fbpx

Yeni Ay Ritüeli Nedir

Yeni ay, ayın ilk fazıdır. Bu faz yenilikleri ve önümüzdeki bir aylık sürecin başlangıcını temsil eder. Yeni ayın enerjisi, tıpkı dolunay gibi, ayın diğer fazlarına kıyasla çok daha güçlüdür ve bizlere önümüzdeki süreçte neler başarmak istediğimizi, hayallerimizi ve hedeflerimizi hatırlatır. Yeni ayda yapılan ritüeller, tamamen kişinin kendi isteğine göre şekillenir. Bu ritüeller arasında yaratım panosu hazırlamak, kişisel bakım yapmak, mum yakmak veya dilekleri bir kağıda yazmak gibi uygulamalar bulunabilir.

Yeni Ayda Ritüel Neden Yapılır

Yeni ay, bir aylık döngünün ilk aşamasıdır ve bu yüzden, bir çeşit sıfırlama enerjisine sahiptir. Dolunay ritüelleriyle geçmişte bırakılan enerjilerle birlikte, yeni ay, yeni hedefler koymak ve yeni başlangıçlar yapmak için destekleyici bir enerjiye sahiptir. Bu zamanda kişinin kendi için oluşturacağı ritüeller, yeni ayın enerjisinden faydalanmak içindir ve bu enerji, kişiye istediklerini başarması için güç ve azim verir.

yeniay2

Yeni Ay Ritüeli Nasıl Yapılır?

Ritüeller, kişinin kendisi için oluşturduğu ve belli bir sıklıkla gerçekleştirdikleri aktivitelerdir. Bu sebeple, yeni ay ritüelinin tek bir yöntemi bulunmamakla birlikte bu ritüel, bir veya birden fazla uygulamayı içerebilir. Yeni ay ritüeli oluşturmanın pek çok yolu vardır ve bunlar, kişinin kendini en rahat hissettiği şekillerde uygulanabilir.

  • Yeni ayın enerjisi tamamen yeni başlangıçlarla ilgili olduğu için, ritüelinize niyetinizi belirlemekle başlayabilirsiniz. İşe öncelikle fiziksel alanınızı temizleyerek başlamak ve daha sonra zihninizi yatıştırarak devam etmek önemlidir. Kendinizi rahat hissettiğiniz bir pozisyonda oturarak, isterseniz meditasyon yaparak, hedefinizin ne olduğunu belirlemeye çalışın. Sakin bir zihinle düşünün ve ister yüksek sesli ister içinizden, kendinize koyduğunuz hedefi birkaç kez tekrarlayın.
  • Niyet doğrultusunda mum yakmak, en yaygın ritüel uygulamalarından biridir ve bu ritüel, yeni ay gecesi başlanılarak dolunay zamanına kadar sürdürülebilir. Mum yakarken niyetinizi içinizden geçirin ve mum yanarken, hedeflerinizin ve hayallerinizin mum yandıkça gerçekleşeceğini düşünün. Bu ritüeli sadece tek bir mumla yapılabileceğiniz gibi, aynı zamanda mum yanarken bir kağıda hedeflerinizi ve olumlamalarınızı yazarak da gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ay suyu hazırlamak, en pratik ve etkili ritüeller arasındadır. Genellikle dolunay zamanlarında hazırlanan ay suyu, yeni ay zamanlarında da niyetler doğrultusunda hazırlanabilir. Bir kap, kase veya şişeyi, ay ışığını tamamen gören bir yere koyun. Bu uygulamayı ister içeride isterseniz de dışarıda yapabilirsiniz. Eğer suyu içmeyi planlıyorsanız, kabın üzerini ince bir örtüyle örtebilirsiniz. Yeni ay enerjisi ile şarj olan ay suyunu, banyolara katabilir, çiçekleri sulayabilir, yemeklerde kullanabilir ve içebilirsiniz.
  • Doğal taşlarla meditasyon yapmak, enerjiyi yönlendirmenin etkili bir yoludur. Bunun için, bir kristal parçası veya doğal taş yüzük, kolye, bileklik veya küpeden yardım alabilirsiniz. Meditasyon öncesi arındıracağınız ve kodlayacağınız doğal taşınızı, meditasyon esnasında kalbinizin üzerinde tutun ve niyetinizi içinizden tekrarlayın. Kristaller, yüksek enerjili araçlardır ve yeni ay zamanlarında normalden daha güçlü çalışma potansiyeline sahiptir.

Yeni Ay Ritüeli Ne Zaman Yapılır?

Yeni ay ritüelleri, yeni ayın gerçekleştiği gün yapılmaktadır. Ritüellerinizi, uzunluğuna ve türüne bağlı olarak gece veya gündüz gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, yeni ay gerçekleştikten sonraki 48 saat, niyet ve olumlama çalışmaları için güçlü zamanlardır. Yeni ay gecesi ve sonraki iki günde yapacağınız ritüellerin bazılarını, özellikle olumlama ritüellerini, dolunay gecesine kadar devam ettirebilirsiniz.

dolunay3 1

2023 Yeni Ay Takvimi ve Yeni Ay Dönemleri

TarihYeni Ayın Gerçekleşeceği Burç
21 Ocak, CumartesiKova
20 Şubat, PazartesiBalık
21 Mart, SalıKoç
20 Nisan, PerşembeKoç
19 Mayıs, CumaBoğa
18 Haziran, Pazarİkizler
17 Temmuz, PazartesiYengeç
16 Ağustos, ÇarşambaAslan
15 Eylül, CumaBaşak
14 Ekim, CumartesiTerazi
13 Kasım, PazartesiAkrep
12 Aralık, SalıYay

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping