fbpx

Safir Taşı Faydaları

  • Bilgeliğin taşı olarak öne çıkan safir, zihni sakinleştirir ve odaklanmayı sağlar. Hayatına dürüstlük, netlik, cesareti çekmek isteyenler için idealdir.
  • Oldukça spiritüel bir taştır. Ortamdaki negatif ve toksik enerjileri arındırma özelliği bulunur.
  • Kişinin kendini hapsettiği olumsuz düşüncelerden uzaklaşmasını sağlar ve kişiye neşe verir.
  • Kutsal olarak kabul edilen safir taşı, spiritüel alemlerle ilişkilidir; astral seyahatte kullanılır ve geçmiş yaşam şifalandırmasında etkili olduğuna inanılır.

Safir Taşı Özellikleri

  • Genellikle mavinin derin tonlarına sahip olan safir taşının, pembe, sarı, mor, yeşil ve beyaz renkleri bulunur.
  • Kanada, Avustralya, Kenya, Sri Lanka, Tayland ve Madagaskar, safir taşının çıkarıldığı başlıca yerlerdendir.
  • Oldukça değerli bir taş olan safir, eski çağlardan beri hakikat, bilgelik ve koruyuculuğun sembolü olmuştur.

Safir Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Kan ile ilgili hastalıklara iyi geldiği ve fazla kanamayı engellediğine inanılır.
  • Doğal bir yatıştırıcıdır. Uykusuzluk çekenler için faydalıdır.
  • Vücudun toksinlerden arınmasında etkin bir rol oynadığı söylenir.
  • Denge ile ilgili problemler, migren, baş ağrısı ve göz sorunlarının tedavisinde etkilidir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Safir Taşı Anlamı Nedir?

Kraliyet ile ilişkilendirilen safir taşının ismi, Yunanca “sapheiros”, Latince “saphirus” kelimelerinden türemiştir ve “mavi” anlamına gelmektedir. Korindon ailesinin bir üyesi olan safir taşı, genellikle bilgelik ve neşe kavramları ile ilişkilendirilir.

Safir Taşı Nasıl Temizlenir?

Safir taşı, sertlik derecesi oldukça yüksek bir taştır ve taşınızı arındırmanın birkaç basit yöntemi bulunur.

  • Safir taşını ılık veya soğuk suyla yıkayabilirsiniz. Yoğun olarak hava ve su elementlerinin enerjisine sahip olan taş, su ile oldukça etkili bir şekilde arındırılabilir. Dilerseniz, yumuşak ve ince bir fırça ile derinlemesine bir temizlik yapabilirsiniz.
  • Safir taşını ay ışığı altında bekletmek, taşın enerjisinin arındırılması için uygun bir yöntemdir. Taşınızı gece boyunca ay ışığı altında bırakmak, safir taşının temizlenmesini sağlar.
  • Doğal bitkilerden elde edilmiş bir tütsü, safir taşını temizlemenin yollarından biridir. Taşınızı tütsü dumanından birkaç dakika gezdirmek, etkili bir arındırma yöntemidir.

Safir Taşı Kullanımı

Mücevherler başta olmak üzere çeşitli aksesuarlarda yer alan safir taşının kullanımı, hem estetik hem de spiritüel alanlarda oldukça yaygındır. Yaydığı güçlü enerjisi ile safir kristali, özellikle yüzük ve kolyelerde kullanıldığı gibi, feng shui ve meditasyon çalışmaları için de birebirdir. Günümüzde oldukça popüler bir aksesuar malzemesi olan safir taşı, dayanıklılığı sayesinde özellikle nişan yüzüklerinde yaygın olarak tercih edilen bir kristal olmuştur.

Safir Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Tıpkı elmas ve yakut taşları gibi, safir taşı da oldukça değerli ve estetik açıdan nefes kesici görüntüye sahip olan bir taştır. Özellikle nişan yüzükleri ve pahalı aksesuarlarda tercih edilen bu taşın, pek çok imitasyonuna rastlamak mümkündür. Safir taşının gerçek olup olmadığını anlamak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

  • Taşın yüzeyinde kusur aramak, neredeyse her doğal taşta dikkat edilmesi gereken ilk adımdır. Doğal taşlar, oluşumları gereği kusurlu yapıya sahiptir ve safir taşının yüzeyinde benekler ve küçük lekeler görülmesi son derece doğaldır. Sentetik safir taşları laboratuvar ortamında üretildiği için pürüzsüzdür; fakat cam gibi başka maddelerden üretilen taşların içerisinde hava baloncukları gözlenebilir.
  • Safir taşı, elmastan sonra en sert taşlardan biridir ve bu sebeple, çizilmelere karşı oldukça dayanıklıdır. Bir cam, metal veya kendisi ile aynı sertliğe sahip taşlarla, safir taşına çizik atmayı deneyin. Eğer taş çiziliyorsa, bu onun sahte olduğunu gösterir. Fakat bu yöntem, sentetik safir taşlarına zarar verebilir.
  • Nefes testi, uygulayabileceğiniz en basit yöntemdir. Safir taşının üzerine üfleyin. Eğer üflediğinizde oluşan buğu iki saniye içinde çözülüyorsa, taşınız gerçektir.
  • Işık testi, sahte safir taşını tespit etmek için etkili bir yöntemdir. Karanlık bir ortamda, safir taşınıza flaş ışığı tutun. Yansıyan ışık, taşın kendi renginden farklı renkleri içeriyorsa, bu onun sahte olduğunun göstergesidir.

Safir Taşı Yıkanır Mı?

Oldukça sert bir taş olan safir taşının su ile yıkanmasında bir sakınca yoktur. Taşınızı ılık veya soğuk su ile yıkayabilirsiniz.

Safir Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Çeşitli renklere sahip olan safir kristali, pek çok doğal taş ile birlikte kullanılabilir ve etkileri güçlendirilebilir. Lapis lazuli, ametist, sitrin, yeşim taşı gibi doğal taşlar, safir kristali ile birlikte kullanılabilecek taşlardan bazılarıdır.

Mavi safir ve lapis lazuli taşlarını birlikte kullanmak, iletişimi güçlendirmek, zihni netleştirmek ve öğrenmeyi hızlandırmak için etkilidir. Sarı safir ile birlikte sitrin veya kaplan gözü gibi taşları birlikte kullanmak, kişiye cesaret verir ve ihtiyacı olan azmi sağlar.

Yeşil safir ve yeşim taşı gibi yeşil tonlarına sahip kristalleri birlikte kullanmak ise kişiye, hayatına bolluk, zenginlik ve şans çekmesi için fırsat verir.

Safir Taşı ile Meditasyon

Özellikle üçüncü gözün dengelenmesinde etkili rol oynayan safir taşı, rahatlatıcı ve düşünceleri düzenleyici etkiye sahiptir. Her rengi farklı bir çakra ile uyumlanabilen kristal, her meditasyon çalışmasına dahil etmek için uygundur. Safir kristalinizi, yalnızca meditasyon alanınızda bulundurmak bile, taşın huzurlu enerjisinden faydalanmanızı sağlayacaktır.

Safir Taşı Tarihi

Safir taşının bugünkü ismiyle kullanılmaya başlanması, Orta Çağlara kadar uzanmaktadır. Bu tarihlerden önceki kullanımlarında ise, lapis lazuli taşı ile karıştırıldığı söylenmektedir. İsmini Yunanca kelimeden alan safir taşı, Yunanlılar tarafından güneş tanrısı Apollon’u memnun etmek için, Delfi kahinini ziyaret ederken takılırmış.

Orta Çağ’dan beri cenneti ve asaleti temsil ettiği düşünülen kristal, dönemin din adamları tarafından takılmış; bolluk ve bereketi çektiğine inanıldığından dolayı kral ve kraliçeler tarafından sevilen bir aksesuar malzemesi olmuştur. Yakın tarihte ise, Galler Prensesi Lady Diana’ya hediye edilen safir nişan yüzüğü, koruma ve bilgeliğin sembolü olarak günümüze kadar kullanılmaya devam edilmiştir.

Safir Taşı Burçları

Safir taşı, ikizler, oğlak, terazi ve kova burçları ile uyumludur.

Safir Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Safir taşı, renklerine göre farklı çakralar ile uyumludur.

Safir Taşı Sertlik

Safir taşının sertliği 9’dur.

Safir Taşı Özgül Ağırlık

Safir taşının özgül ağırlığı 3,95 – 4,03 arasındadır.

Safir Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Safir taşının kimyasal formülü Al2O3, grubu ise Korindonlardır.

Safir Taşı Renkleri

Safir taşının her bir rengi, kendine ait bir enerjiye sahiptir ve her bir taşın temsil ettiği özellikler farklıdır.

  • Mavi safir, en bilinen ve yaygın olan taştır. Genellikle bilgelik, hakikat ve dürüstlüğü temsil eder.
  • Pembe safir taşı, duygularla ilgilidir. Aşka ve sevgiye mantık getirirken, yüreği güçlendirir.
  • Sarı safir taşı, solar pleksus çakrası ile ilişkilidir; güç ve refahı arttırır, finansal iyileşmeyi destekler.
  • Mor safir, ruhla ilişkili olan taştır. Tepe çakrası ile uyumlanan bu renk, kişinin içsel bilgeliğini ve benliğini ortaya çıkarır.
  • Yeşil safir taşı, sevgiyi ve kabullenişi temsil eder. İç gözün açılmasına yardımcı olarak, sevgi ve şefkat duygularını uyandırmada yardımcı olur.
  • Beyaz safir taşı, hayatına saflık, netlik ve bir hedef koymak isteyenler için idealdir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping