fbpx

Dolunayda Neden Ritüel Yapılır?

Ayın enerjisi, geçmişten günümüze çeşitli toplumlar tarafından kabul edilmiş ve ritüellerde, ayın farklı fazlarının enerjilerinden yararlanılmıştır. Dolunay enerjisi sonlanmalar ve tamamlanmalarla ilgilidir. Eski, vadesi dolmuş enerjilerden kurtulmak ve başlanan işleri tamamlamak için dolunayın enerjisi kullanılarak dolunay ritüelleri yapılmaktadır.

dolunay2

Dolunay Ritüeli Nedir?

Dolunay ritüelinin belli bir yöntemi olmamakla birlikte, tamamen kişiye özel ve kişinin tercihine kalan bir uygulamadır. Niyetiniz doğrultusunda mum yakmak; geride bırakmak istediğiniz enerjileri bir kağıda yazıp yakmak; olumlama cümleleri tekrar etmek ve bunun gibi her şey dolunay ritüeli olabilir. Dolunay ritüelini iyileşmek, hayallerinizi hayata geçirmek, arınmak ve size hizmet etmeyen enerjileri geride bırakmak için yapabilirsiniz.

dolunay3

Dolunay Ritüeli Nasıl Yapılır?

Dolunay ritüelini gerçekleştirmenin pek çok yöntemi bulunur. Bu yöntemlerden hepsini aynı gece gerçekleştirebilir, aralarından birini seçebilir veya isteğinize göre değiştirip, birkaç tanesini birlikte uygulayabilirsiniz. Dolunay ritüelleri tamamen arınma ile ilgilidir. Bu sebeple ritüeller, kişinin kendini en rahat hissettiği yöntemlerle yapılmaktadır.

  • İlk ritüel, fiziksel ve zihinsel alanınızı arındırmaktır. Dolunayın güçlü enerjisi, bulunduğunuz ortamı düzenlemek, atılması gereken eşyaları atmak ve ruhsal olarak enerjinizi arındırmak için son derece idealdir. Evin içerisinde tütsü yakarak birikmiş negatif enerjileri uzaklaştırabilir; rahatlatıcı bir duş alabilir veya en sevdiğiniz aktiviteleri yaparak enerjinizi yükseltebilirsiniz.
  • Ay ışığı ile arındırma yöntemi, doğal kristalleriniz için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden biridir. Herhangi bir kristal kütlesine veya doğal taş yüzük, bileklik, kolye veya küpeye sahipseniz, kristallerinizi dolunay ışığının altında arındırmak ve tekrar şarj olmak için bırakabilirsiniz. Dolunay enerjisi ile yüklenen taşlar, dolunaydan sonra da kullanılabilmekle birlikte, ayın sonlanma enerjisini depolayan taş ile arınma çalışmaları yapmaya devam edebilirsiniz.
  • Meditasyon yapmak, bütün ritüellerin vazgeçilmez parçalarından biridir. Dolunayların sonlanma enerjisi taşımasından olayı, bu gecede yapılacak ritüelde kişinin kendi içine dönmesi ve geride ne bırakmak istediğini düşünmesi önemlidir. Meditasyon esnasında selenit veya kristal kuvars taşları kullanmak, negatif enerjilerden arınmanızı kolaylaştırabilir. Dolunay gecesinin duyguları kontrol etmek ve bırakma enerjisine geçmek için uygun bir zaman olması ile birlikte, yalnızca beş dakikalık bir meditasyon bile duygusal ve zihinsel açıdan kişinin gözle görülür bir şekilde rahatlamasını sağlayacaktır.
  • Ay suyunun faydaları ve kullanım alanları, özellikle günümüzde son derece popüler hale gelmiştir. Bu uygulama için, su dolu bir kaseyi, bardağı veya şişeyi ay ışığı altında gece boyunca bırakmak gerekir. Ay suyunu içmeyi planlayanlar, kabın üzerini ince biz bezle örtebilirler. Dilerseniz içerisine şifalı bitkiler ve kristaller de koyabileceğiniz, dolunay enerjisi ile yüklenmiş ay suyunu duşunuza dahil edebilir; çiçekleriniz sulamak için kullanabilir; yemeklere koyabilir veya içebilirsiniz.
dolunay4

Dolunay Ritüeli Ne Zaman Yapılmalı?

Dolunay ritüeli, dolunayın tam olarak gerçekleşmesinden önceki ve sonraki bir buçuk gün içerisinde yapılabilir. Bu süre, dolunay gecesinden iki önceki günün akşamından başlayarak, dolunaydan sonraki ikinci günün yarısına tekabül eder.

2023 Dolunay Tarihleri

TarihDolunayın Gerçekleşeceği Burç
6 Ocak, CumaYengeç
5 Şubat, PazarAslan
7 Mart, SalıBaşak
6 Nisan, PerşembeTerazi
5 Mayıs, CumaAkrep
4 Haziran, PazarYay
3 Temmuz, PazartesiOğlak
1 Ağustos, SalıKova
31 Ağustos, PerşembeBalık
29 Eylül, CumaKoç
28 Ekim, CumartesiBoğa
27 Kasım, Pazartesiİkizler
27 Aralık, ÇarşambaYengeç

Yeni Ay ve Dolunay Ritüelleri Nedir?

Yeni ay, yeni başlangıçları temsil eder ve bu sebeple yeni ayda yapılan ritüeller, hayatında yeni sayfa açmak isteyenler için idealdir. Aksine, dolunay ritüelleri ise sonlanmalar ve tamamlanmaları temsil eder. Yeni ay ritüelleri, hayatında yeni işler, başlangıçlar yapmak; kendine yeni hedefler ve hayaller kurmak, kalbinin peşinden koşmak isteyenlerin faydalanacağı ritüellerdir. Yeni ay ritüellerinde kişinin gerçekten ne istediğini ve kendine nasıl hedefler koyması gerektiğini bilmesi önemlidir. Dolunay ritüelleri ise eski enerjilerden arınmanın yanı sıra, yeni ay ile birlikte başlanan işlerin ve hedeflerin tamamlanması için de uygulanabilir. Geride bırakmak istenen her şey ve kapatılmak istenen her sayfa, dolunay ritüelleri ile birlikte tamamlanabilir.

dolunay.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping