fbpx

Siyah Turmalin Taşı Faydaları

  • Negatif enerjiye ve karanlık düşüncelere karşı anında etkisini gösteren, koruyucu bir etkiye sahiptir. Endişe gibi duyguları dönüştürür ve negatif enerjiyi emer.
  • Kök çakrası ile uyumlu çalışan siyah turmalin taşı, kişinin ayaklarının yere sağlam basmasına; kendini güvende ve emniyette hissetmesini sağlar.
  • Benlik saygısı ve öz güveni arttıran taş, aynı zamanda motivasyonu düşük olan kişiler için idealdir.
  • Radyasyonu emme özelliğine sahiptir. Bu özelliğiyle, elektromanyetik alan temizliği yapabilen sayılı taşlar arasındadır.
  • Yüksek ve koruyucu enerjisi ile siyah turmalin, meditasyon ve şifa çalışmalarında en çok tercih edilen doğal taşlardan biridir

Siyah Turmalin Taşı Özellikleri

  • Siyah turmalin, turmalin grubu taşlardan biridir ve turmalin taşları renklerine göre isimlendirilmektedir. Siyah turmalin taşı, topraklama ve koruma enerjilerine sahiptir.
  • Oldukça sert ve dayanıklı olan siyah turmalin taşı, siyah mürekkebi andıran bir görünüme sahiptir.
  • Yoğun olarak Çin ve Brezilya’da bulunan taş, Nijerya, Kenya, Madagaskar ve bunun gibi birçok ülkeden çıkarılır.
  • Renginin derinliği ve koyuluğu sebebiyle oldukça önemli bir taş sayılan siyah turmalin, negatif enerjileri uzaklaştırma konusunda uzman taşlardan bir tanesidir.
Anne Boleyn 2

Siyah Turmalin Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Siyah turmalin taşı, fiziksel gücü arttırır; kas ağrı ve acılarını yatıştırır.
  • Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcıdır ve metabolizmayı hızlandırır. Bu özelliği ile kilo vermeye yardım eder.
  • Dolaşımı destekler ve akciğerler problemlerine iyi geldiğine inanılır.
  • Organları ve bağışıklık sistemini desteklediği düşünülür.
  • Negatif enerjiyi dönüştürmedeki ustalığı, depresyon ve anksiyeteyi yatıştırmak için etkilidir.

Tüm bu özellikler geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Siyah Turmalin Taşı Anlamı Nedir?

İsmini bir Sinhala (Sri Lanka) terimi olan “turmali” kelimesinden alan turmalin taşı, zamanında bütün renkli taşlara verilen bir isimdir. Turmalin taşının bu ismi alması, antik mücevher satıcılarının turmalin taşını diğer renkli taşlardan ayıramadığının bir göstergesi olmakla birlikte; tarihte, pembe ve kırmızı turmalin taşlarının yakut olduğu düşünüldüğü bilinmektedir.

Siyah Turmalin Taşı Nasıl Temizlenir?

Her ne kadar güçlü ve dayanıklı bir kristal olsa da negatif enerjiyi dönüştürmedeki başarısı, siyah turmalin taşının düzenli aralıklarla temizlenmesi ve arındırılmasını gerektirir. Siyah turmalin taşını temizlemenin farklı yöntemleri bulunur.

  • Siyah turmalin taşı, suya dayanıklı taşlardan biridir. Yine de, su ile uzun süreli teması taşa zarar verebileceği için, musluk altında, akan suda veya ay suyu kullanarak siyah turmalin taşını birkaç dakika boyunca yıkamak ve sonrasında kurulamak yeterli olacaktır.
  • Siyah turmalin taşının enerjisini arındırmak için, tütsü ile arındırma yöntemine başvurulabilir. Adaçayı veya herhangi bir şifalı ottan elde edilen tütsülerin dumanında kristalinizi gezdirmek, içinde biriken negatif enerjiyi temizlemek için uygundur.
  • Ay veya güneş ışığı ile arındırma, tıpkı tütsüde olduğu gibi, taşın enerjisinin boşaltılması için oldukça etkili yöntemlerden biridir. Hem güneş hem ay ışığına dayanıklı oluşu, siyah turmalin taşına yüklemek istediğiniz enerjiyi seçmenize olanak sağlar.

Siyah Turmalin Taşı Kullanımı

Siyah turmalin taşının pek çok farklı kullanım alanı bulunur. Enerjisinden yararlanmak için bütün gün yanınızda taşıyabileceğiniz kristali, meditasyonlarda, feng-shui çalışmalarında, dekorasyon eşyalarında ve aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Siyah turmalin taşını uyurken rahatlamak için yanınızda bulundurabilir, çalışma ortamınızda negatif enerjilere ve elektromanyetik dalgalara karşı korunmak için kullanabilirsiniz.

Siyah turmalin taşının enerjisinden yararlanmak ve auranızı korumak için, onu üzerinizde aksesuar olarak taşımak en etkili yollardan biridir. Siyah turmalinden yapılmış bir kolye, küpe, yüzük ve bileklik takmak, yoğun bir günün stresinden korunmanızı sağlarken aynı zamanda motivasyonunuzun yüksek kalmasına yardımcı olur.

Anne Boleyn 5

Siyah Turmalin Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Turmalin taşı, farklı renkleriyle piyasada kolaylıkla bulunabilen ve laboratuvar işleminden geçmeyen bir taştır. Fakat yine de, boyanmış ve sahte taş satan yerlere de sıklıkla rastlanmaktadır. Yapısı ve kendine özgü özellikleri sayesinde, siyah turmalin taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Sertlik derecesi yüksek olan siyah turmalin taşı, çizilmelere karşı son derece dayanıklıdır. Öyle ki, yüzeyinde çizik olan bir taşın sahte olması neredeyse kesindir. Bunun yanı sıra, siyah turmalin taşı doğal haliyle kusurlara sahiptir. Kusursuz görünen ve saydam yapıya sahip bir taş, gerçek değildir.
  • Taşın parlaklığını kontrol etmek, hemen hemen her kristalde uygulanması tavsiye edilen bir yöntemdir. Işığa tutulan siyah turmalin taşının yoğun ve siyah bir parlaklığa sahip olması beklenir. Bunun yanı sıra, yapay ışıklar altında kahverengi-kırmızı yansımalara sahip olan taş, içerisinde hematit bulunmasından dolayı böyle görünebilir. Işık altında neredeyse mat görünen taşlar ise sahtedir.
  • Doğal taşlar, tene değdiklerinde soğuk bir his bırakmaları ile bilinir. Ilık veya elinize aldığınızda hemen ısınan bir taş, camdan üretilmiş olacaktır. Eğer soğuk hissettiriyor ve hemen ısınmıyorsa, gerçek olma olasılığı yüksektir.

Siyah Turmalin Taşı Yıkanır Mı?

Siyah turmalin taşı, suya dayanıklı ve suda yıkanmaya uygun bir kristaldir. Yine de taşınızı suda uzun süre bekletmeniz tavsiye edilmez.

Siyah Turmalin Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Siyah turmalin taşı, bilinen en güçlü dengeleyici taşlardan biridir. Bu özelliği ile zihinsel sağlığa en iyi gelen ve negatif enerjileri uzaklaştıran kristal, başka taşlarla birlikte kullanıldığı zaman etkisi güçlenir ve etki alanı genişler.

Siyah turmalin ve kristal kuvars taşlarının birlikte kullanımı, negatif düşüncelerinde tutsak olmuş kişiler için son derece uygundur. Siyah turmalin taşı, negatif enerjileri uzaklaştırıcı özelliğiyle bilinir ve kristal kuvars ise usta şifacı adını kazanmış olan bir taştır. Bu iki kristalin kombinasyonu, stres ve anksiyeteyi yatıştırmak için oldukça etkilidir.

Pembe kuvars ve siyah turmalin taşlarının birlikteliği, tahmin edilebileceği gibi sevgi enerjisini güçlendiren bir etkiye sahiptir. Pembe kuvars taşı sevginin her türlü enerjisine sahip bir taştır. Bu enerji siyah turmalinle birleştiğinde, kendini sevme enerjisi ön plana çıkar. Siyah turmalin taşının dengeleyici enerjisi, kişinin kendini sevmesi için gereken cesareti ve özgüveni ortaya çıkarır, bu bakımdan bu taşların birlikteliği ideal bir kombinasyondur.

Siyah Turmalin Taşı ile Meditasyon

Siyah turmalin taşı, en basit haliyle, meditasyon esnasında yalnızca yanınızda bulundurarak kullanabileceğiniz bit kristaldir. Taşın yüksek enerjisi, herhangi özel bir çaba gerektirmeden bile bulunduğu ortamı temizleyecek kadar güçlüdür. Siyah turmalin taşı ile yapılan meditasyonlar, kişinin ayaklarının yere sağlam basmasını, benlik saygısını güçlendirmesi ve özgüvenini arttırmasına yardım eder. Kök çakra ile ilişkilendirilen kristal, kök çakranın temsil ettiği bölgelere yakın yerlere konularak çakra meditasyonlarına dahil edilebilir.

Anne Boleyn 3

Siyah Turmalin Taşı Neden Çatlar

Siyah turmalin, son derece dayanıklı bir kristal olsa da yine de çatlama ve kırılma potansiyeline sahip bir taştır. Taşınızı çok yüksek bir yerden düşürmek, sertçe bir yere çarpmak veya ani ısı değişimlerine maruz bırakmak, taşınızın çatlamasına sebep olabilir.

Bunun yanı sıra, siyah turmalin taşının çatlama sebepleri enerjisel olabilir. Enerjiyi dönüştürmesiyle bilinen kristal, fazla negatif enerjiyle yüklendiğinde veya kişiye olan görevini tamamladığında çatlayabilir. Ayrıca, taşınızın hiç beklemediğiniz bir anda çatlaması, sizi güçlü bir psişik saldırıya karşı korumuş olduğu anlamına da gelebilir.

Siyah Turmalin Taşı Tarihi

Tıpkı bilinen pek çok kristal gibi, siyah turmalin taşının tarihi de antik Mısır’a kadar uzanır. Oldukça farklı renk çeşidine sahip olan turmalin taşının, antik Mısır’da bir gökkuşağı boyunca seyahat ettiği, bu yüzden bu kadar renk çeşidine sahip olduğuna inanılırdı. Koruyuculuğuyla bilinen taş, eski çağlardan beri kara büyü ve negatif güçlerin etkisine karşı kalkan olarak kullanılmış; denizciler, madenciler ve işçiler tarafından tehlikeli işlere önlem olarak taşınmıştır.

Siyah turmalin taşının bilinen en eski tarihi 4500 yıl öncesine dayanır. Antik çağlardan beri pagan inanışları, ritüel büyüleri, simya ve kutsal geometri ile bağdaştırılmış olan siyah turmalin taşı, psişik yeteneklerin güçlendirilmesinde kullanılmış ve günümüzde hala çeşitli ritüellerin parçası olmaya devam etmektedir.

Siyah Turmalin Taşı Burçları

Siyah turmalin taşı, terazi, akrep ve oğlak burçları ile uyumlu çalışır.

Siyah Turmalin Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Siyah turmalin taşı, kök çakra ile uyumludur.

Siyah Turmalin Taşı Sertlik

Turmalin taşının sertlik derecesi 7 – 7,5 arasındadır.

Siyah Turmalin Taşı Özgül Ağırlık

Turmalin taşının özgül ağırlığı 3,08 – 3,20 arasındadır.

Siyah Turmalin Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Turmalin taşının kimyasal formülü (Ca,K,Na)(Al,Fe,Li,Mg,Mn)3(Al,Cr,Fe,V)6 (BO3)3(Si,Al,B)6O18(OH,F)4, grubu ise bor silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping