fbpx

Oniks Taşı Faydaları

  • İçerisinde iyi şans enerjilerini barındıran kristal, koruyucu tılsım görevi gören güçlü doğal taşlardan biridir. Üzerinde taşıyan kişinin enerjisini korumada ustadır.
  • Kişiye her türlü güç ve irade enerjisi yayar. Canlılık, dayanıklılık ve özgüveni arttırır.
  • Öfke, sinir ve gerginlik gibi negatif duyguların yatıştırılmasında rol oynar. Ani duygu dalgalanmalarını düzenler.
  • Yas ve keder enerjilerinde olanlar için özellikle faydalı olan oniks taşı, kabullenme ve bırakma sürecini sağlıklı bir şekilde atlatmaya yardımcı olur.
  • Dengeleyici ve topraklayıcı bir taştır. Mantıklı kararlar almaya ve görev odaklı ilerlemeye yardımcı olur.

Oniks Taşı Özellikleri

  • Farklı renk çeşitlerine sahip olan oniks taşının en yaygın ve bilinen rengi siyahtır.
  • Oniks taşının yoğunluklu olarak çıkarıldığı yerler arasında Brezilya, Mısır, Afganistan, Yunanistan ve Madagaskar gibi ülkeler bulunur.
  • Diğer siyah renkli kristaller gibi, oniks taşı da koruyucu özellikleriyle öne çıkar ve yüksek bir enerjiye sahiptir.
  • Oniks taşının en yaygın renkleri arasında siyah, kırmızı, kahverengi, turuncu ve beyaz bulunur. Sade bir görünüşe sahip olan taş, diğer kalsedon grubu kristalleri ile sıklıkla karıştırılabilmektedir.
oniks2

Oniks Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Bağışıklık sistemi ve dayanıklılığı güçlendirerek, hastalıkları daha kolay ve hızlı atlatmayı sağlar.
  • Diş ve kemikleri güçlendiren kristal, aynı zamanda vücuttaki doku yapılarını da destekler.
  • Fiziksel yorgunluk, tembellik ve dikkat eksikliğine iyi gelir.
  • Mesane sorunlarını iyileştirdiği; aynı zamanda ağrı, acı ve sırtın alt bölgelerindeki gerginliği azalttığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Oniks Taşı Anlamı Nedir?

Oniks taşı, ismini “pençe” ya da “tırnak” anlamına gelen Yunanca kelimeden almaktadır. Kalsedon ailesinin bir üyesi olan oniks taşı genellikle siyah renkli olmakla birlikte, üzerinde paralel olarak bulunan beyaz çizgilere sahiptir.

Oniks Taşı Nasıl Temizlenir?

Oniks taşı, koruyucu enerjisi ile onu üzerinde taşıyan kişinin aurası etrafına kalkan olan ve her türlü negatif enerjiyi uzakta tutan bir kristaldir. Oniks taşı, sağlıklı çalışmaya devam edebilmesi için düzenli aralıklarla arındırılmalıdır. Kristalinizi temizlemenin birkaç yolu bulunur.

  • Oniks taşını ay ışığı altında bekletmek, taşın negatif enerjilerden arınmasını sağlayan etkili bir yöntemdir. Dolunay veya yeni ay zamanları daha da etkili olacak olan bu yöntemde, oniks kristalinizi ay ışığı alan bir yerde gece boyu bekletmeniz gerekir.
  • Doğanın bir parçası olan kristaller, doğal elementlerle etkileşimde olmayı sever. Oniks taşının toprak ile teması, taşın negatif enerjilerinden arınmasının etkili bir yoludur. Kristalinizi birkaç saat veya gece boyunca toprak altında gömülü bırakmak, oniks taşının eski enerjisine kavuşmasına yardımcı olur.
  • Tütsü ile arındırma, koruyucu tılsım görevi gören oniks kristalini temizlemek için başvurabileceğiniz kadim uygulamalardandır. Doğal ve şifalı bitkilerden elde edilen tütsünün dumanında oniks taşınızı gezdirmek, taşta biriken negatif enerjisinin temizlenmesi için en etkili yollardandır.

Oniks Taşı Kullanımı

Oniks taşının kullanımı, antik çağlara kadar uzanan pek çok koruma ve şifalandırma ritüellerine dayanır. Günümüzde hala meditasyon ve feng-shui çalışmalarında yaygın olarak kullanılan kristal, negatif enerjileri uzaklaştırma ve çakraları dengeleme konusunda son derece başarılıdır.

Oniks taşının koruyucu ve dengeleyici enerjisinden faydalanmanın en etkili yolu, oniks taşından bir aksesuar takmaktır. Oniks taşı kolye, küpe, bileklik veya yüzük takmak, auranızın dışarıdan gelen her tür negatif enerjiye karşı korunmasını ve gün boyu ayaklarınızın yere sağlam basmasını sağlar.

oniks3

Oniks Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Oniks taşı, siyah parlak görünümü ve sahip olduğu paralel çizgiler ile farklı doğal kristallerle karıştırılabilen ve camdan üretilen imitasyon ürünlerine kolaylıkla rastlanılabilen bir taştır. Oniks taşının gerçek olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunur.

  • Oniks taşı, cilalandığında parlak bir görünüme sahip olan, opak halde bulunan, yüzeyinde çatlak veya çizik bulundurmayan bir taştır. Bazı taşların yüzeylerinde beyaz ve kahverengi şeritler gözlenebilir. Taşın üzerindeki şeritlerin doğallıktan uzak bir şekilde düzenli olması veya yüzeyinde baloncuk benzeri yapılar görünmesi, taşın sahte olduğunun göstergesidir.
  • Sertlik derecesi yüksek olan oniks kristali, kolaylıkla çizilebilen bir kristal değildir. Bıçak veya demir para gibi kendisinden daha yumuşak maddelerle oniks taşını çizmeye çalışmanın taşa zarar vermemesi gerekir. Bu sebeple, kristalin gerçek olup olmadığını anlamak için çizik testi uygulanabilir.
  • Isı testi, birden fazla bulunan kristal parçaları için önerilir. Oniks taşının ucunu bir çakmakla birkaç dakika ısıtmak, sahte olan taşın boyasının akmasına veya taşın hasar görmesine yol açar. Gerçek bir oniks taşının ise bu kısa süreli uygulamada zarar görmemesi beklenir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Oniks Taşı Yıkanır Mı?

Özellikle gözenekli yapıda bulunan oniks taşlarının, suyu emme özelliğine sahip olmalarından dolayı yıkanması tavsiye edilmez.

Oniks Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Oniks taşı, özellikle kök çakra olmak üzere diğer bütün çakralarla uyumlu olarak çalışabilen bir kristaldir. Diğer kristallerle birlikte kullanılması, oniks taşının dengeleyici enerjilerini arttırır ve etki alanını genişletir.

Oniks taşının sahip olduğu enerjileri güçlendirmek için, kristalinizi kırmızı jasper ve dumanlı kuvars taşlarıyla birlikte kullanabilirsiniz. Oniks taşının bu kristallerle olan birlikteliği, kök çakranın dengelenmesi için son derece idealdir.

Aynı zamanda mantıklı kararlar almaya ve sakin kalmaya teşvik eden oniks kristali, labradorit ve sodalit taşları ile birlikte güçlü çalışır. Bu taşların birleşen enerjileri, odaklanma sorunu olan ve konsantrasyonunu arttırmak isteyenler için idealdir.

oniks4

Oniks Taşı ile Meditasyon

Oniks taşı, sahip olduğu enerjilerle çoğu ritüel ve şifa çalışmalarında kullanılan bir kristaldir. Negatif enerjileri uzak tutması ile bilinen taş, meditasyonlara dahil edildiğinde güçlü bir koruyucu ve etkili bir çakra taşı olarak çalışır. Meditasyon alanınıza dahil edeceğiniz taş, auranızın temizlenmesine ve meditasyonlardan en yüksek verimi almanızı sağlarken; eksikliğini hissettiğiniz alanlar için, oniks taşını çakra meditasyonlarına dahil edebilirsiniz.

Oniks Taşı Neden Çatlar

Sertlik derecesi 7 olan oniks taşı, çizilmelere karşı nispeten dayanıklı olsa da kırılma ve çatlamalara karşı tamamen dayanıklı değildir. Taşın sert bir darbe alması, yüksekten düşürülmesi, çok sıcak veya çok soğuk ısı değişimlerine maruz kalması, oniks taşının çatlamasına sebep olabilir.

Oniks taşı, yüksek enerjili bir kristaldir ve taşın düzenli olarak arındırılmaması, fazla enerjiyle dolmasına sebep olur. Tıpkı bütün doğal kristaller gibi, oniks taşı da fazla negatif enerji baskısıyla veya kişiye olan görevini tamamlaması sebebiyle çatlayabilir.

Oniks Taşı Tarihi

Köklü bir tarihe sahip olan oniks taşı, aynı zamanda Yunan mitolojisinde çeşitli hikayelere de konu olmaktadır. En çok bilinen hikayeye göre, bir gün aşk tanrısı Cupid, okuyla annesi Venüs’un tırnaklarını keser. Venüs’ün Olimpus Dağı’ndan kutsal İndus Nehri’ne düşen tırnakları, nehirde oniks taşına dönüşür ve taşın ismi bu hikayeden gelmektedir.

Antik çağlarda ise büyük ölçüde koruyucu tılsım görevi görmüş olan taşın, Mısır’da Cleopatra tarafından negatif enerjileri uzaklaştırmak için taşındığı; Çin, Hint ve Fars kültürlerinde ise sahip olduğu enerjilere verilen önemin büyük olduğu ve bu yüzden geleneksel takı ve mücevherlerde kullanıldığı bilinmektedir.

Oniks Taşı Burçları

Oniks taşı aslan, oğlak ve kova burçları ile uyumludur.

Oniks Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Oniks taşı, özellikle kök çakra ile uyumlu çalışır.

Oniks Taşı Sertlik

Oniks taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Oniks Taşı Özgül Ağırlık

Oniks taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Oniks Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Oniks taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise Silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping