fbpx

Larimar Taşı Faydaları

  • Boğaz çakra ile uyumlanan taş, özgüven kazanmaya ve kişinin kendini özgürce ifade edebilmesine yardım eder.
  • Kişinin negatif düşünceler ile kendine koyduğu blokajların kaldırılmasında etkilidir. Hayatınızın kontrolünü elinize almanız için sizleri teşvik eder.
  • Harika bir meditasyon taşıdır. Zihni zahmetsizce rahatlatır ve içsel huzuru sağlar. İlahi enerjilerle bağlantıyı ve ruhani rehberlerle olan iletişimi güçlendirir.
  • Öz sevgi ve saygı enerjileri yayan taş, taşıdığı bilgelik ile kişinin kendini iyileştirmesine olanak sağlar.
  • Aynı zamanda dengeleyici bir taştır. Yin ve Yang, eril ve dişil enerjilerin dengelenmesinde önemli bir etkiye sahiptir.

Larimar Taşı Özellikleri

  • Mavi rengiyle pektolit mineralleri grubunun nadir çeşitlerinden biri olan larimar taşı, “Yunus Taşı”, “Atlantis Taşı” ve “Karayip Taşı” olarak da bilinmektedir.
  • Yarı-değerli taşlardan biri olan larimar, yalnızca Dominik Cumhuriyeti’nden çıkarılmaktadır. Oldukça nadir ve değerli kristallerden biridir.
  • Rengini içerisinde bulunan kobalt elementinden alan kristal, mavinin beyaz, yeşil ve griye çalan farklı tonlarına sahip olarak bulunabilmektedir.
  • Larimar taşı üst çakralar ile uyumlu çalışır. Özellikle boğaz çakrası ile ilişkilendirilen taş, iletişim ve bilgelik enerjisi ile öne çıkar.
larimar 2

Larimar Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Hamile kadınlara ve yeni annelere önerilen taş, bu dönemde yaşanabilecek zorluklara karşı rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
  • Yüksek kan basıncı, uykusuzluk ve cilt hastalıklarında yatıştırıcı etkiye sahip olduğuna inanılır. Aynı zamanda boğazda yaşanan sorunlara iyi gelir.
  • Kurdeşen ve ateşli hastalıkların tedavisinde etkili olduğuna inanılır.
  • Stres kaynaklı fiziksel veya zihinsel problemlerin iyileşme sürecine katkıda bulunduğu söylenir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Larimar Taşı Anlamı Nedir?

Larimar taşının ismi, onu ilk kez keşfeden Miguel Domingo Fuertes Loren’in, kızının ismi (Larissa) ile İspanyolcada “deniz” anlamına gelen “mar” kelimelerinin birleşiminden gelmektedir. Karayip Denizi ile yakından ilişkilendirilen taş, birden fazla isimle de bilinmektedir.

Larimar Taşı Nasıl Temizlenir?

Görüntüsü ile tıpkı sakin bir denizi andıran larimar taşı, aynı zamanda deniz gibi şifacı ve huzurlu bir enerjiye sahiptir. Larimar kristalinin sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmesi ve larimar taşı takıların uzun ömürlü olması için, kristalin düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekir.

  • Bu nadir taşı temizlemenin en uygun yollarından biri, taşınızı bir süre toprak altında gömülü bırakmaktır. Fazla fiziksel müdahale gerektiren yöntemlere karşı hassas olan larimar taşı ve enerjisi, doğanın elementlerinden faydalanılarak gerçekleştirilebilir. Taşınızı toprak altında birkaç saat veya gece boyu bekletmek, taşın enerjisinin arınmasını sağlar.
  • Güneş ve ay ışığının enerjilerinden faydalanmak, en çok tercih edilen yöntemler arasındadır. Larimar taşı, güneş ışığı altında kısa bir süre bekletildiğinde enerjisi temizlenir ve güneşin güçlü eril enerjisi ile tekrar şarj olur. Fakat taşınızı güneş altında uzun süre bekletmek, taşın renginin solmasına sebep olabilir. Aynı işlem, daha uzun sürelerle ay ışığında da uygulanabilir.
  • Larimar taşında biriken negatif enerji, tütsü dumanı ile kolaylıkla arındırılabilir. Adaçayı veya şifalı tütsülerin dumanında taşınızı birkaç dakika gezdirmek, larimar kristalinin tamamen arınmasını ve eski enerjisine kavuşmasını sağlar.

Larimar Taşı Kullanımı

Keşfi oldukça yeni olan larimar taşının en yaygın kullanımı, takılar ve çeşitli aksesuarlardır. Larimar taşından kolye, bileklik, küpe veya yüzük takmak, taşın teninize temas ederek en etkili şekilde çalışmasına ve enerjinizin korunmasına olanak sağlar. Aynı zamanda etkili bir meditasyon taşı olan larimar, meditasyonlara, feng-shui ve yoga çalışmalarına dahil edilerek bu gibi çalışmalardan alınacak verimi arttırmada kullanılabilir.

larimar 1

Larimar Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Son derece eşsiz bir görünüme sahip olan larimar taşı, günümüzde kristal severlerin sahip olmak istediği en popüler ve nadir taşlar arasındadır. Doğal kristal piyasasında sahte taşların miktarı ise her geçen gün artmaktadır. Larimar taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Larimar taşından elde edilen pek çok takı bulunur ve özellikle küçük parçalarda gerçeklik testlerinin uygulanması daha zordur. Larimar taşı, Mohs skalasında 4,5 – 5 değerine sahip bir taştır ve bu sebeple, bu taşın çizilmesi oldukça kolaydır. Herhangi bir kuvars kristali ile larimar taşını çizmeyi deneyin. Eğer taş kolayca çiziliyorsa, gerçek olma olasılığı yüksektir.
  • Gerçek bir larimar taşı, neredeyse kremsi bir görünüme sahip çizgiler ve damarlardan oluşur. Bu çizgi ve damarlar arasında neredeyse “sulu boya” etkisi yaratan yumuşak renk geçişleri bulunur. Opak bir halde bulunan taşın içerisinde veya yüzeyinde, larimar olarak satılan boyanmış kuvars taşları aksine, küçük şeffaf kristal parçaları gözlenmez. “Larimar kuvars” olarak satılan veya bu isimle satılmasa da kuvars taşlarının boyanması ile edilen imitasyon ürünler, larimar taşının en popüler imitasyonları arasındadır. Bu taşların en belirgin özellikleri ise renk geçişlerinin farkı ve genellikle yarı-saydam özellikte bulunmalarıdır.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

larimar 4

Larimar Taşı Yıkanır Mı?

Larimar taşı, yapısı ve sertlik derecesi sebebiyle suda yıkanması tavsiye edilmeyen bir taştır.

Larimar Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Yüksek enerjili larimar taşının enerjisi, çeşitli kristallerle birlikte kullanıldığında güçlenir ve taşın etki alanı genişler. Kristal kuvars taşı, diğer kristallerin enerjilerini güçlendirmesi ve arındırması ile bilinir. Kristal kuvars ve larimar taşlarının birlikteliği, iletişimi güçlendirmek ve boğaz çakrasını dengelemek için oldukça idealdir.

Değişim enerjisi güçlü olan tanzanit taşı, larimar taşı ile birlikte kullanılabilecek kristallerdendir. Görünüşleri ile son derece göz alıcı olan bu iki taşın birlikteliği, spiritüel çalışmalarda son derece etkilidir. Psişik yeteneklerin güçlendirilmesinde ve şifa çalışmalarında bu iki taşın birlikteliğinden yararlanılabilir.

Larimar Taşı ile Meditasyon

Larimar taşı, istenmeyen duygular ve stresle baş etmek için kullanılabilecek şifalı bir taştır. Yüksek enerjisi ile larimar taşı, üst çakraları dengeleme, stres ve anksiyete meditasyonlarında rahatlıkla kullanılabilir. Meditasyon esnasında larimar kristalini avuç içinde veya çakra bölgelerine yakın yerlerde bulundurmak, taşın enerjisi ile çalışmak için yeterli olacaktır.

Larimar Taşı Neden Çatlar

Doğal taş takıların beklenmeyen anlarda çatlaması, kristal sahiplerinin kafasını karıştıran durumlardandır. Bazı kristaller fiziksel darbelere karşı daha dayanıklı olurken, larimar taşı için durum biraz daha farklıdır. Narin bir taş olan larimarın fiziksel darbe alması, bir yerden düşmesi veya kimyasallarla olan teması, taşın çatlamasına sebep olabilir.

Fiziksel darbe almayan ve çatlaması için hiçbir sebep bulunmayan taşlar ise enerjisel sebeplere bağlı olarak kırılabilir veya çatlayabilir. Bu durumda larimar taşı, fazla negatif enerji ile yüklendiğinde, bulunduğu ortamın enerjisi ile uyumlanamadığında veya onu üzerinde taşıyan kişiye olan görevini tamamladığında beklenmedik anlarda çatlayabilir.

larimar 3

Larimar Taşı Tarihi

Larimar taşının keşfi oldukça yeni sayılır. 1916 yılında ilk kez keşfedilen kristalin kazıp çıkarılması, keşfinden yaklaşık olarak altmış yıl sonra gerçekleştirilmiştir. Keşfinden bu yana doğal taş takıların yapımında kullanılan larimar kristali, günümüzde oldukça değerli ve nadir bir kristaldir.

Bundan daha önceki çağlara ait yazılı kaynaklarda bu kristalin izine rastlanmasa da, efsanelere göre larimar taşının Kayıp Şehir Atlantis ile ilişkilendirildiği bilinmektedir. Yeni Çağ (New Age) dini inanışında önemli bir yere sahip olan ve psişik yetenekleri ile bilinen Edger Cayce, Atlantis ile ilgili araştırmalarına dayanarak yazdığı kitaplarda larimar taşı ile Atlantis’in arasındaki bağı açıklamaktadır. 

Larimar Taşı Burçları

Larimar taşı balık ve aslan burçları ile uyumludur.

Larimar Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Larimar taşı, özellikle boğaz çakrası ile uyumlu çalışır.

Larimar Taşı Sertlik

Larimar taşının özgül ağırlığı 4,5 – 5 arasındadır.

Larimar Taşı Özgül Ağırlık

Larimar taşının özgül ağırlığı 2,70 – 2,90 arasındadır.

Larimar Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Larimar taşının kimyasal formülü NaCa2(OH/Si3O8), grubu ise silikatlardır.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping