fbpx

Dişil Enerji Taşı Ne İşe Yarar?

Dişil enerji yaratıcılık, içgüdü, topluluk ve iş birliği gibi özelliklerle bağdaştırılmış olan bir çeşit enerji türüdür. Yaradılıştan beri var olan bu enerji, kişinin düşüncelerinden çok duygularıyla hissettiği, içgüdü aracılığı ile bildiği, kendini ve çevresindekileri olduğu gibi sevmesi şeklinde ortaya çıkar. Güçlü, cesur, lider ve rekabetçi eril enerjinin aksine, kişinin kendisi ve bedeniyle barışık olması, iç huzuru bulması, sanat ve yaratım ile ruhunu iyileştirmesi, dişil enerjinin temsil ettiği enerjilerden bazılarıdır.

Tıpkı Yin ve Yang, siyah ve beyaz gibi; eril ve dişil enerjilerin birbirleri ile çatışmadan dengede olması son derece önemlidir. Birinin azlığı ve diğerinin baskınlığı, bu enerjilerin eksikliğini hissetmeye veya aşırı duygusallık ya da öfke gibi duyguların baskın olarak ortaya çıkmasına sebep olur. Doğal taşlar, dişil enerjiyi dengelemek ve arttırmak için kullanılabilen kristallerdir. Dişil enerji taşı, denge kurmada güçlük yaşadığını düşünen kişilere yardımcı olur. Bu doğal taşlardan kolye, küpe, bileklik ve yüzükleri kullanmak, eksik kalan dişil enerjiyi arttırmak ve yeniden dengeyi sağlamak açısından etkilidir.

disil 1

Dişil Enerji Taşı Hangisi?

Şifalı taşlar, sahip oldukları eşsiz enerjiler sayesinde her tür enerjisel ve duygusal durumda kullanılabilir. Element bazında da farklılıklara sahip olabilen bu kristallerin bazılarında eril enerji baskın iken, bazılarında ise dişil enerji fazladır. Dişil enerjinizi arttırmak ve dengelemek için kullanabileceğiniz birçok doğal taş bulunur.

  • Ay Taşı

Dişil enerji denince akla ilk gelen taş ay taşıdır. Ayın feminen enerjisine bağlanmanızı sağlayacak olan ay taşı, içgüdüleri güçlendirmek ve içinizdeki ilahi dişil enerji ile olan bağınızı güçlendirmek için harika bir taştır.

disil 2
  • Pembe Kuvars

Evrensel olarak feminenlikle ilişkilendirilmiş olan pembe kuvars, güzelliğin ve öz sevginin taşıdır. Sevgi güçlendirici pembe kuvars, etrafınızdakilerle samimi ilişkiler kurmanıza ve kendinizi severek şifalandırmanıza olanak tanır.

Adsiz tasarim 62
  • Karnelyan (Kırmızı Akik)

Karnelyan, sakral çakra ile çalışan ve bu sebeple üreme organları ile ilişkilendirilen bir dişil enerji taşıdır. Adet öncesi gerginlik, cinsel blokajlar ve bel ağrılarında şifalı olduğuna inanılır. Aynı zamanda yaratıcılıkla ilgili olan karnelyan, ihtiyacınız olan dişil enerjiyi ve motivasyonu sizlere giyim, hobiler ve başkalarıyla kurduğunuz ilişkiler yardımıyla iletir.

karnelyan
  • Selenit

Enerji arındırmada usta olan selenit taşı, etrafındaki taşların enerjilerini arındırma ve yükseltmesi ile bilinir. İsmini Yunan mitolojisindeki Ay Tanrıçası Selene’den almış olan kristal, içinizdeki tanrıçayı uyandırmanıza ve duygularınızı daha iyi kontrol etmenize yardım eder.

selenit
  • Ametist

Ametist taşının sevecen enerjisi, kişiyi sevgi enerjisine açarken aynı zamanda kendini sevmeye teşvik eder. Ametist taşı nesiller boyunca yaratıcılık, içgüdü ve farkındalık için kullanılmış olan bir kristaldir ve bu özelliği ile dişil enerjiyi yükseltmeye yarayan harika bir araçtır.

Adsiz tasarim 34
  • Labradorit

Psişik yetenekleri ve içgüdüyü güçlendiren labradorit taşı, Yin ve Yang enerjilerinin dengelenmesine ve tanrıça enerjisi ile özdeşleşmeye yardımcı olan bir kristaldir. Aurayı huzur ve denge enerjileri ile çevreleyen kristal, dişil enerjinin temsil ettiği şifa, yaratıcılık ve kişinin kendini ifade etmesi gibi özelliklerle ilişkilidir.

Adsiz tasarim 53
  • Larimar

Sevgi ve huzur enerjisiyle larimar taşı, enerjiyi yükseltmede usta taşlardan biridir. Dişil enerjiyi geri kazandırmaya yardımcı olan larimar taşı, kişinin Doğa Ana ile olan bağını güçlendirmeye de yardım eder. Larimar, aynı zamanda hormonları dengelediğine inanılan bir kristaldir. Bu özelliği ile kişinin kendini dengede ve ayaklarının yere sağlam bastığını hissetmesini sağlar.

larimar 1

Dişil Enerji Yükseltmek İçin Ne Yapmalı?

Eril enerji fiziksel hareket ve hedef odaklıyken, dişil enerji daha duygusal ve spiritüel enerjilerle çalışır. Dişil enerji ile ilişkilendirilen aktiviteleri gerçekleştirmek ve içe dönerek ruhunuzu beslemek, dişil enerjiniz ile bağlanmaya başlamanın ilk adımıdır.

  • Meditasyon yapmak veya özgürce dans etmek, dişil enerjinin uyumlu ve yaratıcı doğasıyla bağ kurmanın güzel bir yoludur. Meditasyon yaparak içe dönmek ve benliğiniz ile baş başa kalmak, bedeninizin ihtiyaçlarını anlamanız için olanak sağlarken dans etmek, size kendinizi rahatça ifade etmek için imkân tanıyarak dişil enerjinin yükselmesini sağlar.
  • Ruh ve bedene şifalanması için zaman tanımak, dişil enerjiyi keşfetmenin ve güçlendirmenin etkili bir yoludur. Şifa yöntemleri arasında uygulayabileceğiniz reiki ve kişisel bakım ritüellerinin yanı sıra doğal taşların enerjilerini de kullanabilirsiniz. Özellikle doğal taş takılar, kristallerin enerjilerini aktif olarak kullanmanın en etkili ve hızlı yollarındandır.
  • Sezgilerinizi dinlemek veya yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz herhangi bir sanatsal aktivite yapmak, dişil enerjinin yükselmesi için mükemmeldir. Resim yapmak, şarkı söylemek, bir müzik aleti çalmak veya bunun gibi aktiviteler, içinizdeki tanrıça ile bağ kurmanın harika bir yoludur. Bunun yanı sıra mantığı geride bırakarak bazı kararları sezgilerinizle almak; içinden çıkamadığınız durumlarda başkalarından yardım istemek ve kendinizi alma enerjisine açmak dişil enerjinizin yükselmesini sağlar.

Dişil Enerji Rengi Nedir?

Dişil enerji, ikinci, yani sakral çakra ile ilişkilidir. Bu yüzden sakral çakranın rengi olan turuncu, aynı zamanda dişil enerjiyi temsil eden renktir. Yaratıcılık, cinsellik, tutku ve aşk enerjilerine sahip olan turuncu renginin yanı sıra kırmızı ve pembe gibi sıcak renkler de dişil enerjinin sanatçı, şifacı ve tutkulu doğası ile uyumludur.

Dişil Enerji Hangi Çakra?

Sakral çakra, kadın üreme organlarını temsil eden ve cinsel organların üstünde yer alan çakradır. Yaşam enerjisi ve tutkuyla bağlantısı olan bu çakra, aynı zamanda dişil enerjinin çakrası olarak kabul edilir. Buna ek olarak kalp çakra, eril ve dişil enerjileri dengeleme özelliğine sahiptir ve dişil enerjiyi temsil eden çakralardan biri sayılabilir.

Dişil Enerji İçin Hangi Koku?

Uçucu yağlar ve kokular, türlerine göre rahatlatma, konsantrasyonu sağlama, yaratıcılığı arttırma ve bunun gibi pek çok etkiye sahiptir. Uçucu yağlar ve çeşitli bitkiler kullanılarak uygulanan aromaterapi yöntemleri, eski çağlarda alternatif tıpta kullanılmış; bu yöntemlerin kişinin ruhsal ve fiziksel bedeni üzerinde şifacı etkileri bulunduğu kabul edilmiştir.

Bu özelliği ile belli başlı kokular ve uçucu yağlar, sahip oldukları etkiler ile kişiler üzerinde eril ve dişil enerjileri dengeleme ve şifalandırma özelliğine sahiptir. Bazı kokular onları kullanan kişinin feminen yönünü ortaya çıkarırken, bazı kokular ise eril enerjileri temsil eden güçlü kokulardır. Sedir ağacı, sardunya, manolya, gül, kekik, narenciye & mandalina gibi kokular, dişil enerjiyi güçlendirmek için tercih edebileceğiniz kokulardan bazılarıdır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping