fbpx

Kırmızı Doğal Taşlar

Kırmızı doğal taşlar geçmişten bugüne canlılık, tutku ve ateş enerjileri ile ilişkilendirilmiştir. Fiziksel güç verdiği ve motivasyonu arttırdığına inanılan kırmızı renkli doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzükler, hayat enerjisini yeniden kazanarak daha pozitif ve enerjik bir yaşam sürmek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Evrensel olarak aşk, tutku, özgüven ve gücün sembolik rengi olan kırmızı, aynı zamanda kök çakranın rengidir ve bütün renkler arasında belki de en çekici olanı ve en göz önüne çıkanıdır. Kırmızı doğal taşlar kök çakranın dengelenmesinde kullanılabilir ve kişinin ayaklarının yere sağlam basmasına yardım eder. İstikrar, cesaret, güvenlik hissi ve özgüven gibi enerjileri kontrol eden kök çakra, diğer bütün çakraların dengeli çalışabilmesi açısından önemlidir ve kırmızı doğal taşlar bu enerjilerin tümünü içinde barındırır.

Kırmızı Renkli Taşlar Hangileri?

Kırmızı renkli taşların barındırdığı maskülen enerji, taşın renk tonuna göre değişiklik gösterir. Kırmızının daha derin ve koyu tonlarına sahip olan taşların maskülen enerjileri fazladır. Bununla birlikte kırmızı doğal taşların sahip olduğu en bilinen ikincil renk tonları ise turuncu ve mordur. Bu özelliği ile kırmızı renkli taşların çeşitleri oldukça fazladır ve açık tonlara sahip olan kristallerin enerjileri daha yumuşak, fakat bir o kadar güçlüdür.

  • Yakut

Dünyanın dört bir yanında farklı kültürler tarafından kralların taşı olarak bilinmiş olan yakut tutku, saflık ve asaletle ilişkilendirilmiş bir taştır. Şifalı taşlar arasında kişinin hayatına mutluluk ve tutku çekmesi ile bilinen yakut taşının, onu üzerinde taşıyan kişiye mutlu bir hayat verdiği ve koruduğu söylenir.

yakut
  • Kırmızı Akik (Karnelyan)

Kırmızı, turuncu ve kahverenginin tonlarına sahip olarak bulunabilen akik taşı, canlılık ve enerjinin taşıdır. Yüksek bir hareket enerjisine sahip olan bu taş, aynı zamanda aurayı koruması ve negatif enerjileri uzakta tutması ile bilinir. Turuncu ve kırmızı taşların en bilinen seçeneklerinden olan akik taşı, aynı zamanda yaratıcılık, özgüven ve tutku ile ilişkilidir.

karnelyan 3
  • Lal Taşı (Garnet)

Kırmızı ve kahverengi tonlarına sahip olan bu görkemli taş, görünüşü ile yakuta benzemekte fakat yakuttan çok daha bol ve kolay olarak bulunmaktadır. Lal taşının dayanıklılığı oldukça fazladır ve antik Roma İmparatorluğu’nda önemli belgelerin lal taşı ile mühürlendiği bilinir. Lal taşının da tıpkı diğer kırmızı taşlar gibi eril enerjisi yüksektir.

lal2
  • Kırmızı Turmalin

Pek çok farklı renge sahip olarak bulunan turmalin taşı kırmızı rengiyle neşe ve mutluluğu temsil eder. Zihin ve ufku geliştirdiğine inanılan kırmızı turmalin kristali, kişinin kendini sevgiye açmasına ve ruhundaki yaraları sarmasına yardım eder.

Adsiz tasarim 2022 10 29T215113.792
  • Kırmızı Mercan (Coral)

Kırmızı mercan taşı, denizin enerjisine sahip olan mükemmel bir taştır. Stresle savaşmada yardımcı olan kristal, aynı zamanda korkuların üstesinden gelmeyi ve depresif hislerden kurtulmayı kolaylaştırır. Kırmızı mercan taşının aynı zamanda zenginlik ve başarıyı çektiğine, öngörüyü güçlendirdiğine inanılır.

mercan 3
  • Kırmızı Beril

Kırmızı beril taşı, bulunması son derece nadir olan ve yalnızca sayılı yerlerden çıkarılan bir kristaldir. Yakuta benzerliği ile öne çıkan taş, stres ve anksiyete ile mücadele edenler için son derece faydalıdır. Kırmızı beril taşı, kişinin ihtiyacı olmayan ruhsal ve zihinsel yüklerden kurtulmasına yardım eder. İlahi kaynağa bağlanmayı sağlayan taş, kişinin ilerlemesi gereken yolu bulmasında yardımcıdır.

beril
  • Kırmızı Jasper

Kırmızı jasper, sahip olduğu enerjisi ile binlerce yıl boyunca koruyucu olarak kullanılmış olan bir taştır. Yaraları durduğuna inanılan taşın aynı zamanda doğurganlığı arttırdığına inanılmıştır. Kırmızı jasper taşı sakinlik enerjisi yayan ve dengeleyici özelliklere sahip bir kristaldir. Kişiye hayallerini gerçekleştirmek için ihtiyacı olan cesareti kazanmasına yardım eder.

jasper2

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping