fbpx

Krizokol Taşı Faydaları

  • Krizokol taşı barışçıl, sakin ve huzurlu enerjisi ile öne çıkar. Kalbi iyileştiren kristal, pişmanlık hissini uzaklaştırır ve sevme enerjisini yükseltir.
  • Stresli durumlarda aşırı duygusal ve panik hali yaşayan kişiler için özellikle idealdir. Duyguları sakinleştirir ve dengeler; kişiye içsel huzur verir.
  • Boğaz çakrası ile uyumlu çalışan taş, içsel bilgeliği ve dürüstlüğü ortaya çıkarır. Kişinin yüksek benliği ile olan iletişimini güçlendirerek sorunları çözmeyi ve aradığı cevapları bulmayı kolaylaştırır.
  • Öz güven ve duyarlılığı arttırır. Kişiye güç ve yaratıcılık verir.
  • Kendi benliğinizi korkmadan dünyaya yansıtmaya yardım eden krizokol taşı, son derece dengeleyici ve topraklayıcı bir taştır. Kişinin kendini güvende hissetmesini ve sevgiye açmasını sağlar.

Krizokol Taşı Özellikleri

  • Yeşil, mavi ve camgöbeği renklerinin çeşitli tonlarına sahiptir. Görünüşü sebebi ile turkuaz taşıyla sıklıkla karıştırılan krizokol taşının daha açık renkli olanları, içerisinde bulunan silika miktarı sebebiyle daha serttir.
  • Bakır içeriği zengin olan bir taştır. Opak veya yarı saydam-halde bulunur.
  • Bazen malakit, turkuaz ve azurit taşlarıyla iç içe geçmiş olarak bulunur. Bu birleşimden doğan taşa ise “Eilat Taşı” adı verilir.
  • Büyük bakır yataklarının bulunduğu yerlerden çıkarılır. Afrika, Meksika ve Amerika’nın Arizona eyaleti, krizokol taşının çıkarıldığı yerler arasındadır.
krizokol

Krizokol Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Krizokol taşı karaciğer, bağırsak ve böbreklerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
  • Kas güçlendirir ve kas ağrılarını azaltır. Kemiklerle ilgili rahatsızlıkların iyileştirilmesinde yardımcı olduğuna inanılır.
  • Enfeksiyonları iyileştirir, kan basıncını düşürür ve yanıkları yatıştırır.
  • Menstrüel ağrıları azaltır ve hormonları dengeler.
  • Yatıştırıcı enerjisi ile genel olarak vücudu rahatlatır ve stresle baş etmeyi kolaylaştırır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Krizokol Taşı Anlamı Nedir?

İngilizcede “chrysocolla” olarak bilinen krizokol taşının ismi, Yunanca chrysos ve kolla kelimelerinden gelmekte olup “altın” ve “yapıştırıcı” anlamı taşımaktadır. Bu ismi almasının sebebi ise, krizokol taşının antik çağlarda kuyumcular tarafından değerli metalleri birleştirmek için kullanılmış olmasıdır.

Krizokol Taşı Nasıl Temizlenir?

Huzurlu ve dengeleyici enerjisi ile krizokol taşı, sakinleşmek için kullanabileceğiniz en uygun kristallerden birisidir. Krizokol taşını düzenli aralıklarla temizlemek, taşın enerjisini arındırmak açısından önemlidir. Krizokol taşını temizlemek için başvurabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunur.

  • Tütsü dumanında krizokol taşını gezdirmek, taşta birikmiş negatif enerjilerin uzaklaştırılmasını sağlar. Adaçayı veya doğal bir tütsü ile yapmanız tavsiye edilen bu yöntem esnasında, arındırma işlemini yaptığınız odada negatif enerjilerin dışarı çıkabilmesi bir cam açmanız tavsiye edilir.
  • Krizokol taşını toprağa gömmek, taşın negatif enerjilerinden arınarak tekrar dengelenmesi için harika bir yöntemdir. Kristalinizi toprak altında gece boyunca veya birkaç saatliğine bırakmak, krizokol taşının temizlenmesi için yeterli olacaktır.
  • Ay ışığı, doğal taş takıların enerji temizliği için en çok başvurulan yöntemlerden biridir. Dolunay veya yeni ay zamanlarında krizokol taşını ay ışığını tamamen görecek bir yerde gece boyu bırakmak, taşın arınmasını ve daha güçlü enerjilerle tekrardan şarj olmasını sağlar.
krizokol 3

Krizokol Taşı Kullanımı

Krizokol taşının kullanımı, feng-shui uygulamalarından meditasyonlara, aksesuarlardan tılsımlara kadar oldukça çeşitlidir. Barışçıl enerjisi ile krizokol kristali, meditasyonlarda kullanabileceğiniz etkili bir taştır. Krizokol taşı takılar ise, taşın enerjisinden faydalanmanın en etkili yoludur. Krizokol taşı kolye, bileklik, küpe veya yüzükler, taşın teniniz ile temas etmesini sağlayarak taştan alacağınız faydanın artmasına olanak tanır.

Krizokol Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

İlgi çekici rengi ile krizokol taşı, doğal taş takılarda kullanılması tercih edilen kristallerden biridir. Pek çok farklı çeşide sahip olan bu taşın piyasada çok sayıda sahte varyasyonları ile karşılaşmak da mümkündür. Krizokol taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Krizokol taşı, kalsedon türlerinden biri olmadığı sürece, oldukça düşük bir sertliğe sahiptir. Metal bir para ile taşın yüzeyini çizmek, uygulanabilecek fakat taşa zarar verebilecek testlerden biridir. Taşın yüzeyi metal para ile çiziliyorsa, taşın gerçek olma ihtimali yüksektir.
  • Cam, doğal taşların sahtelerini üretmek için kullanılan en yaygın malzemeler arasındadır. Krizokol taşı, opak görünümü ile damarlara sahiptir ve taşın sahip olduğu kusurlar oldukça belirgindir. Camdan üretilmiş taşlar ise bu damar görünüme sahip olmazlar.
  • Doğal kristaller oda sıcaklığında bile soğuk bir hisse sahiptir. Taşı elinize aldığınızda serin hissettirdiğini gözlemliyorsanız, taşınızın gerçek olma ihtimali bulunur.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Krizokol Taşı Yıkanır Mı?

Krizokol taşı, düşük sertlik derecesi sebebiyle suda yıkanmaya uygun değildir.

krizokol 2

Krizokol Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Krizokol taşı, kendine benzer özelliklere sahip doğal taşlar ile kullandığında taşın enerjisi yükselir ve etkisi artar. Krizokol kristali ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok doğal taş bulunur.

Malakit ve azurit taşları, oluşum açısından krizokol taşı ile benzerdir ve bu yüzden bu taşların birlikteliği son derece uygundur. Enerjileri uyumlu çalışan taşların sahip oldukları etkiler güçlenir ve krizokol taşının huzurlu etkisi ikiye katlanır.

Pembe kuvars ve krizokol taşlarının birlikteliği, yaralı kalpleri iyileştirmek için idealdir. Kalp çakra ile uyumlu çalışan bu iki kristal, her tür ilişkinin düzeltilmesinde ve taraflar arasındaki bağın güçlenmesine yardımcı olur.

Krizokol Taşı ile Meditasyon

Krizokol taşının uzmanlık alanı sakinlik ve huzurdur. Bu sebeple bu kristal, meditasyonlarda kullanılmaya son derece uygun bir taştır. Krizokol taşının uyumlu olduğu kalp veya boğaz çakralarının yakınlarına kristali yerleştirmek, çakralardaki dengesiz enerji akışını düzenlemeye yardım eder. Bunun yanı sıra, meditasyon esnasında krizokol taşını avuç içinde tutmak ve taşa odaklanarak nefes çalışmaları yapmak, taşın enerjisinden faydalanmak için uygundur.

Krizokol Taşı Neden Çatlar

Krizokol taşı, sertlik derecesi oldukça düşük olan bir taştır. Bu özelliği, kristali fiziksel darbelere karşı savunmasız bırakır. Krizokol taşını bir yerden düşürmek veya bir yere çarpmak, taşın çatlamasına veya ikiye ayrılmasına sebep olabilir.

Her doğal taş enerji ile çalışır ve bu yüzden taşların düzenli aralıklarla arındırılması önemlidir. Enerji temizliği yapılmamış krizokol taşının içerisinde biriken negatif enerji yüzünden çatlaması oldukça olağan bir durumdur.

krizokol 4

Krizokol Taşı Tarihi

Krizokol taşı, tarihi antik çağlara dayanan; barış, uyum ve denge enerjileri sebebiyle pek çok kültür tarafından değer görmüş olan bir taştır. Tarihteki kullanımında çok renkli turkuaz olarak adlandırılmış olsa da krizokol taşının isminin ve faydalarının antik çağlara dayanan çeşitli kaynaklarda geçtiği bilinmektedir.

Taşın tarihteki en ünlü kullanımı ise İsrail kralı Süleyman’ın (Hz. Süleyman/King Solomon) hüküm sürdüğü yıllara dayanır. Kralın İsrail ve Afrika’da sahip olduğu görkemli bakır yataklarından çıkarılan yeşilli mavili taş, “Eilat Taşı” veya “Kral Süleyman’ın Taşı” olarak adlandırılmıştır. Krizokol taşının bu versiyonu ise turkuaz ve malakit taşlarıyla birleşiminden oluşmaktadır.

Krizokol Taşı Burçları

Krizokol taşı boğa, yay, ikizler ve başak burçları ile uyumlu çalışır.

Krizokol Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Krizokol taşı, boğaz ve kalp çakraları ile uyumlu çalışır.

Krizokol Taşı Sertlik

Krizokol taşının sertlik derecesi 2,5 -3,5 arasındadır. Fakat içerisinde silika mineralinin en yüksek olarak bulunduğu krizokol kalsedon taşının sertlik derecesi 7’dir.

Krizokol Taşı Özgül Ağırlık

Krizokol taşı özgül ağırlığı 1,9 – 2,4’tür.

Krizokol Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Krizokol taşının kimyasal formülü CuSiO3·2H2O, grubu silikat mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping