fbpx

Gerçek Opal Taşı Nasıl Anlaşılır?

Opal taşının özellik ve renk bakımından çok çeşitli bir taş olmasından dolayı, piyasada pek çok sahte opal taşı bulmak mümkündür. Opal taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu mevcuttur.

  • Opal taşının renk geçişleri oldukça nadir ve belirgindir. Özellikle doğal kristallerden anlayan kişiler, opal taşını güneş ışığına tuttuklarındaki renk geçişlerini gözlemleyerek, taşın gerçek veya sahte olduğunu anlayabilirler.
  • Sahte opal taşları, gerçek olanlarına kıyasla daha pürüzlü ve gözenekli bir görüntüye sahiptir. Ayrıca yandan altında bakıldığı zaman katmanlı oldukları gözlenebilir. Gerçek opal taşının katmanları yoktur ve taşa yandan bakıldığında bu ayrım gözlenebilir.
  • Gerçek opal taşı, renk çeşitliliğine sahiptir ve renklerin belirli bir düzeni yoktur. Sahte opal taşları ise renkleri bakımından uyumlu bir görüntüye sahip olabilir.

Opal Taşı Özellikleri

  • Aynı zamanda “panzehir taşı” veya “gökkuşağı taşı” olarak da bilinir.
  • Opal taşı, ısı değişimi, ter, su ve nem gibi faktörler sebebiyle renk değişimine uğrayabilir.
  • Tüm dünyada bulunabilen opal taşının en değerli örnekleri Avustralya’da çıkarılmaktadır.
  •  İçerisinde ışık yansımaları bulunmayan opal taşları daha yaygın, parıltılı ve rengarenk görüntüye sahip opal taşları ise çok daha nadir ve değerlidir.

Opal Taşı Faydaları

  • Opal taşı, yaratıcılığın ve ilhamın taşıdır. İçindeki yaratıcılığı ve orijinalliği harekete geçirmek isteyenler için faydalıdır.
  • Kişinin yüzleşmekten korktuğu, derinlere gömdüğü duyguları gün yüzüne çıkararak onlarla yüzleşme ve barışma fırsatı verir.
  • Sevgi enerjisine sahip bir taştır. Taşıyan kişiye pozitif enerji aktararak mutluluk verir.
  • Karmayla ilişkilendirilen bir taştır ve kötü karmaları temizlemeye yardımcı olur.

Opal Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Göz sorunlarına iyi gelir ve görüş güçlendirici etkisi bulunur.
  • Saç, tırnak ve cilt hücrelerinin yenilenmesinde etkilidir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuttaki enfeksiyonların tedavisinde faydalı olduğuna inanılır.
  • Doğum esnasında yaşanan acı ve ağrıları hafiflettiğine inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Opal Taşı Anlamı Nedir?

Opal taşının ismi, Sanskrit dilinde “değerli taş” anlamına gelen upala, Yunan ve Latin dillerinde ise “renkte görülen değişim” anlamına gelen opallios ve opalus kelimeleriden gelmektedir. Görünüşünden dolayı oldukça ilgi gören opal taşı, aksesuarlarda en çok tercih edilen taşlardan biridir.

Opal Taşı Nasıl Temizlenir?

Opal taşının faydalarından en etkili şekilde yararlanmak için taşın enerjisini arındırmanız gerekmektedir. Bunun için başvurabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur.

  • Bunlardan ilki, opal taşını su ile yıkamaktır. Opal taşınızı akan suda yıkayarak, taşınızın temizliğini yapabilirsiniz. Fakat, taşın görüntüsü ve renginde değişiklikler olabileceği için, opal kristaliniz yıkarken sıcak/ılık veya tuzlu su kullanmamanız tavsiye edilir.
  • Diğer bir yöntem, opal taşını bir tütsü dumanı ile arındırmaktır. Bu işlem için en etkili tütsülerden biri adaçayı olmak üzere, doğal içeriğe sahip çeşitli tütsüler ile kristalinizin temizliğini yapabilirsiniz.
  • Opal taşınızı ay ışığı altında bir gece boyunca bırakarak şarj etmek de etkili bir yöntemdir. Güneş ısısı ise opal taşı için sakıncalı olabileceği için, taşınızı güneş ışığı altında uzun süreli bırakmamanız tavsiye edilir.

Opal Taşı ve Aksesuarlar

Opal taşının faydalarından en etkili biçimde yararlanmanın en etkili yolu, opal taşından yapılmış bir aksesuar takmaktır. Kolye, küpe ve bilekliklere ekstra zarafet katan bu doğal kristal, estetik görünümü ile oldukça beğenilir ve gün boyu üzerinizde kalarak enerjinizi dengelemeye yardımcı olur.

Opal Taşı Kullanımı

Opal taşının kullanımı, geçmişte olduğu kadar günümüzde de oldukça yaygındır. Opal taşı özellikle aksesuarlarda kullanılır ve vücutta taşınmaya uygundur. Bunun yanı sıra ev araç gereçleri ve süs eşyalar da opal taşının yaygın olarak bulunduğu formlardan bazılarıdır. Oldukça narin olan bu taş, enerjisini üzerinde hissetmek isteyen fakat aksesuarlarında tercih etmeyenler için çanta, cüzdan ve ceplerde de taşınabilir. 

Opal Taşı Çeşitleri

Opal taşının bilinen yüzlerce çeşidi bulunmaktadır. Kendi içinde çeşitli sınıflara ayrılan opal taşının en genel çeşitleri, yaygın opal ve değerli opal olmak üzere ikiye ayrılır. Yaygın olan opal taşları genellikle tek renk, değerli opal taşları iste farklı renk spektrumlarına ve geçişlerine sahip olanlardır. Opal taşı çeşitlerinin bazıları, diğerlerine göre daha yaygın olarak bilinmektedir.

  • Beyaz opal (white opal)
  • Siyah opal (black opal)
  • Jelimsi opal (jelly opal)
  • Ateş opali (fire opal)
  • Dendritli/ağaç opal (wood opal)
  • Süt opal (milk opal)

Opal Taşı Suya Girer Mi?

Opal taşı, içerisinde su bulunduran ve suya girebilen bir taştır. Fakat, sertlik derecesi çok yüksek olmadığından dolayı, su ile teması uzun tutulmamalıdır.

Opal Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Opal taşı, çok yönlü bir kristaldir ve taşınızdan çeşitli faydalar sağlamak için onu başka taşlar ile birlikte kullanabilirsiniz. Opal taşının her bir rengi, farklı renklere sahip taşlarla birlikte kullanılabilir.

Lapis Lazuli taşının opal taşı ile birlikte kullanımı, kişiye şans, bolluk ve bereket getirebilir. Opal taşı, Çekim Yasası’nı kullanarak hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olan bir taştır. Lapis lazuli ise zihni aktifleştiren, öğrenme sürecini ve arzusunu destekleyen bir taştır. Bu iki taşın birlikte kullanımı, kişiye gereken kararlılık, çalışkanlık ve isteği sağlar; bu yüzden de oldukça etkili bir kombinasyondur.

Opal Taşı ile Meditasyon

Opal taşı, meditasyon ve reiki çalışmalarında sıklıkla tercih edilen kristallerden biridir. Meditasyon esnasında üzerinizde veya yakınlarınızda opal taşı bulundurmak, size duygusal ve fiziksel anlamda denge verir. Ayrıca gölge çalışmaları yapmak ve spiritüel enerjileri arttırmak için de idealdir.

Opal Taşı Neden Çatlar?

Doğal taşlar, fiziksel ve enerjisel sebeplerden dolayı çatlayabilir veya kırılabilir. Opal taşı, her ne kadar sertlik derecesi yüksek bir taş olsa da kolayca çatlayabilen bir doğal kristaldir. Opal taşının en bilinen çatlama nedenleri arasında çok düşük veya yüksek nem, ani sıcaklık değişimleri ve kimyasallarla teması bulunur. Diğer nedenlerden bazıları ise taşın fazla enerjiyle yüklenmesi veya bulunduğu ortama uyum sağlayamaması olarak sayılabilir.

Opal Taşı Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Opal taşı, şifacı özelliklere sahip bir taştır ve pek çok hastalığa iyi geldiğine inanılır. Bu hastalıklardan bazıları, böbrek ve idrar yolu rahatsızlıkları, Parkinson hastalığı, karaciğer hastalıkları ve enfeksiyonlar olarak sıralanabilir. Fakat, opal taşının bu rahatsızlıklara iyi geldiğine dair bilimsel bir kanıt yoktur ve bunlar eski çağlardan günümüze ulaşmış bilgilerdir.

Opal Taşı Tarihi

Opal taşının tarihi, milat öncesi zamanlara dayanmaktadır ve barındırdığı sihirli enerjiler sayesinde oldukça ilgi görmüş olan taştır. Bu taşın, taşıyıcısına sınırsız kapılar açtığına, derinlere saklanan duygularla yüzleşmeyi sağladığına ve kişiyi kısıtlamalardan özgür bıraktığına inanılırdı. Antik Yunanlılar tarafından, kişiye öngörü ve kehanet yetenekleri verdiği düşünülen opal taşının, Arap folklorunda ise cennetten düşen bir taş olduğuna inanılırdı.

Orta çağlarda “göz taşı” olarak adlandırılan opal taşının, görüş için önemli bir taş olduğu düşünülürdü. Yine aynı zamanlarda, sarışın kadınların, saç renklerini solmaktan korumak için yaygın olarak opal taşı kolye taktıkları bilinirdi.

Avrupalılar için saflığın ve umudun bir işareti sayılan opal taşı, ilk kez antik Romalılar tarafından ticarete dökülmüştür. Taş, Romalılar için o kadar değerlidir ki, Romalı Senatör Nonius’un, sevgilisi Kleopatra’ya armağan etmek üzere satın almak istediği opal yüzüğü Mark Anthony’e satmayarak, ülkesinden sürgün edilmeyi göze aldığı söylenir.

Opal Taşı Burçları

Opal taşı, akrep, yengeç, balık ve terazi burçları ile uyumludur.

Opal Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Opal taşı pek çok renk çeşidine sahip olan bir taştır. Bu sebeple her renk, farklı bir çakra ile uyumludur.

Opal Taşı Sertlik

Opal taşının sertlik derecesi 5,5 – 6 arasındadır.

Opal Taşı Özgül Ağırlık

Opal taşının özgül ağırlığı 1,9 – 2,3 arasındadır.

Opal Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Opal taşının kimyasal formülü SiO2.nH2O, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping