fbpx

Malakit Taşı Faydaları

  • Koruyucu ve şifacı özellikleri ile öne çıkan malakit taşı, istenmeyen negatif enerjileri ve toksik duyguları uzaklaştırmasıyla bilinir.
  • Üzerinde taşıyan kişiye cesaret, bilgelik ve gereken durumlarda “hayır” diyebilme gücü verir.
  • Değişimi kabullenmeye, konfor alanınızdan çıkarak geleceğe odaklanmaya teşvik eder.
  • Kalp çakrasıyla uyumlu çalışan kristal, kişinin hayatına denge ve sevgi enerjilerini çeker.
  • Radyasyon taşlarından biri olan malakit, elektromanyetik dalgaları uzak tutmada etkilidir.

Malakit Taşı Özellikleri

  • Opak halde bulunan taşın, farklı desenlere sahip çeşitleri bulunur.
  • Malakit taşı, Rusya, Avustralya, Namibya, Meksika, Kongo ve İngiltere’den çıkarılmaktadır.
  • Yeşilin canlı ve her tür tonuna sahip olabilen taş, enerjisi ile “Dönüşüm Taşı” olarak da adlandırılmaktadır.
  • Malakit taşı, azurit ve krizokol taşları ile iç içe geçmiş halde bulunabilmektedir. Bu çeşitleri de azurit-malakit ve krizokol-malakit olarak adlandırılmaktadır.
  • Radyasyonu emme özelliğine sahip taşlardan biridir.
malakit

Malakit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Ani duygu değişimlerini dengeler ve regl ağrılarını, doğum sancılarını azaltır.
  • Sinir ve bağışıklık sistemini destekler. Hastalıkların daha hızlı iyileşmesine yardım eder.
  • Yüksek kan basıncını düşürür. Astım, eklem şişliği, kemik kırılmaları, baş dönmesi ve mide bulantısının etkilerini hafiflettiği bilinir.
  • Karaciğeri destekler ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Malakit Taşı Anlamı Nedir?

Malakit taşının, ismini Yunancada “Malache” kelimesinden aldığı tahmin edilmekte ve “ebegümeci” anlamına gelmektedir. Kristal, sahip olduğu renk ve yüzeyindeki çeşitli şekiller yüzünden bu ismi almıştır.

Malakit Taşı Nasıl Temizlenir?

Malakit taşı, negatif enerjileri ve toksik duyguları uzakta tutmasıyla bilinen yüksek enerjili bir kristaldir. Aynı zamanda elektromanyetik dalgaları uzaklaştıran kristal düzenli aralıklarla arındırılmalıdır. Malakit taşını arındırmanın birkaç yolu bulunur.

  • Doğal kristalleri toprağa gömmek, taşların içerisinde birikmiş enerjileri arındırmanın etkili bir yoludur. Toprak altına gömülerek birkaç saat boyunca orada bekletebileceğiniz malakit taşı, negatif enerjilerden arınarak eski gücüne kavuşur.
  • Ay ve güneş ışıkları, kristallerin güçlü enerjilerle yüklenmesi için kullanılmaktadır. Malakit taşını gece boyu ay ışığı altında bırakmak veya güneş ışığında 1-2 saat bırakmak, taşın enerjisinin boşalması ve daha güçlü enerjilerle dolmasını sağlayacaktır.
  • Tütsü, malakit taşını arındırmak için başvurulabilecek etkili ve pratik bir yöntemdir. Tütsüyle arındırma yöntemi, farklı kültürler tarafından bilinmekte ve asırlardır kullanılmaktadır. Yakacağınız bir tütsünün dumanında malakit taşını birkaç dakika gezdirmek, taşın arınması için yeterlidir.
malakit 6

Malakit Taşı Kullanımı

Şifacı ve koruyucu enerjileri ile malakit taşı, aksesuarlar, meditasyonlar ve feng-shui uygulamalarında tercih edilen popüler bir kristaldir. Ev ve iş yerlerine negatif enerjileri arındırmak için yerleştirebileceğiniz kristali, teknolojik aletlerin yakınlarına koyarak radyo dalgalarının yayılımını da azaltabilirsiniz.

Malakit taşı, sahip olduğu canlı yeşil rengiyle göz alıcı bir aksesuar malzemesi olarak öne çıkar. Malakit taşı kolye, bileklik, yüzük veya küpe takmak, taşın teninize temas ederek daha güçlü bir enerji yaymasını ve auranızın korunmasını sağlar.

malakit 5

Malakit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Kendine özgü enerjisi ve görüntüsü ile malakit taşı, piyasada imitasyonu en çok satılan doğal kristallerden biridir. Malakit taşının imitasyon ürünleri genellikle cam, plastik ve hatta kilden üretilmektedir. Kristalinizin gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Malakit taşı daireler, çizgiler, kıvrımlar ve dalgalar olmak üzere kendine özgü farklı desenlere sahiptir. Bu desenler her taşta farklı olmak üzere, düzensiz şekil ve büyüklüklere; yeşilin her tonuna sahip olarak bulunur. Sahte malakit taşları ise yeşilin orta koyu tonlarına ve düz siyah, keskin geçişli çizgilere sahiptir. Kristalin görünüşü, gerçek olup olmadığını anlamınıza yardım edebilir.
  • Tıpkı her doğal kristal gibi, malakit taşı da dokunuşu oldukça ağır ve soğuk olan bir taştır. İmitasyon ürünlerin kil ve camdan üretilmiş olması, taşların nispeten hafif ve ılık hissettirmesine sebep olur.
  • Gerçek malakit taşı, azurit taşıyla iç içe oluşmadığı takdirde her zaman yeşil renklidir. Piyasada karşılaşabileceğiniz kırmızı gibi farklı renklere sahip olan taşlar, boyanmış cam ya da başka kristallerin boyanmasıyla elde edilmektedir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Malakit Taşı Yıkanır Mı?

Malakit taşı, su ile asla temas etmemesi gereken bir taştır. Su ile teması malakit taşının kırılmasına sebep olacağı gibi, suya girdiği an toksik hale gelen kristalin temas ettiği su kesinlikle içilmemelidir.

Malakit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Toksit enerjileri ve duyguları uzakta tutan malakit taşı, hem fiziksel hem de ruhani açıdan dengeleyici ve şifacı bir kristaldir. Malakit taşının kendisi ile benzer özelliklere sahip taşlarla birlikte kullanılması hem kendisinin hem de yanındaki taşın enerjisinin güçlenmesini sağlar.

Azurit ve malakit taşlarının birlikteliği, yaygın olarak rastlayabileceğiniz bir kombinasyon olmakla birlikte, duyguları anlamak ve yeni bakış açıları kazanmak için etkilidir. Yatıştırıcı enerjilere sahip olan bu iki taş, olayların pozitif taraflarına bakmaya teşvik ederek, geleceğe emin adımlar atmaya yardım eder.

Siyah turmalin ve malakit taşlarının birlikte kullanılması, özellikle empati yeteneği güçlü olan insanlar için idealdir. Bu yeteneğe sahip insanlar, bulundukları ortamların veya iletişim kurdukları insanların iyi veya kötü enerjilerinden etkilenme tehlikesiyle karşılaşırlar. Bu taşların birlikteliği, istenmeyen duyguları ve her tür negatif enerjiyi uzakta tutmak için idealdir.

malakit 4

Malakit Taşı ile Meditasyon

Malakit taşı, meditatif duruma geçişi kolaylaştıran ve özellikle spiritüel anlamda gelişmek için yapılacak meditasyonlarda kullanılabilecek bir kristaldir. Malakit taşının gerçeği gün yüzüne çıkarma enerjisi, kişinin kendi bilinçaltı ile yüzleşmesini sağlar; korkularının ve üzüntülerinin ortaya çıkması aracılığıyla spiritüel gelişimi destekler. Aynı zamanda doğayla bağlantı kurmak için kullanabileceğiniz malakit taşını, meditasyon esnasında avuç içinizde tutmanız tavsiye edilir.

Malakit Taşı Neden Çatlar

Her kristal, sertlik skalasında farklı bir değere sahiptir ve bu sebeple, farklı koşullarda kırılabilme olasılıkları bulunur. Malakit taşı, sertlik derecesi oldukça düşük olan, yumuşak ve hassas bir kristaldir. Taşınızı yüksekten düşürmek, suda bırakmak veya bir yere çarpmak, malakit kristalinin çatlamasına sebep olur.

Negatif enerjilere kalkan olan malakit taşı, enerjisel sebeplerle beklenmeyen anlarda kırılabilir veya çatlayabilir. Taşınızın sebepsiz yere çatlaması, taşın fazla negatif enerjiyle yüklendiği, kişiye olan görevini tamamladığı veya kişiyi ani bir psişik saldırıdan koruduğu anlamına gelebilir.

malakit 3

Malakit Taşı Tarihi

Avrupa’dan önce antik çağlarda hak ettiği popülerliği kazanmış olan malakit taşı, antik Mısır’da yapılan ritüellerde önemli bir yere sahip olmuştur. Bitki örtüsü, yeni yaşam ve doğurganlığın temsili olarak hiyerogliflerde tasvir edilmiş olan taş, çeşitli dekor eşyalarının ve boyaların yapımında kullanılmıştır.

Aztek kültürlerinde ve antik Çin’de de değerli bir aksesuar olarak kullanılan malakit taşı, 19. Yüzyıla kadar yeşil renkli boya yapımında kullanılmış; 1900’lü yılların başında ise Rus İmparatorluğu’nun soylu üyeleri tarafından çokça ilgi görmüştür. St Petersburg şehrinde bulunan ve en imparatorluğun en büyük saraylarından olan Kışlık Saray, malakit taşı ile dekore edilmiş ihtişamlı bir salona sahiptir.

Malakit Taşı Burçları

Malakit taşı, akrep, oğlak ve boğa burçları ile uyumludur.

Malakit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Yeşil rengiyle malakit taşı, kalp, solar pleksus ve üçüncü göz çakraları ile uyumlu çalışır.

Malakit Taşı Sertlik

Malakit taşının sertlik derecesi 3,5 – 4 arasındadır.

Malakit Taşı Özgül Ağırlık

Malakit taşının özgül ağırlığı 4’tür.

Malakit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Malakit taşının kimyasal formülü Cu2CO3(OH)2, grubu ise bakır karbonat hidroksit mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping