fbpx

Karnelyan Taşı Faydaları

  • Yaratıcılık enerjisine sahip taşlar arasında en güçlü olanlardan biridir. Pek çok isimle anılan karnelyan taşı, aynı zamanda “Sanatçı Taşı” olarak adlandırılır ve yaratıcı işlerle uğraşanlar için en ideal kristallerdendir.
  • Ruh ve bedeni arındırma özelliğine sahip olan taş, size hizmet etmeyen enerjileri geride bırakmanıza yardım eder.
  • Sahip olduğu kırmızı renk ile ateş enerjisini içinde taşır. Onu üzerinde taşıyan kişiye canlılık ve enerji verir; hedefe ulaşmayı kolaylaştırır.
  • Sesinizi yükseltmeniz, gölgelerden çıkarak kendi doğrularınızı haykırmanız için sizi teşvik eder. Öz güven ve cesaretin taşıdır. Kişinin içindeki savaşçıyı ortaya çıkarır.

Karnelyan Taşı Özellikleri

  • Kalsedon ailesinin bir üyesidir. Enerji ve yaratıcılık ile ilişkilendirilir.
  • Kahverenginin kırmızıya çalan bir tonuna sahiptir ve “günbatımı taşı” olarak da bilinir.
  • Turuncuya yakın tonlarının feminen, kırmızı olanlarının ise maskülen enerjilerle ilişkilendirildiği bilinir.
  • Dünyanın her yerinde bulunabilen kristal, özellikle Hindistan, Sibirya, Almanya ve Brezilya’da çıkarılmaktadır.
karnelyan 2

Karnelyan Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Her ateş özellikli kristal gibi, karnelyan taşı da fiziksel enerjiyle alakalıdır. Kasların güçlenmesine, organ ve dokuların onarılmasına yardım eder.
  • Doğurganlığı arttıran taşın, aynı zamanda cinsel gücü ve libidoyu yükselttiğine inanılır.
  • Bel bölgesindeki problemleri ve romatizmayı yatıştırdığı söylenir.
  • Alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılıklarla savaştığı düşünülür. Bu sebeple, detoks etkisi güçlü bir taştır.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Karnelyan Taşı Anlamı Nedir?

Karnelyan taşı, sahip olduğu renge ithafen bu ismi almıştır ve Latince “carneus” kelimesinden gelmektedir. Karnelyan taşı, akik taşının kırmızı renkli türüne verilen isimdir ve rengi ile ilişkilendirilen farklı enerjilere sahiptir.

Karnelyan Taşı Nasıl Temizlenir?

Doğal taşların bakımı, her kristal aşığı tarafından özen gösterilmesi gereken bir uygulamadır. Karnelyan taşı da tıpkı diğer kristaller gibi enerjiyle çalışan ve negatif enerjilere karşı hassas olan bir taştır. Karnelyan taşını, en azından ayda bir kez düzenli olarak arındırmanız gerekir ve bunun için başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunur.

  • Su ile arındırma, karnelyan taşınızı temizlemek için uygulayabileceğiniz basit bir yöntemdir. Kuvars kristalleri ile aynı yapıya sahip olan karnelyan taşı, su altında birkaç dakika yıkanarak temizlenebilir.
  • Selenit kuleleri ve kristal kuvars kütlelerini kullanmak, karnelyan taşının enerjisini arındırabileceğiniz etkili bir yöntemdir. Kristallerden başka bir şey gerektirmeyen bu yöntemde, karnelyan taşınızı arındırma enerjisine sahip herhangi bir kristalin yanına koymanız gerekir. Kristallerin enerjisi etkileşime girerek birbirlerini negatif enerjilerden arındırırlar.
  • Kristalinizin enerjisini arındırmak için imgeleme yöntemini kullanabilirsiniz. Tıpkı doğal taş kodlamada olduğu gibi, karnelyan taşınızı elinize alın ve taşınızın beyaz bir ışıkla dolduğunu, bu ışığın genişleyerek taşın enerjisini temizlediğini imgeleyin. Meditasyonlarda sıklıkla uygulanan bu yöntem, etkili bir arındırma yöntemidir.

Karnelyan Taşı Kullanımı

İçinde yaşam enerjisini barındıran karnelyan taşı, hayatın her yönüne dahil edebileceğiniz yüksek enerjili bir kristaldir. Karnelyan taşıyla yapılan meditasyonlar, feng-shui uygulamaları veya kişisel bakımlar, kristalin enerjisinden farklı şekillerde yararlanmanın yollarındandır.

Karnelyan taşını aksesuar olarak üzerinizde taşımak, enerjinizi ve motivasyonunuzu yüksek tutmanın güzel bir yoludur. Karnelyan (kırmızı akik) taşından yüzük, bileklik, kolye veya küpe takmak, kristalin ateş enerjisiyle bütünleşerek gün boyu harekette olmanıza ve stresli durumlarla baş etmenize yardım eder.

karnelyan 3

Karnelyan Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Kristal severler arasında son derece popüler ve olmazsa olmaz bir kristal olan karnelyan taşı, aynı zamanda aksesuarlarda yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Piyasada imitasyon ürünleriyle karşılaşmanın oldukça kolay olduğu karnelyan kristalinin gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Karnelyan taşı, yarı saydam özelliğe sahiptir. Taşı ışığa tuttuğunuzda içerisinden ışığın çıkışını gözlemleyebilmeniz gerekir. Tamamen opak veya son derece saydam olan bir taşın sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Camdan elde edilmiş bir ürünü tespit etmek için ise ısı testi uygulamanız gerekir. Doğal taşlar, yapıları gereği tende soğuk bir his bırakır ve kolaylıkla ısınmaz. Öte yandan cam, elinize aldığınızda veya yanağınıza değdirdiğinizde ılıktır ve kolayca ısınır. Bunu ayırt etmenin diğer bir yolu ise taş içerisinde baloncuk olup olmadığını kontrol etmektir. İçerisinde baloncuk bulunması, taşın sahte olduğu anlamına gelir.
  • Karnelyan taşı, tıpkı kuvars kristalleri gibi, sertlik skalasında yüksek bir değere sahiptir. Taşı elinize aldığında ağır hissettirmesi veya çiziklere karşı dayanıklı olması beklenir. Taşınız bir cam parçası ile kolaylıkla çiziliyorsa bu, taşın sahte olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Karnelyan Taşı Yıkanır Mı?

Sertlik derecesi yüksek olan karnelyan taşı, suda yıkanmaya uygun kristallerden biridir.

Karnelyan Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Özgüven, tutku ve canlılık enerjilerine sahip olan karnelyan taşı, bu enerjilerini arttırmak ve güçlendirmek; farklı durumların şifasında kullanılabilmesi için başka doğal kristallerle kullanılabilir. Karnelyan taşı ile birlikte kullanabileceğiniz pek çok doğal taş bulunur.

Kaplangözü ve karnelyan taşlarının birlikteliği, hayatına istikrar ve denge getirmek isteyenler için idealdir. Kök çakrayı dengelemek için birlikte çalışan bu iki kristal, stres ve anksiyeteyi uzaklaştırarak, toprağın sakin ve sağlam enerjisini kişinin hayatına çeker.

Sitrin ve karnelyan taşları, mutluluk ve canlılık enerjisine en çok sahip olan kristallerden ikisidir. Sakral çakra ile uyumlu çalışan bu iki kristal, kişinin özgüvenini arttırarak içindeki potansiyelini çıkarmasına ve hedeflerine ulaşmasına yardım eder.

Karnelyan Taşı ile Meditasyon

Duygusal dengesizlik ve blokaj; stres, yorgunluk ve bıkkınlık yaşayan herkesi destekleme gücüne sahip olan karnelyan taşı, yaşam için en önemli iki çakra olan kök ve sakral çakralarını düzenler. Meditasyon esnasında karnelyan taşını yanınızda veya çakra bölgelerinde bulundurmak, istikrarlı, dengeli ve düzenli bir hayatın yanı sıra; hayattan keyif almak için ihtiyaç duyulan motivasyon, ilham, yaratıcılık ve tutkuyu hayatınıza geri kazandırır.

Karnelyan Taşı Neden Çatlar

Karnelyan taşı, sertlik derecesi yüksek ve sağlam yapıya sahip olan bir taştır. Yine de taşın sahip olduğu bu dayanıklılık, kırılma ve çatlamalara tamamen dayanıklı olduğu anlamına gelmez. Karnelyan taşının ağır fiziksel darbelere maruz kalması, yüksek yerlerden düşmesi ve kimyasal maddelere maruz kalması, taşınıza zarar verebilmektedir.

Negatif enerji fazlalığı, doğal kristallerin beklenmedik ve sebepsiz anlarda çatlamasının en büyük nedenlerindendir. Uzun süredir arındırılmamış bir karnelyan taşı, biriktirdiği negatif enerjisinin baskısı veya bulunduğu ortama uyumlanamaması sebebiyle çatlayıp kırılabilir.

karnelyan 1

Karnelyan Taşı Tarihi

Uzun bir geçmişe sahip olan karnelyan taşı, antik Mısır’da önemli yere sahip olan kristallerden biridir. Farklı dönemlerde pek çok farklı rol üstlenmiş olan kristalin, yine antik Mısır’da doğurganlığı arttırdığı için kutsal bir taş sayıldığı; yenilikleri teşvik edici güce sahip olduğu, cesaret ve fiziksel gücü arttırdığını düşünülmesinden dolayı savaşçılar tarafından zırhlarda taşındığı bilinmektedir.

Daha sonraları Orta Çağ’da önemli bir simya malzemesi olarak kullanılmış olan karnelyan taşı, diğer kalsedon taşlarının güçlerini aktifleştirmek için kullanılmış; koruyucu enerjisi sebebiyle veba ve hastalıklara karşı tılsım olarak kullanılmıştır. Toplum arasında son derece önemli bir yere sahip olan kristal, aynı zamanda statüyü belirlemek için kullanılan bir malzeme olmuştur.

Karnelyan Taşı Burçları

Karnelyan taşı, özellikle başak burçları ile uyumludur.

Karnelyan Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Karnelyan taşı, sakral ve kök çakralar ile uyumlu çalışır.

Karnelyan Taşı Sertlik

Karnelyan taşının sertlik derecesi 6,5 – 7 arasındadır.

Karnelyan Taşı Özgül Ağırlık

Karnelyan taşının özgül ağırlığı 2,58 – 2,64 arasındadır.

Karnelyan Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Karnelyan taşının kimyasal formülü SiO2 olmak üzere, kalsedon grubuna aittir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping