fbpx

Lal Taşı Faydaları

  • Her türlü ilişkide bağlılığı güçlendirme özelliği bulunur.
  • Ruh ve vücuttaki toksik enerjilerin uzaklaştırılmasına yardım eder. Güçlü bir detoks enerjisine sahiptir.
  • Çakraların dengelenmesine yardım ederek ayaklarınızın yere sağlam basmasını; öfke ve kıskançlık gibi duygulardan arınarak, sevdiklerinizle samimi bağlar kurmanızı sağlar.
  • Bilinen en eski spiritüel taşlardan biri olan lal taşı, enerjinizi ve duygularınızı dengelemenize yardım eder, kendinize olan güveninizi arttırır.
  • İçindeki tutku ve yaratıcılığı; aşk ve cinsel enerjileri öne çıkarmak isteyenler için uygundur.

Lal Taşı Özellikleri

  • Özellikle Sri Lanka, Madagaskar ve Hindistan’da çıkarılmış ve çıkarılmaya devam eden taş, dünyanın birçok yerinde bulunur.
  • Kök çakra ile ilişkilendirilen lal taşı, tutku ve ateş enerjilerini içinde barındırır.
  • Lal taşının farklı şekil ve renklerde bulunan pek çok çeşidi bulunur. Bu taşların hepsi, kendine özel enerji ve özelliklere sahiptir. Bu özelliğiyle lal taşı, çeşit ve renkleriyle herkese hitap edebilen bir taş olarak öne çıkar.
  • Cesaret, cinsellik, tutku ve yaratıcılık enerjileri ile özdeşleştirilir.
Lal Tasi

Lal Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Fiziksel temas ile ilgili sorun yaşayanlara yardım eder. Kişinin kendine olan güvenini arttırarak, cinsel hayatında karşılaşabileceği psikolojik ve fiziksel zorlukların üstesinden gelmesini sağlar.
  • Metabolizmayı destekler ve yeniler. Kilo kontrolünde destekleyici etkiye sahiptir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır, kalp ile alakalı rahatsızlıkları hafiflettiğine inanılır.
  • Vücudun ihtiyacı olan besinlerin emilimini kolaylaştırdığı söylenir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Lal Taşı Anlamı Nedir?

İngilizce adı “garnet” olan lal taşının ismi, Latince Granatus kelimesinden gelmekte ve “nar çekirdeği” anlamı taşımaktadır. Özellikle küçük parçalar halindeyken nara benzeyen taş, tarihte pek çok hikaye ve efsanelerde yer almaktadır.

Lal Taşı Nasıl Temizlenir?

Lal taşı, ateş enerjisine sahip, özgüven ve yaratıcılığı ateşleyen çekici bir kristaldir. Bütün çakralarla uyumlu çalışması ve dengeleyici bir taş olmasıyla lal taşı, enerjiye karşı oldukça hassastır. Lal taşının neşeli ve güçlü enerjisini çalıştırmak için, onu düzenli aralıklarla temizlemeniz gerekir.

  • Su ile temizleme yöntemi, sertlik derecesi yüksek olan lal taşı için uygun bir yöntemdir. Sıcak olmayan bir su altında yıkayabileceğiniz kristali, yıkama işleminden sonra kurulamanız ve su içerisinde uzun süre bekletmemeniz gerekir. Bu yöntem, taşın fiziksel ve enerjisel temizliği için idealdir.
  • Başka kristallerden güç almak, lal taşını arındırmak için başvurabileceğiniz bir yoldur. Kuvars kristali gibi arındırma ve şifalandırma özelliklerine sahip olan kristalleri lal taşının yanında bir süre bırakmak, taşların enerjilerinin etkileşime girerek arınmasını sağlar.
  • Maskülen bir enerjiye sahip olan lal kristali, güneş ışığı altında kısa sürelerle bekletilebilir. Kırmızı rengiyle lal taşı, güneşi seven ve güneş ışığında bekletildiğinde güçlü enerjilerle yenilenen ve arınan taşlardan biridir.

Lal Taşı Kullanımı

Lal taşı, sahip olduğu şifalı enerjilerle tılsım görevi gören ve spiritüel çalışmalarda kullanılan bir kristaldir. Feng-shui uygulamalarına dahil edebileceğiniz kristal, yaratıcılığı arttırmak için çalışma odasına; ilişkileri güçlendirmek ve tutkuyu arttırmak için yatak odasına yerleştirilebilir. Çakra taşı olarak meditasyonlarda kullanabileceğiniz lal taşı, dengeleyici özellikleri ile spiritüel çalışmalarda öne çıkar.

Lal taşının aksesuar ve koruyucu tılsım olarak kullanımı oldukça eskiye dayanır. Lal taşından kolye, yüzük, küpe ve bileklik takmak, taşın hayat dolu enerjisi ile bütünleşmenin en etkili ve güzel yollarından biridir. Son derece mistik ve ilgi çekici bir görünüşe sahip olan kristal, aynı zamanda oldukça dayanıklı bir aksesuar malzemesidir.

Lal Tasi 1

Lal Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Lal taşı, yoğun kırmızı rengiyle son derece sevilen ve ilgi gören bir aksesuar malzemesidir. Lal taşının ulaşılabilirliği kolay olsa ve farklı çeşitleri bulunsa da, piyasada pek çok sahte ve imitasyon ürüne rastlamak mümkündür. Lal taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Lal taşının rengi, kırmızının koyu ve yoğun tonlarındadır. Bu nedenle, taşın renk zenginliğini kontrol etmek, gerçek lal taşını ayırt edebilme yollarından biridir. Kristalin rengi kırmızının açık tonlarında ve doğallıktan uzak şekilde parlaksa, taşın sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Lal kristalinin berraklığı, renklerine göre farklılık gösterir. Kırmızı lal taşının içinde daha az kalıntıya rastlanırken, turuncu renge sahip olan taşın kalıntıları ve kusurları daha fazladır.
  • Lal taşı, ışığı yansıtma özelliğine sahiptir. Farklı ışık ve açılarla incelendiğinde, taşın içerisinde ışık ve baktığınız açıya bağlı olarak gökkuşağı yansımaları görebilmelisiniz. Taşın böyle bir özelliği yoksa, sahte olma olasılığı yüksektir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Lal Taşı Yıkanır Mı?

Lal taşı, yapısı ve sertlik derecesi sebebiyle suda yıkanmaya uygun bir kristaldir. Fakat, çoğu taşta olduğu gibi, lal taşının su içerisinde uzun süre bekletilmesi tavsiye edilmez.

Lal Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Güçlü ve maskülen enerjisi ile lal taşı, pek çok farklı kristalle birlikte kullanılarak enerjisi güçlendirilebilen bir kristaldir. İhtiyacınıza göre farklı enerjilerle uyumlandırabileceğiniz benzer özelliklere sahip kristaller, birlikte kullanıldıklarında daha güçlü çalışır.

Lal taşının koruma enerjisini arttırmak için, onu obsidyen, siyah turmalin veya kaplangözü taşlarıyla birlikte kullanabilirsiniz. Obsidyen taşının koruyucu enerjisi, lal taşının tutkulu enerjisiyle son derece uyumlu çalışır. Turmalin ve kaplangözü taşları, ekstra koruma için idealdir.

Aşk ve tutkuyla yakından ilişkili olan lal taşı; pembe kuvars, akik, peridot ve kırmızı aventurin taşları ile birlikte kullanılabilir. Bu taşların birlikteliği, ilişkilerdeki sevgi ve bağlılık enerjisini arttırır, ilişkide yaşanan güven sorunlarını azaltır.

Lal Taşı ile Meditasyon

Lal taşı ile yapılan meditasyonlar, kök çakranın dengesiz çalışmasıyla yaşanan sorunları hafifletmek için son derece idealdir. Motivasyon bulmakta zorlanan, duygularında boğulan ve kendini dengesiz hisseden, sürekli yorgun olan kişilerin meditasyonlarına lal taşını dahil etmeleri tavsiye edilir. Lal taşının kök veya sakral çakraların yakınlarına konulmasıyla yapılan meditasyonlar, kişinin cesaretinin ve kendine olan güveninin artmasını sağlar.

Lal Taşı Neden Çatlar

Sertlik derecesi yüksek olan lal taşı, dayanıklı bir aksesuar malzemesidir ve günlük hayatta kullanıma uygundur. Yine de bütün doğal taşlarda olduğu gibi, lal taşının sert bir fiziksel darbe alması, kimyasal maddelere veya ekstrem çevre faktörlerine maruz kalması, taşın çatlamasına sebep olabilir.

Bunun yanı sıra, dengeleyici ve canlılık enerjisi yüksek olan lal taşı, negatif enerjilere karşı oldukça hassas bir kristaldir. Lal taşının bakımına özen gösterildiği halde beklenmedik bir anda çatlamasının sebebi, taşın fazla negatif enerjiye maruz kalması veya kişiye olan görevini tamamlaması olabilir.

lal2 1

Lal Taşı Tarihi

Köklü bir geçmişe sahip olan lal taşının tarihi, milattan önce 3000 yıllarına dayanır ve bu tarihte yaşamış bir adamın mezarında, lal taşından kolye bulunmuştur. Kristalin, tarihi hikayeler ve efsanelerdeki yeri oldukça çeşitlidir. Nuh’un gemisindeki tek ışığın lal taşı olduğu ve umudu temsil ettiği; Yunan mitolojisinde yeraltı tanrısı Hades tarafından nar çekirdeği yedirilerek yeraltı dünyasında tutsak kalan Persephone’nin hikayesinin ise, nar çekirdeği anlamına gelen lal taşıyla ilişkilendirildiği bilinir. Bu kristal, Persephone sayesinde cesaret ve pozitif düşüncenin sembolü olmuştur.

Eski çağlarda gezginlerin cesaret ve korunma için taşıdıkları lal taşı tılsımlar, Avrupa’nın çoğu yerinde de oldukça değer görmüştür. Krallar ve soylular tarafından zenginliğin temsili olan ve mücevherlerde yerini alan kristal, saray ve kiliselerde ise süslemelerde boy göstermiştir.

Lal Taşı Burçları

Lal taşı, koç, aslan ve başak burçları ile uyumludur.

Lal Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Bütün çakralarla uyumlu olan lal taşı, özellikle kök çakra ile uyumlu çalışır.

Lal Taşı Sertlik

Lal taşının sertlik derecesi 6,5 – 7,5 arasındadır.

Lal Taşı Özgül Ağırlık

Lal taşının özgül ağırlığı 3,5 – 4,3 arasındadır.

Lal Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Lal taşının kimyasal formülü X3Y2(SiO4)3, grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping