fbpx

Sodalit Taşı Faydaları

  • İletişimin taşı olan sodalit, konuşma ve duyguları ifade edebilme yeteneğini güçlendirir; kişiye iletişimde özgüven verir.
  • Hayatta kalma içgüdüsünü harekete geçiren taş, içgüdülere güvenmeye; kalp ve zihin arasında denge kurmaya teşvik eder.
  • “Şairin taşı” olarak da anılan sodalit, ilham veren enerjisi ile özellikle yazarlar ve yaratıcı çalışmalar yapanlar için harikadır.
  • Mantıklı düşünmeye teşvik eden taş, problem çözme yeteneğini geliştirir.
  • Sahip olduğu pozitif enerji ile, üzerinde taşıyan kişinin hayatına iyi insanları çeker.

Sodalit Taşı Özellikleri

  • Yaygın olarak Kanada, İtalya, Brezilya ve Hindistan’da bulunur.
  • Özellikle iletişim ve içgüdü ile ilişkilendirilir.
  • Mavinin çeşitli tonlarına sahip olan taş, beyaz damarlara veya lekelere sahiptir.
  • “Mantık taşı” veya “bilgelik taşı” olarak da bilinmektedir.
Blog Gorselleri 4

Sodalit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Boğaz bölgesi ve ses telleri ile alakalı rahatsızlıkları yatıştırır.
  • Bağışıklığı güçlendirir; ateş düşürücü ve kan basıncını azaltma etkisi bulunduğuna inanılır.
  • Vücuttaki enfeksiyonu ve enfeksiyon ile birlikte gelen kas gerginliği, baş ağrısı gibi semptomları azalttığı düşünülür.
  • Metabolizmayı düzenler ve kalsiyum yetersizliği durumlarında yardımcıdır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Sodalit Taşı Anlamı Nedir?

Sodalit taşı, ismini Yunancada “tuz taşı” anlamına gelen bir kelimeden aldığına inanılan bir doğal taştır.  “Şairin taşı” olarak da bilinen sodalit, görünüşü ile lapis lazuli taşına oldukça benzer ve bu iki taş çoğu zaman karıştırılabilmektedir.

Sodalit Taşı Nasıl Temizlenir?

Şairin taşı sodalit, düzenli aralıklarla temizlenmeli ve negatif enerjilerden arındırmalıdır. Sodalit taşını evde arındırmanın birkaç basit ve etkili yöntemi bulunur.

  • Sodyum içeren taş, su elementi ile ilişkilendirilir ve su ile yıkandığında oldukça etkili bir şekilde yenilenir. Bazı sodalit taşları ılık suyla yıkanabilse de, taşınızı akan suda yıkamak ve sonrasında bir bez yardımı ile kurulamak uygun olacaktır.
  • İpek kumaşa sarıldığında enerjisi güçlü bir şekilde şarj edilen kristal, yaklaşık 10 dakikalık bir sürede güneş ışığı altında da bırakılabilir. Bu yöntem, taşın normalden daha canlı bir enerji ile dolmasını sağlar.
  • Sodalit taşı, kendisi gibi kayaç formunda bulunan diğer kristaller ile birlikte su dolu bir kapta yaklaşık 12 saat boyunca bekletilebilir. Bu yöntem, suyu oldukça seven sodalit için en etkili yöntemlerden biridir.

Sodalit Taşı Ürünlerimiz

Keşfi oldukça yeni sayılsa da, sodalit taşı geçmişten günümüze uzanan süreçte oldukça yaygınlaşmış; dekor eşyaları, aksesuarlar ve spiritüel çalışmalarda sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Göz alıcı mavisi ile fazlasıyla öne çıkan sodalit, aksesuarlarda yaygın olarak tercih edilen bir seçim haline gelmiştir.

Doğal taşlar, tene temas ettiklerinde oldukça güçlüdür ve enerjileri, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile birleşir. Sodalit taşından bileklik, kolye, küpe veya yüzük takmak, taşın enerjisinden faydalanmanın en güzel yoludur. Aşağıda, sodalit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Sodalit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Sodalit taşı, kendine özgü mavi rengi ve beyaz damarları ile ayırt edilebilen, fiyat olarak nispeten uygun olan bir doğal kristaldir. Lapis lazuli ile benzerlik gösteren sodalit taşının, çeşitli boyalar ile elde edilen imitasyonları da bulunur. Sodalit taşınızın gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu vardır.

  • Büyük parçalar halinde bulunan sodalit taşının bir bölümünü kesmek, etkili olabilecek yöntemlerden biridir. Sodalit taşı, kesildiği zaman hidrojen sülfit gazı salgılar ve çürük yumurtaya benzeyen, kendine has bir kokuya sahiptir. Bu ilginç gerçek, taşınızın gerçekliğini kontrol etmeniz için faydalı olabilir.
  • 5,5 ve 6 arası bir sertliğe sahip olan sodalit taşı, bir demir materyalini kolayca çizebilir. Çizik testi, taşın gerçek olup olmadığını anlamanın yollarından biridir.
  • Sodalit taşı, genellikle canlı bir mavi rengine sahiptir. Bu yöntem, aksesuarlar için önerilmez, Fakat birden fazla taş parçası satın aldıysanız, taşlardan birini asetonla nazikçe silmeyi deneyebilirsiniz. Eğer taşın renginde değişiklik oluyorsa, taşınız sahte ve boyanmış demektir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Sodalit Taşı Yıkanır Mı?

Sodalit taşı, yıkanmayı seven ve bu sebeple su ile temas etmeye uygun bir doğal taştır. Fakat, her doğal taş gibi, su içerisinde bırakıldığı süre çok uzun olmamalıdır.

Blog Gorselleri 5

Sodalit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Kaotik zihinleri yatıştıran ve huzur veren taş sodalit, çeşitli kristallerle birlikte kullanılarak enerjisi arttırılabilen bir kristaldir. Sodalit kristali ile bir veya birden fazla doğal taşı birlikte kullanabilir ve farklı enerjileri hayatınıza dahil edebilirsiniz.

Sodalit ve ametist taşlarının birlikte kullanımı, özellikle zihnini rahatlatmak ve içsel huzur bulmak isteyen herkes için idealdir. Sodalit taşının sakinleştirici mavisi ve ametistin spiritüel moru birleştiğinde, zihni rahatlatan ve yüksek bilinç ile uyumlanmayı sağlayan bir enerji ortaya çıkar.

Şeffaf kuvars ve sodalit taşlarının birlikteliği, üçüncü göz çakrasını aktifleştirme, meditasyon ve spiritüel çalışmalarında etkilidir. Usta şifacı şeffaf kuvars, sodalit taşı ile birlikte kullanıldığında, uyku düzenini iyileştirir, kâbusları önler ve astral seyahate ilgili olanlar için faydalıdır.

Sodalit Taşı ile Meditasyon

Sodalit taşı, meditasyonlarınıza dahil edebileceğiniz pek çok taştan biridir ve bu alandaki kullanımı son derece yaygındır. Sakinleştirici fakat aynı zamanda güçlendirici enerjisi ile sodalit taşı, beden ve ruh arasındaki bağı güçlendirir; bu sebeple meditasyonlarda son derece etkilidir. Yapmanız gereken tek şey, meditasyon esnasında yakınınızda sodalit taşı bulundurmak veya taş ile temas etmektir.

Sodalit Taşı Neden Çatlar

Doğal kristallerin çatlama veya kırılmaları çeşitli sebeplere dayanabilir. Bazı taşlar oldukça sert yapıdadır ve darbelere karşı nispeten dayanıklıdır. Bazı taşların ise sertlik dereceleri düşük olduğundan, fiziksel darbelerde kolaylıkla çatlayabilir veya kırılabilirler.

Bunun yanı sıra, sodalit taşının çatlamasının nedeni enerji kaynaklı olabilmektedir. Taşlar, onu takan kişiyi iyileştirdiğinde ve görevini tamamladığında; takan kişiyle veya ortamla enerjisi uyumlanamadığında veya fazla negatif enerji ile yüklendiklerinde çatlayabilir, hatta kırılabilirler.

Sodalit Taşı Tarihi

1800’lü yılların başında keşfedilmiş olan sodalit taşı, İngiltere prensesi Margaret’ın, Kanada’da bulunan Bancroft’u ziyaret ettiği sırada taşa aşık olması ile ünlenmeye başlamıştır. Prensesin, Marlborough House’un dekorasyonu için bu taşı seçmesi sebebiyle sodalit taşı, Bancroft ve çevresinde “Prenses Mavisi” olarak da adlandırılmıştır. Günümüzde hala “Kanada’nın Mineral Başkenti” olarak bilinen Bancroft, sodalit taşının çıkarıldığı en önemli yerlerden biri haline gelmiştir.

Sodalit Taşı Burçları

Sodalit taşı, yay burçları ile uyumludur.

Sodalit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Sodalit taşı, boğaz, kalp ve üçüncü göz çakraları ile uyumludur.

Sodalit Taşı Sertlik

Sodalit taşının sertlik derecesi 5,5 – 6 arasındadır.

Sodalit Taşı Özgül Ağırlık

Sodalit taşının özgül ağırlığı 2,27 – 2,33 arasındadır.

Sodalit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Sodalit taşının kimyasal formülü Na8Al6Si6O24Cl2, grubu ise feldspatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping