fbpx

Ritüel Ne Demek?

Ritüel kelimesi ismini, “ayin” kelimesiyle ilişkilendirilmiş olan “ritualis” kelimesinden almıştır. Ritüel yapmak, yaygın olarak dini bir tören ya da ayin gerçekleştirmek gibi anlaşılsa da günlük rutin haline gelen belli başlı alışkanlıklar da bir ritüel olarak sayılmaktadır. Ritüel, kişiye özel, yani özneldir. Herkesin ihtiyacına göre şekillenen ritüeller, genellikle dua, niyet ve imgeleme yoluyla gerçekleştirilir. Bolluk ve bereket için nar kırmak veya hastalıkların şifa bulması için Hıdırellez gecesi ateşten atlamak, kültürel ritüellere örnek verilebileceği gibi; kişinin zihnini ve bedenini rahatlatmak için günlük olarak yaptığı meditasyon veya bir işe başlamadan önce ettiği dua, kişisel ritüel örneklerinden bazılarıdır.

Ritüel Yapılan Kişiye Ne Olur?

Ritüel yapmak, bir nevi meditasyon yapmak anlamı taşıyabilir. Ritüeller, belirli bir olayı kutlamak, şifalandırmak veya güzellikleri hayata çekmek için uygulanabilir. Bu sebeple ritüel, günlük hayatın bir parçasıdır ve yapan kişiyi huzurlu ve mutlu hissettirir.

Ritüel Büyü Sayılır Mı?

Ritüel ve büyü, sıkça karıştırılan iki kavramdır. Büyü, doğanın dengesini bozan ve kişilerin iradeleri dışında, onları iyi veya kötü etkileyebilen mistik bir güçtür. Bazı ritüeller, uygulanış itibari ile büyü izlenimi verse de bu sadece bir yanlış anlaşılmadır. Ritüel ve büyü aynı şey değildir.

Ritüel Büyü Arasındaki Farklar?

Büyü, doğal olmayan ve mistik güçlerin enerjisini kullanarak, doğal olanın akışını değiştiren ve doğa dengesini bozarak yapılan bir eylemdir. Ritüel ise, doğanın kendi enerjisini ve verdiği nimetleri kullanarak, var olan düzeni değiştirmeden kişiye fayda sağlayan bir eylemdir. Büyü, başka insanların hayatlarına iyi veya kötü müdahalede bulunmak için yapılabilir, fakat ritüel, yalnızca onu yapan kişinin kendisine özeldir ve kişiye mutluluk verir.

Ritüel Çeşitleri?

Ritüel, kişinin tek başına ve kendi faydası için yapacağı bir uygulama olabileceği gibi,

sevdikleriyle birlikte kutlama havasında gerçekleştireceği bir gelenek de olabilir. Ritüellerin

yapılma amacı, genellikle şükran, sağlık, sevgi ve bereket gibi temaları içerir.

Kutlama ritüeli

  • Kabul ritüeli
  • Şifa ritüeli
  • Ateş ritüeli
  • Aşk ritüeli
  • Para ritüeli

Ritüel Örnekleri

Ritüel yapmanın pek çok farklı yolu ve amacı vardır. Kişi, sadece kendini mutlu hissetmek veya hayatına huzuru çekmek için bile ritüel yapabilir. Fakat, en popüler ve önemli ritüellerden bazıları bolluk, bereket ve zenginlik ile ilişkilidir. Hayatınıza zenginlik katmak için uygulayabileceğiniz çeşitli para ritüelleri mevcuttur. Size en çok uyan ritüeli bulup, onu kendinize göre uygulayabilirsiniz.

Cüzdana para çekme ritüeli: Bu ritüel oldukça popülerdir, bunun sebebi ise son derece basit olmasıdır. Bu ritüel için ihtiyacınız olan tek şey ise, yeşil renkli bir mum. Yeşil, zenginliği temsil eden bir renktir ve para ritüellerinin çoğunda kullanılır. Bu ritüel için, yeşil bir mum yakın ve bunu yaparken, paranın size her yerden geldiğini imgeleyin. Mum hala yanarken, kazanmak istediğiniz para miktarını bir kağıda yazın ve bunu cüzdanınıza koyarak yanınızda taşıyın.

Dolunayda para ritüeli: Daha önce ritüel yapmış veya ritüelleri araştırmış biriyseniz, dolunay enerjisinin önemini belki fark etmişsinizdir. Dolunay enerjisini, hayatınıza zenginlik çekmek için kullanmak oldukça basittir. Gökyüzünde dolunay olduğu bir gece, bir sürü altın ve gümüşe sahip olduğunuzu imgeleyin. Zenginliğinizi zihninizde iyice canlandırın ve dilerseniz, “çok zengin oldum”, “zengin oluyorum” gibi
olumlama cümleleri söyleyin. Böylelikle, tıpkı dua etmek gibi, niyetinizi evrene göndermiş olacaksınız.

Ritüel Yapmak Günah Mı?

Her dinde olduğu gibi, İslam dininde de ritüel olarak adlandırılan bazı uygulamalar mevcuttur.
Söz konusu ritüeller, dinde yasaklanan şirk koşmak gibi, günah sayılan bazı davranışları içermez.
Her ritüel kişiye özgü olduğu için, ritüellerinizde, günah olduğu bilinen davranışlardan herhangi biri yapılmıyorsa, bu günah sayılmaz. Ritüellerinizi tasarlarken kendi inançlarınıza ters düşmeyecek adımların olduğuna emin olun.

Kişisel Ritüeller Nasıl Yapılır?

Kişisel ritüeller, kişinin kendi ihtiyacına göre şekillenen uygulamalardır. Ritüel, günlük alışkanlık haline gelmiş bir uygulama sayılabilir, fakat bu, günlük iş olarak nitelendireceğiniz, kendinizi yapmak zorunda hissedeceğiniz bir şey olmamalıdır. Burada önemli olan nokta, kişinin kendi ihtiyacını belirlemesidir. Hayatınıza neyi çekmek istiyorsunuz? Neyin eksikliğini duyuyor ya da neyin sizi daha mutlu edeceğiniz
düşünüyorsunuz? Önemli olan, sizi mutlu edecek bir niyet belirlemek ve bu niyet için kendi rutininizi oluşturmaktır. Bu, belli başlı kokulardan, renklerden ve mumlardan yararlanabileceğiniz bir ritüel olabileceği gibi, istediklerinizi sesli bir şekilde veya basitçe, içinizden devamlı olarak tekrar etmek bile olabilir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping