fbpx

Kalsedon Taşı Faydaları

  • Yatıştırıcı bir taş olan kalsedon kristali, harekete geçmeden önce düşünmeye; dürtülerle hareket etmemeye teşvik eder.
  • Diğer mavi kristaller gibi, iletişim yeteneğini güçlendirir ve toplum önünde konuşmaya çekinenlere güç verir.
  • Saldırgan enerjileri hafifletir ve melankoliyi neşeye dönüştürür.
  • Kişinin kendinden şüphe etmesini engeller. Kendini daha iyi ifade etmesi ve hedeflerine odaklanmasını sağlar.
  • Negatif enerjileri dönüştürmede oldukça başarılı olduğu gibi, aynı zamanda duygular üzerinde son derece dengeleyici bir etkiye sahiptir.

Kalsedon Taşı Özellikleri

  • Pek çok farklı türü bulunan kalsedon taşının asıl hali, yaygın olarak mavi, gri ve beyaz renklerinde bulunur.
  • Dünyanın her yerinde yaygın olarak bulunabilen kalsedon kristali, yoğunluklu olarak Türkiye, Brezilya, Namibya, Hindistan, Rusya ve Amerika’dan çıkarılmaktadır.
  • Ay ile yakından ilişkisi olan taş, yatıştırıcı ve sakinleştirici enerjisiyle öne çıkmaktadır.
  • Bir tür kuvars taşı olan kalsedon, yapısına göre saydam veya yarı-saydam olarak bulunur.
  • Çeşitli renkleri sayesinden bütün çakralarla uyumlu çalışan kristal, yaygın olarak bilinen mavi rengi ile boğaz çakrası ile uyumludur.
kalsedon 6

Kalsedon Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Ses tellerindeki sorunlar, boğaz ağrısı ve sinüs iltihapları gibi, bu bölgelerde meydana gelen problemlere iyi gelir.
  • Saman nezlesi, alerjiler ve ateş gibi vücutta meydana gelen iltihaplanmalara karşı yatıştırıcı etkiye sahip olduğuna inanılır.
  • Hafızayı güçlendirir ve demans gibi hastalıklara karşı koruyucu olduğu söylenir.
  • Göz, kemik, dalak, kan ve dolaşım sağlığına iyi gelir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Kalsedon Taşı Anlamı Nedir?

Kalsedon taşının, ismini antik Yunanistan’daki Chalcedon (bugünkü ismiyle Kadıköy) şehrinden aldığı tahmin edilmektedir. Farklı renklerde bulunan kalsedon taşının her bir rengi, kendine has özellikleri sebebiyle farklı isimlerle adlandırılmaktadır.

Kalsedon Taşı Nasıl Temizlenir?

Dengeleyici ve yatıştırıcı enerjisi ile kalsedon taşı, sağlıklı çalışmaya devam edebilmesi açısından ayda en az bir kere olacak şekilde temizlenmelidir. Bir tür kuvars minerali olan kalsedon taşının temizliği için kullanabileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunur.

  • Kalsedon taşını ılık veya normal su altında yıkamak, taşınızın fiziksel ve enerjisel temizliği için başvurabileceğiniz en pratik yöntemdir. Sertlik derecesi nispeten yüksek olan kristal, musluk altında birkaç dakika yıkanabilir veya yağmur yağdığı sırada dışarıda bırakılabilir.
  • Diğer kristallerin enerjileri, kalsedon taşının arındırılması için kullanılabilir. Özellikle ametist kristallerinin önerildiği bu yöntemde, kalsedon taşınızı ametist jeotlarının etrafında bulundurmanız gerekir. Gece boyunca ametist yanında bırakacağınız kalsedon kristali, kısa sürede negatif enerjilerden arınır.
  • Ay ve Güneş ışığı enerjilerinden faydalanmak, kalsedon taşının enerjisini güçlendirmek için oldukça uygundur. Güneş ışığı altında kısa bir süre, ay ışığı altında ise gece boyunca bekletebileceğiniz kalsedon taşı, negatif enerjilerden arınarak ayın feminen veya güneşin maskülen enerjileri ile yüklenir ve etkileri güçlenir.
kalsedon 7

Kalsedon Taşı Kullanımı

Kalsedon taşının kullanımı, tıpkı her doğal kristalde olduğu gibi, aksesuarlarda; meditasyon ve feng-shui çalışmalarında yaygındır. Kalsedon taşının sahip olduğu dengeleyici enerji, kristalin ev ve iş yerlerinde bulundurulmasını faydalı hale getirir. Bu kristalle yapılan meditasyonlar ise, özellikle iletişim yeteneklerini geliştirmek isteyenler için faydalı olacaktır.

Kalsedon taşının teniniz ile temas etmesi, taşın etkilerinden en yüksek şekilde faydalanmanızı sağlar. Kalsedon taşından bileklik, yüzük, kolye veya küpe takmak, özellikle günlük stresinizi azaltmaya yardımcı olur ve kendinizi her durumda ifade edebilmeniz için size destek çıkar.

Kalsedon Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Pek çok farklı çeşide sahip olan kalsedon taşı, kuvars grubu kristallerinin en bilinen türlerindendir. En değerli çeşidi derin mavi renginde olan kristalin, piyasada boyanmış halde bulunan pek çok imitasyon ürününe rastlamak mümkündür. Kalsedon taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Kalsedon taşı yarı-saydam halde bulunan bir kristaldir. Bunun anlamı, taşın, üzerine yansıtılan ışığın bir kısmını yansıtması anlamına gelir. Kristalin ışığı oldukça başarılı bir şekilde yansıtması veya tamamen opak halde bulunması, kalsedon taşının sahte olduğu anlamına gelebilir.
  • Sertlik derecesinde yüksek bir değere sahip olan kalsedon taşı, tıpkı diğer kuvars kristalleri gibi çizilmelere nispeten dayanıklıdır. Taşın elinizde ağır hissettirmesi ve çizik testini geçmesi gerekir. Cam veya bıçak ucuyla kalsedon taşını çizmeyi deneyebilir; taşın kolayca çizilmesi halinde sahte olduğunu anlayabilirsiniz.
  • Boyanmış camdan elde edilmiş bir kalsedon taşını anlamak ise çok daha kolaydır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken ilk nokta, taşı elinize aldığınızda hissettiğiniz ısıdır. Doğal kristaller tende soğuk bir his bırakırken, camdan elde edilen ürünler genelde ılıktır ve kolayca ısınabilir. Bunun yanı sıra, birden fazla kalsedon taşına sahip olduğunuz durumlarda, taşın ucunu çakmakla ısıtmayı deneyebilir ve üzerinden boya akıp akmayacağını gözlemleyebilirsiniz.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Kalsedon Taşı Yıkanır Mı?

Kalsedon taşı, sertlik derecesi yüksek olan ve yapısı gereği suda yıkanmaya uygun olan bir kristaldir.

Kalsedon Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Çok fazla çeşide sahip olan kalsedon taşı, aynı zamanda çok yönlü bir kristaldir. Sakinleştirici etkisi baskın olan bu kristal, farklı doğal taşlarla birlikte kullanıldığı zaman etkisi arttırılabilir. Kalsedon taşı ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok doğal kristal bulunur.

Negatif enerjileri kolayca dönüştürme yeteneğine sahip olan kalsedon taşı; pembe turmalin, kunzit, morganit, jasper ve rodokrozit taşları ile birlikte kullanılabilir. Kalsedon taşının bu kristaller ile birlikte kullanımı, hayatına nezaket ve şefkat enerjilerini çekmek isteyenler için idealdir.

Kalsedon taşının dumanlı kuvars, florit, rodonit ve ay taşları ile birlikteliği, kalsedon kristalinin yatıştırıcı ve sakinleştirici enerjilerinin arttırılmasında etkilidir. Özellikle duygusal dengesizlik ve stres problemi yaşayan kişiler, bu taşların birlikteliğinden faydalanabilirler.

kalsedon1

Kalsedon Taşı ile Meditasyon

Kalsedon taşı, meditatif duruma geçişi hızlandıran ve düşünceleri toparlamaya yardımcı olan bir etkiye sahiptir. Kalsedon kristalinin meditasyonlarda aktif olarak kullanılması veya diğer kristallerle birlikte meditasyon alanında bulundurulması, taşın huzurlu enerjisini etkin bir şekilde hissetmenizi sağlar. Farklı renkleri farklı çakralar ile uyumlanan kalsedon taşı, bu özelliğiyle etkili bir çakra taşıdır ve bütün çakraların dengelenmesi için meditasyonlara dahil edilebilir.

Kalsedon Taşı Neden Çatlar

Doğal taşlar, bariz veya beklenmeyen sebeplerden dolayı çatlayabilir ve kırılabilir. Kalsedon taşının ve diğer kristallerin çatlamasının en yaygın nedenleri arasında, taşın yüksek bir yerden düşürülmesi, fiziksel darbe alması ve kimyasallarla olan teması bulunur.

Kalsedon kristalinin hiç beklenmedik bir anda çatlaması genellikle enerjisel sebeplerdendir. Negatif enerjiyi dönüştürme veya uzaklaştırma özelliğine sahip olan doğal kristaller, enerji fazlalığıyla çatlayabilir. Kalsedon taşının negatif enerjiyle yüklenmesi, kişiye olan görevini tamamlaması veya bulunduğu ortamla uyumlanamaması taşın çatlama sebeplerindendir.

Kalsedon Taşı Tarihi

Kalsedon taşı, tarihi antik dünyaya uzanan pek çok doğal kristalden biridir. Kalsedon kristali, kesilmesi ve şekillendirilmesi kolay bir taştır. Bu sebeple eski zamanların popüler bir aksesuar malzemesi olan taş, aynı zamanda mühür, tılsım ve hatta hançerlerin yapımında kullanılmıştır. Yüzeyine balmumu yapışmayan kalsedon taşı, bu çağlarda özellikle mühür yapımında kullanılan popüler bir malzeme olmuştur.

Daha ileriki tarihlerde kalsedon taşından yapılmış yüzükler ticaret yollarında bulunmuş ve Afganistan’da, kalsedon taşından yapılmış geleneksel mühür ve hançerlere rastlanmıştır. Kristalin iletişim konusundaki etkileri de gözden kaçmamış; Romalı devlet adamı Cicero tarafından, iletişimi kolaylaştırmak adına kalsedon taşından kolye kullanıldığı bilinmektedir. Tarih boyunca çeşitli kullanımlarına rastlanan taşın, aynı zamanda dindeki kullanımından da bahsedilmektedir.

kalsedon 9

Kalsedon Taşı Burçları

Kalsedon taşı, ikizler, yay ve yengeç burçları ile uyumlu çalışır.

Kalsedon Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Kalsedon taşı, sahip olduğu farklı renk çeşitleri ile bütün çakralarla uyumlu çalışır.

Kalsedon Taşı Sertlik

Kalsedon taşının sertlik derecesi 6 – 7 arasındadır.

Kalsedon Taşı Özgül Ağırlık

Kalsedon taşının özgül ağırlığı 2,59 – 2,61’dir.

Kalsedon Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Kalsedon taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise kuvars mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping