fbpx

Serpantin Taşı Faydaları

  • Zihin karmaşasını engeller. Bu özelliği meditasyonlarda etkili bir taştır.
  • Spiritüel enerjisi güçlü olan bir kristaldir. Çakraları dengeler ve psişik yetenekleri güçlendirir.
  • Spiritüel anlamda şifacı etkilere sahiptir. Zihinsel ve duygusal dengesizlikleri düzenleyerek kişiye, hayatının kontrolünü eline almasında yardım eder.
  • Doğa ile derin bir bağlantısı olan serpantin taşının boyutlar arası varlıklarla iletişim kurmayı sağladığına dair bir inanç bulunur.
  • Vadesi dolmuş enerjileri geride bırakarak yeni enerjilere yer açmayı kolaylaştırır.

Serpantin Taşı Özellikleri

  • Serpantin, gözenekli ve genellikle damarlı yapıda bulunan metamorfik kayalarla yakından ilişkisi olan bir grup taşa verilen isimdir.
  • Çakraları dengelemek için kullanılabilecek harika bir taştır.
  • Serpantin taşı magnezyum bakımından zengin bir taştır. Rusya, İtalya, Yeni Zelanda ve Yunanistan dahil olmak üzere pek çok ülkede bulunabilir.
  • Yeşim taşına olan benzerliği sebebi ile New Jade (yeni yeşim) olarak da anılmaktadır.
  • En yaygın türleri Atlantisite ve Lizardite taşlarıdır. Kendi içinde yapısal farklılıklara sahip olan serpantin grubu taşlar genellikle yarı-saydam veya opak olarak bulunur ve yağlıymışçasına bir görünüme sahiptir.
serpantin 2

Serpantin Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Hipoglisemi ve diyabeti iyileştirdiğine inanılır.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasında ve parazitlerin temizlenmesinde etkilidir.
  • Vücudun kalsiyum ve magnezyum emilimini güçlendirir.
  • Genel anlamda vücut ve kanda etkili bir arındırma etkisine sahip olduğu söylenir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Serpantin Taşı Anlamı Nedir?

Aynı zamanda “Yılan Taşı” olarak bilinen serpantin taşı, yılana benzer pullu ve alacalı görünümü sebebi ile bu ismi almaktadır. Taş, ilk kez 1564 yılında Georgius Agricola tarafından adlandırılmıştır.

Serpantin Taşı Nasıl Temizlenir?

Serpantin taşı, doğa ile yakından ilişkilendirilen ve başta spiritüel olmak üzere her anlamda güçlü enerjilere sahip olan bir taştır. Serpantin taşını düzenli olarak temizlemek ve enerjisini arındırmak, taşın potansiyelinden en yüksek şekilde faydalanmanıza ve serpantin taşı doğal taş takılarınızın uzun ömürlü olmasına olanak sağlar.

  • Serpantin taşını toprak yardımı ile arındırmak, bu taş için başvurabileceğiniz en etkili arındırma yöntemlerindendir. Kristalinizi gece boyunca veya birkaç saatliğine toprağa gömebilir ve toprağın enerjisi ile etkili bir arındırma gerçekleştirebilirsiniz.
  • Tütsü ile arındırma, kristallerde birikmiş negatif enerjileri temizlemek için harika bir yoldur. Antik zamanlara dayanan bu kadim yöntemde kristalinizi bir süre tütsü dumanında gezdirmek ve böylece enerjisini arındırmak gerekir.
  • Serpantin taşının temizliği için diğer şifalı kristallerin enerjilerine başvurulabilir. Kristal kuvars, selenit ve ametist gibi doğal taşlar, yanlarındaki diğer kristallerin enerjisini arındırma konusunda yardımcıdır. Serpantin taşını bu kristallerin yanında bırakmak, taşların enerjilerinin birbirini temizlemesini sağlar.

Doğal taşların bakımı ve arındırma yöntemleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için buraya tıklayın.

Serpantin Taşı Kullanımı

Serpantin taşı, kendine özgü görünüşü ve enerjisi ile doğal taş takılarda sıklıkla kullanılan bir kristaldir. Serpantin doğal taş kolye, bileklik, küpe ve yüzükler, bu taşın yaygın olarak kullanıldığı aksesuarlardandır. Bunun yanı sıra, yumuşak bir yapıya sahip olan serpantin taşının diğer kullanım alanları ise ev dekorasyonlarıdır. Serpantin taşından bir dekor ürününü evinizde bulundurarak feng-shui yapmak, meditasyonlarınıza dahil etmek veya taşı reiki uygulamalarında kullanmak, kristalin diğer kullanım alanlarına verilebilecek örneklerdendir.

El işçiliği ile gerçek doğal taşlardan üretilen takılarımızı ve diğer ürünlerimizi incelemek/satın almak için buraya tıklayın.

serpantin 1

Serpantin Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Serpantin doğal taş takılar, şık görünümü ve aura üzerindeki koruyucu enerjisi ile pek çok doğal taş sever tarafından ilgi çeken ürünlerdir. Piyasada sahte serpantin taşlarına rastlamak ne yazık ki çok kolay olabileceği için, kristalin gerçek olup olmadığını kontrol etmek önemli bir rol oynar.

  • Serpantin taşı, elma yeşilinden siyaha uzanan bir renk skalasına sahiptir. Taşın üzerinde siyah ve beyaz yama veya leke benzeri, yılan derisi görünümüne sahip bölgeler bulunabilir. Sahte taşlar, başta boyanmış cam olmak üzere pek çok farklı maddeden üretilir. Bu sebeple rengin doğallığı ve taşta olması gereken kusurlu görünüm, dikkat edilmesi gereken ilk etkenler arasındadır.
  • Doğal taşlar yapısı gereği ten üzerinde serin bir hisse sahiptir. Bu serin his, taş ele alındığında hemen kaybolmaz. Serpantin taşının serinliğini hissetmiyor veya taşın anında ısındığını fark ediyorsanız, kristalinizin sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Serpantin kristalinin sertlik derecesi nispeten düşüktür. Kırılgan ve yumuşak bir yapıya sahip olan bir taş, kendinden daha sert maddeler ile kolaylıkla çizilebilir. Bu yöntemin taş ve aksesuarlarınıza zarar verebileceğini unutmamanız gerektiğini hatırlatmakla birlikte, daha sert bir madde ile taşa çizik testi uygulayabilirsiniz.

Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlama yöntemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Serpantin Taşı Yıkanır Mı?

Serpantin taşı yapısı sebebiyle suda yıkanmamalıdır.

Serpantin Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Enerji ile çalışan doğal taşlar, birlikte kullanıldığı zaman güçlenir ve etki alanı artar. Serpantin taşı ile çeşitli kristalleri kullanmak, kullanılan taşların enerjilerini arttırır ve kişiye olan faydalarını yükseltir. Serpantin taşı, özellikle çakra taşı olarak pembe kuvars ve rodonit taşları ile uyumlu çalışır ve kalp çakrasını dengelemede kullanılabilir. Sitrin, aventurin ve pirit taşlarının serpantin ile kullanılması ise bolluk ve bereket enerjisini çekmek için idealdir.

Serpantin Taşı ile Meditasyon

Serpantin taşı, meditatif bir enerjiye sahiptir. Bu kristalle meditasyon yapmak, onu alanınızda bulundurmak veya çakra dengeleme çalışmaları yapmak, serpantin taşının meditasyonlardaki verimini arttırır. Serpantin taşını avuç içinizde veya taç çakra bölgelerinde bulundurarak meditasyon yapabilir; bu sayede taşın vücuttaki bütün enerji akışını düzenlemesini sağlayabilirsiniz.

Serpantin Taşı Neden Çatlar

Serpantin taşı, yapısı gereği ile oldukça kırılgan ve hassas bir taştır. Özellikle serpantin kristalinden bir yüzük takmak, taşı çatlama ve kırılmalara daha açık hale getirir. Bunun yanı sıra düzenli aralıklarla arındırılmayan bir doğal taş, biriktirdiği negatif enerjinin baskısı ile beklenmedik zamanlarda çatlayabilir.

Serpantin Taşı Tarihi

Serpantin taşının tarihinin Antik Mısır, Pers, Sümer ve Asur’a kadar dayandığı; bu kristalden dairesel mühürler yapıldığı bilinmektedir. Antik Romalılar tarafından dekorasyon ürünlerinin yapımında kullanılan taşın, yine Orta Çağ İtalya’sına kadar olan süreçte “büyücüler” tarafından sihirli bir taş olduğu ve yılan zehrine karşı iyileştirici özellikleri olduğuna inanıldığı bilinmektedir. Bu sebeple, zehirden korunmak için serpantin taşından yapılmış tılsım ve muskalar yapılmış ve bu muskalara çeşitli uygarlıklarda da rastlanılmıştır.

Serpantin Taşı Burçları

Serpantin taşı başak, ikizler ve terazi burçları ile uyumludur.

Serpantin Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Serpantin taşı bütün çakralar ile uyumlu çalışır.

Serpantin Taşı Sertlik

Serpantin taşının sertlik derecesi 2 – 4,5 arasındadır.

Serpantin Taşı Özgül Ağırlık

Serpantin taşının özgül ağırlığı 2,53 – 2,65 arasındadır.

Serpantin Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Serpantin taşının kimyasal formülü Mg6Si4O10(OH)8, grubu ise Silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping