fbpx

Doğal Taşın Isınması Ne Anlama Gelir?

Doğal taşın ısınması, en genel anlamı ile taşın gerektiği gibi çalıştığı anlamına gelir. Üzerinizde taşıdığınız doğal taşın sıcaklık gibi dış faktörler sebebi ile ısınabilmesinin yanı sıra, kristallerin ısınması genellikle enerjilerini hissettiğiniz anlamına gelir.

  • Kristallerin ısınması iki farklı anlama gelebilir. Bunlardan ilki, taşınızın sizin enerjiniz ile uyumlanması ve enerjinizi yükseltmesidir. Doğal taşlar, etrafında bulunan enerjiler ile etkileşim halindedir. Bu sebeple taşın ısınması, enerjisinin arttığı ve gerektiği gibi çalıştığı anlamına gelir.
  • İkinci sebep ise doğal taşın negatif enerjileri uzaklaştırdığı anlamına gelir. Üzerinizde taşıdığınız veya kolye, yüzük, bileklik ve küpe olarak kullandığınız doğal taşlar, enerjinizle uyumlanarak auranızı güvende tutmaya yardımcı olur. Bunun anlamı da taşın sizleri her türlü psişik saldırı ve negatif enerjiden koruduğu anlamına gelir. Taşınızın ısındığını hissediyorsanız, kristalinizin negatif enerjileri emerek sizleri korumuş olma ihtimali yüksektir.

Doğal Taşın Renk Değiştirmesi Ne Anlama Gelir?

Doğal taşın renk değiştirmesi, taşın yapısına, maruz kaldığı çevresel faktörlere ve spiritüel sebeplere dayandırılmaktadır. Aleksandrit, florit, diaspor ve lal taşı gibi bazı kristaller, yapıları gereği ile doğal olarak renk değiştirme özelliğine sahiptir. Bunun yanı sıra taşın uzun süre güneş ışığı görmesi, sıcaklığa maruz kalması gibi faktörler de renk değişimi sebepleri arasındadır. Spiritüel anlamda ise doğal taşın renk değiştirmesinin farklı sebepleri bulunur.

  • Tıpkı ısınan taşta olduğu gibi, kristalin renk değiştirmesi negatif enerji kaynaklı olabilir. Bulunduğu ortamda veya kişinin üzerinde taşındığı sırada negatif enerjilerle karşılaşan doğal taşlar, özelliklerine bağlı olarak enerjiyi emer veya kalkan görevi görerek uzaklaştırır. Doğal taşınızın renk değiştirmesi, negatif enerjiye karşı aktif olarak çalıştığının göstergesidir.
  • Yaşanan büyük değişimler veya önemli dönüm noktaları, enerjileri doğal taşlar tarafından bile hissedilebilecek değişimlerdir. Hayatınızda kısa süre önce büyük bir değişimin yaşanmış olması, taşınızın bu değişim enerjisini hissederek renk değiştirmesine sebep olmuş olabilir.
  • Fiziksel veya ruhsal yaralar, doğal taşlar tarafından hissedilir. Bu yaralar vücut üzerindeki bir yara olabileceği gibi ruhta kapanamayan duygusal yaralar da olabilir. Bu tür sorunlarla birlikte hissedilen negatif duygular, taşın negatif enerjiyi hissederek renk değiştirmesine sebep olabilmektedir.
  • Kristallerin en bilinen faydaları iyileştirici enerjileri olsa da aynı zamanda uyarı niteliği taşıyan özellikleri de bulunur.  Doğal taşınızın beklenmedik bir anda renk değiştirmesi, hayatınızda değiştirmeniz gereken bir durumun olduğunu veya çevrenizde yaşananlara karşı dikkatli olmanız gerektiğinin uyarısını verebilmektedir.
bizmut 4

Doğal Taş Tene Değince Isınır Mı?

Doğal taşlar ilk dokunuşta soğuk hissettirse de tene değdikçe ısınmaya başlar. Bunun sebebi ise taşın onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile uyumlanmasıdır. Kristallerin enerjilerinden faydalanmak için doğal taş takıların önerilmesi ise tene değen taşın daha hızlı ve güçlü bir etki yaratmasındandır. Tene değen doğal taşın fazla ısınması, taşın enerjisinin etkili bir şekilde çalıştığı anlamına gelir.

Ametist Taşı Isınırsa Ne Anlama Gelir?

Doğal halde soğuk olarak bulunan ve hızla ısınmayan ametist taşı, enerji alışverişi yaptığı anlarda ısınabilmektedir. Bunun anlamı ise taşın negatif enerjileri uzaklaştırması veya programlandığı amaca yönelik çalışmaya başlamasıdır.

Ametist taşının ısınma sebeplerinden bir diğeri ise kristalinizin sizi uyarmaya çalışmasıdır. Hayatınızda yolunda gitmeyen veya sizlere iyi gelmediği için geride bırakmanız gereken durumların varlığı, ametist taşının ısınarak sizi uyarmaya çalıştığı anlamına gelebilir.

Adsiz tasarim 34

Doğal Taşın Doğal Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Yeryüzünde doğal olarak bulunan pek çok farklı yapıda kristal bulunur. Bu kristallerden bazıları, oluşumları sebebiyle diğerlerine kıyasla daha değerli ve nadirdir. Bu sebeple doğal taş piyasasında pek çok sahte ürün bulunmakla birlikte, doğal taşın doğal olup olmadığını anlamak kristal severler arasında kafa karışıklığı yaratmaktadır.

Taşın gerçekliğini kontrol etmek için birçok farklı yöntem bulunur. Bu yöntemler çoğunlukla her taşa göre farklılık gösterse de gerçek doğal taşların ortak birkaç noktası bulunur. Bunlar arasında taşın doğal olarak sahip olduğu serinlik, içerisinde bulunabilen mineral kalıntıları veya taşın kusurları örnek verilebilir.

Doğal taşın gerçek olup olmadığını anlama yöntemleri üzerine daha detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayın.

Doğal Taş Aldığımda Ne Yapmalıyım?

Doğal taş alındıktan sonra yapılması gereken ilk ve en önemli işlem taşı arındırmaktır. Doğal taşların enerjileri onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile bütünleşir ve bu sebeple taşlara başkalarının dokunmaması gerekir. İlk kez kullanılmaya başlanacak olan kristal, kullanılmadan hemen önce temizlenmeli ve arındırılmalıdır. Doğal taşların temizliğini gerçekleştirebileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunur. Genellikle doğanın elementleri kullanılarak enerjileri arındırılan taşlar ay veya güneş ışığına bırakılarak, toprağa gömülerek, suda yıkanarak veya tütsü dumanı ile arındırılarak temizlenebilir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping