fbpx

Tütsü Nedir?

Geçmişi, eski medeniyetlere kadar uzanan tütsü, yakıldığı zaman güzel kokular yayan, genellikle doğal bitkilerden elde edilen ve duman çıkaran bir malzemedir. Tütsünün kullanım alanları çok çeşitli olmakla birlikte yaygın olarak negatif enerjileri arındırmak, zihni boşaltarak odaklanmayı sağlamak, stresi uzaklaştırmak, şifa çalışmaları yapmak gibi amaçlarla kullanılır.

Tarihte ve günümüzde hala dini ritüeller, ayinler ve törenlerde kullanılan tütsü, daha çok spiritüel çalışmalarda ve meditasyonlarda kullanılır.

Tütsü ile Doğal Taş Temizliği

Tütsü, doğal taşları arındırmanın en kolay ve en etkili yollarından biridir. Doğal taşlar, enerjiye duyarlı ve bulundukları ortamın enerjisini temizleyen özelliklere sahip olduğu için, rutin olarak enerji arındırmasına ihtiyaç duyar. Boleyn Crystal’dan satın almış olduğunuz her paketin içinde özel üretimimiz olan tütsüler bulunmaktadır. Kristalinizi kullanmaya başlamadan önce bu tütsülerle taşınızı arındırarak, taşınızın enerjisini kendinizle uyumlamanız gerekmektedir.

tutsu

Tütsü Kaç Dakika Yakılmalı?

Tütsü, boyutuna ve türüne bağlı olarak genellikle 20-50 dakika içerisinde tamamen yanar ve bu süre, tütsü çeşidine göre farklılık gösterebilir. Bir çubuk tütsünün etkisi 24 saat sürer ve gün içerisinde bir adet çubuk tütsü yakmak yeterlidir. Tütsünün kaç dakika yakılmasıyla ilgili belli bir kural yoktur ve bu süre, kişinin kendi tercihine göre değişebilir. Tütsü tamamen bitene kadar bekleyebilir, isterseniz tamamen bitmesini beklemeden söndürebilirsiniz.

Tütsü Kaç Günde Bir Yakılır?

Tütsünün ne sıklıkla yakılması gerektiğine dair bir kural yoktur. Bulunduğunuz ortamı, eşyalarınızı ve bedeninizi tütsüleme ihtiyacı duyduğunuz veya rahatlamak istediğiniz her an tütsü yakabilirsiniz. Bunun için kendi rutininizi oluşturabilir, ister günde bir, isterseniz de haftada bir veya birden çok kez yakabilirsiniz.

Tütsü Bitmeden Nasıl Söndürülür?

Bir tütsüyü bitmeden söndürmenin en kolay yolu, tütsünün yanan ucunu suyla ıslatmaktır. Yanan tütsünün ucuna birkaç damla su damlatabilir veya musluk altında ıslatabilirsiniz, fakat tütsüyü tamamen ıslatmamak için dikkat etmeniz gerekir.

Evde Tütsü Yakmak Zararlı Mı?

Spesifik olarak evde tütsü yakmanın bir zararı yoktur. Fakat, kapalı ortamlarda yakılan ve gereğinden fazla solunan tütsü dumanının son derece tehlikeli olabildiği bilinmektedir. Bu sebeple, tütsü yakacağınız ortamın havalandırılmış olduğuna emin olmakta fayda var.

tutsu3

Tütsü Yakarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tütsü kokusu ve dumanının rahatlatıcı etkiye sahip olduğu, yaratıcılığı arttırdığı ve bunun gibi daha birçok fayda sağladığı bir gerçek. Fakat, bilinçsizce tütsü yakmanın tehlikeleri de bulunmakta. Tütsü yakarken dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır.

  • Tütsü yaktığınız odayı havalandırmayı unutmayın.
  • Tütsü dumanını doğrudan solumayın ve tütsüyü çok uzun süreli yakmayın.
  • Tütsü, ateş yardımıyla yakıldığından dolayı, bir yeri tutuşturmamaya dikkat edin.
  • Astım veya benzeri bir rahatsızlığa sahipseniz, tütsüyü bunun bilincinde olarak yakın veya tütsü kullanmaktan kaçının.
  • Kaliteli ve doğal içeriğe sahip tütsü kullandığınızdan emin olun.

Banyoda Tütsü Yakılır Mı?

Banyo yaparken tütsü yakmak, günün stresini üzerinden atmanıza yardımcı olabileceği gibi, banyoda yakılan bir tütsü, kötü kokuları engelleyici görev de üstlenir. Bu sebeple banyoda kokulu mum veya tütsü yakmak son derece yaygın hale gelmiştir.

Tütsü Uyku Getirir Mi?

Özellikle doğal içeriğe sahip tütsülerin, stresi azaltmak, negatif enerjiyi uzaklaştırmak, odaklanmayı arttırmak gibi faydaları bulunmaktadır. Bu sebeple, yatmadan önce yakılacak olan bir tütsü zihninizi boşaltmanızı ve rahatlamanızı sağlayacağı için uykunuzu getirir.

tutsu4

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping