fbpx

Aleksandrit Taşı Faydaları

  • Aleksandrit taşı neşe, zarafet ve ihtişamın taşıdır. Hayatın güzelliklerini görmeyi ve anı yaşayarak mutlu olmayı sağlar.
  • Öz güveni yükseltir ve değişimi kucaklamanıza izin verir. Aurayı temizler ve kişinin kendini her haliyle kabullenmesine yardım eder.
  • Yüksek bilince bağlanmayı kolaylaştırır. Tezahür yeteneğini ve yaratıcılığı arttırarak hayallerinize kavuşmanız için sizi motive eder.
  • Sorunlara farklı açılardan bakmaya, yenilikçi ve özgün çözümler üretmeye teşvik eder.
  • Özellikle kalp çakrasıyla uyumlu çalışan taş, ruhu şifalandırma ve huzur bulma çalışmalarında etkilidir.

Aleksandrit Taşı Özellikleri

  • Krizoberil ailesinin bir üyesi olan aleksandrit taşı, doğal ve sentetik olmak üzere ikiye ayrılır. Laboratuvarlarda üretilen sentetik aleksandrit taşları gerçek sayılsa da doğal aleksandrit taşlarında bulunan bazı özelliklere sahip değildir.
  • En değerli aleksandrit taşının çıkarıldığı yer Rusya olmakla birlikte Brezilya, Sri Lanka ve Doğu Afrika, günümüzde bu kristalin çıkarıldığı ana yerlerdendir. Doğal aleksandrit taşının elmastan bile daha değerli olduğu bilinmektedir.
  • Yeşil ve kırmızı renklerine sahip olan kristal, dünyada bulunan en değerli ve nadir taşlardan biridir. Rusya’nın ulusal doğal taşı olmuş olan kristalin renkleri, aynı zamanda Rus İmparatorluğu’nun resmi askeri renkleridir.
  • Eşsiz özelliklere sahip olan aleksandrit taşı, farklı ışıklardan bakıldığında renk değiştirme özelliğine sahiptir. Bu renkler arasında morumsu kırmızı, sarımsı yeşil, mavi ve hatta kahverengi yansımalar da bulunabilmektedir.
aleksandrit 1

Aleksandrit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Dolaşım sistemine yardımcı olan taş, fiziksel hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • Aleksandrit taşı ile yapılan masajlar, sinir sistemi üzerinde sihirli bir etkiye sahiptir. Stres ve bütün negatif enerjilerin vücuttan atılmasını sağlar, kasları rahatlatır.
  • Özellikle pankreas ve dalak için faydalı olduğu söylenir. İç organları temizlediği, vücudu kimyasallar ve diğer maddelerden arındırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Aleksandrit Taşı Anlamı Nedir?

İlk aleksandrit taş yatakları 1830 yılında Rusya’da bulunan Ural Dağları’nda, efsaneye göre tahtın sonraki mirasçısı olan II. Alexander’ın doğum gününde keşfedilmiştir. İsmini buradan aldığı düşünülen taşın ilk örneklerinin son derece nadir ve değerli olduğu bilinmektedir.

Aleksandrit Taşı Nasıl Temizlenir?

Aleksandrit taşı, dünyadaki en sert doğal kristallerden biridir. Bu sebeple, taşınızın temizliğini gerçekleştirmek son derece kolaydır. Aleksandrit taşı takılar, sürekli kullanıldıkları zaman fiziksel ve enerjisel temizliğe ihtiyaç duyabilmektedir. Kristalinizi düzenli aralıklarla temizlemeniz ise bu açıdan önemlidir.

  • Aleksandrit taşının fiziksel temizliği su kullanılarak kolayca gerçekleştirilebilir. Normal veya ılık suda yıkayabileceğiniz kristalinizi, daha derin bir temizlik için yumuşak bir fırça yardımıyla da temizleyebilir; dilerseniz ıslak bez de kullanabilirsiniz.
  • Işık ile temizleme yöntemi, aleksandrit taşının enerjisini arındırmanın en etkili yollarındandır. Doğal veya yapay ışık kullanabileceğiniz bu yöntemde kristalinizi bir süre ışık altında bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu yöntem için en etkili kaynak güneş ve ay ışığı olmakla birlikte, selenit veya tuz lambalar kullanmak da seçenekler arasındadır.
  • Aleksandrit taşınızı toprak elementinden faydalanarak da arındırabilirsiniz. Toprağın altına gömerek gece boyunca orada bekleteceğiniz aleksandrit taşı, toprağın kadim ve güçlü enerjisi ile tamamen arınacak ve kullanıma hazır hale gelecektir.

Aleksandrit Taşı Kullanımı

Aleksandrit taşı yaygın olarak takılarda ve çeşitli aksesuarlarda kullanılmaktadır. Keşfi oldukça yeni olan bu kristal, aynı zamanda son derece dayanıklı olmasından dolayı nişan yüzüklerinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Aleksandrit taşından yüzük, kolye, bileklik veya küpe takmak, bu eşsiz taşın enerjisinden ve zarafetinden yararlanmanın en güzel yoludur.

aleksandrit 2

Aleksandrit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Aleksandrit taşı, piyasada genellikle sentetik çeşitleriyle bulunan bir kristaldir. İşlem görmemiş, doğal aleksandrit son derece nadir ve değerli olmakla birlikte, sentetik aleksandrit kristalleri de diğer sentetik doğal taşlara oranla daha değerlidir. Sentetik aleksandrit taşı da doğal taş kadar gerçektir. Yine de bu iki çeşidin arasında pek çok fark bulunur. Taşınızın gerçekliğini anlamanın birkaç yolu vardır.

  • Öncelikle aleksandrit taşı, en sert ve dayanıklı kristallerden biridir. Kristalinizi kendisinden daha düşük sertlik derecesine sahip bir nesneyle çizmek, gerçek bir aleksandrit taşında hiçbir hasara neden olmayacaktır. Bunun yanı sıra, taşınızı bir süre ısıtmak da oldukça ucuz ve sahteliği bariz olan ürünleri tespit etmenin yollarındandır.
  • Sentetik aleksandrit taşları ise renk farklılıkları gözlenerek tespit edilebilir. Sentetik taşların farklı ışıklarda değişen renkleri, doğal aleksandrit taşından farklı olabilmektedir. Bunun yanı sıra, bir karat ve daha büyük taşların yüzeylerinin kusursuz görünmesi, aynı zamanda sentetik olduğunun işaretlerinden biridir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Aleksandrit Taşı Yıkanır Mı?

Oldukça sert ve dayanıklı bir taş olan aleksandrit, suda yıkanmaya uygundur.

Aleksandrit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Kendisiyle benzer özelliklere ve renklere sahip taşlarla uyumlu çalışan aleksandrit taşı, benzerleri dışında da pek çok farklı tür kristalle birlikte kullanılabilir. Oldukça güçlü bir enerjiye sahip olan aleksandrit taşını, farklı enerjiden faydalanmak için başka kristallerle kullanabilirsiniz.

Yeşil rengi ile kalp çakrası taşlarından biri olan aleksandrit, kendisiyle benzer renklere sahip taşlarla kullanılabilir. Malakit, yeşim ve yeşil aventurin taşları, aleksandrit taşıyla kullanıldığı zaman kalp çakrasının sağlıklı çalışmasını sağlayacak kombinasyonlardan bazılarıdır.

Taşın sahip olduğu mor tonlar ise ametist, florit ve turmalin kristalleri ile uyumlanırken; kırmızı rengiyle hematit ve kaplangözü gibi taşlarla kullanıldığında kök çakranın dengelenmesinde büyük bir rol oynar.

Aleksandrit Taşı ile Meditasyon

Aleksandrit taşı, ruhsal büyüme ve şifalanma için en etkili taşlardan biridir. Aleksandrit taşı ile meditasyon yapmak iç huzuru sağlar, değişim enerjilerine yer açar ve bakış açısını değiştirerek hayatınıza neşeyi çekmenize yardım eder. Spiritüel anlamda da güçlü olan kristal, yüksek bilincinize bağlanarak kendinize neyin iyi geleceğini bulmaya ve bunun için çalışmaya teşvik eder. Aleksandrit taşıyla meditasyon yapmak için tek yapmanız gereken, taşı avuç içinizde veya çakra bölgelerine yakın yerlerde tutmaktır.

aleksandrit 4

Aleksandrit Taşı Neden Çatlar

Aleksandrit taşı hem fiziksel hem de enerjisel anlamda güçlü ve dayanıklı bir taştır. Kazara aldığı fiziksel darbeler, aleksandrit taşına genellikle zarar vermeyecektir. Yine de aleksandrit taşı takıların fiziksel güç gerektiren aktiveler esnasında çıkarılması tavsiye edilir.

Aleksandrit taşı oldukça yüksek enerjili bir taştır. Taşınızın sebepsiz yere aniden çatlaması enerjisel sebeplere bağlıdır. Düzenli olarak arındırılmayan aleksandrit taşı, negatif enerji fazlalığıyla veya ortama uyumlanamadığı zaman çatlayabilir. Taşınızın aniden çatlaması, aynı zamanda sizi güçlü bir psişik saldırıdan koruduğu anlamına da gelebilir.

Aleksandrit Taşı Tarihi

Aleksandrit taşının tarihi nispeten yeni sayılır ve taşın tarihinin Antik çağlara uzanıp uzanmadığıyla alakalı bir bilgi bulunmamaktadır. 1830’lu yıllarda Rusya’da keşfedilen ve Rus kraliyet aileleri ile yakından ilişkilendirilen taş, neredeyse 2000’li yıllara kadar sadece Rusya’dan çıkarılmıştır. Daha sonraları Sri Lanka ve Brezilya gibi ülkelerde bulunan kristalin popülerliği artmış olmakla birlikte, Rusya’dan çıkarılmış olan aleksandrit taşları hala en değerli ve kaliteli olanlarıdır.

aleksandrit 3

Aleksandrit Taşı Burçları

Aleksandrit taşı ikizler ve yengeç burçları ile uyumlu çalışır.

Aleksandrit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Aleksandrit taşı başta kalp çakra olmak üzere, taç ve üçüncü göz çakraları ile de uyumlu çalışır.

Aleksandrit Taşı Sertlik

Aleksandrit taşının sertlik derecesi 8,5’tir.

Aleksandrit Taşı Özgül Ağırlık

Aleksandrit taşının özgül ağırlığı 3,68 – 3,75’tir.

Aleksandrit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Aleksandrit taşının kimyasal formülü Al2BeO4, grubu ise oksit mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping