fbpx

Ay Taşının Özellikleri

  • Ay taşı dişil enerjiyi temsil eden önemli bir taştır. Kadın hormonlarını dengeleme özelliği olduğu bilinen ay taşı, aynı zamanda genel anlamda bir dengeleyici ve sakinleştiricidir. 
  • Duygularla da ilişkili olduğu için aşk taşı olarak da bilinir.
  • Astrolojik olarak da dişil enerjiyi temsil eden Ay ve Yengeç burcu ile ilişkilidir.

Ay Taşının Faydaları

  • Ay taşı duygusal olarak dengeleyici görevi görür.
  • Rahatlatıcı ve sakinleştirici özelliği vardır.
  • Kadın hormonlarında dengeleyici bir görevi vardır. Regl döngüsünü düzenler.
  • Kısırlığa iyi geldiği bilinir.
  • Doğum sancılarını hafifletir.
  • Yin ve yang yani dişil ve eril enerjiyi temsil eder.
  • Spiritüel anlamda kişinin sezgilerini kuvvetlendirir.
  • Kişinin rüyalarını daha net hatırlamasını sağlar.
  • Duyguları dengeleyerek kişinin sevgiyi kabul etmesini sağlar.

Ay Taşının Vücuda Yararları ve Etkisi

Ay taşı öncelikle dişil enerji ile özdeşleşen bir taş olduğu için kadın bedenine özgü süreçleri şifalandırdığı bilinir. Örneğin:

  • Kadınların menstrüel döngülerini düzenler ve ağrılarını hafifletir.
  • Doğum sancılarına iyi gelir.
  • Kısırlığa iyi gelir, doğurganlığı arttırdığı düşünülür.
  • Vücuttaki hormonları düzenler ve dengeler.
  • Ay ile bağlantılı olduğu için büyüme enerjisini de temsil ettiği bilinmektedir. Bebeklerin ve çocukların büyümesine yardımcı olur.
  • Hormon ve hücre düzenleyici özelliklerinden dolayı yaşlanmayı geciktirir.

Ay Taşı Zararları

Ay taşı şifalı bir taştır ve bilinen herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Ay Taşı Kimler Kullanamaz

Ay taşı, faydalarından yararlanmak isteyen herkes tarafından kullanılabilir. Fakat, ay taşı ile birlikte kullanacağınız diğer doğal kristalleri özenle seçmeniz önerilir. Bazı doğal kristaller ay taşı ile kolayca uyumlanabilirken, bazıları ay taşının enerjisi ile uyuşmayabilir.

Ay Taşının Anlamı

Yumuşak ve opak görünümüyle dişilin gizemli taşı olarak da bilinen ay taşı, dişil enerji, doğurganlık ve bereket anlamlarına gelir. 

Tarih boyunca tanrıçalarla özdeşleştirilmiş, tanrıça enerjisi taşıdığı düşünülmüştür.

Ay Taşı Nasıl Temizlenir?

Kristallerin kullanılmadan önce ve düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece taşın enerjisini temizleyebilirsiniz. Ay taşını temizlemek için dört yöntem vardır:

  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.

Ay Taşının Kullanımı

  • Ay taşı özellikle sezgileri kuvvetlendirici özelliğinden dolayı taç çakra ile ilişkilidir. Elinizde veya kucağınızda tuttuğunuz bir ay taşı, taç çakrayı aktive edecektir.
  • Regl döneminde karın veya kasık bölgesine yerleştirdiğiniz bir ay taşı, ağrılarınızı azaltarak menstrüel döngünüzü rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

Ay Taşı Ürünlerimiz

Son derece mistik ve nadir bir görünüşe sahip olan ay taşı, aksesuarların vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ay taşından bileklik, kolye veya yüzük takmak, bu taşın spiritüel ve koruyucu enerjisinden faydalanmanız için en etkili yöntemlerden biridir. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait ay taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Ay Taşının Gerçek Olduğunu Nasıl Anlarız?

  • Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamak için etkili iki yöntem vardır: sıcaklık ve ısıtma.
  • Doğal taşlar yapıları gereği oda sıcaklığında da soğuktur fakat sahte veya boyanmış taşlar daha sıcaktır. 
  • Bir diğer yöntem olan ısıtmada ise doğal taşları bir miktar ısıya maruz bırakarak üzerindeki rengin gerçek mi yoksa yapay mı olduğunu tespit edebiliriz. Sonradan boyanmış taşlar yavaş yavaş boyayı salacaktır.

Ay Taşı Cilde Zararları

Ay taşının cilt için zararlı bir etkisi olmamakla birlikte, cildi onarıcı ve hatta gençleştirici etkiye sahip olduğu söylenir. Ayın güçlü enerjisini içinde barındıran taşın, cilt yenilenmesine katkı sağladığı düşünülmektedir.

Ay Taşı Zayıflatır Mı?

Ay taşının zayıflamaya yardımcı olması ile ilgili kesin ve bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Fakat, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olduğu düşünülmesi sebebi ile, ay taşının zayıflamaya yardımcı olduğu iddia edilmektedir. 

Ay Taşı Efsanesi

Ay taşı, pek çok efsaneye ve mitolojik hikayelere konu olmuş kadim bir taştır; hakkında pek çok efsane bulunur. Ay taşının afrodizyak etkisine sahip olduğu ve onu takan çiftlerin ay yükseldiğinde birbirlerine tutkuyla aşık olacakları söylenir.

Onu taşıyan kişiye duru görü ve kehanet yeteneği sağlayacağı düşünülen kristal, aynı zamanda, özellikle gece vakti seyahat edenleri koruyacağını düşünülmesinden dolayı “Gezginin Taşı” olarak adlandırılmıştır.

Ay Taşı ve Dişil Enerji

Ay taşı tanrıça ve dişil enerji ile özdeşleştirilmiştir. Dişilin yaratıcı yönünü aktive eder. Bilinçaltı ile etkileşime geçerek kişinin dişil yanıyla bağlantı kurmasını sağlar, şifalandırır. Tarih boyunca tanrıçalarla özdeşleştirilen bu taş, kişiye anaç koruma sağlar.

Ay Taşı Yıkanır mı?

Ay taşı yapısı gereği yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Ay Taşı Hangi Taşlarla Kullanılır?

Ay taşı, yakut taşı ile kullanıldığında duyguları kontrol etmekte ve bir sinerji oluşturmakta epey faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra ametist, safir, labradorit, lapis lazuli, inci ve turkuaz gibi taşlarla kullanılabilir. Bu taşlarla kullanıldığında sezgileri desteklemede ve dişil enerjiyi aktive etmede çok faydalıdır.

Ay Taşı ve Meditasyon

Bu taş aynı zamanda taç çakra ile bağlantılıdır. Elinizde tutarak veya midekasık bölgesine yerleştirerek meditasyon yaptığınız ay taşı, taç çakranızı aktive etmekte epey faydalı olacaktır. Öte yandan ay taşı ile meditasyon yapmak da kişiyi sezgisel anlamda kuvvetlendirir, dişil enerjiyi şifalandırır.

Ay Taşı Arındırma

Ay taşı kristalinden yapılan kolye, bileklik, yüzük vb. takılarınızı tütsüleyerek arındırabilirsiniz. Aldığınız takıyı takmadan önce muhakkak arındırmalısınız.

  • Kristalinizi akan suyun altında yaklaşık 5 dakika kadar yıkayarak arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi deniz suyunda veya deniz tuzuyla hazırladığınız tuzlu suda yaklaşık 10 dakika kadar bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi güneş ışığında arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi selenit taşının veya bir tuz lambasının yanında bırakarak da arındırabilirsiniz.

Ay Taşı Karanlıkta Parlar Mı?

Adularesans, yani taşın yüzeyinde bir ışık varmışçasına parlaması, ay taşının sahip olduğu özelliklerden biridir. Bu yansıma, çoğu zaman ay taşının karanlıkta parlaması ile ilgili yanılsamalara sebep olsa da bu doğru değildir. Fosforlu materyaller içermeyen ay taşı, bu sebeple karanlıkta parlamaz.

Ay Taşı Suyu

Doğal taşların çevresindeki enerjiyi etkileyen ve dönüştüren bir özelliği olduğundan bahsetmiştik. En önemli doğal kaynağımız su da bunlardan biridir. Canlı bir yapısı olan suyun içine atacağınız ay taşı, suyun lezzetini değiştireceği gibi dişil enerjiyi bedenize taşıyacaktır.

Ay Taşı Nerelerde Bulunur?

Ay taşı yoğunlukla Sri Lanka, Hindistan, Avustralya ve ABD bölgelerinde bulunur. 

Ay Taşı Neden Çatlar?

Bazı kristaller yapı olarak daha hassas olduğu için darbelere karşı dayanıksız olabilir ve daha kolay kırılabilirler. Bazı zamanlarda da kristal öyle çok enerji yüklenir ki enerji yüküne dayanamadığı için çatlar veya ikiye ayrılır.  

Ay Taşı ve Ametist Birlikte Kullanımı

Ay taşı ve ametist, antik çağlardan bu yana kullanılmış ve kullanılmaya devam eden iki doğal kristaldir. Ametist, güçlü bir koruyucu, şifacı ve spiritüel bir taş iken; ay taşı, mistik özelliklere sahip, içgüdüyü güçlendiren ve kehanet yeteneği verdiğine inanılan bir taştır.

Ay taşı ve ametist taşlarının birlikte kullanımı, spiritüel alanlarda kendini geliştirmek isteyenler için mükemmeldir. Bu iki taşın birleşimi, ruh ve beden şifalanması gerçekleştirmek, mistik alanlarda çalışmalar yapmak isteyenler için tavsiye edilir.

Ay Taşı ve Pembe Kuvars Birlikte Kullanımı

Ay taşı, uyum sağlayan, yeni başlangıçları teşvik eden ve ruh şifalandıran özelliklere sahip bir taştır. Pembe kuvars ise, sevgi, huzur ve tutku ile özdeşleştirilen doğal bir kristaldir.

Ay taşı ve pembe kuvars taşlarının birlikte kullanımı, kişiye içsel huzuru bulmasında yardımcı olurken, kişiyi kendini sevmesi için teşvik eder; hayatında denge, uyum ve istikrarı sağlamak isteyenler için idealdir.

Ay Taşının Tarihi

Ay taşının tarihi antik Roma’ya dayanır. Bu dönemde ay taşının, Ay’ ışığının taşlaşmış hali olduğu düşünülürdü. Roma ay tanrıçası Diana ile özdeşleştirilen ay taşı, Diana’nın birçok tasvirinde karşımıza çıkar.

Hindistan’da ay taşının kutsal bir taş olduğu düşünülürdü. Yeni evlenen çiftlere düğün hediyesi olarak vermek, aralarındaki sevgi bağını kuvvetlendireceği düşünüldüğü için önemli bir gelenekti. Hindistan ay tanrısı Chandra Shekara’nın alnında bir ay taşı tasviri vardır. Kelime anlamı olarak “Ay’ı giyen, taşıyan” anlamına gelen Chandra Shekara, sezgi ve sevgi ile direkt ilişkilendirilmiştir.

Ay Taşı Burçları

Ay taşı, terazi burcunun sembolik taşıdır ve akrep burçları ile uyumludur.

Ay Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Ay taşı, üçüncü göz ve tepe çakraları ile uyumludur.

Ay Taşı Sertlik

Ay taşının sertlik derecesi 6 – 6,5 arasındadır.

Ay Taşı Özgül Ağırlık

Ay taşının özgül ağırlığı 2,56 – 2,80 arasındadır.

Ay Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Ay taşının kimyasal formülü (Na,K)AlSi3O8, grubu ise Feldspatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping