fbpx

Angelit Taşı Faydaları

  • Melek taşı olarak bilinen angelit, melekler ve ruhani rehberler ile olan bağı güçlendirir. Psişik ve telepatik yetenekleri geliştirir.
  • Şifacı enerjileri yüksektir. Stres ve anksiyeteye iyi geldiği gibi, mutsuz ve melankolik hissedenlerin de üzerinde taşıması gereken kristallerden biridir.
  • Duygusal zekayı arttıran taş, öfke ve korku gibi duyguları yatıştırır. Kişiye huzur ve sakinlik verir.
  • Affetme enerjisi yayar. İnsanlar hakkında mantıklı yargılara varmayı ve negatif enerjilerle baş etmeyi kolaylaştırır.
  • Tıpkı diğer mavi taşlar gibi iletişim yeteneğini geliştirir. Mantıklı kararlar almaya ve kişinin kendini çekinmeden ifade etmesine olanak sağlar.

Angelit Taşı Özellikleri

  • “Anhidrit” ve “melek taşı” olarak da bilinmektedir.
  • İlk kez Peru’da bulunmuş olan taş, İngiltere, Polonya, Almanya, Libya, Mısır ve Meksika’dan da çıkarılmaktadır.
  • Angelit taşı, su ile temas ettiğinde alçı taşına dönüşür. Bu sebeple taşın suya sokulması sakıncalıdır.
  • Buz mavisinden leylak mavisine çalan renklerde bulunur ve beyaz beneklere sahip olabilir.
  • Yatıştırıcı ve nazik enerjisi ile bilinir.
angelit

Angelit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Şifacı enerjisi yüksek olan taşın fiziksel vücuttaki iyileştirici özelliklerinin fazla olduğuna inanılır. Tiroit bezini dengeler ve boğazda oluşacak herhangi bir iltihaplanmaya karşı yatıştırıcı özelliğe sahiptir.
  • Baş ağrıları, kalp ile ilgili sorunlar, dolaşım sistemi ve bulaşıcı hastalıkların tedavisinde etkili olduğuna inanılır.
  • Kalıcı veya geçici duyma ve görme problemleri yaşayanlara tavsiye edilir. Moral bozukluğu yaşayan ve korkan kişileri sakinleştirir.
  • Detoks etkisi bulunan taşın kilo kontrolünde yardımcı olduğu söylenir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Angelit Taşı Anlamı Nedir?

Diğer adı “anhidrit” olan angelit taşının ismi, Yunanca anhydras kelimesinden gelmekte ve “susuz” anlamı taşımaktadır. Bunun sebebi ise angelit taşının oluşum sürecinde su ile temas etmesi, fakat sonrasında bu suyun buharlaşarak taşın “susuz alçı taşı” olması ve şu anki formunu almasıdır.

Angelit Taşı Nasıl Temizlenir?

Nazik ve kırılgan yapısıyla angelit taşı, spiritüel enerjileri güçlü olan sakinleştirici bir kristaldir. Mutsuz, korkmuş ya da stresli hisseden herkesin yakınlarında bulundurması tavsiye edilen angelit taşı, düzenli aralıklarla temizlenmeli ve enerjisi boşaltılmalıdır.

  • Tütsü dumanından yararlanmak, angelit taşını negatif enerjilerden arındırmanın en etkili yollarındandır. Hassas bir yapıya sahip olan taş, fiziksel güç gerektirecek yöntemlerden uzak tutulmalıdır. Tütsünün dumanında kristalinizi birkaç dakika gezdirmek, angelit taşının negatif enerjilerden arınmasını sağlar.
  • Angelit taşının enerjisini temizlemek ve taşı daha güçlü enerjilerle yüklemek için ay ışığı ile arındırma yöntemine başvurabilirsiniz. Taşınızı ay ışığını tamamen gören bir yerde gece boyu bırakmak, angelit kristali için etkili bir arındırma yöntemidir.
  • Diğer kristallerin enerjilerini kullanmak, özellikle hassas taşlar için oldukça uygun bir yöntemdir. Angelit taşını selenit kuleleri, kristal kuvars veya ametist gibi yüksek enerjili kristallerin yanında bırakmak, taşların enerjilerinin etkileşime geçerek birbirlerini temizlemesini sağlar.
angelit 1

Angelit Taşı Kullanımı

Angelit taşı, enerjisi sayesinde bulunduğu ortamı veya onu üzerinde taşıyan kişinin aurasını arındırma konusunda usta bir kristaldir. Bu sebeple taşın meditasyon, feng-shui ve şifa çalışmalarında kullanımı yaygındır. Angelit taşını ev ve iş ortamında bulundurmak veya meditasyonlara dahil etmek, taşın negatif enerjileri etkili bir şekilde dönüştürmesine olanak sağlar.

Angelit taşının aksesuarlarda kullanımı ise son derece narin olan bu taş için en ideal kullanım alanlarındandır. Günlük hayatta karşılaşılan stres ve negatif enerji yoğunluğundan korunmak için, angelit taşından kolye, yüzük, bileklik veya küpe takmak, bu kristalin enerjisinden faydalanmanın en etkili yollarındandır.

Angelit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Angelit taşı, çıkartılması güç ve yapısı sebebiyle kesilmesi zor olan bir kristaldir. Bu özelliği angelit taşını nadir kılmakla birlikte, piyasada pek çok imitasyon angelit taşının varlığını arttırmaktadır. Angelit taşının gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Angelit taşı, mavi, gri veya beyaz olmakla birlikte beneklere sahip olarak bulunabilir. Güçlü bir parıltıya sahip olmayan taş, inci parlaklığındadır. Taşın yüzeyinin oldukça parlak ve canlı renklere sahip olması, kristalin sahte olduğu anlamına gelir.
  • Oldukça düşük bir sertlik derecesine sahip olan angelit taşı, kolaylıkla hasar alabilen ve çizilmelere karşı dayanıksız olan bir kristaldir. Bu sebeple angelit taşı, iğne ile kolaylıkla çizilebilir. Aksi bir durum, taşın sahte olduğu anlamına gelir.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Angelit Taşı Yıkanır Mı?

Angelit taşının su ile teması taşa zarar verebileceğinden dolayı suda yıkanması tavsiye edilmez.

Angelit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Angelit taşı, negatif enerjiyi dönüştüren ve kişinin aurasını koruma özelliğine sahip olan bir kristaldir. Bu kristalin diğer taşlarla birlikte kullanılması, taşların enerjilerini güçlendirerek alınan verimi hızlandırır. Angelit taşı, pek çok farklı doğal taş ile birlikte kullanılabilir.

Angelit taşı ile birlikte kullanmak için önerilen taşlar, genellikle negatif enerjileri uzak tutma özelliğine sahip olanlardır. Şungit, hematit ve dumanlı kuvars kristallerini angelit taşı ile birlikte kullanmak, aura temizliği ve enerji dönüşümü için idealdir.

Bunun yanı sıra, angelit taşının diğer kristallerin enerjilerini arttırma özelliği bulunur. Yaşadığınız sorunlara en iyi gelecek kristali bulun ve onu angelit taşıyla kullanın. Bu sayede kristalin sahip olduğu spesifik özellikleri angelit taşı ile güçlendirmiş olacaksınız.

Angelit Taşı ile Meditasyon

Angelit taşının spiritüel enerjisi, kristalin en bilinen özellikleri arasındadır. Bu özelliğiyle angelit taşı, sadece meditatif duruma geçişi bile hızlandırmada etkilidir. Meditasyon esnasında angelit kristalini avuç içinizde tutmak odaklanmayı arttırır ve sakinleşmeye yardımcı olur. Spiritüel çalışmalar için özellikle iyi olan taş, her tür meditasyonda kullanılmaya uygundur.

angelit 2

Angelit Taşı Neden Çatlar

Nispeten kırılgan olan angelit taşı, Mohs sertlik skalasında düşük bir değere sahiptir. Bu sebeple kristal, her türlü darbeye karşı hassastır ve kolaylıkla çizilebilir veya hasar alabilir. Taşınızı bir yerden düşürmek veya çarpmak, taşın çatlama veya kırılmasına sebep olabilir.

Angelit taşının çatlamasının sebebi enerjisel olabilmektedir. Her tür enerjiye son derece hassas olan kristaller, fazla negatif enerji ile yüklendiğinde çatlayabilir. Bu sebeple, doğal taşların enerji temizliğini düzenli aralıklarla gerçekleştirmek önemlidir.

Angelit Taşı Tarihi

Angelit taşının kristal dünyasında yeri oldukça yenidir. Uzun bir tarihe sahip olmayan taş, 1987 yılında keşfedilmiş ve günümüzde doğal taş aksesuarların arasındaki yerini kazanmaya başlamıştır.

Angelit Taşı Burçları

Angelit taşı kova burcu ile uyumludur.

Angelit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Angelit taşı, boğaz, taç ve üçüncü göz çakraları ile uyumlu çalışır.

Angelit Taşı Sertlik

Angelit taşı sertlik derecesi 3,5’tir.

Angelit Taşı Özgül Ağırlık

Angelit taşı özgül ağırlığı 2,9’dur.

Angelit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Angelit taşının kimyasal formülü CaSO4, grubu ise kalsiyum sülfat mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping