fbpx

Kristal Kuvars Taşı Faydaları

  • Kişinin enerjisini ve aurasını temizleyerek duygularını dengeler.
  • Konsantrasyonu kuvvetlendirir.
  • Ortamdaki kötü enerjileri temizler.
  • Stres ve kaygıyı dengeler.

Kristal Kuvars Taşı Özellikleri

  • Kristal kuvars metafizik olarak kuvvet ve gücün sembolüdür. 
  • Netlik, denge ve arınmayı sağlar. 
  • Kişinin enerjisini temizlediği için spiritüel anlamda güçlenmesine yardımcı olur. 
  • Kâinatın sonsuz gücünü temsil ettiği düşünüldüğünden antik çağlarda ve Orta Çağda krallar ve soyluların kılıçlarını kristal kuvars taşlarıyla süslerdi. 
  • Etraftaki negatif enerjiyi temizlemesinden dolayı taşıyan kişinin sezgilerini kuvvetlendirip üçüncü gözünü açtığına inanılır.

Kristal Kuvars Taşının Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Fiziksel olarak bakıldığında özellikle sinir sistemiyle etkileşim içinde olan bu kristal, şifacı özellikleriyle yara, yanık, şiddetli ağrı ve migren gibi durumlarda kişinin acısını hafifletmek için kullanılır. 
  • Tırnak ve saç uzamasını da destekler.
  • Psikolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Doğal bir ağrı kesici görevi görür.
  • Kan dolaşımını düzenler.

Kristal Kuvars Taşı Anlamı

Kuvars grubunun saydam, opak ve cam benzeri versiyonlarda bulunabilen renksiz üyesi kristal kuvars, dünyanın birçok yerinde bulunan şifalı bir kristaldir. 

Kristal kuvars, kişinin denge sağlamasına ve odağını güçlendirmesine yardımcı olurken bulunduğu ortamdaki enerjiyi dengeleyip temizler.

Kristal Kuvars Taşı Nasıl Temizlenir?

Kristallerin kullanılmadan önce ve düzenli aralıklarla temizlenmesi önerilir. Böylece taşın enerjisini temizleyebilirsiniz. Kristal kuvars taşını temizlemek için belli başlı yöntemler vardır:

  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi güneş ışığında arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi selenit taşının veya bir tuz lambasının yanında bırakarak da arındırabilirsiniz.

Kristal Kuvars Taşı Kullanımı

Kristal kuvars taşı, mücevher ve takı işlemelerinin yanı sıra sanayii, inşaat, cam gibi sektörlerde de yoğun olarak kullanılmaktadır. Kristalin yüzyıllardır bilinen şifası dolayısıyla tarih boyunca ilaç yapımında veya doğal bir acı ve ağrı kesici olarak da kullanılmıştır.

Gerçek Kristal Kuvars Taşı Nasıl Anlaşılır?

Doğal taşların gerçek olup olmadığını anlamak için etkili iki yöntem vardır: sıcaklık ve ısıtma.

Doğal taşlar yapıları gereği oda sıcaklığında da soğuktur fakat sahte veya boyanmış taşlar daha sıcaktır. 

Bir diğer yöntem olan ısıtmada ise doğal taşları bir miktar ısıya maruz bırakarak üzerindeki rengin gerçek mi yoksa yapay mı olduğunu tespit edebiliriz. Sonradan boyanmış taşlar yavaş yavaş boyayı salacaktır.

Ayrıca kuvars grubu ailesindeki taşlar hiçbir zaman pürüzsüz değildir. Taşlardaki pürüzsüz ve tek renk doku sahte ve boyanmış olduğunun göstergesidir.

Kristal Kuvars ve Negatif Enerji

Kristal kuvars kişinin aurasını temizleyerek enerjisini dengeler dolayısıyla hem kişi üzerindeki hem de ortamdaki negatif enerjiye karşı doğal bir paratoner görevi görür. 

Artık hayatımızın büyük bir bölümünü oluşturan cep telefonu, bilgisayar, akıllı saat vb. teknolojik aletlerden yayılan radyasyonu dengeler. Dolayısıyla sık sık arındırılması çok önemlidir.

Kristal Kuvars Taşı Yıkanır mı?

Kristal Kuvars taşı yapısı gereği sert bir taş olduğu için yıkanarak arındırılabilir. Yalnız her taşın sertlik derecesi farklı olduğu için dikkat edilmelidir.

Kristal Kuvars Hangi Taşlarla Uyumludur?

Kristal kuvarsın konsantrasyon ve odaklanma noktalarında çok etkili olduğundan bahsetmiştik. Kristal kuvarsın özellikle kaplan gözü taşı ile birlikte kullanılması, odağı geliştirirken duru görüyü de destekleyerek olaylara daha net bir noktadan bakabilmeyi sağlar.

Kristal kuvarsın birlikte çok güzel çalıştığı bir diğer kristal de siyah turmalindir. Çalıştığınız ortama veya ofisinizde bulundurduğunuz kristal kuvars ve siyah turmalin ortamdaki negatif enerjiye karşı bir filtre görevi görecektir. Siyah turmalin negatif enerjiyi çekerek pozitif enerjilere dönüştürecek ve kristal kuvars, enerji alanınızı temiz tutarak negatif enerjilere karşı bir kalkan oluşturacaktır.

Kristal Kuvars ve Meditasyon

Vücudumuzdaki bütün çakralarla etkileşim içinde bulunan kristal kuvarsın enerjisini aktive etmek için banyo suyuna koymak veya çakra bölgelerine yerleştirip meditasyon yapmak faydalı olacaktır. Böylelikle çakraları aktive etmek ve olumsuz enerjilerden arınarak meditatif hale geçmek kolaylaşır.

Kristal Kuvars Suyu

Doğal taşların çevresindeki enerjiyi etkileyen ve dönüştüren bir özelliği olduğundan bahsetmiştik. En önemli doğal kaynağımız su da bunlardan biridir. Canlı bir yapısı olan suyun içine atacağınız kristal kuvars, vücudumuzdaki titreşimlerin kristallerin enerjisiyle yenilenmesine olanak sağlar.

Kristal Kuvarsın Tarihi

Kristal kuvars, berrak rengi ve saydam dokusundan dolayı tarih boyunca ilahi ve kutsal olanın bir yansıması olarak görülmüştür. Antik çağlarda özellikle Mısırlılar, kristal kuvars ile yaptıkları tılsımları mezarlara atarlarsa ölümden sonraki hayatta iyilik ve güzelliği getireceğine inanırlarmış.

Antik Roma döneminde ise takı ve mücevherlerin yanı sıra, soğuk yapısından dolayı zengin kadınların sıcak mevsimlerde ellerini serinletmeleri için kullanılırdı.

Afrika, Aztek ve Kızılderili kabilelerinde ise kristal kuvars taşı manevi gelişimi desteklemek ve kötü enerjilerden arınmak için kullanılırdı.

No products found

Kristal Kuvars Arındırma

Kristal kuvars kristalinden yapılan kolye, bileklik, yüzük vb. takılarınızı tütsüleyerek arındırabilirsiniz. Aldığınız takıyı takmadan önce muhakkak arındırmalısınız.

  • Kristalinizi akan suyun altında yaklaşık 5 dakika kadar yıkayarak arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi deniz suyunda veya deniz tuzuyla hazırladığınız tuzlu suda yaklaşık 10 dakika kadar bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi toprağa gömüp bir gece boyunca bekleterek arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi bir tütsü yardımıyla arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi güneş ışığında arındırabilirsiniz.
  • Kristalinizi selenit taşının veya bir tuz lambasının yanında bırakarak da arındırabilirsiniz.

Kristal Kuvars ve Migren

Doğal taşlar ile vücuttaki hastalıklara şifa arama yöntemi Antik Mısır, Yunan ve Roma dönemine kadar uzanır. Kristal terapi de, kristallerin yaydığı titreşimlerle vücuttaki ağrı, rahatsızlık ve hastalık gibi noktalara şifa arayan bir terapi yöntemidir.

Pembe kuvars yaydığı titreşimlerle kaygıyı gidermeye yardımcı olurken doğal bir ağrı kesici görevi görür. Bu kristal kişinin yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlerini azaltırken merkezi sinir sistemini güçlendirir ve vertigo hastalığının etkilerini azaltır.

Kristal Kuvars Nerelerde Bulunur?

Kristal kuvars, hemen hemen dünyanın her yerinde bulunur. En yoğun çıkarıldığı bölgeler arasında Brezilya ve Madagaskar vardır.

Kristal Kuvars Taşı Kişiye Özgü Müdür?

Kristalleriniz size aittir, sizin enerjinizle uyumlanır. Bu yüzden kristallerinizi başkalarının kullanması pek önerilmez. Kristal kuvars taşına başka biri dokunduğunda veya taktığında ardından muhakkak arındırılmalıdır.

Kristal Kuvars Taşı Neden Çatlar?

Bazı kristaller yapı olarak daha hassas olduğu için darbelere karşı dayanıksız olabilir ve daha kolay kırılabilirler. Bazı zamanlarda da kristal öyle çok enerji yüklenir ki enerji yüküne dayanamadığı için çatlar veya ikiye ayrılır.  

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping