fbpx

Rutil Kuvars Taşı Faydaları

  • Spiritüel etkileri ile öne çıkan taş, düşüncelere netlik kazandırır; yaratıcılığı arttırır ve ruhani rehberlerle olan bağları güçlendirir.
  • Pozitif düşünceleri hayatınıza çekmenize yardım eder. Etkili bir tezahür taşıdır.
  • Aurayı negatif enerjilerden temizler. Telepatik ve psişik yetenekleri güçlendirir.
  • Negatif enerjiyi uzaklaştırmasındaki ustalığı, stres, anksiyete ve depresyonla savaşmaya yardımcı olur.
  • Ruh, beden ve zihnin dengelenmesine yardım eder. Kişinin hayatına düzen getirir.

Rutil Kuvars Taşı Özellikleri

  • Görünüşü sebebiyle “melek saçı” olarak da adlandırılır.
  • Genellikle renksiz veya açık kahve/sarı tonlarına sahip olan rutil kuvars taşı, içerisinde altın, kızıl-kahve veya siyah renkli olan, iğne ya da saç teline benzer çizgiler barındırır. Altın rengi görünümündeki türü en yaygın olanlarındandır.
  • Yoğunluklu olarak Brezilya, Madagaskar ve Amerika’da bulunmaktadır.
  • Rutil kuvars taşının içerisinde bulunan iğne görünümlü yapı, demir oksit yoğunluğuna göre renk alan rutil mineralleridir. Minerallerin yoğunluğu fazla ise kırmızı ve altın renkleri ortaya çıkarken, az olduğu durumlarda, çizgilerin rengi daha koyu olmaktadır.
rutil2

Rutil Kuvars Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Fiziksel bedeni iyileştirdiği ve yaşlanmayı yavaşlattığına inanılır.
  • Hücre yenilenmesini hızlandırır ve dokuları onarır.
  • Tırnak, saç ve cildin daha sağlıklı gözükmesine yardımcıdır.
  • Kronik yorgunluk ve ağrılarda etkili olduğu söylenir.
  • Tiroitleri düzenler ve doğurganlığı arttırdığına inanılır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Rutil Kuvars Taşı Anlamı Nedir?

Rutil kuvars taşının ismi, Latincede “kırmızı” anlamına gelen “rutilus” kelimesinden gelmektedir. Bunun sebebi ise, rutil kuvars taşının ana mineral renginin kırmızı olmasıdır. Sembolik olarak spiritüel alemlerle ilişkilendirilen kristal, genellikle farkındalık ve tezahür kelimeleri ile özdeşleştirilir.

Rutil Kuvars Taşı Nasıl Temizlenir?

Rutil kuvars taşı, tıpkı diğer kuvars kristalleri gibi, güçlü bir şifa ve farkındalık enerjisine sahip olan taşlardandır. Negatif enerjiyi kovması ile ünlenmiş olan kristal, düzenli aralıklarla temizlenmeli ve en iyi şekilde çalışmaya devam edebilmesi için enerjisi arındırılmalıdır.

  • Rutil kuvars taşını su ile yıkamak, en pratik arındırma yöntemlerinden biridir. Akan suyun altında taşınızı bir süre yıkamak, rutil kuvars taşının fiziksel ve enerjisel temizliğini gerçekleştirmek için başvurabileceğiniz kolay ve etkili bir yöntemdir.
  • Rutil kuvars taşınızı, toprağa, deniz tuzuna veya esmer pirince gömerek, orada bir süre bekletebilirsiniz. Toprak, bilinen en etkili arındırma yöntemlerinden biri olmakla birlikte, esmer pirinç ve tuzun negatif enerjiyi arındırmadaki etkisi de yaygın olarak bilinmektedir. Rutil kuvars taşınızı gece boyunca gömülü bekletmek, kristalin enerjisinin arınmasına yardımcı olur.
  • Güneş ve ay ışığından faydalanmak, rutil kuvars taşının enerjisinin arınmasına ve tekrar şarj olmasına yardımcı olur. Taşınızı eril enerjinin cesareti ve gücü ile şarj etmek için, onu birkaç saatliğine güneş ışığı altında bırakabilir; feminen enerjinin şefkat ve şifacı enerjisi ile şarj etmek için ise gece boyunca ay ışığı altında bekletebilirsiniz.

Rutil Kuvars Taşı Ürünlerimiz

Rutil kuvars taşı, etki alanı oldukça geniş olan kristallerden biridir. Çakraların hepsi ile uyumlu olan taş, meditasyonlarda, ev/iş yerlerinde ve aksesuarlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Rutil kuvars taşını özellikle çakra meditasyonlarına dahil edebilir; ev ve iş yerindeki negatif enerjilerden arındırmak için süs olarak bulundurabilir veya auranızı korumak için üzerinizde taşıyabilirsiniz.

Rutil kuvars taşından yapılmış bir aksesuar takmak, melek saçı kuvarsın şifasını hissetmenin en etkili yollarındandır. Rutil kuvars yüzük, bileklik, kolye veya küpe takmak, çevrenizdeki negatif enerjilere karşı korunmanıza; pozitif enerjileri hayatınıza çekerken, hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olur. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait rutil kuvars taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Rutil Kuvars Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Kuvars kristalleri, erişilmesi nispeten daha kolay, daha uygun olan taşlardandır ve rutil kuvars taşı da onlardan biridir. Fakat, ulaşılması her ne kadar daha kolay olsa da, günümüz piyasasında pek çok imitasyon doğal taş mevcuttur. Rutil kuvars taşının gerçek olup olmadığını anlamanın bazı yolları bulunmaktadır.

  • Rutil kuvars taşının gerçekliğini anlamanın en etkili yolu, taşın dış görünüşünü ve içerisindeki “kusurları” incelemektir. Rutil kuvars kristalinin içerisinde gözlemlenebilen rutil mineralleri, ya da bilinen haliyle “melek saçı” görüntüsü, imitasyon ürünlerde gerçek olamayacak kadar kalın, keskin kenarlara ve köşeli bitişlere sahip olabilmektedir. Gerçek rutil kuvars taşında ise bu görünüm, saç teli veya iğne görünümüne sahip; düzensiz halde bulunur.
  • Kuvarsın içindeki rutil çizgileri, genellikle altın sarısı, kırmızı-pembe ve kahverengi; siyah, gri veya beyazımsı renge sahip olabilmektedir. Fakat, sahte rutil kuvarslarında gözlemlenen renkler, yeşil veya mavi gibi doğal olmayan renklere sahip olup, bu renkler doğallıktan uzak bir şekilde canlı ve parlak ise, bu kristaller büyük olasılıkla sahtedir.
  • Doğal kristaller, tende soğuk bir his bırakırlar. Rutil kuvars taşınızı elinize aldığınızda fazla hafif ve ılık olduğunu hissediyorsanız, taşınızın camdan üretilmiş olma olasılığı yüksektir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Rutil Kuvars Taşı Yıkanır Mı?

Rutil kuvars taşı, yapısı ve sertlik derecesi sebebiyle suda yıkanması güvenli olan kristallendir.

Rutil Kuvars Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Kuvars grubu kristallerden biri olan rutil kuvars taşı, pek çok farklı doğal taş ile birlikte kullanılabilir ve enerjisi, çeşitli alanlara şifa getirmek için kullanılabilir. Rutil kuvars taşını, hayatınıza çekmek istediğiniz her türlü pozitif enerjiler için kullanabilirsiniz.

Siyah turmalin ve siyah obsidyen taşları, rutil kuvars taşı ile birlikte kullanabileceğiniz güçlü kristallerden bazılarıdır. Bu taşların birlikteliği, sağlık sorunları yaşayanlar ve kendilerini psişik saldırılara, kötü enerjilere karşı korumak isteyenler için idealdir.

Rutil kuvars taşının sitrin ve labradorit kristalleri ile birlikteliği, tezahür yeteneğini arttırır. Özellikle para enerjisini, bolluk ve bereketi hayatına çekmek isteyenler tarafından kullanılabilir.

rutil3

Rutil Kuvars Taşı ile Meditasyon

Rutil kuvars taşı, güçlü spiritüel enerjisi ile, meditasyonlarda kullanılabilecek en etkili kristallerden biridir. Tepe ve kök çakraları arasında neredeyse ilahi bir bağlantı kuran rutil kuvars taşı, meditasyon esnasında çakra bölgelerine yakın tutularak kullanıldığında güçlü bir şekilde çalışır. Çekim Yasası ile uyumlu çalışan rutil kuvars kristali, hayatınıza güzel enerjileri çekmede; şifa ve arındırma meditasyonlarında etkilidir.

Rutil Kuvars Taşı Neden Çatlar

Doğal kristaller, doğanın narin elementleridir. Yıllar alan, doğal süreçlerle oluşan taşlar, sert fiziksel darbeler, kimyasallar ve ekstrem ortam koşullarına maruz kaldığında çatlayabilir ve kırılabilirler. Rutil kuvars taşı, sertlik derecesi nispeten yüksek olan, dayanıklı bir kristaldir. Yine de kolayca çizilebileceği için, kristalinizi dikkatle taşımanız gerekir.

Rutil kuvars taşının çatlaması, spiritüel sebeplere dayalı olabilmektedir. Rutil kuvars, arındırma ve koruma gücü yüksek olan bir taştır ve bu sebeple, negatif enerjilere karşı oldukça hassastır. Rutil kuvars taşının çatlaması, taşın fazla negatif enerji ile yüklenmesi; ortama uyumlanamaması ve onu taşıyan kişiye karşı görevini tamamlamasından kaynaklanabilir.

Rutil Kuvars Taşı Tarihi

Rutil kuvars taşı 19. Yüzyıldan beri süs eşyalarında ve aksesuarlarda kullanıldığı bilinen bir kristaldir. Fakat, madenciler tarafından, saf kuvars olmadığı gerekçesiyle uzun bir süre değersiz kabul edilmiş ve göz ardı edilmiştir. Bu durum, 1940’larda değişmeye başlamış, rutil kuvars taşının kendine özgü güzelliği koleksiyoncular ve moda tasarımcıları tarafından takdir görmeye başlamıştır. Bununla birlikte, günümüzde hala rutil kuvars kristalinden çeşitli aksesuarlar üretilmektedir.

Kaç Çeşit Kuvars Vardır?

Kuvars grubu taşlar, dünyada en yaygın olarak bulunan kristallerdendir ve çoğu doğal taş, aslında bu gruba aittir. Kuvars kristalleri, renkleri ve yapılarına göre sınıflandırılmaktadır. Bunun sebebi ise, farklı yapı ve renklere sahip olan türlerinin, aynı zamanda başka mineralleri de içermesidir. Kuvars grubu kristaller, kendi içlerinde farklı sınıflara ayrılır ve bu kristallerden çoğu, günümüzde kuvars taşlarından bağımsız olarak anılmaya başlanmıştır. Yaygın olarak bilinen ve tercih edilen bu doğal taşlardan çoğu, en bilinen kuvars grubu kristallerindendir.

rutil4

Rutil Kuvars Taşı Burçları

Rutil kuvars taşı, özellikle ikizler, aslan ve boğa burçları ile uyumludur.

Rutil Kuvars Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Rutil kuvars taşı, bütün çakralarla uyumlu çalışır.

Rutil Kuvars Taşı Sertlik

Rutil kuvars taşının sertlik derecesi 7’dir.

Rutil Kuvars Taşı Özgül Ağırlık

Rutil kuvars taşının özgül ağırlığı 2,65’tir.

Rutil Kuvars Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Rutil kuvars taşının kimyasal formülü SiO2, grubu ise Silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping