fbpx

Jasper Taşı Faydaları

  • Doğal kristaller arasında strese en iyi gelen taşlardan biridir. Kişiye huzur ve sakinlik verir.
  • Taşıyan kişiye cesaret vererek derinlerdeki korkuları ile yüzleşmesinde yardımcı olur.
  • Gelecek kaygısını ve fazla düşünmeyi engelleyerek anda kalmanızı sağlar.
  • Dengeleyici bir taş olan jasper taşı, minnet duygusunu arttırarak zihinsel rahatlama sağlar.

Jasper Taşı Özellikleri

  • Genellikle huzur ve sakinlik ile ilişkilendirilen bir taştır.
  • Yaygın olarak Hindistan, Avusturalya, Madagaskar ve Rusya’da bulunan jasper taşı, günümüzde dünyanın her yerinde bulunabilmektedir.
  • Görünüş itibari ile opak ve parlak bir yapıya sahip olan jasper kristali, yüzeyinin altında benekli bir yapıya sahiptir.
  • Halk arasında “çakmak taşı” olarak da bilinir.

Jasper Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Özellikle karaciğer, dalak, mesane ve böbrekleri onarıcı etkiye sahip olduğuna inanılır.
  • Vücudun demir ve manganez emilimini kuvvetlendirmede faydalıdır.
  • Sindirim sistemini güçlendirir. Mide ve karın ağrılarını hafifletici etkiye sahiptir.
  • Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Jasper Taşı Anlamı Nedir?

Jasper taşı, ismini Latince kökenli “iaspidem” kelimesinden almıştır ve “benekli taş” anlamına gelmektedir. Kalsedon ailesinin bir üyesi olan kristal genellikle kahve tonlarına sahip olmakla birlikte, kırmızı, gri, mavi, beyaz, mor, pembe ve turuncu gibi renklerde de bulunabilir.

Jasper Taşı Nasıl Temizlenir?

Güçlü bir stres kovucu olan jasper taşı, sıklıkla arındırılması gereken doğal kristallerden biridir. Kristalinizi hem negatif enerjilerden arındırmak hem de fiziksel temizliğini yapmak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır.

  • Jasper taşını temizlemenin en etkili yolu, onu dolunay ışığında bekletmektir. Bu işlemi yapmadan önce kristalinizi suyla yıkamak ve yumuşak bir bezle silmek, jasper taşının enerjisini tazeleyerek, onu ay ışığı banyosuna hazır hale getirecektir.
  • Jasper taşını arındırmanın diğer bir yolu ise onu tütsülemektir. Kristalinizi adaçayı veya doğal içeriğe sahip herhangi bir tütsünün dumanında gezdirirken, taşınızın bütün negatif enerjilerden arındığını ve temizlendiğini hayal edin. Sadece bunu yaparak, jasper taşının enerjisini yenileyebilir ve onu kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Jasper Taşı ve Aksesuarlar

Jasper taşı, gerek şifacı özellikleri gerek estetik görünümü sebebiyle aksesuar ve mücevherlerde sıklıkla kullanılan bir taştır. Jasper taşından yapılan boncuklar, kolyeler, bileklikler, küpeler ve yüzükler, bu kristalin en bilinen kullanım alanlarından bazılarıdır. Jasper taşından yapılmış bir mücevher takmak, taşın enerjisinin sizi gün boyu korumasını sağlar.

Jasper Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Jasper taşı, çok fazla renk ve desen çeşitliliğine sahip olan bir taştır. Bu sebeple, kristalinizin gerçek veya sahte olup olmadığını ayırt etmek zorlayıcı olabilir. Jasper taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yöntemi bulunur.

  • İlk yöntem, taşın dış görünüşünü incelemektir. Jasper taşı, benekli ve birden fazla renk geçişine sahip olan bir taştır. Bunun yanı sıra, bu taşın içinde renk yansımaları görmek mümkün değildir, çünkü jasper, tamamıyla opak olan bir kristaldir. Jasper taşını güneşe tuttuğunuzda içerisinde ışık yansımaları görüyorsanız, bu onun sahte olduğunun en belirgin göstergelerinden biridir.
  • Jasper taşı, bıçak veya cam parçaları ile kolayca çizilebilen bir taş değildir. Kristalinizin üzerine küçük bir çizik atmaya çalışmak, taşınızın sahte olup olmadığını anlamanıza yardımcı olabilir.
  • Jasper kristali, doğanın renklerine sahip bir taştır. Çeşitli renklere sahip olsa da doğal olmayan derecede parlak ve canlı renklere sahip jasper taşları gerçek değildir. Parlak mor, sarı ve mavi gibi renklere sahip olan taşlar genellikle sahtedir.

Jasper Taşı Yıkanır Mı?

Jasper taşı, sertlik derecesi yüksek olan, dayanıklı bir taştır. Bu sebeple, kristalinizi suyla yıkamanızda bir sakınca yoktur. Fakat yıkama işlemi yaparken, sabun veya deterjan gibi kimyasal temizleyicilerin kullanılması tavsiye edilmez.

Jasper Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Jasper taşı, özellikle kendisi gibi koruyucu ve dengeleyici özelliklere sahip taşlara birlikte kullanıldığında oldukça fayda sağlar.

Hayatınıza bolluk, bereket ve şans çekmek için, jasper taşını hematit, akik, aventurin veya sitrin gibi taşlarla birlikte kullanabilirsiniz. Bunun yanında jasper taşını turkuaz, florit, kaplan gözü ve malahit gibi taşlarla birlikte kullanmak, kendini her türlü ortamda güvende hissetmek isteyenler için idealdir.

Jasper Taşı ile Meditasyon

Jasper taşı, özellikle meditasyon ve çakra çalışmalarında kullanılmak üzere yaygın olarak tercih edilen bir taştır. Jasper kristalinin dengeleyici ve topraklayıcı özelliklerinden faydalanmak için, meditasyon esnasında taşınızı kök çakrasına yakın bölgelerde bulundurun. Bu sayede aynı anda hem çakra akışını düzenleyip hem de kaygılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Jasper Taşı Neden Çatlar?

Jasper taşı etkili bir koruyucu ve sakinleştiricidir. Bu sebeple doğal kristalinizin çatlama nedenlerinden en bilineni, taşta yoğun bir negatif enerji yüklemesi bulunmasıdır. Jasper, darbelere ve çiziklere dayanıklı bir taştır. Fakat bu, taşınızın fiziksel darbelere karşı tamamen dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Kristalinizi bir yere sertçe çarpmak veya düşürmek, onun çatlamasına veya kırılmasına sebep olabilir.

Jasper Taşı Tarihi

Jasper taşı, günümüzde her ne kadar yaygın ve bilinen bir taş olsa da tarihi oldukça eskiye dayanır ve hatta İncil’de adından bahsedildiği söylenir. Antik çağlarda çeşitli araç-gereçlerin yapımında kullanılmış olan jasper taşı, antik uygarlıklar tarafından çok değerli bir taş olarak kabul edilmiş, koruyucu ve spiritüel özellikleri sebebiyle şamanlar ve din insanları tarafından kutsal olarak kabul edilmiştir.

Antik Mısırlılar, jasper taşının doğurganlığı arttırdığına ve bereket getirdiğine inanırlardı. Yine aynı dönemde, bu taştan çeşitli yazıtlar, muskalar ve tılsımlar oyulmuş, oyulan bu koruyucu eşyalar, ölen insanlarla birlikte mezarlara gömülmüştür. Bu inanışın bir benzeri Amerikan yerlilerinde görülmüştür ve yerlilerin, sağlık ve yeniden doğuşu simgelediğine inandıkları jasper taşına “Doğa Ana’nın kanı” dedikleri bilinmektedir.

Jasper Taşı Burçları

Jasper taşı, aslan, akrep ve başak burçları ile uyumludur.

Jasper Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Jasper taşı, kök çakra ile uyumludur.

Jasper Taşı Sertlik

Jasper taşının sertlik oranı 6,5 – 7 arasındadır.

Jasper Taşı Özgül Ağırlık

Jasper taşının özgül ağırlığı 2,58 – 2,91 arasındadır.

Jasper Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Jasper taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise Silikattır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping