fbpx

Sugulit Taşı Faydaları

  • Modern çağın sevgi taşı olan sugulit, duygusal bedeni iyileştirme yeteneği ile bilinir. Anaç enerjisi ile kişinin aşk ve arkadaşlık bağlarını güçlendirir. Üzerinde taşıyan kişinin hayatına yüksek ve pozitif enerjiye sahip kişileri çeker.
  • Bütün çakraları dengeleme özelliğine sahiptir. Spiritüel farkındalığı arttırarak, kişiyi içgüdülerine ve altıncı hissine güvenmesi için teşvik eder.
  • Yaydığı pozitif enerji ile korku, öfke, yas gibi duyguları uzaklaştırır. Kişinin ruhundaki yaraları iyileştirmesi için ona güç verir.
  • Sağlıklı ilişkiler kurmaya yardımcı olan sugulit taşı, aynı zamanda ümitsizlik gibi boğucu duyguların üstesinden gelmeyi kolaylaştırır. Negatif düşüncelere yenik düşmeden hayalleri gerçekleştirmeye ve hedeflerin peşinden özgüvenle koşmaya yardım eder.

Sugulit Taşı Özellikleri

  • İlk kez Japonya’da bulunan ve oradan çıkarılmış olan taşın büyük bir kısmı, günümüzde en çok Güney Afrika’dan çıkarılmaktadır. Aynı zamanda Avustralya, Hindistan ve Kanada’da da sugulit yatakları bulunduğu bilinmektedir.
  • Çok nadir bulunmasından dolayı, sugulit taşı hakkında bilinenler fazla detaylı değildir.
  • Opak veya yarı-saydam halde bulunabilen taş lila, mor-eflatun ve pembenin çeşitli tonlarına sahiptir.
  • Mor rengiyle sugulit taşı, içerisinde sevgi enerjisini barındıran ve yüksek spiritüel özellikleriyle bilinen bir doğal taştır.
sugulit

Sugulit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Demir eksikliği, nefes problemleri ve akciğerler ile bağlantılı hastalıklarda kullanılabilir. Özellikle astım, kansızlık ve alerji gibi durumlarda etkili olduğu söylenir.
  • Vücut direncini ve fiziksel dayanıklılığı arttırır.
  • Sinirler ve beyin fonksiyonları üzerinde pozitif etkisi olduğu söylenen taşın, epilepsi ve disleksi gibi durumlarda etkili olduğuna inanılmaktadır. Aynı zamanda paranoya ve travma sonrası stres bozukluğuna da iyi geldiği söylenir.
  • Ağrı kesici özelliği bulunan taşın baş ağrısı ve kas gerginliğini hafifletici etkiye sahip olduğuna inanılmaktadır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Sugulit Taşı Anlamı Nedir?

Oldukça nadir bir mineral olan sugulit taşı ismini, bu kristali ilk kez 1944 yılında keşfeden Japon jeolog Ken-ichi Sugi’den almıştır. Günümüzde ismi pek bilinmeyen sugulit taşı, sahip olduğu canlı mor-pembe renkleri ile öne çıkmaktadır.

Sugulit Taşı Nasıl Temizlenir?

Sugulit taşı, bulunması son derece nadir ve spiritüel aydınlanma yolunda büyük destekçi olan bir kristaldir. Sugulit taşının düzenli olarak arındırılması, taşın enerjisinden faydalanmak ve auranızı korumak açısından önemlidir. Sugulit taşını arındırmak son derece basittir.

  • Su ile temizleme yöntemi, sugulit taşının arındırma işlemini gerçekleştirmek için idealdir. Sugulit taşını musluk altında yıkamak, bir süre suda bekletmek veya ıslak bir bezle silmek, taşın enerjisini arındırmak ve fiziksel temizliğini gerçekleştirmek için uygundur.
  • Spiritüel enerjisi yüksek olan sugulit taşı, ayın mistik enerjisi ile son derece uyumlu çalışır. Sugulit taşını ay ışığını tamamen gören bir yerde şarj olması için bırakmak, taşın hem enerjisinin arınmasını hem de daha güçlü enerjilerle tekrar şarj olmasını sağlar.
  • Tütsü dumanı kullanmak, sugulit kristalinde biriken negatif enerjileri arındırmak için birebirdir. Adaçayı veya isteğinize göre seçeceğiniz herhangi bir tütsünün dumanında taşınızı gezdirmek, enerji temizliği için en ideal yöntemler arasındadır.

Sugulit Taşı Kullanımı

Sugulit taşı, meditasyonlarda ve takılarda kullanmak için en ideal taşlardan biridir. Sugulit taşının çakralarla olan uyumu ve yüksek spiritüel enerjisi, bu kristali spiritüel ve meditatif çalışmalarda kullanmak için harika bir seçenek haline getirmektedir. Bunun yanı sıra sugulit taşından kolye, bileklik, yüzük veya küpe takmak, taşın eşsiz görünüşünü zarif doğal taş takılarda sergilemeniz ve taşın enerjisinden en yüksek şekilde faydalanmanız için idealdir.

sugulit 2

Sugulit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Sugulit taşı yakın zamanlarda keşfedilmiş ve bulunması oldukça nadir olan değerli bir kristaldir. Bu kristalin yeni yeni popülerleşmeye başlaması, piyasada cam veya yaygın kristallerin boyanması ile elde edilen sahte sugulit taşlarının miktarını arttırmaktadır. Sugulit taşının gerçek olup olmadığını anlamak için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunur.

  • Bilinmesi gereken ilk nokta, gerçek sugulit taşlarının oldukça pahalı olduğudur. Bu da gerçek sugulit kristallerinin bulunabileceği satıcıların sayısını azaltmaktadır. Nispeten uygun fiyatlı satıldığını göreceğiniz sugulit taşlarının sahte olma olasılığı oldukça yüksektir.
  • Taşın rengi ve görünüşü, gerçekliğini anlamanızın yollarından biridir. Bazı doğal taşların canlı renklere sahip olması, onların sahte olduğunun göstergesidir. Fakat sugulit taşı, genellikle morun canlı ve parlak renklerine sahip olarak bulunur. Rengi ne kadar canlıysa maliyeti o kadar artan taşın soluk ve mat renklere sahip olması, o taşın muhtemelen sahte olduğu anlamına gelir.
  • Boyanmış camdan üretilen sahte taşlar içinse ısıtma yöntemi uygulanabilir. Doğal taş takılara zarar verebileceği için dikkatle uygulanması gereken bu yöntemde, taşı çakmak ile bir süre ısıtmanız gerekir. Taşın dış görünüşünde değişiklik olması, alev alması veya boyasının akması, sugulit taşının sahte olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Sugulit Taşı Yıkanır Mı?

Sugulit taşı, dayanıklı yapısı sebebiyle suda yıkanmaya uygun bir kristaldir.

sugulit 3

Sugulit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Sugulit taşının diğer kristallerle birlikte kullanımı, arındırıcı ve şifacı etkilere sahip olan sugulit kristalinin etkisinin artması ve etrafındaki taşları güçlendirmesini sağlar. Sugulit taşı ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok farklı doğal taş bulunur.

Sugulit taşı, en çok kendisi ile benzer renklere sahip olan ametist ve tanzanit taşları ile uyumlu çalışır. Bu taşların birlikte kullanımı, sugulit taşının şifa enerjisini güçlendirmek; kendinizi ve etrafınızdakileri iyileştirmek için idealdir.

İyolit veya hematit gibi taşlarla birlikte kullanılan sugulit taşı ise, kişinin bağımlılıklardan kurtulmak için ihtiyacı olduğu güç ve iradeye kavuşmasına yardımcı olur.

Sugulit Taşı ile Meditasyon

Sugulit taşı, spiritüel enerjisi ve sevgi taşlarından biri olması ile, meditasyonlardaki kullanımı ideal olan taşlardandır. Tüm çakralarla uyumlu olarak çalışan sugulit taşı, çakraların dengelenmesi için yapılan meditasyonlarda veya spiritüel farkındalığı arttırmak için yapılan çalışmalarda idealdir. Kalp çakrası ile de yakından ilgili olan kristali, aşk ve arkadaşlık ilişkilerinizi güçlendirmek, duygusal yüklerinizden kurtulmak ve ruhunuzu iyileştirmek için kullanabilirsiniz.

Sugulit Taşı Neden Çatlar

Doğal taşların çatlamalarının altında pek çok farklı neden yatabilir. Nispeten dayanıklı sayılan sugulit taşı, yüksek bir yerden düştüğünde, sert fiziksel darbelere maruz kaldığında veya kimyasallar ile temas ettiğinde, taş hasar alıp çatlayabilir.

Sugulit taşının çatlama nedenlerinden bir diğeri ise enerji kaynaklıdır. Şifacı enerjisi güçlü olan sugulit taşı, düzenli aralıklarla temizlenmediği zaman negatif enerji ile dolar. Negatif enerji ile dolan, bulunduğu ortamla uyumlanamayan veya kişiye olan görevini tamamlamış olan taş çatlayıp kırılabilir.

sugulit 1

Sugulit Taşı Tarihi

Keşfi oldukça yeni sayılan sugulit taşı, ilk kez 1944 yılında keşfedilmiş ve 1976 yılında ise isimlendirilmiştir. Yıllar sonra Afrika’da mor renklerinde keşfedilen taşların Japonya’daki ilk örneklerinin ise sarı ve yeşilimsi kahverengi tonlara sahip olduğu bilinmektedir. Sugulit taşının ilk kez bulunduktan otuz yıl sonra isimlendirilmesinin sebebi ise, taşın bulunduğu sırada yeni bir keşif olduğunun fark edilmemiş olmasıdır. Sugulit taşının günümüzde büyük madenler halinde bulunmasına rağmen çok nadir bir taş olması ise, bu madenin oldukça zor bulunması ve çıkarılmasından kaynaklanır.

Sugulit Taşı Burçları

Sugulit taşı, başak ve balık burçları ile uyumludur.

Sugulit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Sugulit taşı, özellikle üçüncü göz, taç ve kalp çakraları ile uyumlu çalışır.

Sugulit Taşı Sertlik

Sugulit taşının sertlik derecesi 5,5 – 6,5 arasındadır.

Sugulit Taşı Özgül Ağırlık

Sugulit taşının özgül ağırlığı 2,75 – 2,80’dir.

Sugulit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Sugulit taşının kimyasal formülü KNa2Li3Fe2, grubu ise siklosilikat mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping