fbpx

Zeolit Taşı Faydaları

  • Aurayı koruyan ve enerjiyi dengeleme özelliğine sahip olan zeolit taşının kullanımı özellikle Reiki şifacıları arasında yaygındır.
  • Zeolit taşı su ve ateş elementlerini temsil eder. Bu özelliği ile eril ve dişil enerjileri de dengeleme özelliğine sahiptir. Zeolit taşı, kendinden uzaklaşmış ve keyifsiz hisseden kişiler için faydalıdır.
  • Zihinsel netliği sağlar. Yeni işlere, projelere başlamak için gereken üretkenliği, yaratıcılığı ve motivasyonu sağlar.
  • Arındırma özelliği güçlü olan taş, bulunduğu ortamı veya onu üzerinde taşıyan kişinin enerji alanını etkili bir şekilde temizler. Psişik saldırılara karşı korur ve vadesi dolmuş enerjileri yeniler.

Zeolit Taşı Özellikleri

  • Aslında tam anlamı ile bir kristal olmayan zeolit taşı, bazı farklı ve ilginç özelliklere sahip olan bir tür yumuşak mineraller sınıfına verilen isimdir. Zeolit taşı, volkanik küllerin ve tuzlu suların girdiği kimyasal tepkime sonucunda bazalt kaya boşluklarında oluşur.
  • Numune olarak satılan zeolit kristali, diğer doğal taşların aksine, estetik görünüşünü kaybedeceği sebebi ile kesilmez ve tamburlanmaz.
  • Zeolit taşlarının farklı renk çeşitleri bulunur. Saydam veya yarı saydam halde bulunan kristaller, genellikle yumuşak veya orta sertli yapıdadır ve hafif yoğunluğa sahiptir.
  • Zeolit taşı pektolit, stilbit ve prehnite taşları ile bir arada bulunur. Zeolit ise bu üç taşa verilen genel isimdir.
  • Zeolit taşının günümüzdeki kullanımı çevresel ve teknolojik alanlara kadar oldukça çeşitlidir. Kristal, şifalı ve arındırıcı özellikleri ile bilinir.
zeolit 1

Zeolit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Detoks özelliği güçlüdür. Bütün vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.
  • Arındırıcı özellikleri sebebi ile temizlik malzemelerinde de kullanılan taş, fiziksel ve ruhsal bedende de yenileyici etkiye sahiptir.
  • Sigarayı bırakmak ve bağımlılıklardan kurtulmak, zeolit taşının yardımcı olduğu konulardan bazılarıdır.
  • Çok yönlü etkiye sahip olan kristalin aynı zamanda guatrın tedavisinde etkili olduğuna ve vücuttaki şişliği azalttığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Zeolit Taşı Anlamı Nedir?

Zeolit taşı, ismini Yunancada zeo ve lithos kelimelerinden almaktadır. Bu iki kelime ise “kaynamak” ve “taş” anlamına gelmektedir. Doğal olarak da bulunabilen zeolit taşı, büyük ölçüde insan eliyle üretilen bir taştır. Zeolit materyalleri 1756 yılında İsviçreli kimyager Baron Axel Fredrik Cronstedt tarafından keşfedilmiş ve yeni bir tür mineral olarak sınıflandırılmıştır.

Zeolit Taşı Nasıl Temizlenir?

Negatif enerji ile etkileşime girmesi ve bulunduğu ortamı arındırması ile önemli bir role sahip olan zeolit taşı, enerjisinin sağlıklı çalışmaya devam etmesi için düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Taşınızın özellikle enerjisel temizliği için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler bulunur.

  • Tütsü ile arındırma yöntemi, zeolit taşında biriken negatif enerjilerini arındırmak için en etkili yöntemdir. Genellikle adaçayı ile gerçekleştirilen bu tütsüleme yönteminde kristalinizi tütsü dumanında bir süre gezdirmeniz yeterlidir.
  • Dolunay ve yeni ay enerjileri, zeolit taşının spiritüel temizliği için harika seçeneklerdir. Her biri farklı bir enerjiye sahip olan ayın fazları, niyetinize göre zeolit doğal taşını kodlama ve arındırma için oldukça etkilidir.
  • Zeolit taşının toprak ile olan teması, kristalin bütün fazlalık enerjilerinin toprağa dönmesini ve taşın enerjilerinin arınmasını sağlar. Zeolit taşını toprağa gömerek orada birkaç saat veya gece boyu bekletmek, taşınızı arındırmanın etkili yollarından biridir.

Doğal taşların bakımı ve arındırma yöntemleri hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için buraya tıklayın.

zeolit 2

Zeolit Taşı Kullanımı

Zeolit taşının kullanımı diğer doğal kristallerinkine kıyasla oldukça farklı ve çeşitlidir. Spiritüel alanların yanı sıra su arıtma ve yumuşatma sistemleri, filtreler ve çeşitli teknolojik aletlerin yapımında zeolit taşının kullanıldığı bilinmektedir. Zeolit doğal taş kolye, bileklik, küpe ve yüzüklerin yanı sıra, kristallerin enerjisel kullanım alanları içerisinde ise başta reiki çalışmaları olmak üzere ritüel, meditasyon ve feng-shui gibi uygulamalar bulunmaktadır. Genellikle ham olarak bulunan ve şekil almaya çok müsait olmayan taş, ev dekorasyon ürünlerinde de kullanılabilmektedir.

El işçiliği ile gerçek doğal taşlardan üretilen takılarımızı ve diğer ürünlerimizi incelemek/satın almak için buraya tıklayın.

Zeolit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Zeolit taşının gerçek olup olmadığını anlamak yanıltıcı olabilir. Genellikle laboratuvar ortamında üretilen taşın ise bir nevi sentetik olduğunu söylemek mümkündür. Bu sebeple zeolit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın en garanti yolu laboratuvar testleridir ve satıcının güvenilirliği, doğal taş alışverişi yaparken dikkat etmek gereken en önemli etkendir.

Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlama yöntemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Zeolit Taşı Yıkanır Mı?

Zeolit taşı, sertlik derecesi düşük ve kırılgan yapıya sahip olan bir kristaldir. Yüzeyinde gözenekler bulunan taş, zarar görebileceği sebebi ile suda yıkanmamalıdır.

Zeolit Taşı ile Meditasyon

Zeolit taşı, sahip olduğu detoks etkisi ve şifalı enerjisi ile mükemmel bir meditasyon taşıdır. İster çakra taşı olarak kullanın ister sakinleştirici enerjisinden faydalanın, zeolit taşının evin herhangi bir yerinde bulunması bile taşın bulunduğu ortamın enerjilerinin yenilenmesini sağlayacaktır. Zeolit taşını taç çakrası bölgesine yerleştirerek enerji dengeleme meditasyonu yapabilir veya avuç içinizde tutarak meditatif hale geçişi kolaylaştırabilirsiniz.

Zeolit Taşı Neden Çatlar

Orta sertliğe sahip olan zeolit taşı, gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu yapısı ile kristal, su veya kimyasal maddelerle olan teması sebebiyle kolayca çatlayabilir. Taşınızın fiziksel bir darbe alması, onun günlük hayatta devamlı kullanımını zorlaştırabilmektedir.

Zeolit taşı, negatif enerjileri arındırmada ve ortamdaki enerjileri dengeleme konusunda usta bir kristaldir. Düzenli olarak temizliği yapılmayan taşın fazla negatif enerji ile yüklenmesi veya ortama uyumlanamaması, zeolit taşının beklenmedik anlarda çatlamasına sebep olabilir.

zeolit 3

Zeolit Taşı Burçları

Zeolit taşı bütün burçlar ile uyumludur.

Zeolit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Genel olarak taç çakra ile uyumlanan zeolit taşı, türüne göre diğer çakralarla da uyumlu çalışır.

Zeolit Taşı Sertlik

Zeolit taşının sertlik derecesi 2-4 arası değişmektedir.

Zeolit Taşı Özgül Ağırlık

Zeolit taşının özgül ağırlığı 2,3’tür.

Zeolit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Zeolit taşının kimyasal formülü Al2O5Si, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping