fbpx

Doğal taşlar içlerinde barındırdıkları müthiş şifalı enerjilerle sahibini güzel enerjilerle donatır. Her doğal taşın enerjisi birbirinden farklı ve biriciktir. Dolayısıyla bir doğal taş alırken onun özelliklerini göz önünde bulundurmak elzemdir.

Doğal taş satın alırken en çok dikkat edilen özelliklerden biri de sahip olduğumuz burcun karakteristik yapılarıdır. Burcunuzun karakteristik özelleriklerine göre destekleyici bir doğal taş seçebilirsiniz.

Koç Burcu Özellikleri

Astrolojik olarak yıl Koç burcu ile Mart ayında başlar. Duygusal olarak ani iniş çıkışlar yaşamaya yatkın Koç burçları için birçok doğal taş vardır. Ancak daha doğru taşı seçebilmek için Bu burcuna sahip olan insanların hem yapıcı hem de yıkıcı bir yanları olduğu söylenebilir. Mars gezegeni tarafından yönetilen Koç burcunun elementi de ateştir. Ateş ve Mars’ın özellikleriyle harmanlanan Koç burcu insanlar; dürtüsel hareket eden, maceracı, hırslı, öfkeye meyilli insanlardır. Güç enerjisini çalıştıran kavisli boynuzları olan bir koç da bu burcun semboliğidir.

Koç burcunun anahtar kelimeleri arasında analiz etmek, güç, otorite, hırs, liderlik, kontrol etme arzusu, cesaret, girişimcilik, yeni fikirler, savaşçılık, sabırsızlık vardır.

koc

Koç burcuna en uygun doğal taşlar hangileridir?

Koç burcunun sembol taşı hematit kristalidir ancak elbette kimi özellikleri için alternatif taşlar kullanılabilir.

Koç burcu taşları arasında; turmalin, ateş opal, ametist, sitrin, ametrin, hematit (kantaşı), pirit, lal, kuvars, kaplan gözü, oniks, akuamarin

Ametist: Koç burcunun uğurlu taşı olarak bilinir. Ametist taşı hem kadın hem de erkek Koçların çok rahat şekilde kullanabileceği doğal taşlardan biridir. Özellikle erkekler için iyidir. Öfke ve saldırganlığa karşı yatıştırıcıdır; cesaret ve özgüven verir.

Jasper: Kırmızı rengiyle ateşi temsil eden Jasper, Koç burcunun uğurlu taşı arasında önemli yere sahiptir. Zamanı doğru şekilde yönetmeye, doğru planlama yapmaya yardımcı olur. Konsantre olmaya ve entelektüel yetenekleri geliştirmeye yardımcı olur.

Hematit: Ateş enerjisini temsil eden renkli taşlardan biri olan Hematit, Koç burcu için en uygun doğal taşlardandır. Barışı temsil eden bu kristal, Koç burçlarına pozitif enerji verir. Duygu durumunu dengeler.

Akik:  Nazardan korunmak için çok etkilidir.

Lal: Ateşi temsil eden kırmızı rengiyle koç burçlarının vazgeçilmez taşlarından biri de Lal’dir. Yaydığı sevgi frekansıyla mutluluk getirir ve gerçek aşkı bulmaya yardımcı olabilir. Bu kristal, Koç burçlarını diğer insanların duygularına önem vermesi açısından olumlu etkilemektedir.

Koç burcu kadını için en uygun doğal taşlar hangileridir?

Koç burcu kadını için en uygun doğal taşlar arasında Lal, Elmas, Akik, Safir ve Yakut başta gelmektedir.

Koç burcu erkeği için en uygun doğal taşlar hangileridir?

Koç burcu erkeği için en uygun doğal taşlar arasında Ametist, Jasper, Kaplan Gözü başta gelmektedir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping