fbpx

Doğal Taş Nasıl Temizlenir?

Doğal taşlar, ilk kez kullanılmaya başladıkları andan itibaren, düzenli olarak temizlenerek aktive edilmelidir. Her taş, kendine özgü bir enerjiye ve farklı kimyasal özelliklere sahiptir. Bu sebeple, her taşın temizleme yöntemi aynı olmamakla birlikte, bu yöntemlerden çoğu, doğadaki elementler kullanılarak gerçekleştirilir. Su, toprak, ay ışığı ve tütsü ile arındırma yöntemleri, bunlardan bazılarıdır. Doğal taşlarımızın bulunduğu sayfalara giderek, taşlara özel arındırma yöntemleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Tütsü ile Doğal Taş Arındırma

Tütsü dumanının enerji temizliğindeki kullanımı çok eski zamanlara dayanır ve en bilinen enerji arındırma yöntemlerinden biridir. Başta adaçayı olmak üzere, doğal şifalı bitkilerden yapılmış bir tütsüyü yakarak, doğal taşınızın enerjisini arındırabilirsiniz. Taşınızı, tütsü dumanının üzerinde 30-60 saniye boyunca gezdirmek, taşınızın kendini yenilemesi için yeterli olacaktır.

Adsiz tasarim 2022 11 01T162159.360

Su ile Doğal Taş Arındırma

Su, doğal kristallerinizin temizliğini yapmak için başvuracağınız en etkili yöntemlerden biridir. Taşlarınızın temizliğini çeşme suyu, tuzlu su veya ılık su ile yapabilirsiniz. Taşınızı çeşme altında kısa süreli yıkama işlemi çoğu doğal taş için uygun olsa da, tuzlu ve ılık su ile uzun süreli gerçekleştirilecek olan arındırma işlemleri, kuvars gibi nispeten sert taşlar için daha uygundur.

su

Toprak ile Doğal Taş Arındırma

Doğal taşlarınızı toprağa gömerek arındırmak, başvurabileceğiniz diğer en kolay ve sağlıklı yöntemler arasındadır. Toprağın dengeleyici ve sağlam enerjisi, taşta birikmiş kötü enerjileri uzaklaştırmak için son derece etkilidir ve taşınızın tekrar aktive olmasına yardımcıdır. Doğal kristalinizi toprağın altında en az 1 gün bırakmak, etkili bir arındırma yöntemidir.

toprak

Ay Işığı ile Doğal Taş Arındırma

Yeni ay ve dolunayın güçlü enerjisi, tarih boyunca çeşitli arındırma ritüellerinde kullanılmıştır. Ay ışığının enerjisi, taşınızı yalnızca arındırmakla kalmaz, aynı zamanda taşınıza feminen enerji depolaması yapar. Dolunay zamanı şarj edeceğiniz kristaliniz, size geçmişi arkanızda bırakmanıza yardımcı olurken, yeni ayda arındırılmış bir kristal, büyüme ve yeni başlangıçlar için ideal olacaktır.

ayisigi

Güneş Işığı ile Doğal Taş Arındırma

Ay ışığı, taşınızı sevgi dolu feminen enerji ile doldururken, güneşin hayat dolu ışığı, daha maskülen ve canlı bir enerjiye sahiptir. Güneş ışığı altında arındırılan bir doğal taş, anında etki göstererek canlanır. Fakat bazı taşlar ısıya karşı hassas oldukları için, bu taşların güneş altında bırakılması, renklerinin solmasına sebep olacağı için tavsiye edilmez. Buna ek olarak, güneşi seven herhangi bir kristalin, güneş ışığı altında uzun süre bekletilmemesi gerekmektedir.

gunes 2

İmgeleme ve Meditasyon ile Doğal Taş Arındırma

İmgeleme ve meditasyon, doğal kristaliniz ile uyumlanmak ve niyetinizi taşınıza aktarmak için iyi bir yöntemdir. Diğer yöntemlere kıyasla hiçbir yıpratıcı etkisi olmayan bu yöntemi uygulamak için akılda bulundurulması gereken şey, bu çalışma sırasında mutlu ve pozitif hisler taşımaktır.

  • Birkaç dakika sürecek bu yöntem için, taşınızı baskın elinize alın ve avuç içinizde tutun.
  •  Enerjinizi doğal kristalinize odaklayın ve nefes egzersizleri ile vücudunuza enerji toplayın.
  • Tamamen odaklandığınızı hissettikten sonra, elinizde taşınızı sarmalayan beyaz bir ışığın varlığını hayal edin.
  •  Bu ışığın taşınızı arındırdığını ve bütün negatif enerjilerin uzaklaştığını imgeleyin.

Daha Büyük Taşlar ile Doğal Taş Arındırma

Bu yöntem için özellikle tercih edilen selenit levhaları ve kuvars gibi arındırıcı ve iyileştirici gücü yüksek olan taşlar, kendilerinden boyut olarak daha küçük taşların arındırılmasında oldukça etkilidir. Yapmanız gereken tek şey, arındırmak istediğiniz kristalinizi, kendilerinden büyük taşlarla yan yana bulundurmaktır. İsterseniz kristallerinizi birlikte bir torbaya koyabilir, küçük kristali büyüğünün üstünde dinlendirebilir veya hepsini bir tabağa toplayabilirsiniz.

selenit

Doğal Taşları Arındırdıktan Sonra Ne Yapılır?

Doğal taşları arındırdıktan hemen sonra, taşlarınızı hedefleriniz için programlayabilirsiniz. Doğal taşlar, programlandıkları niyetleri gerçekleştirmeye yardımcı olmakta oldukça etkilidir. Bunun için uygulamanız gereken adımlar oldukça basittir.

  • İlk olarak, taşınızı sol elinize alın ve gözlerinizi kapatın.
  • Niyetinizi içinizden geçirerek, düşüncelerinizi taşınıza aktarın.
  • Doğal kristalinizden, size başarıya ulaşmanızda yardımcı olmasını, cesaret vermesini, hayatınıza sevgi çekmesini ve bunun gibi nicelerini isteyebilirsiniz.

Doğal Taşları İlk Aldığımızda Ne Yapmalıyız?

Yeni bir taş edinirken, öncelikle doğal taşınızın gerçek olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. Kendinize uygun bir doğal kristal satın aldıktan sonra yapılması gereken ilk şey, taşın enerjisini arındırmak ve onu programlamaktır. Doğal kristalinizi arındırdıktan sonra, programlama işlemine geçmeden hemen önce, taşınızı avuç içinize alın ve birkaç saniye ısınmasını bekleyin. Bu sayede, kendi enerjinizi taşınızın enerjisi ile uyumlandırmış olacaksınız.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping