fbpx

Sigara Bırakmak İçin Hangi Taş Kullanılır?

Sigarayı bırakmak için doğal taş kullanmak aslında tamamen niyet ve taşın düşünceleriniz üzerinde pozitif yöndeki etkisiyle ilişkilidir. Sigarayı ve diğer bağımlılıklarınızı geride bırakmaya kesin olarak karar verdiğiniz takdirde doğal taşların enerjilerinden etkili bir şekilde faydalanabilir ve bağımlılıklardan kurtulabilirsiniz. Sigara bırakmak için enerjisinden yararlanabileceğiniz pek çok doğal taş bulunur.

  • Akik Taşı

Akik taşının bağımlılıklar üzerindeki pozitif etkisi, bu taşın belki de en popüler şifalı özelliklerinden biridir. Sigarayı bırakmak için pek çok kişi tarafından tercih edilen akik taşı, stresi azaltan ve derinlerde yatan travmaları iyileştirme etkisi ile de bilinir. Bu özelliği ile sigara veya çeşitli bağımlılıkların tedavilerine yardımcı olarak kullanılır.

Mavi Akik
  • Obsidyen Taşı

Koruyucu özellikleri ile öne çıkan ve bu konuda en usta kristallerden biri olan obsidyen taşı sizleri yalnızca dışarıdan gelen kötü enerjilerden değil, aynı zamanda benimsediğiniz kötü alışkanlıklardan da korur. Obsidyen taşı, kalp çakrasına yakın yerlerde taşındığı zaman kişiye sigara içme alışkanlığının altındaki çirkin gerçeği göstererek kişiyi bu alışkanlıktan uzaklaştırır.

obsidyen 1
  • Labradorit Taşı

Labradorit taşının usta olduğu konulardan biri ise dönüşüm ve yeni başlangıç enerjileridir. Özellikle nikotin bağımlılıklarında görülen yoksunluk krizlerine karşı koymayı kolaylaştırdığı söylenen labradorit taşı, onu üzerinde taşıyan kişinin sigarayı bırakarak hayatında yeni bir sayfa açmasına yardım eder.

Adsiz tasarim 53
  • Peridot Taşı

Bu taşın şifalı enerjileri özellikle güçlüdür. Peridot taşı, bağımlılıklarla mücadele sürecinde sizlere destek olacak ve sizleri yeni başlangıçlara yönlendirecek olan bir taştır. Peridot taşından kolye, yüzük, bileklik veya küpe takmak iştahı azaltır ve fiziğinizde sağlıklı değişimler yapmanıza yardımcı olur. Güçlü bir tezahür taşı olması, peridot kristalinin bağımlılıklarınızı dönüştürerek başka aktivitelere yönelmeniz için sizleri teşvik eder.

Blog Gorselleri 12
  • Amazonit Taşı

Sigara içme alışkanlığı stres, sıkıntı ve bıkkınlık gibi durumlarla birlikte artış gösterir. Amazonit taşı bu gibi duyguları uzaklaştırarak kişiyi sakinleştirir ve bu sayede sigara bağımlılığının önüne geçmeye yardımcı olur. Sigara içmek istediğiniz zamanlarda amazonit taşını elinize alıp birkaç dakika nefes egzersizi yapmak, sigara içme isteğini zihninizden uzaklaştırır.

Blog Gorselleri 7

Bağımlılık İçin Hangi Taşlar Kullanılır?

Tıpkı sigarayı bırakmak için doğal taş kullanılabilmesi gibi, alkol, uyuşturucu, yemek ve çeşitli bağımlılıklardan kurtulmayı kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz birçok doğal taş bulunur. Bu taşlardan bazıları spesifik bağımlılıklara karşı daha etkili olabilirken, diğerleri ise her tür bağımlılık için kullanabileceğiniz yüksek enerjili taşlardır.

  • Kristal Kuvars Taşı

“Usta Şifacı” lakabı ile anılan kristal kuvars taşı, yüksek şifa enerjisi ile her tür bağımlılığın üstesinden gelmeyi kolaylaştıran bir kristaldir. Kristal kuvars, özellikle üçüncü çakra bölgesinde düzenli olarak kullanıldığı zaman bağımlılıklara karşı direnç kazanmanızı sağlar.

kristal 2
  • Ametist Taşı

Antik çağlarda sarhoşluğu önlediğine inanılan ve bu yüzden kadehlerin yapımında kullanılmış olan ametist taşı, özellikle alkol bağımlılığında etkilidir. Ametist taşından doğal taş takı takmak, fiziksel ve zihinsel bağımlılıklardan korunmanıza yardım ederken aynı zamanda tezahür yeteneğinizi arttırır.

dogaltas 1
  • Kehribar Taşı

Kehribar taşının şifalı özelliği, özellikle bağımlılıklardan kurtulma sürecinde yaşanabilecek negatif duygu durumlarının azaltılmasında etkilidir. Organik bir bileşen olan kehribar taşı, kişiye tatmin duygusu ve başarı hissi vererek onu bağımlılıklardan kurtulma yolunda teşvik eder.

Adsiz tasarim 2022 10 18T122513.999
  • Selenit Taşı

Tıpkı kristal kuvars gibi selenit taşı da arındırma ve şifalandırma enerjileri ile bilinen bir kristaldir. Özellikle madde bağımlılıklarına karşı pozitif bir etkiye sahip olan taş, kişinin yoksunluk anında yaşadığı zihin karmaşasını önleme ve kişiyi rahatlatmada etkilidir.

selenit 3

Depresyona Hangi Taş İyi Gelir?

Doğal kristaller sahip oldukları şifalı enerjiler sayesinde nesiller boyunca insanlar tarafından her türlü fiziksel veya zihinsel rahatsızlığın tedavisine ek olarak kullanılmıştır. Depresyon, anksiyete ve stres gibi durumlar ise doğal taşların en çok etki ettiği konular arasındadır.

Aura ile etkileşime giren ve enerji temizliğinde etkili olan doğal taşlar, düzenli olarak kullanıldıkları zaman kişiyi her tür negatif enerjiden ve duygudan koruma özelliğine sahiptir. Bu açıdan depresyonu azaltmak için faydalanabileceğiniz çeşitli doğal taşlar bulunur.

  • Sitrin Taşı

Solar pleksus çakrası ile bağlantılı olan sitrin taşı, üzgün ve keyifsiz hissettiğinizde modunuzu yerine getirecek en neşeli taşlardan biridir. Sitrin taşı, bolluk ve bereket ile ilişkilendirilmesinin yanı sıra, kişiye heves, motivasyon, neşe ve mutluluk veren harika bir kristaldir.

Adsiz tasarim 2
  • Dumanlı Kuvars Taşı

Dumanlı kuvars taşı bilinen en güçlü arındırma ve topraklama taşlarındandır. Anksiyete, depresyon ve stresi yatıştırması ile bilinen taş enerjinizi yüksek tutmanızda yardımcı olur. Bu özelliği ile dumanlı kuvars, depresyonda olan kişiler tarafından kullanıldığında güçlü bir etkiye sahiptir.

Adsiz tasarim 2022 10 18T132751.495
  • Lepidolit Taşı

Depresyona iyi gelen en güçlü taşlardan biri ise lepidolit taşıdır. Lila renginin muhteşem tonlarına sahip olan bu taş, negatif duygu ve düşünceleri dengeleyerek kişinin aşırı düşünmesine engel olur; zihni yatıştırır.

Adsiz tasarim 11
  • Jasper Taşı

Jasper taşı zor zamanlarda desteğini kullanabileceğiniz şifalı bir kristaldir. Öz güven ve cesaret enerjilerine sahip olan bu taşın istediğiniz rengini kullanabilirsiniz. Jasper taşı her türlü negatif enerjiyi uzaklaştırır ve kişiye yaşama sevincini geri kazandırır. Anksiyete için kullanabileceğiniz en etkili taşlar arasındadır.

jasper2
  • Kaplangözü Taşı

Cesaret ve kişisel güç, kaplangözü taşının yaydığı enerjilerdendir. Sizleri harekete geçirecek, kendinize olan şüpheleri ve güvensizliklerinizi uzaklaştıracak olan kaplangözü taşı gücünüzün farkında varmanızı sağlar ve bu özelliği ile depresyon ile başa çıkma sürecini kolaylaştırır.

Adsiz tasarim 2022 10 18T094459.871

Sigarayı Bırakmak İçin Doğal Taşları Kullanmanın 4 Yolu

Sigarayı bırakmak ve bağımlılıklardan kurtulmak için seçeceğiniz doğal taşları kullanmanın pek çok farklı yöntemi mevcuttur. Bu yöntemler arasında kristalleri aksesuarlarınıza dahil etmek veya meditasyonlarda kullanmak gibi seçenekler bulunur. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, kristalinizi sadece yanınızda bulundurmak bile taşın enerjisini hissetmenizi ve sizi iyileştirmesini sağlayacaktır.

  • Doğal taşlarla meditasyon yapmak, özellikle niyetinize odaklanmak için harika bir seçenektir. Tercih edeceğiniz kristali avuç içinizde tutarak düzenli olarak meditasyon yapmak hedefinize daha hızlı varmanızı kolaylaştırır.
  • Doğal taş takılar takmak, kristallerin enerjilerinden faydalanmanın en etkili yöntemidir. Kristaller ten ile temas ettiğinde auranızla etkileşime girerek daha güçlü çalışır. Bu sebeple takı kullanmayı sevenlerin tercih edebileceği en etkili yöntem doğal taş aksesuarlardır.
  • Kristalleri cebinizde, çanta veya cüzdanınızda taşımak, taşın görünür bir yerde olmamasına rağmen enerjisinin sizinle kalmasına olanak tanır. Gün içinde gideceğiniz yerlerde ve yapacağınız aktivitelerde size eşlik edecek olan taşınız, enerjisi ile sigarayı bırakma sürecinize katkı sağlayacaktır.
  • Günlük ritüellere taşları dahil etmek ve bunu alışkanlık haline getirmek, sigara alışkanlığının yerini alacak keyifli bir yöntemdir. Bazı doğal taşlar özellikle cilt ve kişisel bakım rutinlerine dahil edebileceğiniz özelliklere sahiptir. Bunun yanı sıra içeceğiniz suda bekletmek için uygun olan çeşitli kristaller de mevcuttur. Kullanmak istediğiniz alana yönelik araştırmanızı yaptıktan sonra seçeceğiniz kristali rutinlerinize dahil edebilir ve bu şekilde sigara tüketiminizi azaltabilirsiniz.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping