fbpx

En Güçlü Doğal Taş Hangisi?

Her doğal taş, yapısı ve enerjisine bağlı olarak farklı alanlarda güçlüdür. Selenit ve kristal kuvars kristalleri arındırma alanında en güçlü taşlardan biri iken ametist, pembe kuvars, sitrin ve daha pek çok taşın güçlü olduğu alanlar farklıdır.

Genel anlamda kabul görmüş olan en güçlü doğal taş ise mavi renkli doğal taşlar arasında en çok bilinen safir taşı, sonra ise elmastır. Mavinin derin ve görkemli renklerine sahip olan safir taşının, doğal taşlar arasında en hızlı etki eden kristal olduğu söylenir. Negatif enerjilere karşı oldukça etkili çalışmasının yanı sıra, safir taşının onu üzerinde küpe veya çeşitli aksesuar formlarında sürekli taşıyan kişiye bolluk ve bereket, uzun ömür, mutluluk ve güven verdiği söylenir.

Bunun yanı sıra elmas, özellikle evlilik yüzüklerinin geleneksel taşı haline gelmiştir. Mohs skalasındaki değeri 10 olan elmas, bu özelliği ile de en sert ve dolayısıyla en dayanıklı kristaldir. Elmas taşı, ruhsal ve zihinsel acıları yatıştıran, yaratıcılığı ve hayal gücünü arttıran bir kristaldir. Daha pek çok farklı enerjisi ile bu kristal, safirden sonra en güçlü doğal taş olarak kabul edilir.

Doğal taşların özelliklerini; hangi doğal taşın ne işe yaradığını daha detaylı incelemek için buraya tıklayın.

Hangi Taşlar Pahalı?

  • 10- Tanzanit

Safire olan benzerliği ile bilinen tanzanit taşı, 1967’de keşfedilen ve yalnızca Tanzanya’dan çıkarılmakta olan bir taştır. Tanzanit taşı farkındalığı yükseltme ve içgüdüyü güçlendirme özelliğine sahiptir. Mavi renginin yanı sıra genellikle mor yansımalara sahip olan taşın karatı 1.200 dolar değerindedir.

tanzanit 1
  • 9- Siyah Opal

Opal taşı, dünyanın çeşitli yerlerinde yaygın olarak bulunabilen, fakat özelliklerine göre farklı değerlere sahip olan bir taştır. Ruhu ve bedeni arındıran; yenileyici ve temizleyici bir enerjisi bulunan siyah opal taşının en değerli türü, Avusturalya’da Lightning Ridge bölgesinde çıkarılmış olan ve “Royal One” adını almış olanıdır. Bu siyah opal taşının karatı ise 10 – 15 bin dolar değerindedir.

opal
  • 8- Kırmızı Beril

Tıpkı diğer kırmızı doğal taşlar ve auralarda olduğu gibi, kırmızı beril taşı kişiye özgüven veren, onu harekete geçiren ve korkusuzluğu teşvik eden bir kristaldir. En nadir bulunan taşlar arasında yerini alan kırmızı beril, yine özellikle belli başlı yerlerde en kaliteli türü çıkarılan bir taştır. Kırmızı beril taşının karatı 20.000 dolardır.

beril
  • 7- Musgravit

Bilinen en nadir taşlardan biri olan musgravit, bu özelliği ile koleksiyoncular ve taş severler tarafından büyük ilgi gören bir taştır. Bu taş o kadar nadirdir ki, 2005 yılından bu yana sadece sekiz tane musgravit taşının değerli taş kategorisine girdiği bilinmektedir. Çakra taşlarından biri olarak kullanılabilen ve kalp çakra ile uyumlu çalışan musgravit taşının karatı ise 35.000 dolardır.

  • 6- Aleksandrit

Aleksandrit taşı, ısı ve ışığın etkisi ile renk değiştirme özelliğine sahip olan bir taştır ve bu özelliği sebebiyle oldukça ilgi görmektedir. Gündüz vakti adeta bir zümrüt gibi yeşil renge bürünecek olan aleksandrit kolye ve bileklikler, akşam vakti yakutu andıran kırmızı ve pembenin tonlarına bürünür. Tıpkı sahip olduğu özellik gibi aynı zamanda değişim enerjilerine sahip olan kristalin karatının 70 bin dolar olduğu bilinmektedir.

aleksandrit 3
  • 5- Zümrüt

Zümrüt taşı dünyanın çeşitli yerlerinde yaygın olarak bulunabilen bir taş olsa da bu kristale olan talep, taşın sahip olduğu değerin yüksek olmasına sebep olmaktadır. Küçük kusurları ile sahtelerinden ayrılan zümrüt kristali, nadir olarak kusursuz ve yüksek parlaklıkta bulunmakta; bu tür zümrütlerin fiyatları ise oldukça yüksek olmaktadır. John D. Rockefeller’ın eşine aldığı ve daha sonra oğullarına geçerek onun tarafından satıldığı bilinen en değerli tür “Rockerfeller Zümrüt” ise karat başına 305 bin dolar etmektedir.

zumrut 3
  • 4- Yakut

Yakut taşı, elmastan sonra gelen en sert taştır ve sahip olduğu dayanıklılık, yakut taşının değerini arttırmaktadır. Tutku, sadakat, konsantrasyon, asalet ve yaratıcılık gibi kelimelerle özdeşleştirilen yakut, özellikle ince detay işçilik gerektiren takılarda ve çeşitli tasarımlarda tercih edilmektedir. Yakut taşının karatının ise 1,18 milyon dolar olduğu bilinmektedir.

yakut
  • 3- Pembe Elmas

Elmas taşının doğal halde renkli bulunması son derece nadirdir. Dünyada son derece kısıtlı olarak üretilen ve yakın zamanda üretimi sonlanmış olan pembe elmas taşının değeri her geçen gün biraz daha artmaktadır. “Pembe Yıldız” adını almış ve Amerika Gemoloji Enstitüsü’nün “kusursuz” olarak değerlendirmiş olduğu pembe elmas türünün karatı 1,19 milyon dolar değerindedir.

elmas
  • 2- Jadeit

Yeşim taşlarının en değerli türleri olan jadeit taşları yeşil, beyaz, mor ve kırmızı başta olmak üzere çeşitli renklerde bulunur. “İmparatorluk Yeşimi” olarak bilinen jadeit taşı ise yeşilin canlı ve zengin bir tonuna sahiptir. Sağlığı güçlendirdiği ve uzun ömürlülüğü arttırdığı söylenen jadeit taşının değeri, karat başına 3 milyon dolar etmektedir.

  • 1- Mavi Elmas

Tıpkı pembe elmas gibi, mavi elmas da son derece nadir olan ve doğal olarak sahip olduğu mavi renk ile bilinen bir kristaldir. İçerdiği bor elementi ile mavi rengini alan mavi elmas taşı, içerisindeki azotun miktarına bağlı olarak farklı renk yoğunluklarına sahip olmaktadır. “Hope Elması” olarak bilinen mavi elmas, bu kristalin bilinen en değerli türüdür. Uzun bir tarihi geçmişe sahip olan ve pek çok değişik badireler atlatmış olan taşın karatı ise 3,93 milyon dolar değerindedir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping