fbpx

Tanzanit Taşı Faydaları

  • Özellikle 3 çakra ile ilişkilendirilen tanzanit taşı, psişik yetenekleri arttırır ve ruhani alemlerle/enerjilerle olan iletişimin güçlenmesine yardım eder.
  • Değişim taşı olan tanzanit, vadesi geçmiş enerjileri geride bırakmaya ve geçmişten gelen karmaların çözülmesine yardım eder. Bu özelliği ile üzerinde taşıyan kişiye yol göstererek bu yolda iyimser ve pozitif enerjilerle ilerlemesini sağlar.
  • Gücünüzün farkında olmayı sağlayarak korku ve endişelerinizden kurtulmanıza, kendinize güvenmenize yardım eder.
  • Spiritüel aydınlanma yolunda etkili bir taştır. Kendinizi tanımanıza ve kendinizle yüzleşmenize yardım ederek, en iyi versiyonunuzu ortaya çıkarmaya olanak sağlar.

Tanzanit Taşı Özellikleri

  • Elmastan çok daha fazla nadir ve değerli olan tanzanit taşı, yalnızca Tanzanya’nın belli başlı bölgelerinden çıkarılmaktadır.
  • Farklı renk çeşitlerine rastlayabileceğiniz tanzanit taşı, doğal haliyle genellikle mavi, menekşe moru ve kahverengi/bordo tonlarına sahip olarak bulunmaktadır.
  • Rengi sebebiyle safir taşı ile karıştırılabilen tanzanit taşı, safire kıyasla daha canlı ve parlak mavi-mor tonlarındadır. Ayrıca, tanzanit taşının rengi farklı ışıklar altında değişiklik göstermektedir.
  • Keşfi oldukça yeni sayılan tanzanit taşının, şu anki madencilik hızı ile yaklaşık 25 yıl içerisinde doğal oluşum kaynağının tükeneceği tahmin edilmektedir. Günümüzde de oldukça az yüzdeliklerde çıkarılan ve bulunması nadir olan taş, bu sebeple “bir neslin kristali” olarak da bilinir.
tanzanit 4

Tanzanit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Bağışıklığı güçlendirici özelliğe sahiptir. Hastalıkların daha hızlı iyileşmesinde, hücre ve cilt yenilenmesinde yardımcıdır.
  • Detoks özelliğine sahip olan taş, bağımlılıklarla mücadele edenler için etkilidir.
  • Cilt problemlerini yatıştırıcı etkisi bulunur. Dokuların onarılmasını hızlandırır.
  • Stres, migren, kaygı ve endişe gibi problemlerle başa çıkmayı kolaylaştırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Tanzanit Taşı Anlamı Nedir?

Bilimsel ismi “Mavi Zoisit” olan tanzanit taşının adı, keşfedildiği yer olan Tanzanya’dan gelmektedir. Elmastan bile daha değerli kabul edilen tanzanit taşı, enerjisi ve mavi-mor görüntüsü ile büyük ölçüde sevilen bir kristaldir.

Tanzanit Taşı Nasıl Temizlenir?

Nadir ve değerli bir kristal olan tanzanit taşı, şifalı özelliklerinden faydalanabilmek ve doğal taş takıların uzun ömürlülüğünü sağlayabilmek açısından düzenli aralıklarla temizlenmeli ve arındırılmalıdır. Tanzanit taşını temizlemek ve içinde biriken negatif enerjiyi arındırmak oldukça kolaydır.

  • Sertlik derecesinde nispeten yüksek bir değere sahip olan tanzanit taşı, ılık ve az miktarda sabunlu suda yıkanmaya uygundur. Bunun yanı sıra fiziksel temizliğini akan suda yıkayarak gerçekleştirebileceğiniz tanzanit taşı, yıkandıktan sonra tamamen kurulanmalıdır.
  • Tanzanit taşının enerji temizliğini gerçekleştirmek için, kristalinizi tütsü dumanında bekletebilirsiniz. Kadim bir uygulama olan ve günümüzde hala yaygın olarak kullanılan tütsü yöntemi, kristallerin ve doğal taş takıların enerji temizliğini sağlamanın en etkili yolları arasındadır.
  • Ayın güçlü enerjisini kullanmak, yüksek enerjili tanzanit taşını arındırmak için kullanılabilir. Özellikle dolunay ya da yeni ay zamanlarında taşınızı ay ışığı altında gece boyunca bırakmak, taşın arınmasını ve daha güçlü enerjilerle tekrar yüklenmesini sağlar.

Tanzanit Taşı Kullanımı

Tanzanit taşının en popüler kullanımı, tabii ki de mücevherlerdir. Enerjisinden faydalanmanın yanı sıra, eşsiz güzelliği ve sahip olduğu renk ile tanzanit taşından kolye, yüzük, küpe veya bileklik takmak, bu kristali kullanmanın en etkili yoludur. Bunun yanı sıra, tanzanit taşını ev veya iş yerinizde dekor olarak bulundurabilir, ya da meditasyon gibi farklı enerji ve spiritüel çalışmalara dahil edebilirsiniz.

tanzanit 1

Tanzanit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Tanzanit taşı, elde edilmesi son derece zor olan bir kristaldir. Vadesini doldurmaya yakın olan bu kristalin yüksek fiyatlı olması sebebiyle pek çok imitasyon ürünü bulunmaktadır. Her tanzanit taşının kalitesi aynı olmamakla birlikte, daha az kaliteli tanzanit taşları çeşitli işlemlerden geçerek daha yüksek fiyatlarla piyasaya sunulabilir. Bu sebeple, taşın gerçekliğini kontrol etmek önemlidir.

  • Tanzanit taşı, farklı ışıklarda ve farklı açılardan bakıldığında renk değiştirme özelliğine sahip olan bir kristaldir. Taşa çeşitli açılardan baktığınızda mor ve mavinin farklı tonlarını gözlemleyebilmeniz, taşınızın büyük olasılıkla gerçek olduğu anlamına gelir. Bunun yanı sıra, tanzanit taşını doğal ve yapay olmak üzere farklı ışıklarda incelemek ve renk değişikliklerini gözlemlemek, taşın gerçekliği hakkında ipucu edinmenizi sağlar.
  • Tanzanit taşının gerçekliğini ayırt etmenin bir diğer yolu ise, taşın çift kırılma özelliğine sahip olmasıdır. Bu özelliği kontrol etmek için taşınızı bir büyüteç altında incelemeniz gerekir. Büyüteç altında incelenen tanzanit taşının iki farklı pencereye sahip olması beklenir. Eğer taşın bu iki kısmı farklı renklere sahip ise bu, tanzanit taşının iki kat kırıldığı ve gerçek olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Tanzanit Taşı Yıkanır Mı?

Tanzanit taşı, yapısı gereğiyle suda yıkanmaya uygun bir taştır. Fakat doğal taş takılar suda zarar görebileceği için bu yöntemi uygulamanız tavsiye edilmez.

Tanzanit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Tanzanit taşının diğer doğal taşlarla kullanımı, elde edilmek istenen sonuca göre farklılık gösterir. Tanzanit taşının oldukça yüksek ve spiritüel bir enerjiye sahip olması, onun hematit ve siyah turmalin gibi koruyucu ve topraklayıcı taşlarla kullanılmasını ideal kılar.

Üst çakralarla uyumlanan kristal, ametist taşı ile kullanılmaya da uygundur. Tanzanit ve ametist taşların birlikteliği, üst çakralardaki blokajları kaldırmak adına etkili bir kombinasyon olduğu gibi; tanzanit ve akuamarin taşlarının birlikteliği ise özellikle boğaz çakrası için etkilidir.

tanzanit 5

Tanzanit Taşı ile Meditasyon

Tanzanit taşının meditasyonlardaki yeri oldukça güçlüdür. Değişim taşı olan tanzanit, özellikle eski enerjileri ve bağları kesmek için yapılan meditasyonlarda etkilidir. Duygusal yaraları iyileştirerek iç huzuru bulmanıza yardım edecek olan kristal, spiritüel/psişik yeteneklerini geliştirmek ve algılarını açmak isteyenler için de uygun bir meditasyon kristalidir.

Tanzanit Taşı Neden Çatlar

Tanzanit taşı nispeten dayanıklı bir kristal olsa da fiziksel etkenlere karşı tamamen dayanıklı değildir. Taşınızın sert darbeler alması, aşırı soğuk veya sıcak ortamlarda bulunması ve bunun gibi çevresel faktörler, tanzanit taşının çatlamasına sebep olabilir.

Enerji kaynaklı çatlamalar ise doğal taşlarda sıklıkla rastlanan sebeplerdendir. Yüksek enerjiye sahip olan tanzanit taşı, özellikle düzenli aralıklarla temizlenmediği zaman negatif enerjiyle dolar. Negatif enerjinin baskısı altında kalan, bulunduğu ortama uyum sağlayamayan veya görevini tamamlamış olan taş, beklenmedik anlarda çatlayabilir.

tanzanit 2

Tanzanit Taşı Tarihi

Keşfi nispeten yeni sayılan tanzanit taşı, ilk kez 1967 yılında Tanzanya’nın Masai kabilesinden bir kişi tarafından rastlantı sonucu keşfedilmiştir. Safir olduğu düşünülerek incelemeye gönderilen taşa, keşfinden kısa bir süre sonra aynı bölgede tekrar tekrar rastlanmıştır.

Henüz tanımlanamayan, fakat güzelliği ile dikkatleri çoktan çekmeye başlamış olan taşın distribütörlüğü, tanzanit kristalinin potansiyelini erkenden fark etmiş olan Tiffany & Company tarafından alınmıştır. Bundan öncesinde “mavi zoisit” olarak bilinen taşın ismi, pazarlama amacıyla şirket tarafından değiştirilerek bugünkü adını almıştır.

Tanzanit Taşı Burçları

Tanzanit taşı, Jüpiter’in yönettiği balık ve yay burçları ile uyumludur.

Tanzanit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Tanzanit taşı boğaz, üçüncü göz ve taç çakraları ile uyumlu çalışır.

Tanzanit Taşı Sertlik

Tanzanit taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Tanzanit Taşı Özgül Ağırlık

Tanzanit taşının özgül ağırlığı 3,35’tir.

Tanzanit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Tanzanit taşının kimyasal formülü Ca2Al3(SiO4)3OH, grubu ise epidot mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping