fbpx

Doğal Taşlar Tene Değmeli Mi?

Doğal taşlar, enerjileri ile onları üzerinde taşıyan kişileri ruhsal ve zihinsel seviyede iyileştirme özelliğine sahiptir. Doğal taşların enerjilerinden yararlanmak için onları kullanabileceğiniz pek çok farklı yöntem bulunur. Bu yöntemler arasında kristallerinizi çanta ve cüzdanlarınızda taşımak; banyo ve cilt bakımında kullanmak gibi seçenekler bulunsa da doğal taş takılar, kristallerin enerjilerinden faydalanmanın en etkili yoludur.

Doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzükler, taşların tene değmesine izin vermesi açısından en iyi seçenekler arasındadır. Ten ile direk olarak temas eden doğal taş, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile uyumlanarak daha hızlı ve etkili çalışmaya başlar. Bu sebeple, doğal taşların dene değmesi büyük bir önem taşır.

Ametist ile Banyo Yapılır Mı?

Kuvars ailesinin bir üyesi olan ametist, banyo yaparken takabileceğiniz kristaller arasında en üst sıralardadır. Ametist taşı ile banyo yapmak anksiyete ve stresi azaltır, odaklanmayı arttırır ve sezgileri güçlendirir. Ayrıca birden fazla taşın enerjilerinden yararlanmak isteyenler, banyo suyuna ametist taşı gibi diğer kristalleri de ekleyebilirler. Fakat, ametist taşı doğal takıların su ile temasının takılara zarar verebileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalı, dikkatle uygulanmalıdır. Suda yıkanmaya uygun olan ametist taşı, sert kimyasallardan korunmalıdır.

dus 1

Doğal Taşlar Banyo Yapılırken Takılır mı?

Doğal taşların kullanım alanlarından biri ise banyoda kullanımlarıdır. Kristalleri özellikle banyo suyuna koymak, cilt sağlığı ve güzelliği için gerçekleştirilen, özellikle dolunay ve yeni ay zamanlarında yapılan ritüeller arasındadır. Bunun yanı sıra doğal taşları banyo yaparken takmak, cilalanmış kristal kuvars, dumanlı kuvars, morganit, aventurin, kaplangözü, akik, sitrin ve akuamarin gibi suya girmesi güvenli olan taşlar için uygundur.

Her doğal kristalin sertlik derecesi ve yapısı farklıdır. Suda yıkanmaya uygun olan taşlar genellikle Mohs sertlik skalasında 6 ve üzeri değere sahip olması gerekir. Yapısı sert olan taşlardan bazıları suya girmeye uygun değilken, yumuşak yapılı taşlardan bazıları ise tam tersi özelliğe sahip olabilmektedir. Bu sebeple, doğal taş ile banyo yapmadan önce taşınızın suya girip giremeyeceğini araştırmanız tavsiye edilir.

Hangi Doğal Taşlar Suya Girmez?

Suya girmesi uygun olmayan doğal taşlar, özellikle sertlik derecesi düşük olanlardır. Fakat, yüksek sertlik derecesine sahip olmasına rağmen bazı kristallerin, yapıları gereği su ile temasından dahi kaçınılması gerekir. Demir ve bakır içeren kristaller bunlardan bazılarıdır.

Pembe Kuvars Taşı ile Banyo Yapılır Mı?

Pembe kuvars taşı, özellikle güzellik ritüellerine dahil edebileceğiniz en uygun kristaldir. Yapısı ile suda yıkanmaya uygun olan pembe kuvars taşı, kendisine benzer enerjilere sahip veya diğer kuvars kristalleri ile birlikte banyo suyunda kullanılabilir. Tıpkı ametist gibi, pembe kuvars kristali ile de banyo yapılabilir. Fakat, kimyasallar ve sert yapılı sabunların doğal taş takıları yıpratma ihtimaline karşı dikkatli olunmalıdır.

dus 2

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping