fbpx

Morganit Taşı Faydaları

  • Kalp taşlarından biri olarak kabul edilen morganit, kalbin ihtiyacı olan her türlü şifayı sağlayabilecek bir taştır. Kişinin ihtiyacı olduğu enerjiyi dışarıda değil, kendi içerisinde bulmasına yardım eder.
  • Duygusal problemlerle yüzleşirken yaşanan stres, öfke ve kaygıyı yatıştırır. Sakin enerjisi ile, problemlerin üstüne gitmeye teşvik eder.
  • İlişkilerde iyileştirici etkiye sahiptir. Sizi mutlu etmeyen enerjilerden kurtulmanıza; partnerinizle aranızdaki iletişimin ve bağın güçlenmesine yardım eder.
  • Tezahür enerjisi sayesinde, size en iyi gelecek ilişkiyi ve aşkı hayatınıza çekmenizi kolaylaştırır.

Morganit Taşı Özellikleri

  • Camsı bir parlaklığa sahip olan morganit taşı, genellikle pembe, mor ve turuncunun soluk tonlarına sahiptir.
  • Yaygın olarak sevgi, masumiyet, aşk ve tezahür kelimeleri ile özdeşleştirilir.
  • Morganit, nispeten daha değerli bir kristaldir. Bunun sebebi, diğer minerallerin arasında, daha az miktarlarda oluşmasıdır.
  • Brezilya, Madagaskar, Amerika, Çin, Afganistan ve Rusya başta olmak üzere, dünyanın birçok yerinde çıkarılmaktadır.
morganit2

Morganit Taşı Vücuda Yararları ve Etkisi

  • Kalp ile ilişkilendirilen taş, hem ruhsal hem de fiziksel anlamda kalp için faydalıdır. Kalp ile alakalı yaşayan problemlere iyi geldiğine inanılır.
  • Hücrelerin yenilenmesine ve tiroit dengesizliklerinin düzenlenmesinde yardımcıdır.
  • Cinsel gücü/isteği arttırdığı ve kişiye enerji verdiği düşünülür.
  • Sinir sistemi ve stres ile ilişkili rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

Tüm bu özellikler, geçmiş dönemlerden günümüze gelen inanışlardır. Bilimsel hiçbir kanıtı bulunmamaktadır.

Morganit Taşı Anlamı Nedir?

Orijinal adı “Pembe Beril” olan morganit taşı, bugünkü ismini ünlü bir mücevher koleksiyoncusu olan J.P. Morgan’dan almaktadır. Genellikle sevgi, tutku ve hayaller ile özdeşleştirilen kristal, görünüşü ve grubu sebebiyle zaman zaman “pembe zümrüt” olarak da adlandırılmaktadır.

Morganit Taşı Nasıl Temizlenir?

Morganit taşı, sertlik derecesi yüksek ve dayanıklı olan bir taştır. Yine de, kalbi şifalandırma enerjisine sahip olan morganit taşı negatif enerjiye karşı oldukça hassastır ve bu sebeple, düzenli aralıklarla temizlenmesi gerekmektedir.

  • Morganit taşı, su ile temizlenmeye uygun kristallerden biridir. Taşınızı akan bir suyun altında, isterseniz bir miktar sabunla temizlemek veya yumuşak bir bez ile silmek, morganit taşının temizlenmesi için etkili bir yöntemdir.
  • Güneş ışığı ile arındırmak, morganit taşına uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Doğal kristaller, güneş ışığına doğrudan ve uzun sürelerle maruz kaldıklarında, taşların renklerinde değişimler gözlenebilir. Bu sebeple, taşınızı güneş ışığı altında doğrudan bırakmaktan kaçınmalısınız. Morganit taşını, güneş ışığını kısmen alan bir yere yerleştirebilirsiniz. Taşınızı bir süre ışık altında bekletmek, taşın enerjisini yenileyerek, tekrardan güneşin maskülen enerjisi ile şarj olmasını sağlayacaktır.
  • Morganit taşını toprağa gömmek, kristalinizin enerjisini tamamen temizlemenin en güzel yöntemlerindendir. Kristalinizi toprağın altında birkaç saat veya gece boyunca bekletmek, morganit taşının enerjisinin yenilenmesini sağlar.
Adsiz tasarim 13

Morganit Taşı Ürünlerimiz

Morganit taşı, özellikle aksesuarlarda yaygın olan, fakat aynı zamanda ev ve iş ortamındaki enerjileri değiştirmek için de kullanabileceğiniz bir kristaldir. Evde, özellikle yatak odasında güçlü çalışan kristal, sevgi ve tutku enerjisi ile çiftler için iyileştirici etkiye sahiptir. İş ortamında bulunduracağınız morganit taşı ise, iş ortamındaki enerjilerin daha huzurlu olmasını sağlar ve stres atmak için idealdir.

Morganit taşı aksesuarlar, bu kristalin en gözde kullanım alanlarındandır. Morganit taşı bileklik, yüzük, kolye veya küpe takmak, taşın göz alıcı görüntüsünden ve tutkulu enerjisinden gün boyu faydalanmanızı sağlar. Aşağıda, Boleyn Crystal’a ait morganit taşı kullanılarak yapılmış ürünlerimizi görebilirsiniz.

No products found

Morganit Taşı Gerçek Mi Nasıl Anlaşılır?

Morganit taşı, yumuşak görüntüsü ve güçlü enerjisi ile bütün mücevher severler tarafından beğenilen bir kristal. Dolayısıyla, günümüz piyasasında morganit taşının pek çok imitasyon ürününe rastlanmaktadır. Bu değerli kristalin gerçek olup olmadığını anlamanın birkaç yolu bulunur.

  • Taşın berraklığını kontrol etmek, deneyebileceğiniz ilk yöntemdir. Morganit taşından aksesuarlar, genellikle taşın üzerinde veya içerisindeki kusurları en aza indirmek amacıyla ısı işleminden geçmiş olanlardır. Eğer ısı işleminden geçmiş olan kristalin üzerinde çizikler, çatlaklar, noktalar veya küçük kırılmalar görüyorsanız, taşın sahte olma olasılığı yüksektir.
  • Morganit taşının sahtesi, genellikle boyanmış camdan elde edilir. Gerçek bir kristali boyanmış camdan ayırt etmenin iki yolu bulunur. Taşın içerisinde küçük hava kabarcıkları arayın. Eğer bu kabarcıklara rastlıyorsanız, taş sahtedir. Aynı şekilde, eğer morganit taşının ucunu çakmakla ısıttığınızda boyanın aktığını gözlemliyorsanız, bu da taşın aslında boyanmış cam olduğunu gösterir.
  • Doğal kristaller, tene değdiklerinde soğuk bir his bırakır ve kolayca ısınmazlar. Morganit kristalinizi elinize aldığınızda taş soğuk hissettirmiyor veya kolayca ısınıyorsa, taşın sahte olabileceğini söylemek mümkündür.

Gerçek kristallerden üretilmiş aksesuarlarımızı ve diğer ürünlerimizi gözden geçirmek/satın almak için buraya tıklayın.

Morganit Taşı Yıkanır Mı?

Morganit taşı, yapısı gereğiyle dayanıklı bir taştır ve suda yıkamak için güvenlidir.

Morganit Taşı Hangi Taşla Kullanılır?

Morganit taşı, güçlü enerjilere sahip olan ve kalp çakrası ile ilişkilendirilen bir kristaldir. Morganit taşının gücünü arttırmak veya etki alanını genişletmek için, kristalinizi diğer doğal taşlarla birlikte kullanabilirsiniz.

Pembe kuvars, pembe turmalin ve kunzit gibi sevgi enerjisine sahip taşları, kalp çakrasını dengelemek için morganit taşı ile birlikte kullanılabilirsiniz. Bu taşların kombinasyonu, öz sevgi, şefkat ve tutku enerjisini arttırmak; kalp ile alakalı blokajları kaldırmak isteyenler için idealdir.

Morganit taşı, diğer beril grubu kristallerle birlikte kullanıldığında oldukça güçlü çalışır. Zümrüt ve akuamarin taşları, morganit taşı ile kullanılabilecek beril grubu taşlarından bazılarıdır. Morganit taşının bu yeşil/mavi taşlarla olan kombinasyonu, kristallerin güçlerini dengeleyerek, güçlü bir sevgi enerjisi yayar. Kişiye özgüven ve kabullenme gücü verir.

morganit3

Morganit Taşı ile Meditasyon

Morganit taşının meditasyonlardaki yeri, şüphesiz ki çakra çalışmalarıdır. Kalp çakrası ile yakından ilişkisi olan morganit taşıyla, bu çakrayı temsil eden vücut bölgelerinde veya avuç içinde tutularak meditasyon yapılabilir. Morganit kristali dahil edilerek yapılan meditasyonlar, kişinin kendini sevgiye açmasını, kendini sevmesini ve hayatındaki her türlü sevgi akışının düzenlenmesini sağlar. Bunun yanı sıra, morganit taşının tatlı ve huzurlu enerjisi, stres atmak isteyenler için de idealdir.

Morganit Taşı Neden Çatlar

Doğal taşlar, sertlik derecelerine ve yapılarına göre fiziksel darbelerle veya farklı ortam koşullarında çatlayabilir ve kırılabilirler. Morganit taşı, sertlik derecesi nispeten yüksek bir taş olsa da, ağır işler yaparken kristalinizi çıkarmanız ve özenle saklamanız tavsiye edilir.

Doğal taşların çatlama nedenlerinden biri ise enerjidir. Morganit taşı, negatif enerjileri pozitif olanlarla değiştirme konusunda usta olan bir taştır. Bu sebeple, taşınızın fazla negatif enerji ile yüklenmesi, size olan görevini tamamlaması ve artık ona ihtiyacınızın olmaması, morganit taşının çatlama sebepleri arasındadır.

Morganit Taşı Tarihi

Morganit taşı, ilk kez Madagaskar’da çıkarılmış ve 1911 yılında ilk kez keşfedildiği sırada “Pembe Beril” olarak adlandırılmıştır. Daha sonra ünlü gemolog George Frederick Kunz, Amerikan Doğal Tarih Müzesi’ne büyük bir yardım yapmış; New Yorklu bir bankacı ve mücevher koleksiyoncusu olan patronu John Pierpont Morgan’a ithafen, bu taşa “Morganit” ismini vermiştir.

Morganit Taşı Burçları

Morganit taşı, balık, boğa ve yengeç burçları ile uyumlu çalışır.

Morganit Taşı Uyumlu Olduğu Çakra

Morganit taşı, özellikle kalp çakrası ile uyumlu çalışır.

Morganit Taşı Sertlik

Morganit taşının sertlik derecesi 7,5 – 8 arasındadır.

Morganit Taşı Özgül Ağırlık

Morganit taşının özgül ağırlığı 2,80 – 2,90 arasındadır.

Morganit Taşı Kimyasal Formül ve Grubu

Morganit taşının kimyasal formülü Be3Al2(SiO3)6, grubu ise Beril mineralleridir.

Bir cevap yazın

Wishlist 0
Continue Shopping