fbpx

Pembe Kuvars Roller Nasıl Kullanılır?

Pembe kuvars roller, ciltteki ince çizgiler, kırışıklıklar ve kızarıklık gibi görünümleri en aza indirmeyi amaçlayarak kullanılan bir masaj aracıdır. Eski çağlardan beri güzellik ve sevgi ile ilişkilendirilen pembe kuvars taşı, face roller’lar arasında en popüler kristallerden biridir.

Pembe kuvars roller kullanmadan önce cildi hazırlamanın yanı sıra, kullanım esnasında uygulanması gereken birkaç teknik bulunur.

  • Face roller’ı kullanmaya başlamadan önce yüz yıkanmalı ve kurulanmalıdır. Daha sonra ise yüze, tercihen tamamen doğal içeriklere sahip bir yüz yağı veya serumu uygulanır.
  • Pembe kuvars roller’ın geniş tarafıyla yüz, boyun, göğüs bölgesi ve ağrıyan kas bölgelerinizde yukarı ve dışarı yönde hareketlerle masaj yapın.
  • Bu işleme, uyguladığınız serum veya yağın cildiniz tarafından tamamen emildiğine emin olana kadar veya kaslarınızın rahatladığını hissedene kadar devam edin.
  • İşlem bittiğinde pembe kuvars roller’ı ıslak bir bezle temizleyin ve kuru, serin bir yerde muhafaza edin.

Face Roller Hangi Taşlardan Oluyor?

Tıpkı Gua Sha gibi, face roller’lar da cilde masaj yapmak için kullanılan ve yapıldığı doğal taşın enerjisi ile kişiyi rahatlatarak şifalandıran bir tür masaj aletidir. Face roller’ların en bilinen çeşidi yeşim taşı jade roller’lar olsa da ihtiyacınıza göre tercih edebileceğiniz çeşitli enerjilere sahip başka doğal kristallerden oluşan face roller’lar da bulunmaktadır.

  • Pembe kuvars roller, antioksidan özelliğine sahip olan ve cildi sakinleştiren & yatıştıran etkiye sahip olan bir seçenektir. Sevgi taşı ile yapılmış olan bu roller, kalp çakrasını çalıştırmak için de etkilidir.
  • Siyah obsidyen roller, yine roller’lar arasında popüler bir seçenek olmak üzere aynı zamanda detoks etkisine sahiptir. Kök çakra ile ilişkilendirilen ve koruyucu enerjisi ile bilinen siyah obsidyen taşı, vücudun biriktirdiği stresi ve negatif enerjileri atmasına yardımcı olur; aurayı dış etkenlere karşı korur.
  • Ametist taşı stresi uzaklaştırması ve kişiye sakinlik vermesi ile bilinir. Ametist roller’ların işlevi de kristalin enerjileri ile benzerdir. Cildi yatıştırıcı etkiye sahip olan ametist roller, özellikle problemli cilde sahip olanlar için idealdir. Kan akışını düzenlemeye yardımcı olur, akne ve gözenekli ciltlerde en iyi etkiyi gösterir.
  • Yeşim, yani jade roller, bu kategorinin en çok tercih edilen doğal taşıdır. Yeşim taşının enerjisinin antik çağlardan beri güzellik alanında kullanıldığı bilinir. Cildi onarıcı etkiye sahip olan jade roller, cilt hücrelerinin sıkılaşması ve eşitlenmesini, hücre yenilenmesini, kolajen üretimini uyarma ve cildin esnekliğini arttırması ile en çok sevilen ve kullanılan seçenektir.

Jade Roller Buzdolabında Saklanır Mı?

Jade roller’ın buzdolabında saklanması aslında oldukça etkilidir ve tavsiye edilir. Özellikle sabah rutinine dahil edeceğiniz face roller’ların soğuk olduklarında cilt üzerinde daha etkili oldukları bilinir. Sabahları uyanmanıza yardımcı olacak olan bu seçenek, aynı zamanda kan damarlarını daraltarak istenmeyen kızarıklığı etkili bir şekilde yok eder.

Jade Roller Yıkanır Mı?

Temizliğini ıslak veya nemli bir bezle gerçekleştirebileceğiniz jade roller, suda yıkanmaya da uygundur. Yine de bir doğal taş olan jade roller’ın, tıpkı doğal taş kolye, küpe, yüzük veya bilekliklerde olduğu gibi su içerisinde uzun süre bekletilmesi tavsiye edilmez.

ceyt 3

Roller Kullanımının Püf Noktaları

Face roller’ın kullanımı son derece basittir ve kişinin rahat hissettiği her şekilde kullanılabilir. Ancak roller kullanımının bazı püf noktaları bulunur ve bunlar, face roller’dan alacağınız verimi arttırmak için uygulamanız tavsiye edilen yöntemlerdir.

  • Roller’ın geniş kısmı yanak, çene, alın ve boyun bölgesinde kullanılırken, dar kısmının kullanımı göz, dudak ve burun çevresinde daha kolay ve etkilidir.
  • Masaj yapmaya başlamadan önce cildinizi nemlendirmek, cildin tahriş olmaması, roller’ın daha kolay uygulanması ve ürünün cilt tarafından daha iyi emilmesi açısından önemlidir.
  • Uygulamaya köprücük kemiği ve boyun bölgesinden başlamak, kan akışını hızlandırmak açısından daha etkilidir. Köprücük kemiğinin iç kısmından dışarı doğru yuvarlayacağınız roller’ı, yukarıya doğru her çıkışınızda bir çizgi doğrultusunda şeritler halinde uygulayın.
  • Face roller’ın yukarı ve dışa doğru hareketlerle uygulanması kan akışını hızlandırmakta, bu sayede cildi sıkılaştırmakta ve daha etkili olmaktadır.

Roller’ı yüzünüze adım adım uygulamaya devam edin ve masaj bitiminde iyice temizlediğinize emin olun.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping