fbpx

Sitrin Taşı Faydaları

  • Bolluk ve bereketi kendisine çektiğine inanılır.
  • Özgüven problemi yaşayanlar için idealdir. Kişiye ilham ve motivasyon verir.
  • Güneşle ilişkilendirilmesinden dolayı, yaşam enerjisi ve mutluluğun taşıdır. Etrafına
  • pozitif enerji yayar.
  • Başarının taşıdır. Zihni arındırarak, hedefe odaklanmayı sağlar.

Sitrin Taşı Özellikleri

Oldukça nadir bir taştır. Sitrin taşı olarak piyasaya sunulan taşların çoğu dumanlı
kuvars ya da ametist taşından elde edilir.
Sitrin taşı, başta Brezilya olmak üzere, Madagaskar, İspanya, Rusya ve Amerika’da
çıkarılır.
Sitrin taşı, renginden dolayı güneş, ışık ve sıcaklık gibi kavramlarla özdeşleştirilir.
Sarı tonlarında sahip olan bu taş, kuvars ailesinin bir üyesidir.

Sitrin Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Sindirim sistemini güçlendirdiği ve fiziksel dayanıklılığı arttırdığına inanılır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılır.
  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
  • Göz sorunlarını iyileştirici etkisi olduğu düşünülür.
  • Kadınların menopoz ve adet dönemlerinde yaşadıkları hormonsal dengesizlikleri hafiflettiğine inanılır.

Tüm bu özellikler geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Sitrin Taşı Anlamı Nedir?

İsmini, Fransızcada “limon” anlamına gelen citron kelimesinden alan sitrin taşı, “para taşı”, “tüccarın taşı” veya “başarı taşı” olmak üzere birden fazla isimle anılan bir taştır. Bunun sebebi ise, bal sarısı rengiyle güneşin ışığını ve pozitif enerjisini taşıyarak, kişiye şans, bereket ve mutluluk getirdiği düşünülmesidir.

Sitrin Taşı Nasıl Temizlenir?

Sitrin taşının temizliği yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan birincisi, sitrin taşının ısıya maruz bırakılmaması gerektiğidir. Isıya maruz kalan sitrin taşının rengi değişir. Bu açıdan bu kristalin temizliğinin ısı, güneş ve buhar yoluyla yapılmaması çok önemlidir.
Sitrin taşı, aslında temizlenmeye ihtiyaç duymayan doğal kristallerden biridir. Bunun sebebi ise içerisine çektiği negatif enerjiyi kolaylıkla pozitif enerjiye çevirebilmesidir. Ancak yine de sitrin taşını temizlemek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler mevcuttur. Bunlardan biri, ultrasonik temizleyiciler kullanmaktır. Diğer yöntem ise, sitrin taşınızı ılık su ve sabunla birlikte narince (isterseniz bir fırça yardımıyla) temizlemektir.

Sitrin Taşı Ürünlerimiz

Sitrin taşının sihirli enerjisini vücuda çekmenin en güzel yolu, onu bir aksesuar olarak üzerinizde taşımaktır. Sitrin taşından yapılan kolye, küpe ve bileklikler, bu doğal kristalin en yaygın kullanım alanlarından biridir. Aşağıda Boleyn Crystal’a ait sitrin taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

Sitrin Taşı Kullanımı

Sitrin taşını hayatınıza dahil etmenin pek çok yolu mevcuttur. Mutluluğun taşı olarak da adlandırabileceğimiz sitrin taşının faydalarından yararlanmanın en etkili yollarından biri, sitrin taşlı bir kolye, küpe veya bileklik takmaktır. Böylelikle bütün gün yanınızda taşımız olacağınız kristaliniz, etrafınızdaki pozitif enerjiyi arttırarak size mutluluk ve motivasyon sağlayacaktır.
Aksesuarlarınızda kullanabileceğiniz bu nadir kristali, aynı zamanda evinizde dekor olarak kullanmak da eşit derecede fayda sağlayacaktır. “Tüccarın taşı” sitrini, evinize bolluk ve bereketi çekmek için veya ev ortamında huzuru sağlamak için de kullanabilirsiniz.

Sitrin Taşı Gerçek mi Nasıl Anlaşılır?

Sitrin taşı oldukça net bir taştır ve bu taşın sahtesi renkli camlardan veya yüksek ısıya maruz bırakılmış ametist taşından elde edilir. Sitrin taşının sahtesi ile gerçeğini ayırt etmenin birkaç yöntemi bulunur.
İlk yöntem, taşın soğukluğunu hissetmektir. Doğal taşlar, normal bir taştan her zaman daha soğuk olduğu için, kristale dokunduğunuzda onun soğukluğunu hissediyorsanız bu, taşınızın gerçek olduğunu gösterir.

Bir diğer yöntem ise, taşın rengini gözlemlemektir. Sitrin taşı, genellikle soluk sarı, kehribar veya bal renginde bulunur. Yapay ortamda üretilmiş bir sitrin taşının tabanı beyaz renklidir. Bunun yanı sıra, turuncuya yakın bir sitrin taşı ile karşı karşıya iseniz, bu onun sahte olduğunun bir göstergesidir.

Sitrin Taşı Yıkanır Mı?

Sitrin taşı, suda yıkanabilen bir taş olmasına karşın, bu pek de tavsiye edilmeyen bir yöntemdir. Taşınızı akan suyun altında birkaç dakika yıkayabilirsiniz, ancak sitrin taşını uzun süre suda bekletmek, kristalinize siz göremeseniz de zarar verebilir.

Sitrin Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Sitrin taşının iyileştirici gücünü ve pozitif enerjisini ikiye katlamak için, kristalinizi birçok farklı doğal taşla birlikte kullanılabilirsiniz. Zümrüt, şeffaf kuvars, hematit gibi taşlar, sitrin taşıyla birlikte kullanabileceğiniz taşlardan bazılarıdır. Bu kombinasyonlar, hedeflerinize ulaşabilmeniz için sizlere mucizeler yaratabilir.

Sitrin Taşı ile Meditasyon

Sitrin taşı, tıpkı kendisi gibi güneş rengine sahip olan solar pleksus çakrası ile uyumludur ve bu çakrayı dengelemek için sitrin kristalinden yardım alabilirsiniz. Kristalinizi, solar pleksus çakranın bulunduğu yer olan göbek deliğinizin ve göğsünüzün arasındaki bölgeye yakın tutarak yapacağınız nefes çalışmaları ve olumlamalar, daha mutlu olmanızı sağlar ve zihninizi berraklaştırır.

Sitrin Taşı Neden Çatlar?

Sitrin taşı gibi doğal taşların çatlamalarının pek çok farklı sebebi bulunur. Fiziksel sebepler arasında, taşınızı bir yere çarpma/düşürme ve ani sıcaklık değişimlerine maruz bırakma gibi sebepler bulunur. Fiziksel sebeplerin dışında, doğal taşlar enerjisel değişimlere de uğrayabilir. Çoğu doğal kristalin ortak özelliklerinden biri, negatif enerjiyi kendilerine çekmesidir. Bazı doğal taşlar, negatif enerjinin yoğunluğuna dayanamayıp çatlar. Bazıları ise, içinde bulundukları ortamın enerjisine uyum sağlayamayarak çatlayabilir.

Sitrin Taşı Tarihi

Sitrin taşının tarihi, 1. Yüzyıla kadar uzanır ve ilk örneklerine Antik Yunan medeniyetlerindeki dekoratif kullanımlarda rastlanıldığı söylenir. Bunun yanı sıra, Antik Roma zamanında ise sitrin taşının kötü düşünceleri uzaklaştırdığı ve onu üzerinde taşıyan kişiye bolluk ve bereket getirdiği bilinirdi.
“Tüccar Taşı” olarak da bilinen sitrin, tarih boyunca çeşitli medeniyetler tarafından para kasalarında bulundurulmuş, çağlar boyunca zenginlik ve bereket ile ilişkilendirilmiştir. Mutluluğun ve zenginliğin taşı olan sitrin taşı, kötü düşünceleri uzaklaştırdığı gibi, aynı zamanda vücuda giren zehri etkisiz hale getirmek için de insanlar tarafından sıkça taşınmıştır. Daha yakın bir tarihte ise sitrin taşına, 1940 yıllarında Windsor düşesinin ikon haline gelen flamingo broşunda da rastlanmıştır.

Sitrin Taşı Burçları

Sitrin taşı, aslan, yengeç ve başak burçları ile uyumludur.

Sitrin Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Sitrin taşı, solar pleksus ve sakral çakraları ile uyumludur.

Sitrin Taşı Sertlik

Sitrin taşının sertliği 7’dir.

Sitrin Taşı Özgül Ağırlık

Sitrin taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Sitrin Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Sitrin taşının kimyasal formülü “SiO2+Al, Fe, Ca, Li, Na, Mg”, grubu ise Silikattır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping