fbpx

Doğal Taş Aldıktan Sonra Ne Yapılmalı?

Doğal taşların enerjisi, onu kullanan kişiye özeldir ve kristalinizi aldığınız zaman, ona sizden başkasının dokunmaması gerekir. Bu sebeple, doğal taş aldıktan sonra yapılması gereken ilk şey, kristalinizin enerjisini arındırmak ve daha sonra onu niyetiniz doğrultusunda programlamaktır.

Doğal taşınızı temizlemek ve enerjisini arındırmak için başvurabileceğiniz yöntemler oldukça çeşitlidir. Doğanın elementleri ile gerçekleştirilen temizleme işlemleri, taşın enerjisinin yenilenmesi bakımından oldukça önemlidir. Su ile temizleme, toprak ile temizleme, tütsü ile temizleme, ay ve güneş ışığı ile temizleme, kristalinizi arındırmak için başvurabileceğiniz yöntemlerden bazılarıdır.

kodlama 1

Doğal Taş Uyumlama Nasıl Yapılır?

Doğal taş alındıktan ve temizlendikten sonra yapmak isteyeceğiniz ilk şey, kristaliniz ile uyumlanmaktır. Kristalinizi kullanmaya başladığınız andan itibaren, taşın enerjisi ile uyumlanır ve birlikte çalışmaya başlarsınız. Yine de, uyumlama sürecini hızlandırmak için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

  • Taşınızı yanınızda taşımak, uyumlama sürecini aktif etmenin en etkili ve basit yoludur. Kristalinizi çalışma ortamınızda bulundurmak, uyurken yastığınızın altına koymak, üzerinizde doğal taş kolye, bileklik, küpe veya yüzük takmak ve hatta kristalinizi gün boyu cebinizde taşımak, taşın enerjisi ile uyumlanmanızı sağlar.
  • Diğer bir yöntem ise taşınızla meditasyon yapmaktır. Doğal taşlar, meditasyon sürecini oldukça olumlu şekilde etkiler. Stresinizi azaltmak ve rahatlamak; çakra çalışmaları ve spiritüel çalışmalar yapmak için, meditasyon esnasında doğal taşınızı yakınınızda tutarak, meditasyonunuzu verimle hale getirebilir ve taşınız ile daha iyi uyumlanabilirsiniz.
  • Doğal taş programlama, taşınızın enerjisi ile uyumlanmak ve hedeflerinize daha kolay ulaşmak için uygulayabileceğiniz diğer bir yöntemdir. Doğal taşınızı temizledikten sonra, onu avuç içinize alarak bir süre meditasyon yapmak ve niyetinizi taşınıza aktarmak, kristaliniz ile aranızdaki bağı güçlendirecektir.
kodlama 2

Doğal Taşlara Nasıl Enerji Yüklenir?

Doğal taşları temizlemek, onların enerjilerini sıfırlayarak tekrar yeni gibi olmalarını sağlar. Bunun yanı sıra, taşınızın hem enerjisini yenilemek hem de daha güçlü bir enerji yüklemesi yapmak için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler de bulunur.

  • Kristalinizi ay ışığı altında bekletmek, ayın güçlü ve feminen enerjisinin taşınıza dolması için uygulanabilecek iyi bir yöntemdir. Yeni ay ve dolunay zamanları ile enerjisi artan ay ve ışığı, taşınızı yeni başlangıç veya sonlanma enerjileri ile doldurmak için mükemmel zamanlardır. Ayın enerjisinden yararlanmak için, taşınızı gece boyunca ay ışığı altında bekletebilirsiniz.
  • Ay suyu kullanmak, spiritüel çalışmalar yapan kişiler arasında oldukça yaygın olan ve şifa enerjisi taşıdığı düşünülen bir yöntemdir. Ay suyu, dışarıda, ay ışığı altında bekletilerek elde edilir ve taşınızı ay suyu içerisinde bekletmek veya onunla yıkamak, taşınıza ay enerjisi yüklemek için etkili bir yöntemdir.
  • Tıpkı ay gibi, güneş ışığı da güçlü, fakat maskülen bir enerjiye sahiptir. Kristallerinizi güneş ışığı altında şarj etmek, taşın maskülen enerji ile yüklenmesini sağlar. Fakat, her kristal güneş ışığını sevmediği gibi, güneşi seven doğal kristaller de, renklerini kaybedebilecekleri için güneş ışığı altında uzun süre bekletilmemelidir.
  • Toprak ile temizleme yöntemi, doğal taşınızın enerjisini yenilemek ve doğanın enerjisi ile şarj etmek için etkili bir yöntemdir. Kristalinizi gece boyunca toprağa gömülü olarak bekletmek, taşın eskisinden daha güçlü ve pozitif enerjilerle yüklenmesini sağlar.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping