Kalsit Taşı Faydaları
- Akıl ve duygular arasında bağlantı kurmayı sağlar. Bu sayede duygusal zekayı geliştirerek her duyguyu dengede yaşamaya yardım eder.
- Tembellikle savaşarak fiziksel ve zihinsel enerjiyi yükselten taş, onu üzerinde taşıyan kişiye motivasyon ve umut verir.
- Arındırıcı ve yenileyici özelliği sayesinde kişiye yeni bir bakış açısı kazandırır. Duygusal blokajları kaldırarak hayattan keyif almayı sağlar.
- Hafızayı güçlendirir ve analiz yeteneğini arttırır. Çalışmaya teşvik eden taş, bu özelliği ile öğrenciler için faydalıdır.
- Spiritüel gelişimi destekleyen kalsit taşı, psişik yetenekleri arttırmak için kullanılabilir.
Kalsit Taşı Özellikleri
- Yaygın bir karbonat minerali olan kalsit taşı yüzlerce farklı çeşide sahiptir. En bilinen renkleri ise beyaz, renksiz, kahverengi, turuncu, kırmızı mavi, yeşil ve sarıdır.
- Cansız deniz organizmalarından volkanik kaynaklı oluşumlara kadar çeşitli koşullarda ve yapılarda oluşan kalsit taşı, dünyanın her yerinde bolca bulunabilmektedir.
- Şeffaf ya da yarı-saydam halde bulunan kristal, Mohs skalasındaki sertlik derecesi ise nispeten yumuşak yapıdadır.
- Enerji yükseltici ve arındırıcı özelliğiyle öne çıkan kalsit kristali, farklı renk çeşitleri sayesinde pek çok farklı etki ve enerjiye sahiptir.
Kalsit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi
- Vücuttaki kalsiyum miktarını dengeler. Eklem ve kemikleri güçlendirir.
- Vücuda ihtiyacı olan fiziksel enerjiyi geri kazandırır. Yorgunluğu aldığı ve canlılık sağladığı bilinir.
- Mesane ve böbrekler gibi boşaltım organlarının temizliğinde yardımcıdır. Detoks etkisine sahiptir.
- Kan dolaşımını desteklediği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılır.
Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.
Kalsit Taşı Anlamı Nedir?
Kalsit taşının ismi Latincede “calx”, Yunancada “chalix” kelimelerinden gelmekte ve “kireç” anlamı taşımaktadır. Mineral bileşimi sebebi ile kireç taşı ile karıştırılan kalsit, dünyada en yaygın olarak bulunan minerallerdendir.
Kalsit Taşı Nasıl Temizlenir?
Kalsit taşı, yaygın bulunan bir kristal olmasına karşın, enerjisi ile tamamen kendine özgü, güçlü ve şifacı bir kristaldir. Kullanan kişinin enerjisi ile uyumlanan kalsit kristali düzenli aralıklarla temizlenmeli ve negatif enerjilerinden arındırılmalıdır.
- Kalsit taşının temizliği için uygulanabilecek en etkili yöntem, tütsü ile arındırma yöntemidir. Nispeten yumuşak bir yapıya sahip olan kalsit taşının enerji temizliği, adaçayı veya tütsü dumanında birkaç dakika gezdirilerek etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir.
- Arındırıcı ve güçlendirici enerjisi yüksek olan kristallerden faydalanmak, narin bir taş olan kalsitin temizliği için son derece idealdir. Selenit kuleleri, ametist veya kristal kuvars kütleleri, bu yöntem için en uygun kristallerden bazılarıdır. Kalsit taşını bu kristallerin yanında bekletmek, taşın enerjisinin yenilenmesini sağlar.
- Çeşitli ritüeller ve spiritüel çalışmalarda kullanılan ay ışığı enerjisi, kalsit taşını arındırmanın yollarındandır. Kalsit taşı takıları özellikle dolunay ve yeni ay zamanlarında daha da güçlenen ay ışığı altında bir süre bırakmak, taşın enerjisinin yenilenmesini ve daha güçlü bir şekilde şarj olmasını sağlar.
Kalsit Taşı Kullanımı
Kalsit taşı, bulunduğu ortamın veya onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisini temizleme özelliğiyle bilinen bir kristaldir. Aynı zamanda var olan enerjileri güçlendiren kalsit taşının kullanımı, bu özelliği ile genellikle takılarda ve ev eşyalarında yaygındır. Kalsit taşını meditasyonlara dahil etmek veya feng-shui çalışmalarında kullanmak, bulunduğunuz ortamdaki negatif enerjileri arındırmak için idealdir.
Kalsit taşından kolye, yüzük, bileklik veya küpe takmak, bu kristalin enerjilerinden faydalanmanın en etkili yoludur. Ten ile temas ettiği zaman onu üzerinde taşıyan kişiye en yüksek faydayı sağlayacak olan kalsit taşı, farklı renk ve türlere sahip olması sebebiyle de aksesuarlara çeşit getiren bir kristaldir.
Kalsit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?
Kalsit taşı, yaygın olarak bulunabilen ve erişilebilmesi kolay olan bir kristal olduğundan dolayı, piyasadaki sahte kalsit taşlarının sayısı, diğer taşlara göre nispeten daha azdır. Fakat, oldukça farklı oluşum ve yapılara sahip olan bu kristalin gerçek olup olmadığını anlamak, sahteciliğe maruz kalmamak için son derece önemlidir.
- Kristalin sahip olduğu renk, canlı pembe tonlarından pastel tonlarına kadar çeşitlidir. Renksiz olarak da bulunabilen kalsit taşı, saydam veya yarı saydam olarak bulunur. Camdan elde edilmiş sahte bir kalsit taşını ayırt etmek için, taşın sertlik derecesi göz önünde bulundurulmalıdır. Yumuşak bir yapıya ve soğuk bir hisse sahip olan taş, dış görünüşü ile sahte versiyonlarından ayrılır.
- Kalsit taşı, çift kırılmaya sahip olan bir kristaldir. Bunun anlamı ise, bir objeye kalsit taşından bakmaya çalıştığınızda objeden iki tane görecek olmanızdır. Aynı şekilde, ışığa tutulan kalsit taşının iki ayrı ışık kırılması yaratması beklenir. Bu test ile taşın gerçekliği hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.
Kalsit Taşı Yıkanır Mı?
Kalsit taşı, yumuşak yapısı sebebiyle suda yıkanmamalıdır. Su ile olan teması, taşın hasar görmesine yol açabilmektedir.
Kalsit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?
Kalsit taşı her tür pozitif enerjiyi güçlendirme özelliğine sahiptir. Farklı enerjilere sahip çeşitli taşlarla birlikte kullanılabilen kalsit taşı, birlikte kullanıldığı taşların enerjilerini güçlendirerek pek çok farklı alanda etki gösterebilir.
Karnelyan ve kalsit taşlarının birlikteliği, sakral çakranın dengelenmesine katkı sağlarken, pembe kuvars ve kalsit taşlarının birlikte kullanımı kalp çakrası için etkilidir. Kalsit taşını yaratıcılık ve ilham enerjileri için angelit, rutil kuvars ve mavi topaz taşları ile kullanabilir; psişik yeteneklerinizi güçlendirmek için lapis lazuli veya sodalit gibi taşlara başvurabilirsiniz.
Kalsit Taşı ile Meditasyon
Pek çok farklı çeşide sahip olmasıyla kalsit taşı, her çeşit meditasyonda kullanılabilecek en etkili taşlardan biridir. Kendinize daha yakın hissettiğiniz veya eksikliğini hissettiğiniz enerjilere sahip olan bir renkte kalsit taşı seçip, onu istediğiniz şekilde meditasyonlara dahil edebilirsiniz. Çeşitleri sebebiyle bütün çakralarla uyumlu çalışan kristal, aynı zamanda güçlü bir çakra taşıdır. Kalsit kristalini avuç içinizde tutmak veya sadece meditasyon alanınızda bulundurmak bile, kristalin şifacı enerjisinden faydalanmanıza olanak sağlar.
Kalsit Taşı Neden Çatlar
Kalsit taşı, yumuşak ve kırılgan yapısıyla öne çıkar. Taşın yüksek bir yerden düşmesi, fiziksel darbe alması veya kimyasallara maruz kalması, kalsit taşının çatlamasına ve kırılmasına sebep olabilir.
Kalsit taşının çatlama sebeplerinden bir diğeri ise enerjidir. Negatif enerjilere karşı duyarlılıkları ile bilinen kristaller, düzenli olarak arındırılmadığı zaman fazla enerji ile yüklenir. Kalsit taşının çok fazla negatif enerji ile yüklenmesi veya bulunduğu ortamın enerjisi ile uyumlanamaması, taşın çatlamasına sebep olabilmektedir.
Kalsit Taşı Tarihi
Kalsit taşının “keşfi” nispeten yeni olmakla birlikte, bu kristalin kullanımının antik çağlara kadar uzandığı bilinmektedir. Yerli Amerikalılar tarafından “kutsal taş” olarak kabul edilmiş olan kalsit taşının, tanrıdan insanlara bir hediye olarak gönderildiğine inanılmıştır. Kireç taşının ana minerali olan kalsit, özellikle beyaz rengi ile sanayi ürünlerinin üretiminde kullanılmakta; kalsit taşından takı, ev eşyası ve dekor ürünleri yaygın olarak bulunmaktadır.
Kalsit Taşı Burçları
Kalsit taşı, yengeç burcu ile uyumludur.
Kalsit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra
Kalsit taşının her bir rengi, farklı bir çakra ile uyumludur. Bu sebeple kalsit taşı, bütün çakralar ile uyumlu çalışır.
Kalsit Taşı Sertlik
Kalsit taşının sertlik derecesi 3’tür.
Kalsit Taşı Özgül Ağırlık
Kalsit taşının özgül ağırlığı 2,71’dir.
Kalsit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu
Kalsit taşının kimyasal formülü CaCO₃, grubu ise karbonat mineralleridir.