaygın kullanım alanlarıdır.

zumrut 2

Zümrüt Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Zümrüt taşı, kristal severler tarafından özellikle sevilen ve genel anlamda mücevher malzemelerinde en çok tercih edilen taşlardan biridir. Zümrüt taşına olan bu ilgi, taşın imitasyon ürünlerinin çoğalmasına da sebep olmaktadır. Laboratuvarlarda onaylatmanın dışında zümrüt taşınızın gerçekliğini anlamak için gözlemleyebileceğiniz birkaç madde bulunur.

  • Doğal taşlarda bulunan kusurlar taşların gerçekliği hakkında ipucu veren en önemli etkenlerdendir. Bu kusurlar genellikle alıcı kişi tarafından olumsuz olarak algılanabilse de aslında durum tam tersidir. Gerçek bir zümrüt taşının yüzeyinde veya içerisinde çizik benzeri kusurlar gözlemlemeniz oldukça olasıdır. Sahte taşların içerisinde ise daha çok hava baloncuğu gibi kusurlar mevcuttur.
  • Zümrüt taşının rengi, taşın sahteliğiyle ilgili kesin bilgi vermese de kalitesi hakkında ipucu sahibi olmanızı sağlar. Gerçek zümrüt taşı yeşilin derin ve canlı tonlarına sahiptir. Sahte taşların renkleri ise genellikle çok açık veya koyu olacaktır. Bunun yanı sıra taşın renk düzenini kontrol etmek önemlidir. Gerçek zümrüt taşı, yeşilin farklı ton geçişlerine sahip olabilir ve taşın içerisinde mineral kalıntıları gözlenebilir. Buna ek olarak gerçek zümrüt taşlarında yeşile ek olarak hafif mavilikler gözlenebilir. Bunun yerine sarı rengin gözlenmesi, taşın sahte olduğunun habercisidir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

zumrut 3

Zümrüt Taşı Yıkanır Mı?

Zümrüt taşı yapısı gereğiyle suda yıkanmaya uygundur.

Zümrüt Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Doğal taşların birlikte kullanılması, taşların enerjilerinin birleşmesi ve etkileşime girmesini sağlar. Zümrüt taşının enerjisi, onunla birlikte kullanılacak olan diğer taşların enerjileri gibi artar ve güçlenir.

Bir aşk taşı olan zümrüt taşıyla sevgi enerjisini arttırmak için birlikte kullanabileceğiniz pek çok kristal bulunur. Pembe kuvars kolye ve zümrüt taşlarının birlikteliği kalp çakrasının güçlendirilmesi için idealdir. Sevgi enerjisine sahip olan bu iki taş, birlikte kullanıldığı zaman uzun süreli ilişkilerin kurulmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda kişinin dişil enerjisinin de artmasına yardım edecektir. Bunun yanı sıra rodonit, aventurin ve lapis lazuli gibi taşlar da zümrüt taşı ile birlikte güçlenen taşlardan bazılarıdır.

Zümrüt Taşı ile Meditasyon

Zümrüt, meditasyonlarda kullanmak için harika bir taştır. Kalp çakra ile olan bağlantısı ve huzurlu enerjisi, stresten uzaklaşarak kendi içine dönmek isteyenler için idealdir. Zümrüt taşını avuç içinizde tutmak, çakra taşı veya kolye formunda kalbinize yakın taşımak, bu kristalin meditatif etkilerinden yararlanmanın en etkili yoludur. Zümrüt kristali ile yapacağınız herhangi bir meditasyon, duygusal blokajların kalkması ve iç huzurun sağlanması açısından uygundur.

Zümrüt Taşı Neden Çatlar

Zümrüt taşı yapısı gereği ile dayanıklı bir kristal olsa da taşın çatlamasına sebep olabilecek değişik faktörler mevcuttur. Fiziksel faktörlerin başında ise sert ortam koşulları, taşın kimyasal maddelerle olan teması veya ağır darbeler gibi durumlar bulunur.

Doğal taşların çatlamalarının en yaygın nedenleri ise genellikle enerjiseldir. Zümrüt taşı, biriktirdiği negatif enerji fazlalığından, ortama uyumlanamama veya üzerinde taşıyan kişiye olan görevini tamamlamasından dolayı çatlayabilir.

zumrut 4

Zümrüt Taşı Tarihi

Zümrüt taşının en eski tarihinin 2,97 milyar yıl öncesi olduğu öne sürülürken, bu taşla ilişkilendirilen en ünlü isim şüphesiz ki Cleopatra’dır. Cleopatra’nın, hüküm sürdüğü dönemde tüm sahiplik haklarını üzerine aldığı zümrüt taşının yine o dönemlerde aksesuarlarda yaygın olarak kullanıldığı ve hükümdarların mezarlarına koruyuculuğun sembolü olarak zümrüt kristalleri ile gömüldükleri bilinmektedir.

Bunun yanı sıra Kolombiya’da yaşayan Muzo yerlileri ise oldukça iyi gizledikleri zümrüt madenleri ile bilinmektedirler. Çok iyi şekilde gizlenmiş olan bu madenler, ancak yirmi yıl sonra İspanyol fatihleri tarafından bulunmuştur.

Zümrüt Taşı Burçları

Zümrüt taşı ikizler, başak, yengeç ve boğa burçları ile uyumludur.

Zümrüt Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Zümrüt taşı kalp çakrası ile uyumlu çalışır.

Zümrüt Taşı Sertlik

Zümrüt taşının sertlik derecesi 7,5 – 8 arasındadır.

Zümrüt Taşı Özgül Ağırlık

Zümrüt taşının özgül ağırlığı 2,65 – 2,75 arasındadır.

Zümrüt Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Zümrüt taşının kimyasal formülü Be3Al2(SiO3)6, grubu ise Beril mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping